Blogs Home » Spiritualitate » Spiritual » Mit şi Adevăr -+- sfârşit şi început

Mit şi Adevăr -+- sfârşit şi început

Singura hrană spirituală este cunoaşterea. Suntem daci şi nu ne temem de moarte! Numai adevărul și iubirea universală ne va face liberi! Lumina care ne inspiră toți să ne unească în conștiința cosmică noua: FRÃŢIA INIMII

Articole Blog

01. KARMA – CE FACI ALTORA TI SE INTOARCE, ORICE ACTIUNE ARE O CONSECINTA. - Feb 25, 2019 9:53:00 PM
Imagini pentru KARMA – CE FACI ALTORA TI SE INTOARCE
Ce este karma?
Dictionarul o defineste ca orice vibratie buna sau rea generata de cineva sau ceva. In termini simpli ce emiti, aia primesi.
Daca vrei sa ti se intample lucruri bune, respecta legile karmei, prin actiuni simple si vei ajuta ca lucrurile bune sa se intample.
Gandeste pozitiv
Zambeste-le oamenilor
Din punct de vedere psihologic,zambetul denota respectul de sine. In plus, s-a demonstrat ca inlatura stresul, in acelasi timp. Zambeste unei persoane necunoscute si lumineaza ziua cuiva. Zambind, emiti energie pozitiva si asta vei primi in schimb, energie pozitiva.
Fa pentru cineva o fapta buna, sub anonimat
Respecta-te pe tine insuti si pe ceilalti
Cum sa castigi fericirea prin karma buna
Pentru multe persoane, fericirea este asociata cu ideea de cat de norocosi suntem. Ceea ce nu realizeaza multi este ca norocul si karma au o stransa legatura. Karma, in principiu inseamna “ ce oferi, aia primesti”. Karma buna poate fi generata de alegerile bune pe care le
facem in viata.
Schimba-ti perspectiva
Practica compasiunea
Pentru ca tu sau ceilalti sa fiti fericiti, practica compasiunea. Când cineva te ingrijoreaza, fa un pas in spate si analizeaza situatia cu compasiune. Te va ajuta doar sa te simti mai bine .
 Arata afectiune

In loc de a da vina pe ghinion, oamenii ar trebui sa realizeze ca pentru a avea noroc ar trebui doar sa faca lucruri care sa le creasca karma pozitiva. Mai jos va prezint opt lucruri pe care sa le faceti pentru a castiga karma buna si noroc in acelasi timp. Chiar daca nu crezi in karma sau noroc, aceste lucruri te vor ajuta sa aduci un strop de lumina in lume.

1 Incepeti cu pasi mici. Faceti-va un obicei din a zambi zilnic strainilor.
Daca cineva are o zi proasta, un zambet ii poate aduce lumina in inima.
2 Rapid -renuntati la o masa intr-o zi, cea care este cea mai scumpa, iar banii donati-i cuiva in nevoie.
3 Donati lucruri unei asociatii de caritate. Nu aruncati lucrurile vechi, cartile, jucariile , mai bine donati-le pentru ca altii sa se poata bucura de ele.
4 Faceti cuiva un compliment. Asta poate fi facut fata in fata sau printr-un simplu comentariu pe facebook sau pe blogul cuiva. Asta ar putea face un om fericit.
5 Trimiteti cuiva felicitari de urari sau de incurajare, mai ales daca stiti ca trece printr-o perioada mai grea.
6 Gatiti o masa speciala pentru cineva, poate fi vecinul mai in varsta care locuieste singur sau platiti masa cuiva strain intr-o zi, doar ca sa faceti un gest dragut.
7 Lasati maruntisul pe care il primiti rest, la automat. Poate cineva vrea sa isi ia un snack si mai are nevoie de o moneda, ii va fi foarte utila si va fi recunoscator.
8 Cand urmeaza sa platiti la market, lasati o persoana care are mai putine produse sa treaca inaintea voastra.

Ce sa faci si ce sa nu faci cand vine vorba de karma

Karma este definita ca vibratie pozitiva sau negativa generata de cineva sau ceva. Daca vreti sa vi se intample lucruri bune, faceti lucruri bune.
“ce dai, aia primesti”.
Ca in orice domeniu din viata sunt lucruri pe care sa le faci si lucruri pe care sa nu le faci pentru a castiga karma buna.
Ce sa faci
– Practica compasiunea
– Arata altora afectiune
– Respecta-te pe tine si pe ceilalti
Ce sa nu faci
– Nu te lasa doborat de negativitate. Oamenii pozitivi sunt intotdeuna mai fericiti decat cei negativi. Alege sa vezi partea plina a paharului si vei fi surprins sa vezi cum lucruri bune atragi.
– Nu te infuria. Sa reactionezi bland in loc de a te infuria iti va aduce doar alte lucruri bune.
– Nu te lasa dus de val, nu reactiona exagerat cand viata iti ofera lucruri mai putin placute, cauta binele din orice necaz si vei atrage tot bine.
Aceste principii simple pentru a genera karma pozitiva pot fi aplicate prin simpla actiune zilnica sub imperiul blandetii si compasiunii.
Indiferent ce crezi despre karma, respectand regulile ei vei face lumea un loc mai bun.


sursa
https://ghicitulcaarta.wordpress.com/2017/05/22/karma-ce-faci-altora-ti-se-intoarce-orice-actiune-are-o-consecinta
02. CUM SĂ NE AUZIM ÎNGERII - Aug 19, 2015 10:37:00 AM
Noi toţi avem abilitatea de a comunica şi de a ne asculta îngerii; nu trebuie decât să ne încredem în ea şi să înlăturăm toate temerile existente.

Această comunicare cu îngerii noştri păzitori constituie calea cea mai scurtă prin care ne putem câştiga pacea şi fericirea. Capacităţile şi darurile lor de vindecare se relevă prin toate metodele terapeutice pe care le-am învăţat de-a lungul facultăţii şi pe parcursul pregătirii mele profesionale.

Privind în viitor, am constatat lucruri pozitive, precum faptul că oamenii vor începe să-şi asculte îngerii păzitori din ce în ce mai mult, astfel încât lumea va deveni mai plină de lumină, iubire, pace şi armonie.

Informaţiile cuprinse în această carte constituie bibliografi a necesară pentru cursanţii mei, care vor să devină terapeuţi. Cartea rezumă mai multe metode de comunicare cu îngerii, metode pe care le pun în practică atât pe parcursul seminariilor mele, cât şi în unele workshop-uri.

Cuvântul „înger” înseamnă „mesagerul lui Dumnezeu”.
 Îngerii sunt cei ce ne aduc mesaje de la Creatorul Nostru. Ei sunt trimişi ca daruri ale lui Dumnezeu pentru noi, pentru a ne ajuta să ne reamintim de natura noastră divină, să fi m mai buni şi mai iubitori, să ne descoperim şi să ne valorifi căm talentele în benefi ciul oamenilor şi să înlăturăm păcatele şi carenţele din noi. Îngerii ne ajută de asemenea în relaţiile pe care le avem, în profesiile noastre, în domeniul sănătăţii şi chiar al fi nanţelor.
Îngerii sunt alături de noi pentru a împlini planurile de pace şi armonie ale lui Dumnezeu pe Pământ. Ei ne ajută să fi m calmi, deoarece pacea interioară a fi ecărui om duce la pacea interioară a tuturor oamenilor, ceea ce va duce la pacea lumii întregi. De aceea îngerii ne însoţesc mereu şi ne ajută să ne păstrăm calmul şi armonia interioară.
Nu îi deranjaţi şi nici nu le irosiţi timpul dacă le cereţi favoruri mărunte. Ei ştiu că problemele minore
adunate adeseori determină stări grave de stres, astfel încât marea lor plăcere este să vă ajute în depăşirea oricăror obstacole ce vă pot apărea în cale.

Dumnezeu este pretutindeni.
Dumnezeu este în voi, este în mine şi cu siguranţă este în toţi îngerii.


Unii oameni mă întreabă dacă este corect să se adreseze direct lui Dumnezeu şi îngerilor sau dacă acest lucru este o blasfemie. Eu vă recomand cu tărie să faceţi ceea ce vă spune sufletul.

De ce ar fi ceva greşit să vorbiţi cu Dumnezeu sau cu îngerii?
Procedând în acest fel, nu faceţi decât să primiţi un dar pe care Cerul vi-l face cu bucurie. Îngerii (la fel ca Sinele vostru superior) nu vor încălca niciodată voia lui Dumnezeu, astfel încât rugându-vă şi la ei nu aveţi ce greşeală să faceţi.
Îngerii sunt conştienţi de aceste temeri ale voastre, cât şi de adevărata manifestare a afecţiunii divine. Dumnezeu, fi ind atotiubitor, nu manifestă altceva decât iubire. Creatorul ştie atunci când vă întrerupeţi în mod conştient comunicarea cu El şi totuşi vă iubeşte.
Îngerii reprezintă un pod între adevăr şi iluziile problemelor noastre. Ei vă pot ajuta să vă reveniţi din starea de groază la cea de fericire, sănătate şi împlinire.
Ei se afl ă în strânsă legătură cu Sinele vostru superior şi cu fi inţa în care credeţi, fi e că aceasta este Iisus, Moise, Quan Yin, Sfântul Duh, Buddha, Yogananda sau alţii.
Îngerii nu vă judecă credinţa şi gândirea. Uneori, ei lucrează cu gândurile voastre, ca o modalitate de a comunica cu voi.

Într-un curs despre minuni, citeam că Dumnezeu nu ne ajută atunci când ne afl ăm într-un impas,
deoarece El nu consideră necesar acest lucru (El vede numai iubire şi perfecţiune, nu iluzia lipsurilor sau a problemelor).

Oricum, El ne trimite ajutoare atunci când ne credem în necaz. Deci nu suntem ignoraţi de Divinitate; doar că modalităţile divine de a ne acorda ajutor presupun recunoaşterea ca adevăr a faptului că toate problemele sunt deja rezolvate.

Atunci când noi ne încăpăţânăm să realizăm acest lucru, Dumnezeu trimite îngeri să ne ajute să ieşim din coşmarurile pe care singuri ni le creăm.
Îngerii mi-au spus că nu am avea nevoie de ei dacă am trăi numai în iubire tot timpul şi am fi mereu
conştienţi de prezenţa acesteia.

Cât timp noi oscilăm încă între diferite stări de iubire şi frică, Dumnezeu ne va trimite îngeri care să ne ajute să depăşim situaţiile difi cile din viaţa noastră.
...

sursa
http://portalspiritual.com/wp-content/uploads/2015/01/Doreen-Virtue-Cum-sa-ne-auzim-ingerii.pdf

03. Diferențe fundamentale dintre un bărbat și o femeie - Aug 12, 2015 1:05:00 PM
“Când dragostea se întoarce acasă”
de George Uba

Când se rătăcește, o femeie oprește și întreabă pe unde s-o ia. Pentru un bărbat, acesta este un semn de slăbiciune. Se va învârti ore întregi, anunţând din când în când că este aproape de destinaţie, spre disperarea consoartei lui, care îi dă sfatul:
„Întreabă odată, omule! Nu vezi că te învârţi în jurul cozii?"
• Femeile au o capacitate foarte dezvoltată de a observa orice amănunt, cât de mic, precum și schimbările de aspect sau de comportament ale celorlalţi. Nu încerca să ascunzi ceva de soţie,
că nu ţine!... Ele au o percepţie periferică mai amplă decât cea a bărbaţilor. La multe femei, orientarea periferică ajunge până la 1800, pe când bărbatul are creierul configurat pentru un tip de privire ca printr-un tunel, la mare distanţă, ca și când ar avea un binoclu.
• Când creierul bărbatului se odihnește, cel puţin 70% din activitatea sa electrică este blocată. În cazul femeilor, scanerul arată că este activ în proporţie de 90% în timpul unei stări similare, confirmând faptul că femeile primesc și analizează permanent informaţii din mediul înconjurător.
• Femeile descriu culorile mult mai amănunţit decât bărbaţii, pentru că ele au doi cromozomi X care furnizează o mai mare varietate de celule conice, care sesizează culorile până la 2 nuanţe.
Ele au albul ochilor mai mare ca al bărbaţilor, pentru că sunt făcute pentru acea comunicare interpersonală la distanţă mică, ce face parte integrantă din legătura pe care o poate stabili o femeie.
• Când un bărbat este trimis să caute margarina în frigider, nu dă de ea nici după ce caută a doua oară, pe când ea i-o arată cu ochii închiși. Hormonii ei de estrogen îi permit să identifice obiectele din sertar sau din încăpere și să-și amintească de ele ulterior, după un tipar de memorie specific. Ea devine pentru soţ contul deschis de memorie pentru mărunţișurile pe care el nu le găsește cu nici un chip. Noile studii au mai sugerat că, de fapt, creierul bărbatului caută în frigider cuvântul „margarină".
• Când un bărbat intră cu soţia lui într-o casă, el identifică detaliile tehnice (intrările, lucruri ce trebuie reparate), pe când femeile analizează chipurile și știu exact cine cu cine și ce simte fiecare.
• Femeile aud mai bine decât bărbaţii și sunt abile în a distinge sunetele înalte. Creierul femeii este programat să audă cum plânge copilul noaptea, în vreme ce tatăl doarme liniștit și nezdruncinat,
emanând o coloană sonoră prin sforăitul lui de diferite intensităţi.
De aceea, robinetele care picură le înnebunesc pe femei, în vreme ce bărbaţii dorm liniștiţi, fără să le bage în seamă.
• Dacă femeile sunt mai pricepute în diferenţierea sunetelor, bărbaţii pot spune dincotro provin ele. Această capacitate de diferenţiere la femei le dă posibilitatea să priceapă schimbările emoţionale
la copii și la adulţi, devenind veritabile termometre afective.
• Sexul frumos are capacitatea de a fi atent într-o discuţie faţă în faţă cu cineva și de a urmări și o altă conversaţie, pe când bărbatul nu se poate concentra decât asupra unei singure activităţi.
Dacă sună telefonul, bărbatul le va cere celorlalţi să tacă,  3 pentru că altfel nu se poate concentra. Femeia, în schimb, răspunde și gata, indiferent câţi factori stresori sunt în jurul ei.
• Nici discuţie, pielea femeilor este mult mai sensibilă decât a bărbaţilor. Ocitocina este un hormon care stimulează dorinţa de mângâiere și activează receptorii atingerii. Nu e de mirare că femeile, având receptorii atingerii de zece ori mai sensibili decât ai bărbaţilor, dau mai multă atenţie mângâierilor din partea bărbaţilor.
Unele studii au arătat că femeile care sufereau de boli nervoase și de depresii și-au revenit mult mai rapid în funcţie de numărul de mângâieri și de alinări, precum și de durata acestora.
Atunci când o femeie are probleme sentimentale sau este foarte supărată pe un bărbat, mai mult ca sigur va spune: „Nu mă atinge!"
• Simţul gustativ al femeii și cel olfactiv sunt net superioare faţă de cele ale bărbaţilor.
Bărbaţii sunt mai eficienţi în a distinge gusturile sărat și amar, în timp ce femeile preferă dulciurile.
• Bărbaţii sunt mai puţin sensibili atunci când o femeie suferă din pricina unei dureri, dar ei devin sensibili la un meci de fotbal sau la alte emisiuni mai agresive.
• Și mai trebuie să recunoaștem că femeile sunt net superioare în privinţa simţurilor de percepţie: ele sunt pricepute în a detecta nuanţele fine la nivelul limbajului trupului, al vocii, al tonului și
al altor stimuli senzoriali. Ele pot citi chiar reacţii și sentimente ale animalelor.
• Știm că emisfera dreaptă a creierului răspunde de partea creatoare și este mai dezvoltată la femei, iar emisfera stângă răspunde de controlul asupra logicii și raţionamentului și este dezvoltată mai mult la bărbaţi.
• Folosind tomograful cu rezonanţă magnetică, scanerul a pus în evidenţă că bărbaţii folosesc mai ales partea stângă a  creierului pentru vorbire, în timp ce femeile folosesc atât partea stângă,
cât 4 și pe cea dreaptă. De unde și pofta lor de a vorbi mai mult ca bărbaţii, iar capacitatea fetiţelor de a învăţa o limbă străină e mai mare decât la băieţi. Mai simplu spus, bărbaţii au capacităţi
limitate în privinţa vorbirii și conversaţiei.
• Emisferele stângă și dreaptă ale creierului sunt legate printr-o serie de nervi care se numesc corpul calos. Acest cablu face ca o parte a creierului să comunice foarte bine cu cealaltă, permiţând
schimbul de informaţii, ca două calculatoare pe umeri, legate de o interfaţă unică. Ei bine, la femeie, corpul calos este mai gros decât la bărbat, având cu peste 30% mai multe legături între emisfere. De aceea, vorbirea femeii este mai fluentă, iar acest lucru explică și capacitatea femeilor de a putea executa mai multe lucruri fără legătură aparentă între ele. De unde și intuiţia feminină. Ce să-i faci, asta e! Bărbatul are mai puţine conexiuni și de aceea creierul lui este configurat să facă un singur lucru o dată. Creierul lui este mai compartimentat. Dacă îi veţi scana creierul în timp ce citește, veţi constata că practic este surd.
Nu-și poate păstra vigilenţa auditivă în același timp ce citește
• Pentru o sugestie mai puternică, am spune că creierul bărbatului este mono, pe când al femeii este stereo. Și, ca și când nu este de ajuns, s-a constatat că creierul femeii are mai multă materie cenușie, deși este mai mic ca dimensiune.
• Pentru că ea folosește anumite părţi ale creierului în același timp, femeii îi este greu să distingă între dreapta și stânga.
• Cred că trebuie să mai marcăm puncte și pentru bărbaţi. Ei au o orientare în spaţiu mult mai bună, pe când femeile au o orientare bidimensională. Deși ele îţi văd scama pe costum de la 30 de metri, nu reușesc să parcheze mașina cu spatele, lovind mereu ușa garajului. Ţine de orientarea pe trei dimensiuni, și pe aceasta nu o are prea dezvoltată.
• Creierul bărbatului îndosariază informaţiile, pe când cel al femeii nu le înmagazinează, ci ele revin mereu în minte.
Singura modalitate prin care o femeie poate scăpa de problemele din gând este să le exprime și astfel să le conștientizeze. Obiectivul ei este să scape de probleme, nu să găsească soluţii sau să tragă
concluzii.
• Bărbaţii, stocând informaţiile, nu găsesc de bine să le exprime, așa că, atunci când, după o zi de lucru cu evenimente de tot felul, este întrebat de soţie cum a fost, el răspunde laconic: „Bine! Ca
ieri. Nimic nou!" Efortul de exprimare fiind mai redus, nu consideră că este împins să-l facă.
• Pentru o femeie, vorbirea continuă să aibă un scop precis: crearea de noi relaţii interumane și împrietenirea. Pentru  bărbaţi, vorbirea înseamnă o referire strictă la fapte.
• Faptul că mamele vorbesc mai mult cu fetele este motivul pentru care acestea din urmă vorbesc mai mult decât băieţii.
• Bărbaţii își vorbesc mai ales în gând. Când o femeie îl vede privind pe geam, își închipuie că este plictisit sau leneș și încearcă să-i vorbească și să-i dea ceva de făcut, că tot stă degeaba:
„Pentru că tot nu faci nimic, du-te și spală pe jos în bucătărie, dragule!"
• Bărbaţii trebuie să înţeleagă că, atunci când o femeie vorbește, ea nu așteaptă să i se găsească soluţii.
• Chiar cuvântul în sine are un înţeles pentru bărbat și alt înţeles pentru femeie. Prin cuvânt, bărbatul exprimă idei și informaţii, iar femeia, sentimente și emoţii.
De multe ori creditul de cuvinte rămâne destul de bogat la femeie la sfârșitul unei zile și ea trebuie să îl consume ca să se simtă ușurată și fericită. Atât așteaptă: să fie ascultată. Nu are nevoie de soluţii.
• Când un bărbat citește o carte, se uită nerăbdător să vadă câte pagini mai sunt până la terminarea unui capitol, pe când femeia nu este atât de secvenţială ca bărbatul, căutând finalul. Fire imaginativă, proiectează ea scenarii, pe care le va confrunta cu finalul cărţii.
• Dacă bărbatul este adâncit într-o lectură, scrie un articol sau un referat, nevasta lui îi va lăsa ușa deschisă, ca un reflex de a nu i se închide posibilitatea comunicării. El va striga după ea să închidă ușa, ameninţând-o cu reproșuri pentru repetatele ei violări ale intimităţii bârlogului său.
• Bărbaţii folosesc limbajul pentru a se întrece între ei, de aceea sensul cuvintelor este mult mai important, ei căutând o soluţie cu finalitate. La femei, vocabularul nu este punctul lor forte, de aceea definirea și înţelesul cuvintelor nu contează așa de mult, căci ele se bazează pe tonul vocii pentru o exprimare mai fidelă, dar și pe limbajul trupului, pentru a-i da un conţinut emoţional. Scopul urmărit este cel al construirii relaţiilor, și nu argumentativ, ca al bărbaţilor. Dacă o femeie îi vorbește mult
bărbatului ei, înseamnă că-i place de el, dar, dacă tace, aţi  încurcat-o!
– Iubitule, n-ai vrea să-ţi mai aerisești creierii, după atâta citit? îl întreabă ea cu o licărire vioaie în priviri.
– Nu cred că simt nevoia! Dacă tot vrei să-mi creezi condiţii, deschide fereastra și este O.K.!
Faţa ei se întunecă și puse un lacăt mare la gură, pe care îl închise cu scrâșneli.
– E ceva în neregulă? o verifică el pe consoarta lui.
Ea îi răspunse cu tăcere.
– Am făcut ceva rău? Nu știu de ce, dar parcă s-a înnorat! încercă el să se clarifice.
– Și s-ar putea să plouă și cu grindină! ieși ea din muţenie.
Cum de nu pricepi că nu m-ai mai scos de două săptămâni și pe mine la o plimbare?
– Spune așa, femeie, nu mă lua pe ocolite! se lumină el. Ce mistere mai au și doamnele astea în cap! Auzi: să mă mai aerisesc și eu și, când colo, de fapt ea voia să se aerisească! Oare câte alte taine mai ascunde?
• Vorbirea pe ocolite este o specialitate a femeii și are ca scop să adune relaţii, dar cel mai adesea nu funcţionează în cazul bărbaţilor, pentru că ei nu pricep regulile jocului. Creierul femeii este axat pe prelucrare, pe când bărbaţii consideră aceasta o lipsă de structurare. El vrea să i se spună concis și direct.
Cum ei ocupă slujbele unde se cere orientarea în spaţiu ca șoferi, piloţi sau profesori de știinţe exacte, vorbirea pe ocolite ar duce la grave erori. Dacă un pilot ar spune turnului de control:
„Cred că jos e mai sigur decât aici, sus!" în loc de: „Mă pregătesc să aterizez!", cred că ar fi scos urgent din slujbă.
• Femeile pun sentiment în ceea ce spun, în timp ce bărbaţii doar se exprimă. Cum vocabularul nu este chiar punctul forte al creierului femeilor, ele nu consideră definirea precisă a cuvintelor atât de relevantă. Chiar mai exagerează, de dragul efectului obţinut.
Bărbaţii însă vor interpreta fiecare cuvânt pe care-l vor spune ele ca atare și vor reacţiona în consecinţă.
– Tu niciodată nu ești de acord cu ce spun eu! îl atacă ea supărată la refuzul lui de a merge la  cumpărături.
– Cum adică, niciodată? Chiar acum zece minute am zis că e bună părerea ta de a merge la părinţii tăi duminică! spuse soţul intrigat.
– Întotdeauna socotești lucrurile tale mai importante ca ale mele.
– Nu-i adevărat! Adu-ţi aminte că ieri ţi-am spus că este mai important ca tu să mergi la tratament decât să-mi cumpăr eu două cauciucuri la mașină!
– Așa spui tu de fiecare dată când deschid discuţia! i-o reteză ea.
– Asta e o minciună! replică el. Nu spun așa de fiecare dată!
Pentru o ceartă „reușită", bărbatul trebuie să înţeleagă faptul că femeia folosește cuvinte pe care nu le ia ca atare, drept pentru care nici el n-ar trebui să le înţeleagă ca atare și nici să le  precizeze
sensul.
• Femeia folosește în medie șase expresii faciale în zece secunde, prin care reflectă sau reacţionează la emoţiile interlocutorului.
De regulă, bărbatul rămâne impasibil când ascultă, pentru a nu-și trăda emoţiile, dar asta nu înseamnă că nu trăiește nici un fel de emoţie. Scanarea creierului arată că bărbaţii reacţionează emoţional la fel de puternic ca femeile, dar evită s-o arate.
• Majoritatea femeilor dovedesc o orientare în spaţiu limitată.
Bărbaţii au capacitatea de a vedea în trei dimensiuni. Studiile arată că mintea bărbatului măsoară distanţa și viteza, pentru a ști exact când trebuie să schimbe direcţia.
Dacă dai o hartă turistică sau rutieră unei femei, ea trebuie s-o așeze în sensul de mers, altfel nu se descurcă. Și așa i se pare un mister, pe când un bărbat o poate citi din orice poziţie.
• Femeile excelează în zone de creaţie, cum ar fi artele spectacolului, învăţământul, resursele umane și literatura, toate acestea fiind domenii în care logica abstractă nu are o importanţă primordială.
• Bărbatul se pierde pe sine în muncă și în performanţele ei, pe când femeia se pierde în detaliile vieţii și în mulţimea relaţiilor.

sursa
https://anatolbasarab.ro/wp-content/uploads/2015/08/170653945-Deosebiri-dintre-femeie-%C8%99i-b%C4%83rbat.pdf

04. Pentru sufletele pereche nimic nu este imposibil. Bucuria pe care o simti cand iti imbratisezi sufletul pereche este divina. - Jul 29, 2015 7:40:00 AM
 Nu există decât un singur adevărat suflet-pereche care este jumătatea ta perfectă şi împreună creaţi o atmosferă ca de vrajă între voi, ceva ce nu mai simţi cu nimeni niciodată.
Se spune că acest suflet flacără reprezintă jumătatea sufletului tău şi că împreună formaţi un adevărat întreg, plin de dragoste şi armonie.


Exista o legenda, care spune, ca sufletele pereche au trait candva o iubire atat de puternica, atat de pura…..incat daca sunt sortite sa se reintalneasca in viata actuala, iubirea lor profunda reprezentand o continuare a iubirii de atunci.
 
Sufletele pereche se intalnesc intr-un moment critic al existentei lor regasirea lor avand drept scop, continuarea evolutiei spirituale. Intalnirea sufletului pereche determina nu doar atractie fizica sexuala, ci o emotie, o traire profunda, dincolo de legi scrise si nescrise, dorul poate fi imens , despartirea chiar si pentru o clipa putand fi de nesuportat.
Foarte multe persoane cred ca si-au gasit sufletul pereche, nestiind de fapt ce implica aceasta. Atunci cand iti intalnesti sufletul pereche, traiesti prin el si el prin tine…nu iti mai apartii tie, ajungand sa formezi un singur corp fizic si spiritual. Atunci cand e langa tine te simti ca si cand ai fi imbratisat intreg universul, ca pe un foc launtric ce arde neincetat simti iubirea nemuritoare si infinita. Intalnirea sufletului pereche este atingerea divina. Totul devine fara masura, nu exista bariere pentru dragostea voastra, nu exista timp si nici spatiu…Sunt putini cei care au aceasta sansa….si de regula se intampla rar sa ramana impreuna , de cele mai multe ori, sufletele pereche se separa definitiv in momentul in care isi indeplinesc scopul pentru care s-au reintalnit….chiar daca in acele momente ale regasirii totul pare ca va dura o vesnicie….

Intalnirile dintre doua suflete pereche sunt planificate de catre o putere divina, este de parere Mita Bhan, medium si expert in stiinte oculte. Asadar, nu-ti vei intalni sufletul pereche atunci cand vrei tu. “Sufletele pereche se intalnesc de regula intr-un moment de ratacire, cand ambele cauta vindecare. Poate fi vorba de o pierdere sentimentala, de o suferinta in dragoste.”
Asadar, intotdeauna sufletul pereche va aparea la momentul si la locul potrivit!
In momentul in care va cunoasteti, aveti un puternic sentiment de familiaritate, ca si cum v-ati cunoaste de o viata. Instantaneu, se instaleaza o conexiune profunda, inexplicabila, ce transcede atractia fizica, iar semnalele ca veti forma un cuplu perfect sunt tot mai mari.
Iata care sunt “semnele” care iti pot arata ca te-ai intalnit cu adevaratul tau suflet pereche:

1. Tot mai multe lucruri in comun va aduc impreuna.
2. Va sincronizati in situatii, minute sau cuvinte.
3. Tot felul de intalniri separate va au in decor pe voi care prin intermediul altora va tot intalniti.
4. Desi evitati, nu puteti controla si relatia voastra se leaga.
5. In apropierea sufletului pereche, puteti fi voi insiva, va puteti manifesta, va simtit liberi.
6. Sufletul pereche reuseste totdeauna sa va faca mai buni.
7. Chiar daca esti mandru si orgolios, in compania sufletului pereche aceasta atitudine de mandrie si superioritate este inlocuita prin umilinta si intelegere neconditionata.
8. Exista lucruri pe care le stiti unul despre altul fara le putea da o explicatie logica. Ai senzatia ca poate vedea si intelege anumite aspecte legate de tine pe care tu insati nu ti le poti explica.
9. Sentimentul de rusine sau jena este inexistent in momentul in care faceti dragoste pentru prima data. Mirosul trupului celui iubit iti pare familiar.
10. “Simti” in mod explicabil cand celalalt are necazuri sau este in pericol.
11. Gelozia nu degenereaza niciodata. Nu exista cu adevarat sintagma de “prea gelos” in sufletul tau. Undeva in sufletul tau, exista o incredere neconditionata in iubirea celuilalt.
12. Conversatiile dintre voi “curg”. Dar, chiar si atunci cand taceti amandoi, simtiti o placuta senzatie de confort. Nu simtiti nevoia de a umple spatiul intre voi prin cuvinte goale sau sporovaieli.
13. Daruiesti celuilalt fara sa te intereseze daca o sa primesti.
14. Uitandu-va in urma, in trecut, aveti impresia ca tot ce vi s-a intamplat pana acum s-a intamplat pentru a va pregati pentru momentul prezent.
15. Trecutul vostru prezinta anumite asemanari. Se poate sa purtati aceleasi “poveri” emotionale, sa fi suferit in aceeasi masura in trecut sau sa aveti rani emotionale similare.

Pentru sufletele pereche nimic nu este imposibil, deoarece ele nu numai ca sunt foarte sigure de sine, dar au si sprijinul imediat, puternic si statornic al partenerului iubit- ceea ce il ajuta sa-si atinga mai repede telul. Fiecare partener este absolut liber sa-si aleaga propriul drum in viata. Bucuria pe care o simti cand iti imbratisezi sufletul pereche este divina.

https://astrodeva.wordpress.com/2013/06/27/despre-sufletul-pereche/ 

05. Despre viata de cuplu cu Anatol Basarab - Jul 28, 2015 8:18:00 AM
Nici o relatie de cuplu nu va merge daca relatia ta cu tine nu merge.

Fie ca este vorba de un barbat sau de o femeie, fiecare dintre ei se plang la un moment dat de ceva, cu toate ca inceputurile relatiei erau foarte promitatoare.
Care este motivul? Oamenii ajung in relatia de cuplu si nu stiu sa traiasca. Oamenii au nevoie sa fie invavati sa traiasca in cuplu, a trai cu celalalt. Noi am evoluat, valorile au evoluat si s-au modelat si am ajuns intr-o societate in care barbatul habar nu are ce inseamna  o femeie si femeile nu stiu ce este acela un barbat. Si de aici incepe o serie intreaga de probleme si situatii anecdotice uneori dar si foarte dureroase pentru cei implicati in acest joc dintre sexe, in razboiul si relationarea dintre acestea. Aici incepe tragicomedia vietii, descrisa in toata literatura clasica mondiala.
Ne aflam intr-o relatie sau avem o relatie sunt situatii foarte diferite. Cand oamenii pronunta acest cuvant, nici barbatii si nici femeile nu stiu nimic despre a lega o relatie si ca urmare ceea ce se intampla astazi in familii este tragic si foarte dureros.
Pentru ca femeile au pierdut taina relatiei, taina armelor lor feminine, din ce in ce mai mult, incearca sa copieze barbatul, considerand ca acesta este un comportament de succes in societatea moderna. Foarte multe femei cred ca daca isi modeleaza comportamentul, astfel incat acesta sa semene cu cel al barbatului, sa adopte apucaturile barbatilor, inclusiv si cele de fidelitate sexuala, atunci vor avea mai mult succes si vor deveni independente. In cele din urma, comportamentul si conduita lor, inclusiv si cea verbala, chiar ajunge sa semene cu a unui barbat. Acestea devin indeendente intr-atat incat nici un barbat nu le mai doreste, deoarece, de regula, un barbat nu se prea culca cu alt barbat.
Daca vorbim de relatia dintre un el si o ea, in trecut femeile cunoasteau foarte multe lucruri despre taina casniciei. Ele aveau rolul lor foarte bine distribuit atat in societate cat si in cuplu.
Intre timp societatea s-a modificat, dar ca de-a lungul istoriei rolul masculin sau rolul barbatului nu prea s-a schimbat. Ceea ce facea el in trecut face si astazi in mod normal. Cum vana acum milioane de ani, exact la fel, vaneaza si astazi. Numai ca astazi nu vaneaza mamutul ci milionul, nu vaneaza o pozitie in haita ci o pozitie in societate. Cum inainte asculta de masculul Alfa, acum asculta de un lider. Cum inainte, avea un rol bine determinat in haita sau trib, exact la fel si astazi, barbatul isi gaseste sau i se arata locul exact pe care il poate detine in conformitate cu suma tuturor caracteristicilor si calitatilor lui intr-o societate. In viata barbatului, aproape ca nimic nu s-a schimbat. Decat poate metodele de vanatoare, capcanele, strategiile si insasi vanatul. Cu totul diferit insa stau lucrurile in viata femeilor.
Rolul femeilor s-a schimbat. Din aceasta cauza femeile aproape ca nu mai stiu ce au de facut. Au pierdut toate talentele si toate darurile din invataturile mistice si sacre de a stapani si controla un barbat, de a-l hrani si energiza. Si asta s-a intamplat pentru ca pe de o parte societatea le-a impins, iar femeile au acceptat sa iasa din matca lor fireasca, sanatoasa si plina de puteri.
Masculinizarea feminina este direct  proportionala cu efeminarea barbatului. Rolul barbatului nu s-a schimbat, ci doar tipologia lui. Astfel barbatii nu mai sunt nici razboinici, nici vanatori si nici nu ii mai ofera aceeasi protectie si siguranta a traiului pe care o faceau barbatii in trecut fata de femeia lor. Ca urmare totul este un raport cauza efect.
Femeile au incept sa ia locul barbatilor si pentru ca barbatii au inceput cumva sa se schimbe. Nu mai au barbatie, cuvant si onoare. Adica si barbatul si-a pierdut din atributele virilitatii sale si atunci femeia in compensatie si-a marit energia masculina.
Natura nu suporta deloc locurile goale. Astfel daca femeile vin in locul barbatului si ocupa rolurile specifice masculine la randul lor si barbatii ocupa locul femeilor. Asta pentru ca natura si viata insasi functioneaza in echilibru si armonie. Astfel femeia si-a parasit locul ei mistic, laboratorul ei chimic si cedeaza locul barbatului pentru a indeplini sarcinile cuvenite acesteia.
Este bine, insa toate aceste schimbari nu sunt conform legilor naturii si a Universului, unde absolut toate lucrurile sunt in conformitate deplina cu principiul Ying si Yang. Barbatul trebuie sa isi indeplineasca in viata, cuplu si societate, natura lui. El are o natura, guvernata de anumite legi care sunt diferite de ale femeii.
La fel si femeia,  trebuie sa intre in natura ei, sa joace rolul sau si sa nu atenteze sau sa pretinda rolurile masculine. Poate face asta, insa din cate am observat niciodata nu rezulta ceva bun. Nici la barbati care ocupa rolurile feminine si nici la femei care le ocupa pe cele masculine.
Fiecare barbat are in el o parte feminina la fel cum fiecare femeie are in ea o parte masculina. Este bine ca partile feminine din barbati si cele masculine din femeie sa fie dezvoltate in proportie de 25%. In rest, femeia sa fie femeie si barbatul sa fie barbat. Daca lucrurile stau altfel, incepem sa ne confundam intre noi. Intram pe teritorii care nu sunt ale noastre si constatam ca pe acele teritorii nu stim sa ne jucam rolul. De aici apar o serie intreaga de conflicte, chiar interioare care se revarsa asupra celuilalt.
In trecut, femeia avea un rol foarte bine determinat. Ea trebuia, de exemplu sa stea in pestera, sa se ingrijeasca de copii, sa tina focul aprins, sa gateasca si sa faca anumite activitati pe langa locuinta. Barbatul construia casa si femeia se ocupa de amenajarea ei si a vietii in acel loc. Atat in trecut cat si in prezent, barbatul este cel ce construieste forma (casa, bloc, barlog) iar femeia, este cea care da acelei forme un continut – viata – culoare. Femeia este creatoarea conditiilor in care un barbat se va dezvolta si va ajunge cineva. Barbatului nu ii este dat sa construiasca conditii in care o femeie sa se dezvolte, precum nici femeii nu ii este dat sa se dezvolte in conditiile ca si cum create de un barbat.
De cand se ,femeia este educata intr-un stil diferit decat barbatul. Din cauza acestei educatii apar o sumedenie intreaga de probleme. De mica, incepe sa invete cum trebuie sa atraga un mascul. Functia ei de baza este sa reproduca, iar daca nu a reprodus natura nu mai investeste in ea deoarece o considera o femela nerealizata, nedistribuita in jocul vietii si prin urmare inseamna ca s-a defectat sau stricat. Nu mai investeste in ea, o arunca ca prada in lantul trofic al vietii de aici pot incepe o sumedenie de probleme, inclusiv de sanatate.
Daca femeia reproduce, ea s-a realizat pe ea insasi ca femela, nu ca mama, deoarece a naste, este o functie naturala a oricarei femele iar a deveni mama este o functie spirituala. Urmatoarea lege dupa care ea traieste, este sa mentina maxim posibil in jurul sau un mascul. Pentru ca daca nu o face, daca nu mentine un mascul sufleteste langa ea, daca nu il hraneste energetic, il pierde.
Daca il hraneste energetic corect, atunci energia barbatului modifica intreaga ambianta iar energia lui se revarsa asupra femeii, aducandu-i tot ce are el mai bun. Dar asta se intampla doar daca femeia vindeca. Daca este sa dam un exemplu, barbatii sunt stecherul si femeile sunt priza. Astazi, pentru ca femeile se abat de la rolurile lor, prizele devin goale, fake-uri, astfel ca stecherul introdus nu mai primeste energie.
Si atunci barbatul in mod firesc, in mod animalic, indiferent de cultura, va cauta o sursa de energie.
In momentul in care un barbat primeste suficienta energie de la o femeie, el este gata sa lupte pentru acea femeie, sa lupte pana la moarte pentru sursa lui de energie. Exact la fel cum statele sunt gata sa se lupte pentru sursele de petrol si energie. Societatea in care traim, este dominant creata de mintea barbatului si logica acestuia. Si din acest motiv, problemele barbatilor, cum ar fi cea energetica de exemplu, se rasfrange si se oglindeste in intreaga societate moderna. Cum barbatul duce lipsa de energie, tot asa si societatea  se lupta pentru sursele de energie si mereu incearca sa gaseasca surse alternative.
De obicei marii barbati gasesc marea femeie care indeplineste in ea toate cele trei ipostaze ale femeii, adica regina, gospodina si curva in pat. Pentru el, ea este o zeita.
Un barbat cu o astfel de femeie poate rasturna muntii pentru ca acea femeie tot timpul il va energiza. Daca femeile ar stii astazi care sunt puterile lor mistice profunde legate de feminitate si sexualitate, ele ar invata foarte usor sa isi ajute barbatul  sa devina geniu sau milionar. Asta depinde de modul cum il energizeaza. Exista si o vorba care spune ca in spatele unui barbat puternic se ascunde o femeie cel putin la fel de puternica, daca nu chiar mai puternica decat el.
Toate aceste lucruri s-au pierdut iar acum barbatii incearca sa compenseze anumite lucruri, nu masculine ale lor ci incearca sa faca lucruri care nu le sunt lor specifice. Ei le pot face mai bine sau mai rau, insa nu la fel de bine pe care le face reprezentantul acelui rol. In mod sigur femeia face mult mai bine anumite lucruri stiintific demonstrate decat le face barbatul. Si el le poate face, dar mai altfel decat o femeie.
Suferintele apar din cauza incalcarii unor legi ale naturii, ale Universului si ale abaterii de la ele. Asta inseamna ca nu traim in lege ci traim in fara de lege. Orice abatere de la orice lege a naturii sau Universului, atrage dupa sine in mod inevitabil, suferinta. Gradul si marimea suferintei, este egala cu gradul si marimea nedreptatii, viziunii incorecte asupra realitatii.
In orice familie trebuie sa existe niste legi, o anumita ordine, niste reguli care nu le instauram noi ci sunt create de natura si vor exista intotdeauna.
Una dintre aceste legi este ca barbatul este principiul solar. El este cel care se ocupa de tot ce este inafara casei. Femeia este cea care se ocupa de casa, care este microuniversul ei si tot ce este in jurul ei. Casa, copii, ingrijirea lor. Barbatul este centrifug prin natura sa. El trebuie sa iasa din casa si sa mearga, sa cucereasca, sa dobandeasca, sa convinga, sa invinga. Iar atunci cand se sleieste de puteri, puterea centripeta a femeii (principiul lunar) trebuie sa il intoarca la ea. Atentie ! Nu acasa, ci anume la ea.
Familia este compusa dintre un barbat si o femeie. Comuniunea bunurilor, sarcinilor si responsabilitatilor, impartirea dintre ele, placerile si necazurile.
Rolul barbatului in familie este sa impuna limitele, sa arate granitele de unde pana unde se poate si de unde pana unde intervine o pedeapsa. Tata trebuie sa fie bun, dar drept ca Dumnezeu, este cel care stabileste ordinea, si se ocupa ca toate regulile sa fie respectate. Daca limitele sunt incalcate si copii cresc fara limite se comporta fara limite. Un adolescent crescut fara limite va consuma alcool, droguri, femei, casatorii sau divorturi fara de limite. Mama este cea care iubeste neconditionat si fara limite. Deci este foarte importanta influenta parintilor asupra copiilor.
Acolo unde nu exista limite inseamna ca tatal nu a fost foarte prezent si acolo unde tata nu a existat, el o copie pe mama, nu a avut un model. Copii care nu au un model copie pe cei din jur sau au un model ideatic. Mama este cea care educa, care hraneste,energizeaza sufleteste. Tata este cel care procura hrana si care vine seara acasa si verifica daca lucrurile sunt in ordine. El este cel care urmareste ca regulile sa fie indeplinite.
Foarte multi au incercat sa faca si sa schimbe lumea, insa nu in conformitate cu legile naturii si ale Universului. Oricat de destepti am fi, nu avem cum sa mergem impotriva legilor Universului si nici sa ne abatem.
Daca femeia incearca sa lupte cu un barbat cu instrumente masculine, ea va fi cu siguranta invinsa sau va transforma acel barbat daca este mai slab,  intr-o femeie. In acest fel putem gasi o explicatie logica asupra faptului ca anumiti barbati se comporta mult mai feminin decat multe dintre femei. In mod sigur, in spatele unei femei puternice, independente, se ascunde un barbat cu burta mare, berea intr-o mana si telecomanda in cealalta, care deja demult nu mai stie sa faca aproape nimic, si se comporta ca un copil mai mare al acestei femei.  Daca un barbat s-a oprit din mers, el inceteaza sa mai fie barbat. Daca o femeie se apuca sa mearga, sa vaneze, sa invinga si sa cucereasca, ea inceteaza sa mai fie femeie.
Daca urmarim evolutia societatii occidentale, catre care tindem cu totii, conceptul de familie sau de taina a familiei a disparut fundamental. Exista contracte prenuptiale, relatia de cuplu a devenit ca un angajament comercial intre doua persoane. Este ca si cum am face un angajament intre doua firme. Eu vin cu un capital, tu cu altul si daca nu ne mai intelegem ne despartim. Eu imi iau capitatul inapoi, tu pe al tau. Eu am banii tu ai anii. Familia SRL  “inainteaza”.

Noi suntem puternici numai alaturi de un partener. Nu degeaba se spune ca unde-s doi puterea creste. Un barbat fara femeie este ca o femeie fara barbat. Este incorect spus ca noi suntem jumatati si suntem in cautarea jumatatii, noi suntem intregi, dar cand este vorba de o familie, de o relatie sau parteneriat, acolo nu putem merge mai departe decat cu un partener.

https://anatolbasarab.ro/dintr-o-conferita-despre-viata-de-cuplu-cu-anatol-basarab/
06. “Profetii si marturii pentru vremea de acum” ale Mitropolitului Varlaam - Jul 26, 2015 6:04:00 PM

Profeţiile tulburătoare care s-au împlinit ale Mitropolitului Varlaam, devenit sfânt:
„Moldova va fi ruptă şi împărţită după bunul gust al puterii de la Răsărit”A fost unul dintre cei mai importanţi mitropoliţi ai Moldovei, care în anul 1639 s-a aflat între cei trei candidaţi propuşi pentru ocuparea scaunului de Patriarh ecumenic al Constantinopolului.

Varlaam a fost mitropolit al Moldovei în perioada anilor 1632-1653, pe timpul domniei lui Vasile Lupu. Pe numele său adevărat Vasile Moţoc, Varlaam s-a născut, la 1580 (după alţi istorici la 1585), într-o familie de răzeşi din Boloteşti, judeţul Putna, adică Vrancea de astăzi. Numele de Moţoc era foarte răspândit în regiune, dar nu s-a aflat încă dacă era urmaş al vornicului Moţoc. Varlaam a avut doi fraţi şi două surori.

“Până la vârsta de zece ani, Vasile îşi va petrece copilăria, împreună cu fraţii şi surorile sale, pe lângă casa părintească. Aproape un copil, era potrivit la trup, cu chip îngeresc, faţa luminoasă şi ochii strălucitori, în care se citeau curăţenia inimii şi flacăra credinţei. În zilele în care părăsea curtea casei părinteşti, Vasile avea posibilitatea să intre în contact cu călugării de la Mănăstirea Neamţ, şi chiar cu feţe bisericeşti de la mănăstirile Agapia şi Secu, care veneau şi se îngrijeau de buna administrare a moşiilor pe care le deţineau. Agapia avea o moară chiar în centrul satului Boloteşti. În apropierea răzăşiei părinţilor săi, conform documentelor, se aflau o parte din moşiile celor două mănăstiri nemţene menţionate mai sus. La început, isteţul copil al familiei Moţoc, Vasile, a fost fascinat de ţinuta călugărilor, iar mai târziu, crescând, începe să pătrundă înţelesul vorbelor rostite de aceştia, când îi întâlnea”, spune profesorul Petre Abeaboeru, autor al unei cărţi monografice despre ţinutul în care s-a născut Varlaam.

Sfetnicul domnitorului Moldovei

“Ascensiunea lui Varlaam pare mai degrabă că ţine de voinţa lui Dumnezeu decât de interesele mai marilor locului. Varlaam a jucat un rol deosebit în viaţa politică şi culturală a Moldovei.În viaţa politică, Varlaam era „singurul său sfetnic de taină (n.n. sfetnicul lui Vasile Lupu) care îndrăzneşte să-l cheme la îndreptare şi să-l mustre.” De altfel, zilnic îşi făcea simţită prezenţa la curte şi, din deciziile luate de domnitor în ceea ce priveşte viaţa bisericească, ne dăm seama de puternică influenţă a mitropolitului. Astfel se explică ctitoriile sale religioase, mănăstirea trei Ierarhi, refacerea bisericii Golia. Varlaam Însuşi a sfinţit Mănăstirea Sfinţii Trei Ierarhi din Iaşi, la 6 mai 1639 unde au fost aşezate moaştele Sfintei Paraschiva , la 13 iunie 1641, dăruite domnului moldovean de patriarhul ecumenic Partenie I”, spune istoricul Florentina Ontoiu.

arlaam este considerat unul dintre cei mai aprigi apărători ai Ortodoxiei, fiind cel care a condamnat în termeni foarte duri calvinismul, care se extindea tot mai mult în Ţările Române. El a combătut această dogmă cu lucrări de învăţătură creştină, venind în sprijinul românilor ortodocşi din Transilvania şi nu numai, care se confruntau cu o propagandă calvină. Practic, activitatea cultural-tipografică a fost cea mai importanmtă din activităţile sale ca mitropolit, organizand prima tipografie la Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi” din Iaşi, unde va tipări şi cărţile sale cele mai valoroase. “Cazania” sau “Cartea românească de învăţătură” (1643) este cea mai însemnată lucrare a sa, dar şi cea mai de seamă din istoria vechii culturi româneşti, deoarece are cea mai îngrijită formă de exprimare a limbii române din prima jumătate a secolului XVII. “Este o lucrare masivă, cu 506 foi, cu numeroase gravuri în lemn, reprezentând scene biblice, vignete iniţiale înflorate, podoabe finale. Prin conţinut cât şi prin frumuseţea graiului întâlnit în cazaniile ei, „Cartea românească de învăţătură” din 1643, a cunoscut cea mai largă răspândire dintre vechile tipărituri. Această lucrare a avut ecouri peste timp şi în toate regiunile româneşti, mai ales În Transilvania, întărind credinţa ortodoxă şi conştiinţă de unitate naţională”, mai spune istoricul Florentina Ontoiu.

Profeţiile lui Varlaam

“Moldova va fi ruptă şi împărţită după bunul gust al puterii de la Răsărit, prin sfaturi mârşave şi ticăloase. La vremea din urmă o hiară roşie cu multe capete va înghiţi întreaga Europă creştină, iar oamenii se vor sălbătici mai rău ca fiarele”. Varlaam avertizează şi ce se va întâmpla cu specia umană. “Oamenii se vor înrăi şi vor strica obiceiurile pământului, înmulţindu-se între ei ca dobitoacele fără nici o neruşinare, lepădând Sfânta Taină creştină a nunţii. Vor defăima obiceiurile creştineşti dedându-se la tot felul de obiceiuri străine, iar păgânii se vor amesteca cu sânge creştinesc. Mare urgie va fi atunci”. “La vremea cea din urmă, pământurile nu-şi vor mai da roada lor, pădurile vor fi tăiate, iazurile vor fi secate, oamenii vor vinde moşiile fără de ruşine, uitând că strămoşii lor le-au păstrat cu sabia”. Mitropolitul Varlaam îi are în atenţie şi pe cei care prin legi dure, vor lua şi pielea de pe om prin impozitele pe care oamenii sunt obligaţi să le plătească. “La vremea de apoi, pe pământurile Moldovei va domni sărăcia, jalea, moartea, spaima, frica şi omul nu va mai fi stăpân în bătătura lui. Vor pune domnii pământului biruri şi legi cum n-au mai fost de la întemeierea Moldovei. Vor pune biruri şi pe aerul lăsat de Dumnezeu”În final, Varlaam anunţă când va veni apocalipsa. “Aşa arată Apocalipsa Sfintei Cărţi a Scripturii, că la vremea din urmă, când veţi vedea urâciunea pustiirii în locul cel sfânt, războaiele pe alocurea, urgiile şi uciderile între oameni, lepădarea pruncilor din pântecele femeieşti şi oameni căutând liniştea de la un capăt al altuia al pământului, când graiurile se vor amesteca ca altă dată în Babilon, şi sfârşitul va fi aproape”. Aceste citate au fost adunate împreună cu alte profeţii şi incluse în volumele “Profetii si marturii pentru vremea de acum”.

http://adevarul.ro/locale/focsani/profetiile-tulburatoare-s-au-implinit-mitropolitului-varlaam-devenit-sfant-moldova-rupta-impartita-bunul-gust-puterii-rasarit-1_55a621baf5eaafab2c96b93f/index.html
07. Semnele unui suflet vechi - Jul 22, 2015 10:09:00 AM
"Cati ani ai daca nu sti cat de vechi este sufletul tau" ~ Satchel Paige

Cum ne dam seama daca o persoana este un suflet vechi?

In aceasta lume exista persoane care au un asa zis suflet ales, de la nastere si pana la moarte.
Existenta sa solitara nu este preferinta lui sau un temperament antisocial – el este pur si simplu un suflet vechi.
Vechi in inima, vechi in minte si vechi in suflet, aceasta persoana este un suflet vechi, care isi gaseste viziunea sa asupra vietii foarte diferita si mult maturizata fata de cei din jurul lui.
Ca urmare un suflet vechi traieste viata pe plan intern, isi urmeaza propria sa cale, in timp ce restul din jurul lui se inghesuie sa urmeze pe altcineva.

Daca inca nu ati descoperit cat de vechi este sufletul vostru, cititi unele din semnele revelatoare de mai jos.

Ai tendinta de a fi un solitar
Pentru ca sufletele vechi sunt dezinteresate de preocuparile si interesele oamenilor de aceeasi varsta cu ei, isi fac cu greu prieteni. Rezultatul este ca suflete vechi au tendinta de a se regasi singuri o mare parte din timp.

 Iti place cunoasterea, intelepciunea si adevarul
Intradevar, acest lucru pare un pic grandios si nobil, dar un suflet vechi se gaseste in mod natural gravitand spre partea intelectuala a vietii. Sufletele vechi inteleg in mod inerent ca intelepciunea este fericirea, cunoasterea este puterea si adevarul este libertatea, asa ca de ce sa nu cautam si noi aceste lucruri? Aceste procupari sunt mult mai semnificative pentru ei decat sa citeasca cele mai recente barfe mondene sau de cele mai recente achizitii din fotbal.

Ai inclinatie spre spiritualitate
Majoritatea sufletelor vechi tind sa aiba sensibilitate si sa fie spirituali. Depasirea limitelor propriului sau ego, in cautarea iluminarii, promovarea iubirii si pacii pe planeta sunt principalele ocupatii ale acestor suflete. Se pare ca pentru ei cel mai intelept lucru este sa foloseasca timpul la maxim.

Trebuie sa intelegi emeritatea vietii
Sufletele vechi sunt afectate de memento-urile moralitatii sale, dar si de tot ceea ce ii inconjoara. Acest lucru face ca ei sa fie precauti si uneori retrasi, dar cu intelepciune isi dicteaza modul in care sa isi traiasca viata.

Esti grijuliu si introspectiv
Sufletele vechi tind sa gandeasca mult… despre tot. Abilitatea lor de a reflecta si de a invata din actiunile lor si ale altor persoane este cel mai mare profesor al lor. Unul dintre motivele pentru care sufletele vechi sunt atat de vechi este ca ei au invatat foarte multe lectii prin propriile procese de gandire posedand o perspectiva asupra vietii si au capacitatea de a observa in liniste ce se petrece in jurul lor.

 Puteti vedea imaginea de ansamblu
Rareori se pierd in detalii superficiale pentru a obtine grade inutile (promovare la locul de munca). Ei au tendinta de a privi viata prin ochi unei pasari, vazand ceea ce este mai intelept si semnificativ pentru viata lor. Atunci cand se confrunta cu probleme, sufletele vechi au tendinta sa le vada ca niste dureri temporare care le servesc pentru a creste cantitatea de bucurie in viitor. Prin urmare, sufletele vechi au tendinta sa aiba o viata plina de liniste si stabilitate, datorita abordarii lor asupra vietii.

Nu esti materialist
Bogatie, statut, faima… sunt inainte de a fi un suflet vechi. Sufletele vechi nu au scopul de a urmari lucruri care pot fi luate usor de la ei. Pentru ei nu prezinta interes lucrurile de scurta durata, deoarece acestea aduc foarte putina implinire sau semnificatie in viata lor.

Ai fost un copil ciudat din punct de vedere social
Aceste lucruri nu sunt vazute intotdeauna, dar multe suflete vechi prezinta semne ciudate de maturitate de la varste mici. De multe ori, acesti copii sunt etichetati ca fiind „precoce”, „introvertiti” sau „rebeli”, si se incadreaza greu in comportamentele de masa. De obicei, acesti copii sunt extrem de curiosi si inteligenti vazand scopul la multe lucruri pe care le zic si fac profesorii lor, parintii si colegii. Daca poti spune ca, copilul tau este ca un adult – probabil ai un parte de un suflet vechi.

Trebuie doar sa te „simti” vechi
Inainte de a pune un nume la ceea ce am simtit, am experimentat cu siguranta am avut senzatii ca interior se afle un suflet vechi. Sentimentele care insotesc un suflet vechi sunt de obicei: sentimente de circumspectie, oboseala mentala, rabdara, atentie si un calm detasat. Din pacate, acest lucru poate fi perceput ca fiind distant si rece, care este unul din multele mituri ale sufletelor vechi.

Asa cum unii oameni mai in varsta se descriu ca fiind „cu inima tanara”, astfel si cei tineri pot avea „o inima veche”.

http://www.secretele.com/2014/08/9-semne-ca-esti-un-suflet-vechi.html08. Inainte de a ma judeca, intelege-ma - Jul 15, 2015 12:45:00 PM

Aceasta povestioara plina de inteles circula in lumea internetului, fiind inspirata de intelepciunea uneia din invataturile lui Stephen Covey:
“Mai intai incearca sa intelegi, apoi sa fii inteles.”

“O fetita tinea in mainile sale doua mere.
Mama sa a venit la ea si a intrebat-o bland pe mica ei fiica, afisand un zambet: scumpa mea, poti sa ii dai mamei tale unul din cele doua mere?
Fata s-a uitat la mama sa pentru cateva secunde, apoi brusc a luat o muscatura dintr-un mar si apoi repede o alta imbucatura din celalalt. Mama a simtit ca ii ingheata zambetul pe fata. Se straduia din greu sa nu isi dezvaluie dezamagirea.

Apoi fetita i-a inmanat mamei sale unul din merele muscate si i-a spus:
“Mamico, uite. Marul acesta este mai dulce.”

Indiferent de cine esti, de cat de multa experienta ai si de cate cunostinte crezi ca detii, evita sa judeci. Ofera-le celorlalti privilegiul de a se explica. Ceea ce vezi poate ca nu este realitatea. Nu trage niciodata concluzii pentru altii. Prin urmare, niciodata sa nu ne concentram doar pe ceea ce se vede la suprafata si sa nu ii judecam pe ceilalti fara sa ii intelegem mai intai.
De exemplu:
Cei carora le place sa achite ei nota de plata... nu fac asta fiindca sunt prea bogati, ci fiindca pun prietenia deasupra banilor.
Cei care iau initiativa la munca… nu fac asta fiindca sunt prosti, ci fiindca inteleg concepul de responsabilitate.
Cei care isi cer primii scuze dupa o cearta… nu fac acest lucru deoarece ei sunt cei care au gresit, ci fiindca ii pretuiesc pe oamenii de langa ei.
Cei care sunt dispusi sa te ajute fac asta nu fiindca iti datoreaza ceva, ci fiindca te vad ca pe un prieten adevarat.
Cei care iti trimit adesea mesaj pe telefon, nu fac asta fiindca nu au nimic mai bun de facut, ci fiindca tu esti in inimile lor.
Intr-o zi, ne vom separa unii de altii si vom duce dorul conversatiilor noastre despre tot si nimic, despre visurile pe care le-am avut.
Vor trece zile, luni, ani, vom pastra legatura din ce in ce mai putin..
Intr-o zi, copiii nostri vor vedea fotografiile cu noi si vor intreba: “Cine sunt acesti oameni?”.
Iar noi vom zambi cu lacrimi invizibile fiindca inima este atinsa de un cuvant puternic si vom spune:
“Cei alaturi de care am avut cele mai bune zile din viata mea.”

 Lumea Spirituala


09. IMAGERIA INIMII - HEART IMAGERY – UNIFICAREA CU DIVINITATEA - Jul 13, 2015 1:59:00 PM
INFINITUL DIN FORMA
Heart Imagery – Uniunea cu Dumnezeu, va ajuta in constientizarea perfecta a Unimii. Ce ar putea sa va ofere Dumnezeu, decat cunoasterea a ceea ce EL ESTE, dupa chipul si asemanarea Lui. Convingerea ca a-ti putea oferi si primi altceva, altceva din afara voastra, v-a tinut departe de constientizarea Unimii si a propriei Identitati.

Practicand corect exercitiile din acest workshop, ar trebui sa experimetati o stare de relaxare/pace si sentimentul ca intrati in lumina, sunteti lumina. Efectuand exercitiile, dupa ce iti eliberezi mintea de ganduri, vei intelege ca Lumina lui Dumnezeu este fara forma, infinita si vei constientiza ca ceea ce gandesti, gandurile tale nu iti apartin. Fiind parte din Creatie , asa si gandurile noastre sunt parte din Mintea lui Dumnezeu. Acest workshop va ajuta sa regasiti acel spatiu interior, de pace si iubire. In fiecare exista acest loc unde totul este posibil, unde este Puterea lui Dumnezeu. Nu va fie teama.

Uniunea cu Dumnezeu nu este efectul, ci reprezinta cauza. Am fost creati pentru a trai in uniune cu Universul, iar in ultima vreme constientizam ca este alegerea corecta, eliberata de frica si judecata. Acest concept este esential pentru cunoasterea spirituala si nu ar trebui uitat.

Daniel este un Maestru calator, pentru care granitele fizice si spirituale sunt o provocare in misiunea sa de ajuta pe fiecare sa inteleaga conexiunea intima cu Eul Interior, cu Sinele.
Daniel este prima persoana din lume care ofera public invataturile din sistemul spiritual cel mai stravechi: Sistemul de Imaginerie Din Inima (Heart Imagery). Acest sistem provine din Rasa Adamica si s-a mentinut pentru aproape 40,000 ani in diferite scoli spirituale mistice. Este sistemul care este la baza Scolii Spirituale Mistice legate de numarul triplu 555, scoala care este la baza „Fratiei De Lumina” („Brotherhood Of Light”).
A inceput Meditatia Zen in 1981, apoi din 1981 pana in 1992 a practicat meditatia “respiratiei spinale”. Mai tarziu a realizat, de fapt, ca practica Kriya Pranayama din sistemul Kriya Yoga al Marelui Maestru Babaji (asa numitul „Isus din Himalaya”).
Incepand cu 1996 a predat workshop-ul Imagini din inima in toate colturile lumii (www.heartimagery.org). Dupa cativa ani de practica a meditatiei in nordul Tibetului, Daniel a creat “Scoala Inimii” in 1999, apoi zece ani mai tarziu, in Toronto, a infiintat “Scoala de meditatie”.
Ca Maestru in Artele Martiale (Maestru Tai Chi si in Karate Traditional Centura Neagra 5 DAN in WJKA – World Japan Karate Association), lector international si autor de carti spirituale, Daniel este dedicat in a inspira si spijini constiinta de masa in procesul de transformare a violentei in pace si al sentimentului de furie in iubire. Prin munca sa, workshop-urile si conferintele pe care le-a oferit, Daniel a schimbat viata a mii de oameni.
Inainte si dupa intalnirea cu Marii Maestrii ai Tibetului, Daniel a lucrat cu invataturile Maestrii din diferite scoli de meditatie (Osho, Dalai Lama, Yogananda si Marii Maestri Kriya Yoga, Ana Pricop, Di Yu Ming, Drunvalo Melchizedek, Anastasia) si a invatat despre “a fi in Inima”.
Acum, alaturi de workshop-urile pe care le-a creat personal, Daniel ofera tuturor, indiferent de limba si credinta, workshop-ul Trezirea Inimii Iluminate. Prin aceste seminarii spirituale, Daniel transmite mesajul ca toti avem posibilitatea si suntem capabili sa intelgem/experimentam o alta intelegere a vietii; o invatatura ce vine din Intelepciunea profunda a Inimii.
Alaturi de Drunvalo Melchizedek, Daniel a facut parte din primul consiliu al Scolii Reamintirii (School of Remembering)– consiliul profesoral al training-ului ATIH. Ca mentor in Scoala Reamintirii condusa de Drunvalo Melchizedek, Daniel a indrumat, coordonat si format profesori ai scolii din toate colturile lumii.
Daniel considera o binecuvantare oportunitatea de a lucra cu copiii, pe care ii invata Tai Chi si tehnici de meditatie. Ca profesor invitat in Scolile Montessori din Toronto, Canada, Daniel a schimbat vietile a sute de copii prin munca sa.
Daniel are o baza academica consistenta : B.Sc. Inginerie IT, B.Econ. (Hons), Diploma in Management si MBA la Open University Business School,UK.
Chiar daca a lucrat citiva ani in diferite companii multinationale, Daniel a predat in paralel, in aproape fiecare weekend, diferite sisteme de meditatii in toate colturile lumii, ajutind mii de oameni sa se regaseasca pe ei insisi si sa se reconecteze cu cine sunt ei cu adevarat.
Interviurile acordate peste tot in lume si cererile permanente de a scrie articole in diverse reviste si publicatii on-line (Spirit of Ma’at, Collective Evolution, Vision, etc.) il recomanda pe Daniel ca un Maestru al Meditatiei de talie mondiala. El va dezvaluie puterea interioara si ce puteti creea prin Iubirea Neconditionata a Inimii.

Cartile „Acum, Aici Este Tot Ceea Ce Avem” (in original: „This Now Is Eternity”) si Imageria Inimii – O Cale Spre Iluminare (in original: „Heart Imagery – A Path To Enlightenment”) sint considerate printre cele mai valoroase carti spirituale in lume.
In Romania cartile sint publicate de Editura For You.http://danielmitel.com/?lang=ro


10. Scrisoarea secreta a lui Albert Einstein catre fiica sa Leiserl. Dezvaluie care este forta suprema din univers, singura noastra salvare! - Jul 10, 2015 4:00:00 AM
Una dintre cele 1400 de scrisori donate in anii 1980 de Lieserl, 
fiica lui Einstein, Universitatii Ebraice din Ierusalim, cu mentiunea de a nu fi publicate decat dupa minim doua decenii de la moartea tatalui sau.

Iata una dintre ele, in care se vorbeste despre legea suprema a universului, cea mai puternica forta ce poate exista: 
“Cand am propus teoria relativitatii, foarte putini oameni m-au inteles, iar ceea ce urmeaza sa destainui umanitatii acum, se va ciocni de neintelegerea si prejudecatile din aceasta lume. Te rog sa pastrezi aceste scrisori atat timp cat este necesar, ani, decenii, pana cand societatea este suficient de avansata pentru a accepta ceea ce voi explica mai jos.Exista o forta extrem de puternica, pentru care, cel putin pana in prezent, stiinta nu a gasit o explicatie formala. Este forta care include si guverneaza totul, este chiar in spatele oricarui fenomen care are loc in univers si inca nu a fost identificata de noi. 
Aceasta forta universala este IUBIREA. 
Cand cercetatorii au investigat o teorie unificata a universului, au uitat cea mai puternica forta nevazuta. Iubirea este Lumina, care ii lumineaza pe cei ce o ofera si o primesc. Iubirea este gravitatie, deoarece ii face pe unii oameni sa se simta atrasi de altii. Iubirea e putere, deoarece multiplica tot ce avem mai bun si ofera umanitatii sansa de a nu pieri in propriul egoism orb. Iubirea expune si reveleaza. Pentru iubire noi traim si murim. Iubirea e Dumnezeu si Dumnezeu este Iubire.Aceasta forta explica totul si ofera sens vietii. Aceasta este variabila pe care am ignorat-o de prea mult timp, poate pentru ca ne este frica de iubire deoarece este singura energie din univers pe care fiinta umana nu a invatat sa o controleze dupa vointa sa. Pentru a evidentia iubirea, am creat o simpla subtituire in cea mai faimoasa ecuatie de-a mea. Daca in loc deE=mc2, acceptam ca energia pentru a vindeca intreaga lume poate fi obtinuta din multiplicarea iubirii cu viteza luminii la patrat, atunci ajungem la concluzia ca iubirea este cea mai puternica forta ce exista, deoarece nu are nici o limita.Dupa esecul umanitatii in a utiliza si controla celelalte forte din univers, care pana la urma s-au intors impotriva noastra, este imperios sa ne hranim pe noi insine cu o alta forma de energie… Daca vrem ca speciile noastre sa supravietuiasca, daca vrem sa descoperim sensul vietii, daca vrem sa salvam lumea si fiecare fiinta constienta ce traieste, atunci iubirea este unicul raspuns.Probabil nu suntem inca pregatiti sa cream o bomba a iubirii, un mecanism destul de puternic pentru a distruge ura, egoismul si lacomia care devasteaza planeta.Cu toate acestea, fiecare individ poarta cu sine un mic, dar puternic generator de iubire, a carui energie asteapta sa fie eliberata. Cand o sa invatam sa oferim si sa primim aceasta energie universala, draga Lieserl, vom putea afirma ca iubirea invinge tot, ca poate transcende totul si orice, deoarece iubirea este chintesenta vietii.Regret profund ca nu am fost capabil sa exprim ceea ce este in inima mea, care a batut in liniste pentru tine intreaga mea viata. Poate e prea tarziu pentru scuze, dar cum timpul e relativ, simt nevoia sa iti impartasesc ca Te Iubesc si datorita tie am ajuns la raspunsul suprem!Tatal tau, Albert Einstein”

Sursa acestui articol este contul de twitter al faimosului cercetator Gregg Braden, cunoscut pentru cercetarile sale din domeniul fizicii cuantice. In paralel, este pasionat de culturile antice si desfasoara analize amanuntite atat la situri arheologice, cat si asupra manuscriselor vechi. 
“Exista doar doua cai de a-ti trai viata.Una, ca si cand nimic nu e miracol,Cealalta, ca si cand totul e miracol.”Albert Einstein
Alegeti sa vedeti miracolul!
Alegeti iubirea!11. În viaţă, iubiţilor, învăţaţi să vă clădiţi sentimentul de încredere - Jul 8, 2015 12:27:00 PM
Uluirea este un lucru bun. 
Te anunţă că eşti în viaţă şi îţi spune că viaţa îţi rezervă mai multe decât ştii că îţi rezervă în prezent. 
Este bine să fiţi uluiţi. 

Nu ştiţi unde vor duce toţi paşii. Nu ştiţi care este întreaga semnificaţie a paşilor pe care îi faceţi. Şi de ce credeţi că trebuie să ştiţi aceste lucruri.Atunci când înţelegeţi viaţa, sau credeţi că aţi înţeles-o, voi proiectaţi planuri şi rezultate. Credeţi că le proiectaţi, dar şi atunci voi nu cunoaşteţi. Aşa că preziceţi o anumită rută şi o anumită destinaţie. Iubiţilor, este mai bine să urmaţi, pur şi simplu, calea. În loc să descifraţi, mai bine descoperiţi. Harta nu vă oferă starea reală a lucrurilor. Probabil că mulţi au mers pe o anumită cale, şi totuşi, până nu urmaţi ruta, cine poate spune că e potrivită pentru voi? Şi cine poate spune că nu este potrivită.

În viaţă, iubiţilor, învăţaţi să vă clădiţi sentimentul de încredere. Poate aţi crezut că viaţa v-a învăţat să nu aveţi încredere. Atunci când nu aveţi încredere, aţi tras anumite concluzii şi aţi decis asupra unui curs de acţiune, şi anume de a lăsa lipsa de încredere să învingă. Mai bine să clădiţi sentimentul de încredere, decât pe cel de lipsă de încredere. Când aveţi încredere, nu gândiţi atât de mult înainte. Când aveţi încredere, sunteţi mult mai deschişi, pentru a lăsa ca viaţa să-şi urmeze cursul. Încrederea vă va purta spre multe locuri neexplorate. Lipsa de încredere vă ţine legaţi acolo unde sunteţi. Lipsa de încredere va îndeamnă să fiţi precauţi. Lipsa de încredere crede că încrederea este prostească şi periculoasă.

Încrederea nu gândeşte aşa. Încrederea este deschisă spre viaţă şi aventură. Încrederea ştie că leii şi tigrii trăiesc în junglă. Încrederea nu se pripeşte şi nu este nesăbuită, dar ştie întotdeauna că în junglă există şi păsări şi flori divine, nuci de cocos şi comori neştiute. Încrederea pariază pe posibilităţile pe care le favorizează. Încrederea ştie că neîncrederea este mult prea costisitoareNeîncrederea vă face să sacrificaţi ceea ce ar putea fi, pentru ceea ce a fostNeîncrederea se bazează pe trecut şi pe statisticile sale. Neîncrederea este un jucător foarte slab la jocurile de noroc.
Încrederea se aventurează înainte. Încrederea se îndreaptă către ceea ce poate fi şi se îndepărtează de ceea ce a fost.
Deoarece inima voastră a fost frântă cândva, asta nu înseamnă că se va frânge şi a două oară Pentru că aţi fost respinşi cândva, asta nu înseamnă că se va mai repeatPentru că nu aţi avut şanse cândva, nu înseamnă că nu veţi mai avea. Puteţi să vă bazaţi pe schimbare, dar bazaţi-vă cu încredere.
Dacă ar domni doar neîncrederea, nu aţi putea să faceţi nimic, iubiţilor. A venit timpul ca neîncrederea să dispară. A venit timpul ca încrederea să înflorească. Voi sunteţi Tarzan ce zboară deasupra junglei, cu ajutorul unei liane. El nu poate să testeze fiecare liană înainte. Nici voi nu puteţi. Uneori, trebuie să alegeţi, pur şi simplu, liana care vi se oferă, să o trageţi spre voi, să o apucaţi bine şi să vă luaţi zborul cu ea.Dacă trebuie să va gândiţi la eventualităţi, gândiţi-vă la acelea pe care vi le-aţi dori.
Câţi oameni sunt accidentaţi, în fiecare zi, în afara casei lor? Cifrele v-ar face să rămâneţi acasă.Câţi oameni sunt accidentaţi, în fiecare zi, în casele lor? 
Cifrele v-ar face să ieşiţi afară.Şi totuşi, sunt mulţi mai mulţi oameni care nu sunt răniţi nici în afara caselor, nici în interiorul lorEste în regulă dacă zâmbiţi. 
Nu vă mai păziţi atât, iubiţilor! 


În schimb, orientaţi-vă mai mult spre iubire. Preziceţi că viaţa nu este periculoasă pentru voi, că străinii nu sunt periculoşi, că lumea nu este periculoasă. Acest lucru nu înseamnă să vă acoperiţi ochii. Acest lucru presupune să înlăturaţi viziunea îngustă despre pericol pe care o dă purtatul de ochelari
Priviţi dintr-o perspectivă mai largă, iubiţilor!
http://www.iubiresilumina.com/2015/07/in-viata-iubitilor-invatati-sa-va.html


12. Să te trezești înseamnă să iubești - Jul 6, 2015 11:15:00 AM
Să te trezești atunci când ești îndrăgostit, când iubești, înseamnă să te deschizi către viață, să simți viața cum curge prin tine, cum bucuria de a fi îndrăgostit îți curge prin vene. 

Vezi tu, nu mulți aleg să iubească, să se îndrăgostească deoarece le este frică, iar frica este ceea ce blochează de cele mai multe ori șansa de a trăi viața exact așa cum este ea. Și pentru mine a trăi viața este o stare, un sentiment puternic, o forță ce o simt cum curge prin mine și cum radiază în același timp. 
A iubi, înseamnă a trăi iar cine iubește a învățat să trăiască, a învățat să se elibereze de temeri și să-și asculte Sufletul, chemarea Iubirii în fiecare om. Și aș putea dezvolta pe acest subiect o mulțume de cuvinte, însă ceea ce contează este că doar cel care experimentează iubirea în adevăratul sens al cuvântului nu va mai căuta să își explice și nici să înțeleagă, mai degrabă va căuta să simtă și să trăiască momentul, prezența iubirii înlăuntrul său.
Oh, Tată Ceresc, simt atât de multă iubire, simt cum întreg Universul iubește prin mine și există un sentiment atât de profund de pace, de armonie în întreaga mea ființă. Mă simt atât de puternic atunci când iubesc, simt cum până și îngerii care mă admiră sunt îmbătați de această radianță a inimii mele. Oh, sunt atât de recunoscător, îți mulțumesc din suflet iubite Tată Ceresc. Simt că am renăscut și cum toată pacea, toată iubirea Ta curge prin mine. Și așa este, căci de acum înainte, întreaga mea ființă îți aparține. Și știu că, toată iubirea, toată înțelepciunea, toată cunoașterea, toată lumina, tot ceea ce Ești și Eu Sunt.
Fie ca tu, cel (cea) care citește acum aceste rânduri să fii scăldat(ă) în Infinutul Izvor al Iubirii Divine, fie ca toate obstacolele tale să fie eliberate prin intermediul Grației Divine și fie ca Lumina din interiorul tău să radieze și să ilumineze tot ceea ce te înconjoară. Fie ca tu să simți adevărata Iubire, adevărata Pace, adevărata Prezență Divină. Tu ești, 
Eu Sunt!
http://victorcatalin.ro/sa-te-trezesti-inseamna-sa-iubesti/


13. “M-am indragostit!” - Indragostirea – simptomul care ne vindeca de noi insine - Jul 3, 2015 1:11:00 PM
Daca trebuie sa-ti pui intrebarea daca esti indragostit sau nu, atunci nu esti. Indragostirea e o epifanie intensa a fiintei tale, o criza psihica totala care se insinueaza visceral in fiecare gand pe care il ai.
Nu ai cum sa nu stii. E simultan paralizant si euforic, e stanjeneala si curaj in acelasi timp, e risc si certitudine deopotriva. Iti vei recunoaste tie si lumii intregi, cu un zambet tamp, mirat si incantat: “M-am indragostit!”

Te vei trezi brusc din luciditatea de a fi doar tu, in magia de a fi doar noi – si nimeni altcineva. Indragostirea e un spatiu mental extins spontan in a incorpora, in fiecare gand, pe un altul. Un fel de Big Bang al constiintei, o trezire paroxistica la viata, un import cosmic de culoare, de noblete, de sens, de aspiratie.

Asa sunt inceputurile indragostirii – o recunoastere si o regasire spontana, cuceritoare prin firescul si surpriza descoperirii de asemanari. Indragostirea e promisiunea tacita a unei intelegeri reciproce atat de totale incat e un nou rasarit de viata. De fapt viata incepe atunci, aceasta-i probabil valoarea terapeutica a oricarei indragostiri: te scutura din moarte clinica, din somnul credintei si sperantei.

Asteptarea mesianica a iubirii pare sa ia sfarsit, odihnindu-ne linistiti dar foarte atenti in conversatii atat de pline de nimicuri si totusi, atat de pline de sens. Sporovoim conspirativ de-a lungul si de-a latul constiintei, descoperind cu incantare ca avem aceleasi simpatii si aceleasi disperari. Un cifru exact ale carui numere se inventeaza cu fiecare atingere, o ecuatie complexa din care scazi si aduni pana tinde spre infinit.

Toti ceilalti de pana atunci devin compromisuri si automistificari de care ne dezicem eliberati. Vor beneficia insa de toata iertarea noastra in lumina generozitatii oferite de noul sentiment de indragostire. Asta-i frumusetea iubirii – sterge cu buretele toate cicatricile mintii, trezindu-ne spontan in revelatia ca totul este asa cum trebuie sa fie.

Dezastrele sentimentale de pana atunci sunt reinvestite cu sens destinic – acela de a ne fi pregatit pentru minunea pe care o traim in prezent. Vom recunoaste in celalalt omul pe care il cautasem febril toata viata, o fiinta a carei inteligenta o reflecta pe a noastra, un om caruia ii admiram alegerile de la carti, la opinii politice sau vestimentare. Vom fi deschisi in mod firesc la a fi convins de celalalt atunci cand vom gasi diferente. Pentru ca din start ii admiram inteligenta si astfel ii vom da sansa de a ne prezenta o alta viziune asupra vietii.

Inradacinarea ontologica pe care o simtim in dragoste e sentimentul unic ca am ajuns, in sfarsit, acasa. Apuse sunt vremurile in care faceam eforturi sa ne justificam, sa ne argumentam, sa convingem. E suficient sa spui o data ceea ce ai de spus. Dansul mintilor care s-au cautat si asteptat una pe alta e plin de maniere nobile, absenta orgoliului fiind singura regula a jocului.

Teatrul seductiei initiale evolueaza intr-o seriozitate cosmica cand realizezi, incantat si inspaimantat deopotriva, ca fericirea ta va depinde mereu de zambetul si privirea celuilalt. Mintim daca spunem ca putem ierta vreo scapare. Orice virgula trebuie sa fie la locul ei, orice opinie diferita trebuie clarificata pana la epuizare – pentru ca nu e loc de neinteles.

Da, contrariile se atrag dar se si despart. E suficient contrariu in diferenta barbat femeie, oricare alte deosebiri majore ne vor infrigura sufletele cu tristetea de a nu fi fost intelesi. Dragostea nu e o lupta de convingere a celuilalt ci o deschidere spontana la a negocia oricare diferenta. Vom fi de acord sa fim in dezacord cateodata, cu flirt si cu tachinare in loc de repros si critica. Dar asta doar cand ai certitudinea ca esti la fel de vital in viata celuilalt.

Totul incepe cu chimie si continua cu alchimie. Asa cum spunea C.G. Jung: “Intalnirea dintre doua personalitati e ca si contactul intre doua substante chimice: daca exista vreo reactie, ambele se transforma.”

Aceasta e si magia cautata a indragostirii: nu te schimba nimeni, te transformi tu! De la sine. Prin celalalt. Si intr-un final, ne indragostim de fapt de cei care devenim atunci cand suntem indragostiti: o lume vie, plina de intelegeri si de intelegere, un upgrade vital de constiinta si de destin.


http://www.artdevivre.ro/indragostirea-simptomul-care-ne-vindeca-de-noi-insine/ 14. Când iubim dăruim - Jul 2, 2015 8:34:00 AM

 Iubirea este cheia cu care deschid orice dimineață a vieții mele și tot iubirea este zăvorul care îl pun pe ușa nopții Iubirea A Fost, Este și Va Fi nemuritoare!
Ce mohorâtă ar fi viața fără iubire! Oamenii reacționează frumos, oamenii sunt sensibili, oamenii vibrează la poezii.

Căutare nesfârșită. Iubirea nu se explică, iubirea se trăiește și atât, cu bucuriile și lacrimile ei O iubire teoretizată nu mai este iubire, ci o ideologie Adunare de cuvinte. Cuvinte grele, cuvinte ușoare. Pansament sau ciocan. Iubesc iubirea. Magnet. Iubirea nu are margini, nici spațiu, nici timp. Este atât de puternică încât străbate cerul, străpunge iadul, mângâie mormântul și topește orice inimă înghețată Iubiți mult, Hristos vă poruncește!

Sunt tuturor toate. Nu sunt un moft. Viața mea este un poem, o carte, un film și mai mult de atât. Îmi doresc să ajung la contemplație, acolo, la începutul cuvintelor. Carte de despărțire. Mărturisire. Și cuvintele cele mai alese ne varsă în simplitate. Am învățat că în viață este de folos să nu găsești toate răspunsurile la o întrebare Adâncimea lucrurilor e o taină; dincolo de om, de cuvânt, de trăire. Atât înseamnă atât Clipă de taină. Este nedrept să cred că toți înțeleg totul. Scurtimea nu se condamnă și nici nu trebuie confundată cu virtutea. Dumnezeu ne cheamă să cuprindem abisul prin experienţă cu celălalt. Privesc dincolo, din spatele tabloului Mai fac pași în urmă ca să pătrund prezentul rostuit. Mă bucur.

La început cei doi îndrăgostiți vor să se impresioneze unul pe celălalt. El îi scrie ei o poezie, ea îl mângâie într-un fel anume. El îi spune cuvinte dulci și moi, ea îi dăruiește desene cu el. El îi aduce trandafiri în care și-a înțepat inima, ea îi cântă balade de dor. Pasiune, romantism, dragoste, afecțiune, neîndoială, vis, magie. Iubirea crește Apoi ajung la acea măsură când stau unul lângă celălalt și se privesc în ochi sau își reazemă capul unul pe pieptul celuilalt. Și nu mai au nevoie de cuvinte, de gesturi, de dovezi, de pentru că ei ştiu totul. Doar simplul fapt că sunt împreună, în comuniune, e tot ce contează. Sunt în Sine. Se bucură într-o stare de prezenţă continuă unul în celălalt şi invers. Simţiri. Întrepătrundere reciprocă într-o împreună petrecere. Perihoreză.
După ce trecem de rugăciunea buzelor, de rugăciunea minții și a inimii, ajungem şi noi în relaţia cu Doamne la starea de prezenţă continuă şi mai mult de atât. Ne bucurăm Unul de celălalt şi nu mai avem nevoie de cuvinte că ştim Totul. Ne împărtăşim din dragoste şi dulceața netrăcătoare într-o pace lăuntrică și bucurie sfântă. Și asta rămâne peste timp şi spaţiu. Uneori timpul se dilată, alteori ne fuge de sub picioare. Întotdeauna vor exista cuvinte nespuse aduse până la marginea inimii și uitate acolo ca niște semințe nesemănate. Ziua despărțirii

În inimă și în minte se duce un ultim ceas al concluziilor, al dăruirilor, al vederii. Sufletul se deschide și notez. Binele trăit bine. Uit. Nu mă mai tem! Cât de bogată poate fi clipa! Cât de multe se pot întâmpla în inima unui om! Doamne nu mai calculez eu, ci Te las să lucrezi în viața mea. A înțelege totul înseamnă a ierta totul! Iubirea nu se comentează, ea nu iubește comentariul. Felul în care iubirea îi dă valoare și putere. Când iubim dăruim. Taina Treimii este Taina Iubirii. Când nu ne mai bucurăm că ne vedem, unul pe celălalt, în ceasul acela am murit Când închidem uşa spre celălat, ni s-a închis uşa în cer...
http://www.iubiresilumina.com/2015/06/a-intelege-totul-inseamna-ierta-totul.html

15. Reguli de bază în educația tibetană, valabile pentru oricare copil - Jun 30, 2015 10:06:00 AM
Tradițiile poporului tibetan ascund cele mai bune reguli de educație din cele mai vechi timpuri.

Dacă sunt respectate, învățăturile care se transmit de la o generație la alta, pot face minuni în dezvoltarea armonioasă a unui copil.


Una dintre cele mai importante reguli ale educației tibetane este lipsa pedeapsei fizice şi cea a umilinţei psihice. Tibetanii consideră că singurul motiv pentru care unii părinţi își bat copiii este faptul că micuții nu pot riposta.

Iată cele patru reguli esențiale ale educației tibetane, așa cum sunt prezentate pe unica.md:

Prima perioadă până la 5 ani. Copilul ar trebui să fie tratat “ca un prinţ”.

Nu trebuie să-i interzici nimic, doar să încerci să-i distragi atenţia. Dacă el face un lucru periculos, foloseşte tactica mimicii supărate şi speriate. Copilul va înţelege perfect acest limbaj. În această perioadă de dezvoltare, micuţul este curios, interesat de lumea înconjurătoare. El nu este capabil să aibă un lanţ logic al faptelor sale. De exemplu, dacă copilul a spart un vas scump, el nu ştie câţi bani ai cheltuit tu pentru al procura şi nici cât ai muncit pentru a avea aceşti bani. Astfel, pedeapsa pentru obiectul spart o va percepe ca pe o demonstraţie de forţă. În acest fel nu îl vei învăţa să nu mai spargă farfuriile, ci să se supună celui care este mai puternic. Crezi că asta îţi doreşti?

A doua perioadă de la 5 până la 10 ani. Copilul trebuie tratat „ca un sclav”.

Pune-i în faţă sarcini şi cere-i să fie executate. Poţi să-l pedepseşti pentru neascultare (dar nu fizic). În această perioadă se dezvoltă intelectul la copil.
El trebuie să anticipeze reacţiile oamenilor la acţiunile sale, să manifeste o atitudine pozitivă faţă de propria persoană şi să evite manifestările negative. Nu-ţi fie frică să-i dezvolţi cunoştinţele, pentru că e momentul oportun să înveţe cât mai mult.

A treia perioadă de la 10 ani la 15 ani. Cum să te comporţi cu el? De la egal la egal.

Nu pe picior de egalitate, pentru că oricum părinţii au o experienţă de viaţă mai mare şi cunoştinţe mai multe.
Consultă-te cu el de fiecare dată când apar probleme importante şi dezvoltă-i simţul independenţei. Impune-i tactic punctul tău de vedere prin discuţii, sfaturi şi consiliere. Dacă nu îţi place ceva, atunci avertizează-l de consecinţele negative care pot apărea, evitând interdicţia fără explicaţii. Pentru că în această perioadă se dezvoltă gândirea independentă faţă de lucruri şi fapte.


Ultima etapă de la 15 ani. Tratează-l cu respect.

Să educi copilul la această vârstă este prea târziu, nu-ţi rămâne decât să culegi roadele muncii tale.

Care sunt consecinţele nerespectării acestor reguli?

Atunci când copilul este inhibat până la cinci ani, îi poţi suprima interesul de viaţă, vitalitatea şi inteligenţa. Îl vei învăţa să se supună manifestărilor brutale. Astfel, va deveni o jertfă pentru mulţi alţi ticăloşi.


Dacă vei continua cu drăgălăşeniile şi după cinci ani, va creşte un infantil, inapt să înţeleagă rostul muncii şi să cunoască trăirile sufleteşti.

Dacă îl vei trata ca pe un micuţ şi după 10 ani, atunci el va creşte nesigur pe sine. Va deveni dependent de oamenii din jur, de prietenii mai independenţi, care pot avea şi influenţe negative asupra sa.

Dacă nu respecţi copilul după 15 ani, atunci el nu te va ierta şi va pleca cu prima ocazie de lângă tine, pentru totdeauna.

http://unica.md/mama-si-copilul/dezvoltarea-copilului/reguli-de-baza-in-educatia-tibetana-valabile-pentru-oricare-copil/
16. AMETIST - CUART VIOLET - Jun 28, 2015 2:16:00 PM
AMETIST este piatra zodiilor Peştelui, Berbecului a Săgetătorului şi al Fecioarei. 
Ametistele sunt pietre cu un splendid colorit violet. Sunt folosite adesea in spiritism, deoarece energia lor linistitoare exalta intuitia. Romanii credeau ca ametistele au aparut datorita lui Bacchus, zeul vinului, fara voia acestuia. 
Potrivit legendei, un muritor l-a jignit pe zeu, iar acesta a creat o haita de tigri pentru a-l distruge pe urmatorul nefericit care s-ar fi nimerit sa-i iasa in cale. Din pacate, a fost vorba despre o frumoasa fecioara, pe nume Ametist. Diana, zeita Lunii, care statea de veghe, a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a o proteja pe Ametist: a transformat-o intr-o statuie din cristal pur de cuart, pe care ghearele tigrilor nu-l puteau zgaria. Cand Bacchus a vazut cat de frumoasa fusese Ametist, si-a regretat izbucnirea nechibzuita de manie. A varsat lacrimi amare de vin rosu intunecat, care au cazut pe cristal, iar aceasta a devenit violet. De atunci, ametistul a fost asociat cu abstinenta. In vechime, cei care beau vin din cupe de ametist credeau ca nu se vor imbata, datorita cristalului. Chiar si in prezent, unii considera ca ametistul poate fi util in combaterea alcoolismului si a oricarui tip de dependenta .De fapt,in limba greacă amethystos inseamna „contra beției”, numele acesta se datorează credinței că persoana care poartă un ametist este cruțat de beție la consumarea vinului.

Incepand cu faraonii egipteni si pana la familia regala britanica, monarhii au indragit intotdeauna ametistele purtand bijuterii cu ametist, datorita faptului ca violetul a fost considerat intotdeauna o culoare regeasca. Leonardo da Vinci considera ca ametistul alunga gandurile rele si sporeste inteligenta oamenilor. In Evul Mediu, conducatorii Bisericii Catolice credeau ca ametistul nu numai ca ii apara de vicii, dar ii si ajuta pe preoti sa respecte juramantul de castitate. In cele din urma, ametistul a ajuns sa fie considerat piatra episcopala; in prezent, multi episcopi poarta inele cu ametist. In Tibet, budistii il socotesc o piatra sacra, poarta medalioane din ametist si isi fac adesea matanii din cristale de ametist.

Ametistele sunt relativ răspândite în natură, ele au fost folosite din cele mai îndepărtate timpuri drept podoabe și în scopuri ritualice. Cel mai vechi ametist gravat din câte au fost descoperite în urma săpăturilor arheologice, a fost găsit în mormintele regale din Micene, în urma săpăturilor efectuate de Heirich Schliemann, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Frumoasa gemă violetă, datând din mileniul al II-lea î.Hr., este gravată în intalie, adică în adâncime. Sculptura reprezintă o căprioară ce-și privește, cu capul întors, puiul care suge. Pe teritoriul Greciei și în Asia Mică s-au descoperit cupe de ametist, datând din mileniul I î.Hr.

Mineralul are frecvent o culoare violetă, de nuanțe diferite până la variante de culoare roz. Culoarea este distribuită neuniform în masa mineralului, astfel apar dungi de nuanțe mai închise. Factori determinanți ai culorii sunt realizate prin prezența ionilor de Fe4+ așezați în structura atomică a rețelei tetraedrice. Culoarea ametistului s-ar datora prin înlocuirea unor atomi de siliciu cu atomi de fier, aceasta fiind o teorie controversată. Ametiste se pot transforma prin supunere la radiație în cristale incolore. Un efect asemănător de schimbare a culorii se realizează prin expunerea la soare, sau la căldură un timp mai îndelungat mineralului.


Ametistul mai este cunoscut si cu numele de CUART VIOLET, AMETIST CHEVRON
* Varietate violet de cuart, prezentand uneori striatiuni ondulate sau concentrice, de culoare violet cu insertii transparente sau albe
* Tara de provenienta a cristalului: BRAZILIA
* Numele provine din grecescul "amethystus" care are la baza cuvantul `methy` = vin
* Compozitie chimica: Dioxid de Siliciu cu insertii de Mangan si Fier (SiO2 + Mn,Fe). 
* Duritate: 7 (din 10)
* Aspect sticlos, lucios, transparent spre translucid
* Culori: violet, mov, lila, ori dintr-o singura culoare, perfect transparent, ori cu dungi albe, dispuse in forma de V, (Ametistul Chevron) sau cu pete galbene (Ametrin). Culoarea violet este data de impuritatile de cupru si mangan. Cea mai buna calitate o are ametistul complet transparent. Culoarea devine mai fada in lumina solara intensa. 


PIATRA RECOMANDATA PENTRU:
ZODIILE: este recomandat tuturor zodiilor
TALISMANUL NOROCOS AL: zodiei Pestilor
LUNA DE NASTERE: Ianuarie, Februarie, Decembrie
ELEMENT ASOCIAT: apa 
PLANETE ASOCIATE: Neptun, Jupiter
CHAKRE ASOCIATE: 6, 7
LITERA ASOCIATA: A. Recomandat celor cu nume care incep cu aceasta litera sau care contin cat mai multe litere in aceeasi ordine: AMAlia, AMElia
NUMERE ASOCIATE: 7. Recomandat celor care au acest numar ca drum al vietii, numar de expresie, zi de nastere 7, 16, 25.
VARSTA ASOCIATA: 34. Recomandat a se purta la aceasta varsta sau a se oferi cadou la aceasta varsta.
PROFESIUNI ASOCIATE: piatra recomandata care profeseaza ca manageri, oameni de afaceri, experti in domenii financiare, operatori pe calculator, informaticieni, slujitori ai bisericii, studenti si elevi, oameni de stiinta, matematicieni, preoti, poeti, scriitori, fotografi, functionari, activitati  umanitare sau caritabile, creatori de moda, turism, show business, relatii cu publicul, clarvazatori, astrologi, bio-energeticieni, psihologi, alte activitati spirituale.
INGERI SI ARHANGHELI: Piatra ARHANGHELULUI JEREMIAL - ingerul care raspunde la rugaciuni, al schimbarilor, al puterii de a ne reviziui viata, al capacitatii de a ne elibera de ceea ce nu mai merge bine in viata noastra, ne ajuta sa ne trecem viata in revista pentru a face schimbarile cele mai potrivite.

DESPRE CULOAREA DOMINANTA: Guvernate de Jupiter si Neptun, cristalele violet deschid poarta spre lumea spirituala, spre divinitate si latura ascunsa din om, ce asteapta sa fie explorata. Scot la iveala talentele latente, calitatile psihice din om, harurile de clarviziune sau vindecare, capacitatea de daruire si forta de sacrificiu. Sunt pentru spirite elevate sau pentru cele ce tind sa evolueze mai sus decat limitele lumii in care traiesc, pentru cei care stiu ca exista si altceva dincolo de concretetea lumii in care traiesc. Sunt pentru cei care vor sa se dedice unui ideal de credinta, pentru contactul cu divinitatea si universul, pentru accesul la domenii neexplorate: religie, psihologie, parapsihologie, clarviziune, astrologie. Au calitati vindecatoare pentru trup, suflet si spirit. Protejeaza impotriva energiilor negative, a atacurilor psihice, a magiei si gandurilor malefice, aducand mereu lumina divina asupra purtatorului. Mesajul lor: fii sensibil, asculta-ti intuitia, deschide-te spre spiritualitate, exploreaza, viseaza!

ISTORIE SI LEGENDA
* Se spunea ca daca se bea dintr-o cupa de ametist, se putea preveni intoxicarea si vindeca betia 
* Grecii credeau ca aceasta piatra aduce dragoste si fericire si protejeaza impotriva oricarui tip de intoxicatie

EFECTELE AMETISTULUI ASUPRA PURTATORULUI

ESTE O PIATRA A:
* Spiritualitatii
* Succesului in afaceri

PROTEJEAZA:
* Impotriva gandurilor negative de orice intensitate
* Impotriva magiei negre, blestemelor, vrajilor, deochiului, atacurilor psihice, spiritelor rele
* Impotriva oricaror pericole si incidente negative
* Impotriva tradarii si deceptiilor
* Foarte puternic rol protector pentru cei care nu se simt in siguranta sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole. Se spune ca daca un rau voitor face ceva impotriva prtatorului acestei pietre, ametistul isi schimba culoarea si avertizeaza asupra pericolului.

AMPLIFICA, STIMULEAZA, SPRIJINA, FACILITEAZA:
* Capacitatile intelectuale si spirituale ale omului
* Calitatile psihice, intuitia,
Curajul, capacitatile extrasenzoriale, increderea de sine, respectul pentru propria persoana, concentrarea, capacitatea de munca sustinuta
* Farmecul personal
* Sentimentul de multumire, bunul simt

ADUCE, CONFERA, INSPIRA:
* Putere, stabilitate, rezistenta, buna judecata
* Pace interioara, calm
* Dragoste, fericire, prietenie
* Idei noi, o directie in momente de deruta
* Stabilitate financiara
* Succes, prestigiu si recunoastere

REDUCE, SCADE, OPRESTE, INHIBA:
* Furia, nerabdarea, cosmarurile, stressul, agitatia, depresia, tristetea, disperarea, lipsa de comunicare, viciul, dependenta

AJUTA LA:
* Canalizarea energiilor in sens constructiv
* Renuntarea la vicii si temperarea obsesiilor sau dependentelor. Ajuta dependentii de tutun, mancare, alcool, droguri, sex sa renunte la acestea, daca este programat special pentru acest scop si daca este decizia personala!
* Realizare profesionala, succes in cariera
* Obtinerea suprematiei in fata sexului opus

CRISTAL BUN PENTRU:
* Meditatie, rugaciune, post
* Regresii in vietile anterioare
* Terapii psihologice

ALTE CALITATI:
* Purifica, linisteste
* Transforma energiile inferioare in energii superioare, transforma energia negativa in energie pozitiva
* Are efect de calmare sau detensionare in perioade de durere
* Echilibreaza karma
* Pune in legatura cu divinitatea si latura spirituala a fiecaruia, trebuie purtat mai ales de credinciosi sau cei care doresc sa-si amplifice credinta religioasa si divina
* Ajuta la atingerea unor niveluri inalte de spiritualitate, la iluminarea spirituala, la intelegerea etapelor de transformare in viata omului, precum moartea sau nasterea, pierderea cuiva drag
* Asezat sub perna, ajuta in caz de insomnie
* Face distinctia intre realitate si iluzie

EFECTE ASUPRA SANATATII:
* Daca este purtat frecvent sau permanent, ajuta la vindecare si protejeaza sanatatea
* Absoarbe durerea in piatra
* Benefic in caz de insomnie, dureri de cap
* Benefic pentru ochi, par, stomac, sistemul nervos central, sistemul digestiv, sistemul endocrin
* Echilibreaza glicemia, bun in caz de diabet
* Echilibreaza comportamentele deplasate: cleptomanie, alcoolism, dependente periculoase, vicii. 
* Are efect sedativ, confera un somn linistit (se spune ca are calitatea de a reduce sforaitul).
Bun in caz de convulsii, nevralgii, dureri de cap, alergii, acnee, migrene, dureri de spate, mahmureala, probleme ginecologice
* Ajuta la regenerarea tesuturilor
* Apa in care a fost tinut un ametist curat (dupa procedura de purificare) are efecte benefice pentru sanatate. La fel apa poate fi folosita si pentru plante
* Plasat peste ochi este bun pentru relaxarea ochilor sau pentru ameliorarea tulburarilor de vedere
* Varietate violet de cuart, prezentand uneori striatiuni ondulate sau concentrice, de culoare violet cu insertii transparente sau albe
* Tara de provenienta a cristalului: BRAZILIA
* Numele provine din grecescul "amethystus" care are la baza cuvantul `methy` = vin
* Compozitie chimica: Dioxid de Siliciu cu insertii de Mangan si Fier (SiO2 + Mn,Fe).
* Duritate: 7 (din 10)
* Aspect sticlos, lucios, transparent spre translucid
* Culori: violet, mov, lila, ori dintr-o singura culoare, perfect transparent, ori cu dungi albe, dispuse in forma de V, (Ametistul Chevron) sau cu pete galbene (Ametrin). Culoarea violet este data de impuritatile de cupru si mangan. Cea mai buna calitate o are ametistul complet transparent. Culoarea devine mai fada in lumina solara intensa.
PIATRA RECOMANDATA PENTRU:
ZODIILE: este recomandat tuturor zodiilor
TALISMANUL NOROCOS AL: zodiei Pestilor
LUNA DE NASTERE: Ianuarie, Februarie, Decembrie
ELEMENT ASOCIAT: apa
PLANETE ASOCIATE: Neptun, Jupiter
CHAKRE ASOCIATE: 6, 7
LITERA ASOCIATA: A. Recomandat celor cu nume care incep cu aceasta litera sau care contin cat mai multe litere in aceeasi ordine: AMAlia, AMElia
NUMERE ASOCIATE: 7. Recomandat celor care au acest numar ca drum al vietii, numar de expresie, zi de nastere 7, 16, 25.
VARSTA ASOCIATA: 34. Recomandat a se purta la aceasta varsta sau a se oferi cadou la aceasta varsta.
PROFESIUNI ASOCIATE: piatra recomandata care profeseaza ca manageri, oameni de afaceri, experti in domenii financiare, operatori pe calculator, informaticieni, slujitori ai bisericii, studenti si elevi, oameni de stiinta, matematicieni, preoti, poeti, scriitori, fotografi, functionari, activitati umanitare sau caritabile, creatori de moda, turism, show business, relatii cu publicul, clarvazatori, astrologi, bio-energeticieni, psihologi, alte activitati spirituale.INGERI SI ARHANGHELI: Piatra ARHANGHELULUI JEREMIAL - ingerul care raspunde la rugaciuni, al schimbarilor, al puterii de a ne reviziui viata, al capacitatii de a ne elibera de ceea ce nu mai merge bine in viata noastra, ne ajuta sa ne trecem viata in revista pentru a face schimbarile cele mai potrivite.
DESPRE CULOAREA DOMINANTA: Guvernate de Jupiter si Neptun, cristalele violet deschid poarta spre lumea spirituala, spre divinitate si latura ascunsa din om, ce asteapta sa fie explorata. Scot la iveala talentele latente, calitatile psihice din om, harurile de clarviziune sau vindecare, capacitatea de daruire si forta de sacrificiu. Sunt pentru spirite elevate sau pentru cele ce tind sa evolueze mai sus decat limitele lumii in care traiesc, pentru cei care stiu ca exista si altceva dincolo de concretetea lumii in care traiesc. Sunt pentru cei care vor sa se dedice unui ideal de credinta, pentru contactul cu divinitatea si universul, pentru accesul la domenii neexplorate: religie, psihologie, parapsihologie, clarviziune, astrologie. Au calitati vindecatoare pentru trup, suflet si spirit. Protejeaza impotriva energiilor negative, a atacurilor psihice, a magiei si gandurilor malefice, aducand mereu lumina divina asupra purtatorului. Mesajul lor: fii sensibil, asculta-ti intuitia, deschide-te spre spiritualitate, exploreaza, viseaza!ISTORIE SI LEGENDA
* Se spunea ca daca se bea dintr-o cupa de ametist, se putea preveni intoxicarea si vindeca betia
* Grecii credeau ca aceasta piatra aduce dragoste si fericire si protejeaza impotriva oricarui tip de intoxicatie

EFECTELE AMETISTULUI ASUPRA PURTATORULUI

ESTE O PIATRA A:
* Spiritualitatii
* Succesului in afaceri

PROTEJEAZA:
* Impotriva gandurilor negative de orice intensitate
* Impotriva magiei negre, blestemelor, vrajilor, deochiului, atacurilor psihice, spiritelor rele
* Impotriva oricaror pericole si incidente negative
* Impotriva tradarii si deceptiilor
* Foarte puternic rol protector pentru cei care nu se simt in siguranta sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole. Se spune ca daca un rau voitor face ceva impotriva prtatorului acestei pietre, ametistul isi schimba culoarea si avertizeaza asupra pericolului.AMPLIFICA, STIMULEAZA, SPRIJINA, FACILITEAZA:
* Capacitatile intelectuale si spirituale ale omului
* Calitatile psihice, intuitia,
Curajul, capacitatile extrasenzoriale, increderea de sine, respectul pentru propria persoana, concentrarea, capacitatea de munca sustinuta
* Farmecul personal
* Sentimentul de multumire, bunul simt

ADUCE, CONFERA, INSPIRA:
* Putere, stabilitate, rezistenta, buna judecata
* Pace interioara, calm
* Dragoste, fericire, prietenie
* Idei noi, o directie in momente de deruta
* Stabilitate financiara
* Succes, prestigiu si recunoastere

REDUCE, SCADE, OPRESTE, INHIBA:
* Furia, nerabdarea, cosmarurile, stressul, agitatia, depresia, tristetea, disperarea, lipsa de comunicare, viciul, dependentaAJUTA LA:
* Canalizarea energiilor in sens constructiv
* Renuntarea la vicii si temperarea obsesiilor sau dependentelor. Ajuta dependentii de tutun, mancare, alcool, droguri, sex sa renunte la acestea, daca este programat special pentru acest scop si daca este decizia personala!
* Realizare profesionala, succes in cariera
* Obtinerea suprematiei in fata sexului opus

CRISTAL BUN PENTRU:
* Meditatie, rugaciune, post
* Regresii in vietile anterioare
* Terapii psihologice

ALTE CALITATI:
* Purifica, linisteste
* Transforma energiile inferioare in energii superioare, transforma energia negativa in energie pozitiva
* Are efect de calmare sau detensionare in perioade de durere
* Echilibreaza karma
* Pune in legatura cu divinitatea si latura spirituala a fiecaruia, trebuie purtat mai ales de credinciosi sau cei care doresc sa-si amplifice credinta religioasa si divina
* Ajuta la atingerea unor niveluri inalte de spiritualitate, la iluminarea spirituala, la intelegerea etapelor de transformare in viata omului, precum moartea sau nasterea, pierderea cuiva drag
* Asezat sub perna, ajuta in caz de insomnie
* Face distinctia intre realitate si iluzie

EFECTE ASUPRA SANATATII:
* Daca este purtat frecvent sau permanent, ajuta la vindecare si protejeaza sanatatea
* Absoarbe durerea in piatra
* Benefic in caz de insomnie, dureri de cap
* Benefic pentru ochi, par, stomac, sistemul nervos central, sistemul digestiv, sistemul endocrin
* Echilibreaza glicemia, bun in caz de diabet
* Echilibreaza comportamentele deplasate: cleptomanie, alcoolism, dependente periculoase, vicii.
* Are efect sedativ, confera un somn linistit (se spune ca are calitatea de a reduce sforaitul).
Bun in caz de convulsii, nevralgii, dureri de cap, alergii, acnee, migrene, dureri de spate, mahmureala, probleme ginecologice
* Ajuta la regenerarea tesuturilor
* Apa in care a fost tinut un ametist curat (dupa procedura de purificare) are efecte benefice pentru sanatate. La fel apa poate fi folosita si pentru plante
* Plasat peste ochi este bun pentru relaxarea ochilor sau pentru ameliorarea tulburarilor de vedere

Proprietati
Este o piatra a spiritualitatii si a succesului in afaceri.
Protejeaza impotriva gandurilor negative, impotriva magiei negre, impotriva gandurilor malefice, blestemelor, atacurilor psihice, pericolelor, spiritelor rele, impotriva tradarii si deceptiilor. Foarte puternic rol protector pentru cei care nu se simt in siguranta sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole. (Se spune ca daca un rau voitor face ceva impotriva purtatorului acestei pietre, ametistul isi schimba culoarea si avertizeaza asupra pericolului).
Stimuleaza si amplifica capacitatile intelectuale si spirituale ale omului, calitatile psihice, curajul, deschiderea spirituala, sentimentul de multumire, intuitia, bunul simt, capacitatile extrasenzoriale, increderea de sine, respectul pentru propria persoana, farmecul personal, concentrarea, munca sustinuta, capacitatile spirituale.
Confera si aduce putere, stabilitate, rezistenta, pace, buna judecata, pace interioara, vise, calm, dragoste, fericire, prietenie, protectie, idei noi, o directie in momente de deruta, stabilitate financiara, prestigiu si recunoastere. Reduce furia, nerabdarea, cosmarurile, stressul, agitatia, depresia, tristetea, disperarea, lipsa de comunicare.
Ajuta la canalizarea energiilor, la renuntarea la vicii, la temperarea obsesiilor sau dependentelor (ajuta dependentii de tutun, mancare, alcool, sex sa renunte la acestea, daca este programat special pentru acest scop), la realizare profesionala, succes in cariera, la obtinerea unei suprematii in fata sexului opus.
Bun pentru meditatie, rugaciune, post si pentru regresii in vietile anterioare.

Alte calitati: purifica, linisteste, transforma energiile inferioare in energii superioare, transforma energia negativa in energie pozitiva, are efect de calmare sau detensionare in perioade de durere, echilibreaza karma, pune in legatura cu divinitatea si latura spirituala a fiecaruia, trebuie purtat mai ales de credinciosi sau cei care doresc sa-si amplifice credinta religioasa si divina, la atingerea unor niveluri inalte de spiritualitate, la iluminarea spirituala, la intelegerea etapelor de transformare in viata omului, precum moartea sau nasterea, pierderea cuiva drag; asezat sub perna, ajuta in caz de insomnie. Face distinctia intre realitate si iluzie.

surse http://kristale.ro/index.php?p=produse_cristale&cristal=AMETISThttp://acvaria.com/ametist.php?p=cristalehttp://energiacristalelor.ro/ametist--amethyst-.html

17. IUBIREA începe cu mine - Jun 23, 2015 6:07:00 AM
Lecția mea despre iubire!Ce ar mai putea fi spus nou și autentic despre iubire?

Propria ta lecție de iubire.

Toate lucrurile se învață și au nevoie de timp să se matureze.
Toate au vremea lor, cum spunea Eclesiastul, dar e important să știm ce avem de făcut când vine vremea iubirii.
Am văzut și simțit iubirea în fel și chip până acum și am învățat că:

IUBIREA începe cu mine

Cea mai importantă lecție a fost să înțeleg că iubirea adevărată începe cu mine.
Nu pot iubi cu adevărat pe altcineva dacă nu mă iubesc pe mine. Dacă nu accept cine sunt până la ultimul atom al ființei mele, dacă nu știu care este menirea mea în viață, care îmi sunt valorile, dacă nu am un vis pentru care să simt că pot muta munții. Altfel, ceea ce numesc eu iubire este speranță deșartă, dependență dureroasă și așteptare continuă ca altcineva să umple un vid în mine.

IUBIREA nu se cere

Ea se simte, se acceptă și se oferă fără grade de comparație.

IUBIREA are diferite chipuri

Poți primi și oferi iubire nu doar prin oameni. Ea se poate manifesta printr-o floare, un zâmbet de copil, o carte citită pe nerăsuflate, un vis pe care îl știi doar tu și căruia îi dai speranțe, un gând bun eliberat în univers. Uneori, doar sentimentul că ai iubit sau iubești poate să-ți fie de ajuns. O amintire frumoasă este o dovadă mai mare de iubire decât un prezent nesatisfăcător în care doar speri la ceva ce poate nu va veni niciodată.

IUBIREA nu doare

Cine nu a trăit gustul amar al despărțirii de persoana iubită, disperarea, sentimentul de neputință și deznădejde când singura persoană pe care o credeam potrivită pentru noi a decis să plece, cine nu s-a trezit în genunchi cu ochii plini de lacrimi, să ridice o mână sus. Dacă aș avea o mie de mâini, nu ar fi niciuna ridicată.
Dar am învățat că iubirea nu trebuie să doară, că ea se așează senin și cald peste noi și crește sau se stinge ca un fum. Iubirea se întâmplă așa cum vrea ea, doar așteptarea noastră ca ea să capete o anumită formă sau traseu o transformă în spini.

IUBIREA înseamnă libertate

Când întâlnim iubirea adevărată vrem ca ea să dăinuie, să reziste cât mai mult, iar sentimentul puternic de azi să îl multiplicăm într-un mâine nesfârșit. Am învățat că iubirea înseamnă să deschizi palmele, să dai libertate celui de lângă tine, să fii pregătit ca el să plece. Doar atunci poate decide cu adevărat dacă vrea să rămână în iubire cu tine.
Orice om care trece prin viața ta este un mesager: are să îți transmită un mesaj despre tine, în primul rând. Dacă mesajul a fost livrat, nu încerca să ții mesagerul lângă tine. S-ar putea să pierzi lecția.

Nu toată lumea iubește cum vrei tu

Dezamăgirea apare atunci când te aștepți ca celălalt să te iubească așa cum vrei tu.
Doar că nu toată lumea iubește la fel sau așa cum îți imaginezi. Iubește așa cum iubești tu și lasă-i pe ceilalți să iubească cât și cum știu. Dacă tu iubești mai puternic, mai frumos, mai pasional, nu-ți fie teamă să iubești așa. Nu a sărăcit nimeni pentru că a iubit mai mult.

sursahttp://academiadefeminitate.ro/lectia-mea-despre-iubire/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=Iubire

18. EDUCAȚIA SPIRITUALĂ A PĂRINȚILOR - Jun 19, 2015 7:31:00 AM
Se spune că atunci când un duh, un spirit, se hotărăşte să vină la trup îşi alege cu multă atenţie viitorii părinţi pe care îi studiază vreme îndelungată şi în funcţie de caracteristicile lor, de legăturile care au existat între el şi duhurile acestora în alte vieţi terestre, îşi programează una sau mai multe din componentele misiunii sale viitoare.
Iată deci, ce face duhul, printre multe alte pregătiri, înainte de întrupare.

Ce fac viitorii părinţi...?

Marea lor majoritate sunt nepregătiţi, din punct de vedere a unei minime educații spirituale, pentru a avea un copil, dar la acest lucru nici măcar nu se gândesc. Ei se concentrează, de regulă, doar asupra nevoilor materiale şi a eforturilor pe care trebuie să le facă ca viitori părinţi în această direcţie.

Asta nu este rău întrucât sunt destul de mulţi cei care nici măcar nu se gândesc la acest aspect şi cred că pot face un copil, sau chiar mai mulţi, fără a avea condiţii minime necesare pentru creşterea lor: un acoperiş deasupra capului, un venit asigurat, condiţii de trai decente. Unii dintre aceştia vor spune legat de acest aspect: lasă că are Dumnezeu grijă de ei. Cred că cei care au spus sau vor spune asta au dreptate dar... numai până la un anumit punct.

Zice o vorbă din bătrâni: „Dumnezeu îţi dă, dar... nu îţi bagă în traistă”.

Asta însemnând că El te ajută (în anumite condiţii bineînţeles) dacă Îi ceri asta, dar nu îţi rezolvă problemele în timp ce tu trândăveşti. Prin urmare, trebuie să te implici activ, benefic în viaţa social-economică, spirituală a comunităţii din care faci parte ca să poţi duce în consecinţă un trai cinstit şi decent necesar creşterii unui copil.

Acestea sunt însă doar unele aspecte de tip material. Însă, neajunsurile, necazurile, suferinţele cele mai mari, sunt legate de faptul că, de cele mai multe ori, viitorii părinţi nu beneficiază de o minimă pregătire spirituală.

Nimic nou sub soare aş spune, din moment ce acest lucru a ajuns să fie o normalitate în lumea în care trăim. Manifestarea carenţelor, la modul general, a ajuns astăzi să fie normalitate, pe când manifestarea virtuţilor divine încet, încet, o anormalitate.
După unii, este paranormal să-L manifeşti pe Dumnezeu.

Prin urmare, normalitatea devine anormalitate şi invers, anormalitatea este privită ca normalitate. Credința în Dumnezeu este privită ca o slăbiciune, iar necredința ca o virtute. Am citit undeva un comentariu ce se dorea înțelept.

El suna cam așa: sunt ateu deci... gândesc. Înseamă oare că noi cei care credem în existența Unicului Creator nu gândim?

Este ridicol. La fel ca și modul în care pune problema persoana respectivă care prin poziția sa dă de fapt dovadă de un rudimentarism extrem.

Depărtarea de Dumnezeu a majorităţii oamenilor a dus la această stare de lucruri, stare care reprezintă de fapt cea mai gravă maladie a timpurilor noastre.

Oameni buni! Haideți să încercăm să nu mai confundăm credința cu religia. Știu că mulți dintre voi au ceva de împărțit cu religiile în general. Nu voi dezvolta subiectul. Vă spun doar că aveți tot dreptul să puneți la îndoială aspectele religioase.

Însă credința în Dumnezeu este altceva.

Nu vă dă nimeni dreptul, din punct de vedere moral, dacă sunteți atei să-i condamnați, săi judecați pe cei credincioși. Nu trebuie să-i urâți pentru asta.

Nu vă dă nimeni dreptul, din punct de vedere moral, dacă sunteți credincioși să-i condamnați, săi judecați pe atei. Nu trebuie să-i urâți pentru asta.

Diferența de esență între un ateu și un credincios este că primul a ales să nu creadă iar cel de al doilea să creadă.

Amândoi însă SUNT OAMENI cu aceleași drepturi și obligații în această lume și în fața lui Dumnezeu.

Disensiunile între credincioși și necredincioși nu fac bine nici unei părți. Și în fața lui Dumnezeu ambele tabere GREȘESC dacă au atitudini de intoleranță.

De la necredinţă, de la rudimentara pregătire spirituală a majorităţii pleacă toate nenorocirile, toate suferinţele în această lume. Şi nu se vor sfârşi decât atunci când lucrurile se vor pune pe făgaşul lor normal şi oamenii vor conştientiza că există Legi superioare tuturor legilor (în marea lor majoritate greşite) după care este guvernată lumea în care trăim, Legile lui Dumnezeu.

Şi în ceea ce priveşte subiectul nostru, cauza multor eşecuri în viaţa de familie este tot nerespectarea Legilor, cu voie sau fără voie, cu știinţă sau fără știinţă.
Ar fi foarte multe de spus în această direcţie, însă în articolul de faţă voi puncta pe scurt doar anumite aspecte esenţiale care ar trebui cunoscute de toate cuplurile, de către toţi taţii şi toate mamele acestei Planete.

Voi începe deci cu începutul drumului pe care ar trebui să-l parcurgem fiecare ca viitori părinți.

Începutul ar trebui să fie cel al rugăciunii intense adresate lui Dumnezeu pentru a ne dărui un copil, pe acela care consideră El că îl merităm. Un copil care să ne ajute în această viaţă să elevăm şi împreună să mai facem un pas pe drumul întoarcerii „Acasă”.

Majoritatea părinţilor credincioşi (că la cei necredincioşi nici nu se pune problema) omit din necunoaştere să facă asta.

Ei se roagă pentru sănătate, pentru realizări materiale, sociale, profesionale dar, pentru un lucru atât de important, nu cer ajutorul lui Dumnezeu.
De-abia după o perioadă de intense rugăciuni ar trebui să vină şi concepţia.

Aici, lucrurile se complică şi mai mult. Cei doi, în majoritatea cazurilor, nu ştiu că actul sexual în sine este sacru şi din acest motiv nici nu îl tratează ca atare, privindu-l de cele mai multe ori doar ca pe o satisfacţie a unor necesităţi fiziologice, ca pe o plăcere carnală.
Este şi aşa ceva, dar mai presus decât asta este, sau ar trebui să fie, o manifestare a Iubirii la cel mai înalt nivel, drept pentru care el ar trebui sacralizat.

Dumnezeu nu trebuie să lipsească în timpul desfăşurării lui, din contră ar trebui conştientizată prezenţa Sa şi asta pentru că, în realitate, actul în sine nu este altceva decât reprezentarea în plan material, terestru, a contopirii celor două principii primordiale: masculin şi feminin.

Toţi bărbaţii din această lume reprezintă principiul masculin, fiind reprezentanţii Tatălui Ceresc, iar toate femeile reprezintă principiul feminin şi prin urmare, sunt reprezentantele Mamei Cereşti.

Actul concepţiei, în mod normal, ar trebui să hrănească nu numai natura inferioară. El ar trebuie să alimenteze cu energii benefice şi natura superioară. Şi toate acestea să se întâmple sub coordonarea normală şi firească a naturii divine.

Dacă energiile emanate în timpul concepţiei, în timpul contopirii celor două principii, hrănesc îngerii, atunci actul respectiv este unul benefic (act sacralizat prin manifestare Iubirii la nivelul naturii superioare şi divine) şi va atrage cu siguranţă la întrupare un duh mai elevat. Dacă însă energiile degajate în timpul desfăşurării acesteia hrănesc lumea întunecată, ele sunt malefice (act nesacralizat - manifestarea Iubirii numai la nivelul naturii inferioare) vor îngreuna venirea la trup a unui duh elevat şi drept urmare şansele venirii unui duh mai puţin elevat vor creşte corespunzător.
Să considerăm că actul concepţiei a avut loc. Ce urmează?

Ei bine, urmează o perioadă decisivă aş putea spune pentru viitorul pruncului şi al părinţilor lui. Perioadă care este tratată de cele mai multe ori, de asemenea, extrem de superficial.

Duhul, după nouă zile de la concepţie, vine şi împreună cu duhurile celor doi părinţi, începe să-şi construiască viitorul trup. Puţini oameni ştiu că în acest timp sunt implementate caracteristicile de bază ale viitorului copil şi că de comportamentul celor doi părinţi depind foarte multe aspecte viitoare legate de sănătatea sa, de relaţiile lui cu tatăl şi mama sa terestră.

În mod normal, pe toată perioada gravidităţii, atât mama cât şi tatăl copilului ar trebui să trăiască în armonie, să se ferească în a intra în vibraţii scăzute, în a rezona cu tot felul de răutăţi ale acestei lumi.

Duhul venit la trup va fi afectat de orice emanaţie malefică venită din partea celor doi. Este unul din motivele aşa-ziselor avorturi spontane.

Duhul nu mai suportă un anumit comportament al viitorilor săi părinţi, al mamei, al tatălui sau al ambilor şi... pleacă pur şi simplu.

În toată această perioadă mama ar trebui să se hrănească corect, adică să folosească alimente naturale, să reducă la minim alcoolul, să se odihnească dormind minim şapte ore pe noapte iar somnul ei să nu înceapă mai târziu de ora 23,00. Fumatul ar trebui oprit în totalitate, la fel şi actul sexual începând cu luna a treia de sarcină (precis îmi voi primi „răsplata” pentru afirmaţiile astea de la multe femei şi mulţi bărbaţi).

În toată perioada gravidităţii femeia şi bărbatul ar trebui să îşi păstreze vibraţiile înalte, între ei să existe pace şi armonie deplină.

În ceea ce priveşte naşterea, mă voi opri puţin asupra ei pentru a încerca să explic unele lucruri extrem de importante, cărora din nefericire nu li se dă de cele mai multe ori niciun fel de importanţă.

Un duh venit la trup trebuie să se nască într-un anumit loc, într-o anumită zi, la o anumită oră, conform planului lui Dumnezeu pentru el, plan care şi l-a asumat cu liberul său arbitru când a hotărât să se întrupeze.

Ei bine, ce fac unele mame mai nou şi chiar îngrijorător de frecvent?
Ştiu că trebuie să nască aproximativ la o anumită dată însă, dintr-o dată, nu mai au răbdare şi grăbesc nașterea. Mai mult, solicită fără niciun motiv serios, întemeiat (cu toate că şi atunci, motivele sunt discutabile) naşterea prin cezariană.

Duhul asistă neputincios la toate astea şi încearcă să facă faţă situaţiei. Destinul finței în cărui trup se află este în pericol, poate fi chiar schimbat.

Uite aşa, dintr-o toană a unei mame care şi-a pierdut răbdarea sau îi este teamă de durerile naşterii, duhul este nevoit să reevalueze situaţia şi să încerce să o compatibilizeze cu propria sa misiune mai mult sau mai puţin schimbată de acum.
Puţine mame ştiu că durerile naşterii ard energiile malefice ale multor greşeli din trecut şi că uneori, prin acest act sacru, scapă de afecţiuni prezente sau viitoare, ce pot duce la îmbolnăviri grave şi foarte grave.

În altă ordine de idei, după naştere există o perioadă de circa un an de zile deosebit de importantă pentru prunc. El trebuie să simtă din plin iubirea celor doi părinţi ai săi, iubire de care are mare nevoie. Simte orice suferinţă a lor, orice gând rău, vorbă rea sau faptă rea prin care ei se manifestă la un moment dat. Toate acestea îl agresează şi uneori, lasă urme adânci din punct de vedere al comportamentului său imediat dar şi viitor.

Un al aspect important este hrănirea pruncului. Un nou născut, în mod normal, ar trebui alăptat cât mai mult timp de sânul mamei sale şi nu „trecut” pe lapte de vacă sau, mai rău, lapte „praf” numai după o lună de viaţă (câteodată chiar mai repede).

Unele mame, carieriste de profesie, nasc și nici nu trece o lună de la naştere că se și prezintă la locul de muncă lăsând copilul în grija bunicilor sau a unei doici.
Altele constată că nu au lapte suficient şi atunci apelează la „variante”. Ultimele au o scuză, dar ar trebui să ştie că dacă nu au lapte suficient sau deloc, undeva au greşit în timpul sarcinii sau înainte de asta.

Primul caz, al mamei care pune cariera sa profesională pe primul loc, constituie o gravă eroare şi urmările nu vor întârzia să apară. Ele se vor materializa, de multe ori, prin îmbolnăviri precoce ale pruncului apoi, neînţelegeri majore care vor apărea în viitor între mamă şi propriul său copil, în special la vârsta adolescenţei.

Copilul, până la maturitate şi chiar şi după aceea, are nevoie de iubirea celor doi părinţi, dar o iubire venită din zona naturii lor superiore şi nu din cea a naturii inferioare. Iar posesivitatea părinților se știe că este foarte des întâlnită.
Oamenii ar trebui să înveţe de la păsări atunci când este vorba de creşterea şi educaţia propriilor copii.

Ca părinţi, avem obligaţia în a-i creşte şi instrui pentru o viaţă decentă, dar mai ales suntem datori faţă de ei cu un lucru deosebit de important: la un moment dat, în jurul vârstei de 20 de ani, trebuie lăsaţi să... zboare.

Ştiu că majoritatea celor în cauză nu vor fi de acord cu asta dar, chiar dacă se vor supăra, le spun că fac o mare greşeală procedând altfel.
Prin atitudinea lor posesivă dovedesc că de fapt nu-şi iubesc copiii la nivelul naturii superioare şi le provoacă astfel dependenţe care vor constitui pentru ei, la un moment dat, un handicap greu de depăşit.

Mai mult, există riscul ca cei care au o personalitate mai puternică să se răzvrătească şi astfel să apară conflicte grave între ei şi părinţii lor. Am întâlnit deseori astfel de cazuri.
Am întâlnit de asemenea destui bărbaţi necăsătoriţi sau femei necăsătorite pentru că nu se pot despărţi de mama, de tata sau de amândoi.

Aici nu este vorba de o Iubire superioară între părinte şi copil, ci de ataşamente păguboase care, în timp, au creat o dependenţă ce va aduce multe deservicii atât părinţilor cât şi copiilor respectivi.
Consider asta o situaţie patologică, nefirească şi ca orice lucru nefiresc, în neconcordanţă cu Legile lui Dumnezeu.

Un alt aspect grav ce intervine des în relaţia părinte-copil este amestecul primului în viaţa fiului sau a fiicei sale, fără să i se ceară ajutorul în această direcţie.
Implicarea unui părinte în noua familie a copilului său, în desfăşurarea vieţii de zi cu zi a acesteia, constituie de asemenea o mare greşeală, multe familii fiind distruse datorită acestei „iubiri” părinteşti.

Ar trebui să ştim cu toţii un lucru esenţial în ceea ce priveşte calitatea noastră de părinţi: copilul pe care îl avem este un dar de la Dumnezeu şi Lui îi aparţine în totalitate.
Nu este un bun al nostru. Nu putem dispune de el după bunul nostru plac. Nu putem să-i îngrădim libertatea de a alege, bineînţeles atunci când el ajunge după cum am mai spus, undeva în jurul vârstei de 20 de ani.

De la această vârstă, dacă îl iubim, atunci trebuie să-i oferim libertate totală. Nu este o simplă teorie. Am aplicat asta cu proprii mei copii şi a funcţionat foarte bine.
Şi asta pentru că, dacă până la acest moment al vieţii copilului nostru nu am reuşit să desăvârşim educaţia lui, nu am reuşit să-l ajutăm să-şi formeze un caracter sănătos, de acum înainte şansele de a mai face asta sunt aproape nule.

El trebuie lăsat să se descurce singur, să se responsabilizeze, altfel îl handicapăm. Va fi o corvoadă pentru noi toată viaţa, iar când vom părăsi această lume, va fi o victimă sigură a capcanelor ei.

Priviţi la aşa-zişii „copii de bani gata”. În aparenţă sunt puternici, sănătoşi „nevoie mare”. În marea lor majoritate (mă refer aici la cei care nu ştiu să facă nimic, nu-şi pot câştiga singuri în mod cinstit existenţa) însă, vor fi mai târziu, când suportul material al părinţilor va dispărea, nişte epave plutind în derivă pe această mare a vieţii.

Aşa că, dragi părinţi, educaţi-vă şi din punct de vedere spiritual înainte de a avea copii şi procedaţi în consecinţă, după ce Dumnezeu vi i-a dăruit. Conştientizaţi că ei aparţin de fapt în totalitate Creatorului, că sunt un dar pentru voi şi în acelaşi timp o mare responsabilitate, atât din punct de vedere material cât şi spiritual. Şi nu uitaţi, iubiţi-i cu toată fiinţa voastră şi când vine timpul, lăsaţi-i să zboare liberi.

Lăsaţi-vă copiii în grija Sa, pentru că adevărata protecţie vine întotdeauna de la El.
Ioan
Fundaţia Focul Sacru
http://foculsacru.ro/educatia-spirituala-a-parintilor/
19. CUM SĂ ECHILIBREZI LUMEA MATERIALĂ CU LUMEA SPIRITUALĂ - Jun 17, 2015 8:13:00 AM
„Este evident că omul este mai bine pregătit pentru viaţa în materie decât pentru Viaţa spirituală, deoarece instrumentele pe care le posedă pentru a trăi şi a munci în planul fizic, cele cinci simţuri, sunt mult mai dezvoltate decât instrumentele care îi permit să muncească în Lumea spiritului.

Dacă decideţi să vă construiţi o casă, sunt suficiente câteva săptămâni, pe când dacă vreţi să creaţi în domeniul spiritual, nimeni nu vede nimic, nici voi, nici ceilalţi. Deci, nici un fel de certitudine, nici o claritate şi sunteţi indecis, nefericit, asaltat de îndoieli până la punctul în care aveţi dorinţa de a lăsa totul şi de a vă lansa ca toată lumea într-o activitate a cărui rezultat este vizibil pentru toţi.

Faceţi cum vreţi, dar într-o zi, chiar în mijlocul celor mai mari succese, veţi simţi că în interior vă lipseşte ceva. Şi este normal, pentru că n-aţi atins esenţialul, nu aţi plantat încă, orice ar fi, în domeniul Luminii, al înţelepciunii, al iubirii, al puterii, al eternităţii. Să ştiţi că doar realizările voastre interioare vă aparţin într-adevăr, deoarece ele singure au rădăcini în voi; iar când plecaţi dincolo, veţi avea în sufletul vostru, în inima voastră, în Spiritul vostru pietre preţioase - calităţi, virtuţi - de dus cu voi, iar numele vostru va fi înscris în Cartea Vieţii veşnice.

Principalul avantaj al drumului spre interior, al drumului spiritual, este valoarea elementelor pe care le acumulaţi: ele sunt făcute din materia cea mai pură, cea mai luminoasă, dintr-o materie care vine de la Dumnezeu.
Apoi, ele vă aparţin, într-adevăr, deci voi sunteţi bogaţi. În fine, al treilea a avantaj, este că, fiind bogaţi, deveniţi liberi şi trăiţi în pace şi plenitudine.
Bogăţia unui spiritualist este ceva extrem de subtil, insesizabil chiar; dacă este conştient de aceasta el este bogat având bogăţia Domnului, posedă Cerul şi Pământul, pe când alţii nu au decât o mică bucată de teren pe undeva.

Deci, iată două căi: una care în aparenţă nu aduce nimic, doar decepţii, dar care vă va da totul, atât de bine că într-o zi veţi putea spune: "Eu nu am nimic, şi totuşi Universul îmi aparţine"; şi cealaltă cale, care vă aducetot ceea ce doriţi, dar care vă va lăsa întotdeauna nesatisfăcut, deoarece veţi simţi, chiar dacă deţineţi ceva, că esenţialul v-a scăpat.
Toţi cei care cunosc bine natura activităţii lor spun, în legătură cu anumite obstacole: "Ei da, sunt inconvenientele meseriei", dar aceasta nu-i împiedică să continue.

Toată lumea ştie că fiecare meserie are inconvenientele ei. Şi de ce spiritualiştii nu cunosc inconvenientele meseriei lor? Din moment ce ei se descurajează, din moment ce ei doresc să abandoneze, aceasta dovedeşte că ei nu le cunosc; dacă le-ar fi cunoscut dinainte, ar fi continuat cu încă mai multă ardoare.

Secretul este de-a vrea să vă instruiţi, de-a vrea să vă lărgiţi câmpul de viziune. Din nefericire, mulţi, când văd amploarea, imensitatea unui Învăţământ spiritual, în loc de a se bucura sunt îngroziţi şi intră în cochilia lor. Ei bine, iată oameni care nu vor merge prea departe. Dacă rămâneţi cramponaţi vechilor voastre idei, crezând că veţi fi mai bine astfel, vă înşelaţi: tot felul de necazuri vor veni să vă pişte, să vă muşte, să vă hărţuiască, pentru a vă împinge, în fine, să evoluaţi.

Am întâlnit mulţi oameni care mi-au spus: "Ah, este formidabil, Maestre, Învăţământul vostru! Aş vrea să mă consacru lui, dar mai înainte de toate trebuie să mă achit de anumite sarcini faţă de soţul meu - sau de soţia mea, faţă de copiii mei etc."
Bine, de acord. Dar după 10 ani, 20 de ani îi priveam: nu reuşiseră încă să se elibereze de aceste sarcini. Şi chiar unii muriseră deja, fără să fi reuşit să consacre un minut Vieţii spirituale. De ce? Pentru că ei aveau un raţionament eronat. Pentru a se consacra Luminii, unui Învăţământ divin, nu trebuie să aşteptaţi să vă aranjaţi asta sau cealaltă, deoarece nimic nu este niciodată definitiv aranjat: întotdeauna există ceva care undeva nu merge.
Nu aşteptaţi:
 chiar dacă nimic nu este aranjat, consacraţi-vă încă de acum Vieţii spirituale şi veţi vedea că totul se va aranja, chiar fără ca voi să ştiţi cum.

Orice aţi face în domeniul material, nimic nu este niciodată definitiv la locul lui. Este exact ca şi cum aţi încerca să redaţi forma sferică unei mingi de cauciuc sparte. Când veţi ajunge să suprimaţi scobitura dintr-o parte, ea se formează în cealaltă parte. Credeţi că sunteţi liniştit pentru că v-aţi măritat fata, dar iată că ea nu se mai înţelege cu soţul ei, divorţează şi, atunci, ce mai istorie! Sau sunt nepoţii voştri care încep să vină, şi aşa mai departe, casa este acum prea mică şi trebuie să vă mutaţi... Şi apoi este un copil care se îmbolnăveşte... Vă spun, este interminabil. Deci nu aşteptaţi pentru a vă consacra Vieţii spirituale;
dar să ştiţi că datorită Vieţii spirituale veţi găsi soluţii mai bune problemelor care vi se vor ivi.

Acum, bineînţeles, trebuie să ştiţi să păstraţi măsura. Un frate îmi spunea ieri: "Maestre, am decis să-mi organizez de acum încolo viaţa, în asemenea mod încât să nu îmi mai cheltuiesc timpul şi energiile în lume". L-am felicitat, dar sfătuindu-l totuşi să nu exagereze în celălalt sens, deoarece nu se poate trăi ca şi când lumea, societatea nu ar exista. Altfel, trăiţi ca un parazit şi nu este recomandabil. Trebuie să ştiţi să acordaţi cele două aspecte ale existenţei: viaţa în lume şi Viaţa interioară. Este o problemă în faţa căreia m-am găsit pus încă de la o vârstă fragedă şi este o problemă pe care şi voi, la fel, trebuie să o rezolvaţi: cum să trăiţi în lume, să aveţi relaţii cu ea, acordând, totuşi, primul loc esenţialului: sufletului vostru, Spiritului vostru.

După modul său de a acorda cele două aspecte, material şi spiritual, fiecare revelează inteligenţa sa, iubirea sa, voinţa sa, şi nimic nu este mai dificil. Pentru unii, tentaţia este de a se arunca în viaţa materială uitând de Viaţa Spiritului, iar pentru ceilalţi de a nu se ocupa decât de Viaţa Spiritului, uitând de viaţa materială. Există o a treia soluţie, şi ea este cea pe care fiecare trebuie să o găsească pentru el însuşi, deoarece fiecare caz este particular. La bază, bineînţeles, toate fiinţele umane posedă aceeaşi natură, aceeaşi chintesenţă, aceleaşi nevoi: ei au ieşit din mâinile Creatorului, din aceleaşi "ateliere", dacă voi vreţi, dar gradul lor de evoluţie nu este acelaşi, temperamentul lor nu este acelaşi, nici vocaţia lor în această existenţă, iar fiecare trebuie să-şi rezolve individual problema sa fără a vrea să-şi imite vecinul.

Cel care se simte împins să fondeze o familie nu poate să rezolve problema ca şi cel care preferă să rămână celibatar. Cel care are nevoie de multă activitate fizică nu poate să ducă aceeaşi viaţă ca şi cel care are un temperament meditativ, contemplativ. Fiecare are calea sa, misiunea sa şi, chiar dacă vă luaţi Maestrul vostru ca model, voi trebuie, întotdeauna, să vă dezvoltaţi în funcţie de propria voastră natură.

Este vorba doar ca voi să puteţi să cântaţi "partitura" dată, respectând notele, măsura, ritmul; sunteţi obligaţi s-o cântaţi cu vocea voastră care nu seamănă, în mod sigur, cu cea a Maestrului vostru, dar aceasta nu are nici un fel de importanţă. Singurul lucru important este să executaţi perfect "partitura", adică să vă conformaţi doar Filozofiei veridice, Filozofiei eterne a Iniţiaţilor.”

Omraam Mikhael Aivanhov

http://foculsacru.ro/a-sti-sa-echilibrezi-lumea-materiala-cu-lumea-spirituala/
20. Vedea-te-as fericit/a! :) - Jun 11, 2015 12:35:00 PM

Nu de lucruri avem nevoie ca sa fim fericiti, ci de curaj. Fericirea nu e la indemana si mintea oricui. Fericirea e curajoasa, stralucitoare, luminoasa si voluptoasa. Si deseori nu e comoda... pentru altii.

Fericirea nu e o pastila, un obiect sau o varsta. E alegerea de a FI una cu tine, de a te gusta in fiecare zi, si de a manca cu pofta viata, nu cu gura ci cu inima.

Fericirea nu e o spaga pe care ti-o da cineva ca sa stai langa el sau sa-i faci pe plac. E cadoul pe care ti-l faci tu lasandu-te sa curgi prin tine, in viata.

Fericirea nu se capata, nu se da, nu se cumpara. Nu ea te alege, ci tu o alegi pe ea. Nu tine de infatisare, de statut sau de vreme. E la liber, e infinita si peste tot in inimi, cand ochii sunt pregatiti sa vada si mintea s-o primeasca.

Dar... ai nevoie de curaj sa fii fericit, cand majoritatea in jurul tau alege calea mai comoda a nefericirii. Ai nevoie de curaj, pentru ca fericirea inseamna sa fii altfel, iar a fi altfel nu e comod mereu.

Ai nevoie de curaj sa te urmezi pe tine, sa faci alegeri pentru bucuria ta, chiar si atunci cand ceilalti se impotrivesc, coboara coltul gurii a indoiala sau te judeca. Uneori e nevoie de curajul de a fi urat si judecat de ceilalti.Ai nevoie de curaj ca sa vezi frumusetea, uneori de unul singur, acolo unde majoritatea vede uratenia.
Ai nevoie de curaj pentru a trai cu gratie, in momentele in care majoritatea alege zbuciumul si lupta.
Ai nevoie de curaj sa-ti mentii bucuria, intr-un grup in care ceilalti nu fac decat sa se planga.
Ai nevoie de curaj, sa crezi in visele tale, dincolo de ceea ce ai auzit de la ceilalti ca ar trebui sa crezi si sa faci.
Ai nevoie de curaj sa iubesti cu toata inima, in forma pe care o alegi tu si nu in cea predefinita care ti se serveste intr-un glas colectiv.
Ai nevoie de curaj sa mergi pe drumul inimii tale, mai ales cand acesta este divergent in raport cu cel pe care merg toti ceilalti.
Si da, ai nevoie de curaj pentru a te iubi in asa masura incat sa fii fericit indiferent ce. 
Ai nevoie de curaj pentru a crede in tine, mai ales cand tu-ti spui exact opusul retetelor, definitiilor si regulilor lumii.
Ai nevoie de curaj sa alegi Fericirea. Pentru ca da, o poti alege.


http://www.astrocafe.ro/blog/revelatii/ca-sa-fii-fericit-ai-nevoie-de-curaj/


21. „Mitul copilului perfect“ - Jun 10, 2015 4:00:00 AM
„În cultura românească am fost şi suntem învăţaţi să ne ascundem cât mai bine defectele“Societatea românească încurajează foarte mult „modelele perfecte” şi zona de creştere şi educare a copilului nu a ratat această tendinţă nocivă, în care este la modă să te lauzi cu copilul perfect care există doar în mintea părintelui, consideră psihologul Gaspar Gyorgy.
Însă întrebarea la care părinţii trebuie să-şi răspundă este dacă îşi doresc un copil perfect sau un copil fericit.

„Copilul meu nu a avut nevoie de suzetă, nu plânge, nu face mofturi la masă, a învăţat să vorbească engleza înainte să vorbească româneşte, merge la cea mai bună grădiniţă din oraş şi face la oliţă de la 7 luni“,
sunt numai câteva exemple auzite frecvent de părinţii cu copii „problemă“ de la părinţii dornici să arate că micuţii lor se situează întotdeauna deasupra celorlalţi.

Dorinţa permanentă de a arăta că eşti un părinte mai bun decât restul şi de a evidenţia numai aspectele pozitive ale copilului conturează ceea ce scriitoarea americană Meredith Hale numeşte „mitul copilului perfect“.

„Acest copil pare să existe mai mult în mintea părintelui decât în realitate. Observ adesea că aceşti părinţi ori sunt cufundaţi într-un soi de nostalgie, ori sunt mult prea epuizaţi ca să observe că micuţii lor sunt departe de imaginea pe care şi-au format-o. Copilul perfect este o creatură mitică, la fel ca unicornul“, este de părere autoarea cărţii „ Mommy A to Z: An Encyclopedia of the Joys, Wonders and Absurdities of Motherhood /Mămică de la A la Z: O enciclopedie a bucuriilor, minunăţiilor şi absurdităţilor maternităţii“. Mai mult, aceasta se întreabă dacă nu cumva în spatele acestor inepuizabile exemple de tipul „copilul meu niciodată nu a făcut asta“ sau „copilul meu ştie“ se ascund frustrări personale ale părinţilor sau nemulţumiri legate de alte probleme pe care le întâmpină cu propriii copii.


„Normalitatea“ care ascunde frica de respingere
Psihologul Gaspar Gyorgy observă că şi „în cultura românească am fost şi încă suntem învăţaţi să părem invulnerabili, să ne ascundem cât mai bine cu putinţă defectele şi să nu vorbim despre lucrurile care ne pot activa emoţiile de ruşine sau vină“.

„«Este o mare greşeală să arăţi că-ţi este frică şi că nu te descurci» îmi spuneau adesea adulţii din jur, încercând astfel să-mi cultive o imagine a «omului perfect», o trăsătură pe care dacă o dobândesc, voi beneficia de iubire şi acceptare necondiţionată din partea societăţii. Sunt convins că mulţi din părinţii de azi au crescut cu «încurajări» şi «mantre» asemănătoare, care ajung la un moment dat să devină parte din vocea noastră interioară şi încetul cu încetul se instalează convingerea ca asta este realitatea şi normalitatea. Fără să fim conştienţi de faptul că la baza acestei «normalităţi» se află multă frică şi o anxietate uriaşă de respingere sau abandon“, spune acesta.

Din păcate, societatea încurajează excesiv modelele „perfecte”, subliniază psihologul, şi domeniul parentingului nu a ratat acest trend nociv, în care este „cool” să te lauzi cu copilul perfect, extrem de diferit de copilul din realitate, care ca orice fiinţă umană este imperfect.
Un exemplu este oferit de Sorana M. din Bucureşti, mama unei fetiţe de 4 ani, care mărturiseşte că nu se simţea un părinte suficient de bun pentru că fetiţa ei nu merge la o grădinţă cu predare în limba germană, nu face ore de pictură, dezvoltare personală sau pentru că nu are o bonă filipineză care vobeşte cu copilul numai în limba engleză.

"Fiind şi la primul copil mi-a luat ceva timp să-mi dau seama că nu astea sunt lucrurile care contează cel mai mult pentru Irina mea. Ştiu că toţi avem impresia că avem copii perfecţi sau ne dorim asta, dar e bine când perfect înseamnă aşa cum este el. Sunt fericită că la vârsta asta i se pare extraordinar totul, mai ales dacă mami şi tati sunt lângă ea. Încerc să mă bucur cât mai mult de perioada asta şi să-i acord cât mai multă atenţie, dincolo de greşelile pe care sunt sigură că le voi face oricât aş încerca să fac bine", spune Sorana.

Psihologul Gaspar Gyorgy spune că la baza perfecţiunii se află anxietatea că ceilalţi ar putea să descopere cât suntem de imperfecţi şi, ca urmare, astfel vom fi izolaţi de comunitate. „La nivel mondial se fac foarte multe studii în acest sens, iar doctorul Brene Brown este unul din cei mai apreciaţi experţi pe domeniul vulnerabilităţii, ruşinii şi sentimentului de vină. În seminariile sale, Brown îi ajută pe oameni să accepte imperfecţiunea ca pe un dar care ne poate ajuta să fim fericiţi şi împăcaţi cu noi înşine“, mai arată acesta.


Perfecţionismul, „boala“ secolului

Vorbind despre „mitul copilului perfect“ avansat de autoarea Meredith Hale, psihologul Gaspar Gyorgy atrage atenţia că vânarea acestei himere, încercarea de a fi altceva decât eşti în realitate, este o povară imensă atât pentru copil, cât şi pentru părinte.

"Nevoia de autenticitate este extrem de importantă pentru cultivarea unui sine sănătos şi echilibrat. O familie în care copilul trebuie să renunţe la sine pentru a le face pe plac părinţilor este un context toxic de viaţă. Un astfel de copil ajunge: fie să devină cameleonic şi să se modeleze în funcţie de părerile şi aşteptările celorlalţi, fie să devină extrem de regid, ca adult, deoarece are convingerea că dacă dă dovadă de flexibilitate, graniţele îi vor fi încălcate cu multă intruziune. Toate acestea sunt strategii de supravieţuire în copilărie şi la vârsta adultă devin tipare de relaţionare", subliniază psihologul.

Perfecţionismul este „boala secolului”, spune specialistul, iar pentru părintele care cade în această capcană experienţa poate fi foarte dureroasă. Suferinţa este însă mult mai mare pentru copilul care ajunge să se compare sistematic cu toţi semenii lui. „Am întâlnit mulţi copii, în special şcolari, care nu pot tolera un răspuns negativ sau care înainte de o evaluare nu pot să doarmă întreaga noapte. Iar asta se întâmplă deoarece anxietatea este foarte mare, ei considerând că dacă «prestaţia» nu a fost perfectă «viaţa nu mai are sens». Iar o astfel de atitudine de viaţă nu duce la nimic sănatos, doar la suferinţă“, exemplifică Gyorgy.

Pentru a creşte sănătos şi a-şi atinge adevăratul potenţial, copilul are nevoie să fie acceptat cu plusurile şi minusurile sale. Ca psihoterapeut de familie, Gyorgy Gaspar a observat că cel mai greu le este părinţilor să facă diferenţa între ei şi copiii lor, să accepte aceste diferenţe, să fie curioşi faţă de persoana copilului şi să nu-i pedepsească dacă văd, simt şi gândesc în felul său. „Foarte mulţi dintre adolescenţii cu care lucrez nu se simt «acasă» în propriul corp, şi asta nu doar schimbărilor specifice vârstei, ci pentru că au învăţat că dacă nu sunt «perfecţi» nu sunt demni de iubire“, spune psihoterapeutul.


Părinţii trebuie să înveţe că nu cresc copiii pentru ei

Ca părinţi avem nevoie să învăţăm că nu creştem copiii pentru noi, ci că îi ajutăm să se dezvolte pentru că-i iubim si pentru că aceasta este responsabilitatea noastră. Parentajul înseamnă şi „creşterea“ părintelui, vindecarea rănilor din copilarie şi efortul de a nu transmite moştenirea suferinţei generaţiilor viitoare.

Copiii au dreptul să fie ei înşişi nu ca să ne facă pe plac nouă, adulţilor, iar aceasta este o atitudine care nu va duce la comportamente extreme, aşa cum probabil că o minte anxioasă ar crede, ci la o generaţie echilibrată şi funcţională, consideră psihoterapeutul Gyorgy Gaspar.

De aceea, părinţii ar trebui să se autoeduce în relaţia cu copilul şi să renunţe modelarea copilului în funcţie de aşteptările lor. Un prim pas spre această înţelegere a nevoilor reale ale unui copil se referă, în opinia psihologului, la „starea de prezenţă conştientă“ din partea părintelui. Iar asta înseamnă, conform psihoterapeutului, capacitatea părintelui de a rămâne în momentul prezent, de a conştientiza ceea ce simte şi gândeşte şi de a fi deschis faţă de trăirile copilului, fără a judeca sau a respinge. Cu alte cuvinte, conectarea la sine şi la copil. O abordare care poate să pară simplă în teorie, dar deloc uşor de pus în practică. Aceasta este însă este una dintre cele mai bune abordări pentru a evita capcanele „pilotului automat”, care generează perfecţionismul, negativitatea, critica sau judecata de valoare.

Nu putem da dovadă de respingere şi de acceptare în acelaşi timp.

Părintele este un model pentru copil şi este foarte important ca acţiunile şi comportamentele acestuia să fie umane şi demne de respect. Acceptarea faptului că părintele şi copilul sunt două persoane diferite este primul pas, apoi urmează respectarea acestor diferenţe şi renunţarea la perfecţionism şi critică în favoarea compasiunii, aprecierii şi respectului faţă de sine şi de celălalt“,
punctează psihologul.

http://adevarul.ro/life-style/parinti/mitul-copilului-perfect-In-cultura-romaneasca-fost-invatati-ascundem-mai-defectele-1_5570200ccfbe376e35e96b02/index.html#
22. Sistemul de chakre în corpul uman - Jun 9, 2015 7:51:00 AM
Fiecare chakră servește ca și portal de experimentare și comunicare cu diferite dimensiuni pentru a se alinia cu SINELE nostru Multidimensional. Fiecare chakră prezintă o culoare specifică în spectru, ele fiind aliniate de jos în sus începând cu prima chakră și urcând până la cea de-a șaptea chakră din partea de sus.  
Culorile chakrelor după cum urmează:
-          Prima Chakră: Roșu-          A Doua Ckhakră: Portocaliu-          A Treia Chakră: Galben-          A Patra Chakră: Verde-          A Cincea Chakră: Albastru-          A Șasea Chakră: Indigo-          A Șaptea Chakră: Violet
Pornind de la partea de jos, prima chakră sau chakra rădăcină este punctul nostru de împământare la planeta noastră finită, în timp ce chakra a șaptea sau chakra coroană este punctul nostru de împământare la SINELE nostru infinit.
Cea de-a patra chakră sau chakra inimii servește drept punct de întâlnire pentru cele două polarități ale infinitului și finitului.
Chakra a doua (a ombilicului) este octava mai joasă a celei de-a cincea chakre (a gâtului), așa cum cea de-a treia chakră (a plexului solar) este octava mai joasă a celei de-a șasea chakre (a frunții).
Chakrele, care guvernează anumite zone ale corpului nostru, pot fi divizate în trei nivele de conștiință. Chakrele inconștientului nostru guvernează corpul mai jos și acea zonă a vieții noastre de care nu suntem în normal conștienți cum ar fi împământarea la planetă, digestia și eliminarea.
·         Prima chakră guvernează scheletul, picioarele, genunchii și tălpile.·        A doua chakră guvernează organele genitale, pântecele și partea de jos a spatelui.·       A treia chakră guvernează ficatul, vezica biliară, stomacul, splina și pancreasul.
Chakrele conștientului nostru guvernează partea de mijloc a corpului nostru și zonele din viața noastră de care suntem în general conștienți, cum ar fi relațiile, sănătatea și comunicarea.
·        A patra chakră guvernează inima, plămânii, sistemul imunitar, brațele și mâinile.·        A cincea chakră guvernează gâtul, gura, vorbirea și auzul.
Chakrele supraconștientului nostru guvernează partea superioară a corpului nostru și zonele din viața noastră care care sunt mai deschise în tărâmul supraconștientului, cum ar fi idealurile înalte și conștiința expansionată.
·         A șasea chakră guvernează vederea, fața, capul, somnul și visele.·         A șaptea chakră guvernează creierul și sistemul nervos.
Chakrele nu reprezintă numai o anumită parte a corpului nostru, ci și o parte a conștiinței noastre. Conștiința este experiența de ”a fi” și reprezintă tot ceea ce este posibil pentru noi să experimentăm. Aceste simțuri, percepții și posibile stări de conștientizare pot fi divizate în șapte categorii care sunt asociate fiecare cu câte o chakră din cele șapte.
·         Corpul Eteric/Fizic-                Prima chakră este supraviețuirea, vitalitatea și împământarea în viața fizică.·         Corpul Emoțional-                Chakra a doua sunt emoțiile, hrănirea și adăpostirea.·         Corpul Mental-                Chakra a treia sunt gândurile și sistemele de putere.·         Copilul Divin/Îngerul Păzitor-                Chakra a patra este iubire, sănătate și relații.·         Corpul Cauzal-                Chakra a cincea este comunicare și creativitate înaltă·         Prezența EU SUNT-                Chakra a șasea este inspirație, imaginație și putere spirituală·         SINELE Multidimensional-                Chakra a șaptea este unitatea cu conștiința multidimensională
Tensiunea care este simțită în conștiința noastră este simțită și în corpul nostru prin intermediul sistemului de chakre. Și invers, tensiunile care sunt simțite în corpul nostru sunt simțite și în conștiința noastră.·         O problemă cu prima noastră chakră se va manifesta prin:-        Conștiința noastră ca dificultăți în ceea ce privește supraviețuirea de zi cu zi, energia vitală sau dedicarea față de viața fizică.-         Corpul nostru ca probleme cu scheletul, picioarele, genunchii sau tălpile.·         O problemă cu cea de-a doua chakra se va manifesta prin:-         Conștiința noastră ca dificultăți cu emoțiile noastre, cu abilitatea de a da sau primi hrănire sau cu casa noastră-    Corpul nostru ca probleme cu organele de reproducere, intestinele sau cu partea de jos a spatelui·         O problemă cu cea de-a treia chakră se va manifesta prin:-          Conștiința noastră ca dificultăți de gândire și luptă pentru putere cu alții sau în noi înșine-          Corpul nostru ca probleme cu ficatul nostru, vezica biliară stomacul, splina sau pancreasul·         O problemă cu cea de-a patra chakră se va manifesta prin:-       Conștiința noastră ca dificultăți în a da sau exprima iubirea în relațiile noastre și în sănătatea noastră în general-          Corpul nostru ca probleme de inimă, cu plămânii, sistemul imunitar, brațele sau mâinile·         O problemă cu cea de-a cincea chakră se va manifesta prin:-          Conștiința noastră ca dificultăți în ceea ce privește comunicarea și creativitatea-          Corpul nostru ca probleme cu gâtul, gura, vorbirea sau auzul·         O problemă cu cea de-a șasea chakră se va manifesta prin:-          Conștiința noastră ca dificultăți în ceea ce privește inspirația, imaginația și puterea spirituală-          Corpul nostru ca și coșmaruri sau probleme de vedere, la față, cap sau de somn·         O problemă cu cea de-a șaptea chakră se va manifesta prin:-          Conștiința noastră ca dificultăți în expansiunea minții-          Corpul nostru ca și probleme la creier sau sistemul nervos

link catre articolul originalTraducere Monica Poka
http://dincolo-de-mine-sunt-eu.blogspot.ro/2015/06/devenind-una-oameni-si-planeta-gaia-si.html
23. Iubirea nu este posesie, ci Dor… - Jun 8, 2015 8:23:00 AM

Omul nu este o mașinărie, dar adeseori se comportă ca și cum ar fi. Mintea, pe cât este de sigură, pe atât este de șireată, înșelătoare, violentă. Ea este ca o fabrică și ne ține ocupați. Și balastru, și treburi productive. Uneori devine liniștită, sacră. Conflict sau pace.Pe tabla inimii noastre stau scrise o mulțime de cuvinte cărora le schimbăm ordinea, le ștergem sau adăugăm altele. Stările sufletești ne desenează drumuri accidentate sau sigure, monotone sau spectaculoase. Sentimente mici, sentimente mari. Rațiunea creează mașinării, inima modelează umanitatea. Veșnicia nu este a rațiunii, ci a inimii. Avem nevoie să mai punem suflet în ceea ce facem fiecare.Mintea și inima se ajută una pe alta în mod subtil. Unii cred că mintea e inteligentă și inima e mai bleagă, mai credulă. Alții inversează deșteptăciunea. Există inteligență emoțională. Inima se deschide clipă de clipă și își găsește în cele din urmă Calea. Inima nu are nevoie de cuvinte, ci de fapte. Inima nu aude, nu vede ce zici, ci simte. Comunicăm și în tăcere. Puține cuvinte, multă iubire.Vorbim mult, dar înfăptuim prea puțin. Pierzând simplitatea firească, ontologică, ne-am pierdut curățenia interioară. Căutăm vitalitatea, împlinirea. Viața este valoroasă datorită râsului și plânsului din ea. Și nu e valoroasă pentru că te lovește, ci pentru că tu știi să o mângâi. O lacrimă poate spune totul. La fel și un zâmbet poate spune totul. Bucuria este o stare de har, de nădejde, de sfințenie. Emoțiile ne fac oameni sănătoși sau oameni bolnavi.Să fii tensionat nu este în firescul ființei. Ai nevoie de liniște interioară. Viața vine și bate la ușa inimii tale. Permite să se întâmple lucruri frumoase. Dumnezeu nu te vrea în poziția ghiocelului. Dumnezeu te dorește fericit, plin de compasiune și har. Suferința nu este darul lui Dumnezeu, ci al omului. Caută Învierea. Nu te ascunde în frustrări și ratări. De gustul oțetului nu ai să mai știi gustul vinului. Este vorba despre cord, nu despre card. Iubirea nu este posesie, ci Dor…Amintiri care umezesc privirea. Iubește adevărul și nu pozele. Adevărul este mai mare și mai puternic decât toate. El nu are nevoie de argumentație, de logică. Adevărul sfințește și nu se găsește de cumpărat în piețe sau în supermarket. Adevărul este în fiecare din noi. Nu ai nevoie de măști. Fii tu însuți! Nu te teme, suflete! Dumnezeu este cu tine: în gol, în plin, în lacrimi, în zâmbete, în singurătate, în comuniune, în toți și în toate. Relaxează-te! Bucură-te! Și astăzi, și mâine.ieromonah Hrisostom Filipescuhttps://hrisostomfilipescu.wordpress.com/2014/03/29/ratiune-si-simtire/
24. Iubind vei învăța să iubești - Jun 5, 2015 11:07:00 AM
Iubind vei învăța să iubești
Dacă oamenii şi-ar umple sufletele cu iubire, 
nu ar mai avea vreme să se plângă pentru nimicurile vieţii.

Fiecare om are relația sa personală cu Dumnezeu și cu cei din jur. Nu există un șablon de iubire sau de sfințenie prin care toți oamenii să treacă și să bifeze altruismul, iertarea, mântuirea și altele asemenea. Oricine are emoția sa, povestea sa, balada sa, căderea și ridicarea sa. Fiece suflet este un diamant neprețuit. Iubirea cheamă iubire. Orice om poate fi iubit dacă vedem chipul lui Hristos în celălalt. 
Iubește și iubirea te va învăța să iubești curat.Iubirea ne face să ieșim din „eul” nostru şi să trăim plenar. Iubirea ne urcă la Dumnezeu și tot iubirea este criteriul Judecății de Apoi. Nu ne va întreba Doamne dacă avem multe „cartoane” și certificări, nici ce funcții am avut, nici prin ce cercuri de oameni ne-am învârtit, nici ce mașină am condus, nici în ce casă am locuit, nici ce vacanțe ne-au odihnit, ci ne va întreba cât am iubit și cât am iertat. Iubirea și iertarea curată transformă într-o liturghie lăuntrică chipul din om. Dragostea are raze puternice care prăjește prin flacăra interioară orice umbră de răutate din exterior, este lumina care alungă întunericul. Iubirea te transformă în ceea ce iubești și trece de orice barieră, de orice graniță. Cine iubește nu are ziduri sau temnițe interioare, ci trăiește bucuria Împărăției Veșnice în starea de grație divină. 
Iubirea naşte îngeri. Iubirea ne face frumoşi. Iubirea ne face sănătoşi.
Adeseori ne pierdem prin târgul vieții căutând preț la lucruri ce nu au preț.
Purtăm lumea în inimă și în minte. Cine nu a găsit ceva bun acolo nu va găsi în exterior. Oamenii sunt ceea ce știm noi să găsim în ei, lumină sau întuneric, slăbiciune sau virtute, bucurie sau durere. Dacă fericirea altora este fericirea noastră atunci ştim că suntem pe drumul iubirii. 
Iubirea e o artă a inimii, este viaţă, este răbdare şi veşnicie.Nu pot cuprinde iubirea în aceste smerite rânduri şi nici nu-mi doresc asta, căci i-aş ştirbi din valoare. Iubirea nu se filosofează, nu se poate cuprinde în tratate, ci se simte, se gustă, se trăieşte clipă de clipă. Iubirea îţi taie respiraţia, nu are logică şi este foarte puternică, străbătând munţi, mări, ani, istorie… 
Iubirea este un curcubeu deasupra sufletului tău.În bucuria iubirii nu avem nevoie de măşti.

Este singurul loc curat şi pur care nu are nevoie de interpretări, de roluri, de scenarii. Cred din toată inima în puterea iubirii. Suntem pe pământ să ne iubim într-o continuă lecţie a iubirii. Uneori luăm notă de trecere, alteori picăm examenele. Până la buza mormântului se dau restanţe la iubire. Dacă oamenii şi-ar umple sufletele cu iubire nu ar mai avea vreme să se plângă pentru nimicurile vieţii. Dacă iubeşti ierţi şi ierţi totul boiereşte, nu doar din vârful buzelor! Iubirea te iubeşte aşa cum eşti, căci în iubire eu sunt tu şi tu eşti eu.Vocaţia fiinţelor vii este iubirea. Fiecare dintre noi are dreptul să fie iubit. A fi în iubire înseamnă a fi şi a locui în Dumnezeu. Iubesc Iubirea! Tu ce iubeşti?
Mă semnez cu un strop de iubire.
ieromonah Hrisostom Filipescu

 
25. Te iubesc pentru ca…te iubesc - May 19, 2015 6:56:00 PM

Te iubesc…stii de cand?

Ei bine nici eu nu stiu, dar cred ca de atunci de cand te desenam in vise fara sa te cunosc.

Stii de ce te iubesc?

Ei bine, nici eu nu stiu dar cred ca esti vinovat de treaba asta pentru ca ai un zambet care imi dezbraca sufletul, pentru ca ai o privire care imi opreste sangele in vene si ii schimba directia, esti vinovat…pentru ca esti tu.
Iti stiu pe de rost fiecare alunita (le numar dimineata cand te imbratisez si inca dormi), ti-am invatat fiecare zambet si fiecare bataie de gene (te privesc atent chiar si cand inchid ochii,atunci ma ajuta imaginatia) si ti-am invatat chiar si bataile inimii (m-a prins dimineata uitandu-ma la cum se zbatea jucausa inima ta intr-o vena, pe gat).

Mi-ai dezgolit gandurile si inima cu o simpla atingere si de buna voie am ales sa-ti dau tie viata mea, oricum am inceput sa o traiesc abia de cand te-am intalnit.

Te iubesc pentru ca te iubesc , tu stii ca te iubesc?

La naiba, nici nu accept ideea ca ai putea sa nu stii, dar totusi iti reamintesc, te iubesc pentru ca te iubesc si pentru ca eu nu puteam sa am un scop mai bun decat asta.

Nu te iubesc pentru ca esti frumos, nu te iubesc pentru ca esti destept, nu te iubesc pentru ca esti vreun romantic incurabil dar te iubesc pentru ca

LANGA TINE SIMT CA AM UN SCOP...
sa te iubesc din nou si din nou pana la epuizare.