Blogs Home » Personal » Personale » Just my thoughts...

Just my thoughts...

Blog ce contine parerile, gandurile, ideile mele, proprii si personale :P

Articole Blog

01. BACalaureatul: informatii generale - Jan 19, 2013 9:58:00 PM
Pentru prima data, pe 17 martie 1801, printr-un decret dat de Napoleon Bonaparte, se introduce examenul de bacalaureat in Franta. In tara noastra, in anul 1925, se introduce Bacalaureatul de catre Ministrul Instructiunii Publice si anume Dr. Constantin Angelescu. In acea perioada liceul era deosebit de greu de absolvit, iar Bacalaureatul avea adevarata forma de examen al maturitatii.

Ce-a mai mica promovabilitatea la bac dupa 1990 s-a inregistrat in anul 2010 , cand doar 58,92% din cei 22.000 de absolventi de clasa aXII-a din Bucuresti au promovat examenul de bacalaureat.
Un an mai tarziu (2011), rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat ajuge la 45,7% din peste 200.000 de elevi care au sustinut examenul, ceea ce reprezinta cea mai slaba performanta din istoria invatamantului.

Intrebarea de final este: Oare ce procent vom obtine anul acesta? Cred ca cifrele vor indica aproape de 35% sau???

02. Ce este Bac-ul? - Jan 19, 2013 9:40:00 PM
Suntem la liceu in clasa a 12-a sau chiar in clasa a11-a si ne interesam despre infioratorul bacalaureat despre care toata lumea vorbeste "urat" si il privim, oarecum, ca pe un monstru.
Consider ca pana sa ne apucam sa invatam aiurea musai pentru bac , ar trebuii sa stim exact ce este bac-ul si cu ce se mananca. In primul rand examenul de bacalaureat este un examen al maturitatii. Rezultatul pe care il obtinem in urma sustinerii lui ne dovedeste daca si cat de multe cunostinte am adunat in anii de liceu.
In al doilea rand, promovarea bacalaureatului este necesara pentru admiterea în invatamantul superior (facultatea).
Dupa cum cred ca stiti deja, in ultimii ani promovabilitatea la bac a scazut enorm in tara noastra. Factorii care au influentat acest lucru au fost in primul rand sistemul de invatamant incepand cu ministerul si schimbarile multe si gresite, iar in al doilea rand familia, care din lipsa de interes sau din prostie nu au incurajat elevii spre un comportament adecvat invatarii sau de la inceput nu le-au acordat o educatie stabila.
Ceea ce trebuie sa iasa in evidenta astazi este importanta bac-ului si nu duritatea lui.
Nu trebui sa invatam doar ca sa promovam cu 6. Trebuie sa invatam pentru a promova cu o medie favorabila intrarii la orice facultate sau macar la o facultate destul de buna.
Pentru toate aceste lucruri ne va ajuta acest blog.
 In fiecare zi vom posta lucruri noi, eseuri, variante atat pentru oral cat si pentru scris, texte argumentative si multe altele .

Succes!