Despre mine

doctoru ionel

sunt o persoana dinamica, spirituala si funny

Blogs Home » Spiritualitate » Esoteric » DIO Line

DIO Line

Blog bazat pe stiri din domeniul paranormalului, despre spiritualitate, sanatate, sport si dezvoltare personala.

Articole Blog

02. Suntem obisnuiti sa gandim ca avem nevoie de timp pentru a produce schimbari - Mar 24, 2020 1:20:00 PM
Cineva este violent, invidios, lacom, manios, rau sau pasional.
Pentru a transforma ceea ce este, e nevoie de timp?
Mai intai…de ce vrem sa producem o transformare?
Intrucat ceea ce este ne nemultumeste; ceea ce suntem creeaza conflicte si tulburare. Neplacandu-ne aceasta stare, dorim ceva mai bun, mai nobil, ceva mai aproape de ideal.
Deci dorim sa ne schimbam pentru a scapa de durere, de conflicte, de neliniste.
Dar este oare conflictul invins de timp?
Afirmand ca va fi invins de timp, te afli inca in conflict.
Poti afirma ca-ti trebuie 20 de zile sau 20 de ani ca sa te schimbi, ca sa scapi de conflict, dar in decursul acestui timp te afli in conflict.
Prin urmare, timpul psihologic nu produce o transformare.
Cand masuram in timp dobandirea unei calitati, a unei virtuti, a unui fel de a fi, nu facem decat sa amanam sau sa evitam ceea ce este.
Este extrem de important sa intelegem lucrul acesta.
Rezistand conflictului ce ia o forma pe care o numesti lacomie, invidie sau violenta, iti irosesti energia. Mintea ta se afla inca in conflict.
Constatam deci lipsa de autenticitate a unui proces care se desfasoara in timp ca mijloc de a invinge conflictul.O minte linistita este o minte hotarata sa inteleaga.
Daca doresc sa inteleg se instaleaza imediat o stare de liniste mentala.
Cand vrei sa asculti muzica sau sa privesti un tablou care iti place, se produce imediat o stare de liniste interioara. Cand asculti muzica, mintea nu-ti rataceste aiurea; asculti.
In acelasi fel, daca iti doresti sa intelegi conflictul, nu mai depinzi deloc de timp – te afli in fata cu ceea ce este – in cazul de fata, cu conflictul.
Atunci apare imediat linistea, o tacere a mintii.
Cand nu mai depinzi de timp ca mijloc de a transforma ceea ce este, fiindca ti-ai dat seama de lipsa de autenticitate a acestui proces, te confrunti cu ceea ce este.
Cum esti interesat sa intelegi ceea ce este, mintea ti-e bineinteles, linistita.
Intelegerea se produce in aceasta stare atenta, dar pasiva.
Aceasta tacere a mintii este cea care produce transformarea.
Cand mintea inceteaza de a mai rezista, de a evita, de a inlatura, sau de a condamna ceea ce este, ci este pasiv constienta, atunci, daca adancesti cu adevarat problema, vei constata ca in acea pasivitate a mintii se produce cu adevarat transformarea.
O schimbare radicala este posibila doar in clipa prezenta, nu in viitor. Regenerarea are loc astazi, nu maine.
Daca vei face experienta a ceea ce am spus, vei constata o reinnoire imediata.Mintea este intotdeauna linistita cand este cu adevarat interesata, cand doreste sau vrea cu tot dinadinsul.
Dificultatea consta in faptul ca multi dintre noi nu vrem sa intelegem, fiindca ne e teama ca, daca intelegem, s-ar produce o schimbare radicala in viata noastra. De aceea opunem rezistenta.
Indata ce ne-am programat o schimbare in timp sau ne propunem sa urmam un ideal, se declanseaza un intreg mecanism de aparare.
sursa: http://portalspiritual.com/
03. Profețiile Andreei Esca - Mar 20, 2020 6:52:00 PM
Trebuie să recunosc că Nostradamus și Baba Vanga sunt ”pistoale cu apă” pe lângă Știrile Pro Tv și Andreea Esca.
 
04. Teorii ale conspirației... - Mar 17, 2020 2:47:00 PM
Trebuie să recunosc că oamenii încep să vadă și să înțeleagă mai mult. Totuși, sub acest val de trezire se află și un alt val de dezinformare. Pe lângă informațiile noi și folositoare, apar tot felul de teorii prostești și idioate. Tot la fel este și cu imaginile și filmările cu OZN-uri și extratereștri. Sunt atât de multe fake-uri încât nu mai poți să deosebești imaginile reale de cele falsificate. Un alt subiect, cu o evoluție asemănătoare, îl reprezintă istoria. Teoriile conspirative inventate, în cea mai mare parte, pe seama unor evenimente istorice împiedică o evaluare corectă a faptelor din trecut.O bună parte a acestor teorii sunt metode foarte bune de dezinformare gândite de organizații special create pentru acest fapt. Totodată, cel mai trist aspect este că o bună parte a acestor teorii sunt gândite și postate de indivizi doar pentru vizualizări și pentru plăcerea de a șoca. Astfel că, pe Youtube și Facebook, vezi imagini tulburător de falsificate cu OZN-uri, extratereștri și pe de altă parte vezi indivizi care își dau cu părerea despre fapte istorice pe care nu le-au studiat serios, emițând teorii care de care mai idioate.În acest context, sugerez publicului cititor să nu creadă tot ceea ce vede și citește, ci să treacă prin filtrul criticii imaginile și materialele respective. Exemplificând, nu cred că Federația Galactică bombardează bazele Ocultei Mondiale (un ansamblu de știri a tot circulat în anii ăștia despre Federația Galactică și nu știu ce bombardamente) și nici că noul virus COVID19 este adus cu cisternele în România. Vă salut.
05. Împotriva Coronavirusului!!! - Mar 16, 2020 9:09:00 AM
Stăm acasă! De fapt, stăm acasă și cumpărăm. Cumpărăm mult, chiar foarte mult. Dar de ce cumpărăm? Logica - cumpărăm pentru ca mai apoi să stăm blocați în casă până trece Coronavirusul. Paradoxul - însăși cumpărăturile zilnice, făcute în cantități industriale, ne expune unui asemenea pericol (asta dacă acest pericol există cu adevărat). Dar problema cea mai mare este că acest mod de viață ne face dependenți de marile lanțuri de hipermarkete (de fapt eram deja dependenți, dar acum devenim dependenți 100%). Depindem în totalitate de cumpărăturile făcute la supermarket sau hipermarket, care oricând ar putea să dea stop joc. Mâncarea s-ar strica în casă și noi, cu toții, am rămâne în pană de idei... sau cu hârtia igienică în mână. Pe de altă parte, în acest fel acceptăm și cumpărăm tot ceea ce ni se oferă, fără mofturi și la orice preț.Un alt aspect, foarte neplăcut al acestei așa-zise crize, îl reprezintă egoismul oamenilor. Dar oamenii sunt buni... cel puțin pe facebook și pe instagram, că în realitate, cumpărând în neștire, nu se gândesc deloc la ceilalți. În egoismul lor, oamenii riscă să ajungă controlați și manipulați. Din cauza egoismului, orice criză ne face foarte vulnerabili și separați și ăsta este cel mai mare pericol.
06. În liniște – să știm să fim însuflețiți și creatori - Mar 13, 2020 6:02:00 PM
Uneori, noi rămânem câteva minute în liniște. Această liniște nu este un scop în sine, ea oferă numai niște condiții pentru a înfăptui o lucrare interioară. Liniștea în sine nu aduce mare lucru; desigur, ea ușurează, ea odihnește, doar atât. Adevăratul rol al liniștii este de a permite zborul gândului și al imaginației. Așadar, când noi ne aflăm aici împreună în liniște, încercați să creați ceva pur, călduros, luminos, pentru ca atmosfera din jurul nostru să să vibreze și toți care vor veni să simtă în ei un impuls spre bine.Altminteri, de ce să ne mai reunim? De ce să fim împreună? Nu trebuie să rămânem ca niște stane de piatră! Chiar în nemișcare și liniște trebuie să știm să devenim însuflețiți și creatori.
sursa:  Omraam Mikhaël Aïvanhov
07. Dharana – Concentrarea - Mar 6, 2020 8:39:00 PM
Un alt element necesar practicii meditației și a yogăi în general îl reprezintă concentrarea, capacitatea de a păstra atenția focalizată asupra unui obiect (fie că este ceva concret, fizic, fie că este o idee, o experiență, o emoție etc.). Tendința obișnuită a minții este să sară de la un obiect la altul asemeni unei maimuțe, metafora obișnuită în textele yoghine. Maimuța din metaforă trece de la o creangă la alta ”agățându-se” de următoarea înainte de a da drumul precedentei. La fel și mintea noastră trece de la o idee la alta prin același proces de ”agățare”. De exemplu, mergem pe stradă și vedem pe cineva care mănâncă. Poate ne este poftă ori ne aducem aminte că ne este foame. Începem să ne gândim ce avem de mâncare acasă și care este starea frigiderului nostru. Ne amintim ce am mâncat ultima dată și poate ne simțim puțin vinovați că am avea câteva kilograme în plus. Ne gândim apoi că ar fi bine să mai facem câteva exerciții fizice pentru a slăbi. Ne-am putea aminti chiar de yoga, care nu implică chiar atât de mult efort. Și așa mai departe. Este doar o direcție în care mintea noastră a luat-o. Ar fi putut după ce a văzut persoana care mănâncă să înceapă să caute din ochi patiseria preferată. După care să se gândească la banii pe care îi are prin buzunare. Apoi la salariul care pare să ajungă la limită pentru toate cheltuielile, la problemele cu care se confruntă orice firmă în perioada de criză. Apoi la guvernanții care par să nu știe cum să redreseze economia. Și așa mai departe.După cum vedeți un gând conduce la un altul și de multe ori ajungem foarte departe de ideea de la care pornisem inițial. Concentrarea reprezintă un proces, un efort chiar, prin care păstrăm mintea prezentă asupra ideii inițiale, efort care seamănă adesea cu ceea ce face un cioban pentru a-și păstra turma compactă. Ori de câte ori o oaie-gând se îndepărtează de turma-obiectul meditației, este necesară o acțiune pentru a o readuce la direcția cea bună. Simplificând foarte mult, aceasta ar fi concentrarea.Termenul sanscrit dhāraṇā se referă în yoga la concentrarea minții, la fixarea ei obținută prin ekāgrata (focalizarea gândirii într-un singur punct). Cuvântul se mai referă și la memorie și capacitatea de a memora, la acțiunea de a susține sau de a menține (în cazul minții fiind vorba de atenția susținută sau menținută un anumit timp). În aṣṭāṅgayoga lui Patañjali este cea de a șasea etapă, care urmează interiorizării din faza de pratyāhāra.Dhāraṇā reprezintă primul pas spre meditația cu obiect, chiar dacă ”obiectul” este Sinele, ātman. În acest prim pas există încă o conștiință duală în care rămâne foarte clară separarea obiect-subiect și cunoașterea care le leagă. Cel care se concentrează știe că își focalizează mintea spre ceva anume, este atent la obiectul concentrării și în același timp conștient de el însuși. În etapa următoare, meditația, dualitatea se restrânge, există conștiința propriei persoane și conștiința obiectului meditației, dar nu mai există conștiența acțiunii care le leagă. În samādhi apare unificarea subiect-obiect și dualitatea se estompează gradat.Concentrarea implică un efort de a centra gândirea pe obiectul ales, chiar dacă la început acest lucru nu implică o minte liniștită, existând diverse gânduri referitoare la obiect. Dacă vă concentrați la un măr, de exemplu, la început mintea va fi ocupată cu gânduri referitoare la măr. Ce culoare are, dacă miroase, textura, gustul. Pot să apară amintiri referitoare la măr sau dorința de a-l mânca. Gândurile apoi pot să pornească spre alte aspecte ale propriei vieți (mâncați mere la bunica și de aici nostalgia copilăriei) și tocmai de aceea este nevoie de un efort de a readuce mintea la obiectul concentrării. Scopul concentrării este să liniștească gradat mintea reducând agitația și multitudinea gândurilor. Gradat doar imaginea mentală a obiectului concentrării va rămâne în minte, spunându-se despre ea că ”a luat forma obiectului”.În cartea sa numită ”Laya Yoga”, Goswami arată că dhāraṇā depinde de procesele anterioare, de canalizarea lăuntrică a prāṇa-ei și de interiorizarea funcțiilor senzoriale, pratyāhāra. În această situație, concentrarea se manifestă ca o energie lăuntrică, energie care ajunge să se exprime sub forma puterii de a focaliza mintea într-un singur punct pentru o durată suficient de mare.În Yoga Sūtra, dhāraṇā e definită foarte simplu în prima sūtra din capitolul 3, despre puterile oculte (siddhi):
”Fixarea minții într-un singur loc se numește dhāraṇā.”Puteți însă constata că mintea este mereu în mișcare și cel puțin la început, singurul lucru care se poate face este să se limiteze această mișcare la obiectul concentrării. Este ca atunci când citind o carte uitați de tot ce e în jur, dar cu toate acestea sunteți absorbiți de acțiunea din carte. Mintea este concentrată, dar încă în mișcare.Yoga, așa cum e definită de Patañjali, înseamnă încetarea acestor mișcări, atingerea liniștii. Începutul, reprezentat de concentrare, urmărește diminuarea gândurilor și limitarea lor sau ”legarea” lor (termenul tradus ca fixare se poate traduce și ca ”legare”) de un singur obiect.În Svetasvatara Upaniṣad se oferă o imagine foarte plastică a concentrării:
”II.8. Cel înțelept își va ține corpul nemișcat, cu cele trei părți superioare drepte (pieptul, gâtul și capul), își va orienta simțurile cu ajutorul minții spre Inimă și cu ajutorul vasului lui Brahman (mantra aum) va traversa râurile înspăimântătoare ale lumii.II.9. Păstrând prāṇa în corp, rămânând nemișcat, respirând ușor pe nări, yoghinul își va controla mintea imperturbabil la fel cum un vizitiu își strunește caii nărăvași.”
Amritanada Upaniṣad definește și ea dhāraṇā în termenii următori:”Se numește dhāraṇā când omul înțelept își privește mintea ca fiind saṃkalpa (dorința de acțiune, fructul sacrificiului) și o dizolvă în ātman, contemplându-l numai și numai pe ātman.”În Yoga Inimii Spirituale, obiectul concentrării este Sinele și locul în care vă focalizați este pieptul. Prin urmare mintea, de la care pornește concentrarea și mai apoi meditația, va fi fixată în locul pe care spontan îl indicați ca fiind ”eu” (atunci când arătați cu degetul spre voi înșivă), în mijlocul pieptului ușor în dreapta. De aici, folosind introspecția prin întrebarea ”Cine sunt eu?” va trebui să păstrați mintea ”legată” de Sine, de Inima Spirituală, de ātman. De altfel aceasta este viziunea tradițională asupra concentrării, ea fiind capacitatea de a-l vedea pe brahman (care este tot una cu ātman) în toate lucrurile.În Tejobindu Upaniṣad se spune:
”35. Văzându-l pe brahman oriunde se duce mintea, dhāraṇā este starea în care yoghinul rămâne doar cu gândul: ”Eu sunt doar brahman”.Iar Aparokshaanubhuti continuă și ea aceeași idee:”122. Liniștea minții prin cunoașterea lui brahmani oriunde se duce mintea este cunoscută ca suprema dhāraṇā.”Există de asemenea o strânsă legătură între respirație și minte, controlul respirației ajutând la controlul minții. Retenția suflului este unul dintre momentele favorabile concentrării.Iată ce se spune în Haṭha Yoga Pradipika:
”Cel care își controlează respirația, își controlează și mintea, iar cel care își controlează mintea își controlează și respirația.Există două cauze pentru agitația minții: vāsanā (dorințele, tendințele subconștiente) și respirația (prāṇa). Controlând una, le controlezi pe amândouă.Respirația devine superficială când mintea devine concentrată și mintea devine absorbită când respirația este oprită.Mintea și respirația sunt unite ca laptele și apa și fiecare sunt egale în acțiunile lor. Mintea își începe activitatea când există respirație și respirația își începe activitatea când există gânduri.”
Śāṇḍilya upaniṣad indică trei feluri de concentrare:”Khanḍa IX. Urmează dhāraṇā care este de trei feluri: fixarea minții în ātman, fixarea minții în vidul lui daharākāśa (vidul Inimii numit uneori și hṛtākāśa, spațiul inimii), contemplarea celor cinci brahmani (Brahma, Viṣṇu, Rudra, Īśvara și Sadāśiva) în cele cinci elemente (pământul, apa, focul, aerul și eterul).”Se poate vedea aici o ordine în care poate fi dezvoltată concentrarea, pornind de la aspectele mai grosiere, mai palpabile (cele cinci elemente), urmând apoi concentrarea în vidul Inimii și în cele din urmă fixarea minții în ātman. De altfel concentrarea asupra celor cinci elemente (tattva în sanscrită) este o practică tradițională. Iată cum sunt descrise în Gheranda Samhita cele cinci dhāraṇā mudrā:”68. După ce a fost explicată Śhambhavī, ascultă acum cele cinci dhāraṇā. Învățând aceste dhāraṇā, ce nu poate fi realizat în această lume?”69. Prin acestea, prin corpul uman, se poate vizita iar și iar Svarga-loka (tărâmul zeilor), yoghinul poate merge oriunde vrea, la fel de repede ca gândul, el poate merge prin ceruri. Aceste cinci dhāraṇā sunt: pārthivi (pământească), āmbhasi (lichidă), vāyavī (aeriană), āgneyī (arzătoare) și ākāsī (eterică).”
Concentrarea implică folosirea atenției, o însușire a minții de a își orienta gândurile, percepțiile într-o anumită direcție. Orientarea susținută a atenției asupra unui obiect, păstrarea acestuia în câmpul mental o perioadă mai lungă de timp este practic ceea ce se întâmplă atunci când se realizează concentrarea. În mod obișnuit, atenția este distribuită la diversele lucruri care au loc în jur și este atrasă rând pe rând de acestea. Fiecare eveniment tinde să distragă mintea de la ceea ce făcea până atunci și de aici nevoia interiorizării, a realizării etapei precedente a retragerii simțurilor înainte de a reuși dhāraṇā.Această atenție susținută, în care timpul este factorul esențial, reprezintă și modul în care poate fi dezvoltată puterea de concentrare.
sursa: http://centrul.kamala.ro/
08. Rav Michael Laitman, PHD – Memoria - Feb 27, 2020 6:09:00 PM
Toate tablourile care ne formează viaţa, sunt conectate unul cu celălalt. De aceea, evocarea unui anumit Reshimo, adesea ne reaminteşte de experienţele din trecut. Nu ne conducem memoriile şi nici nu putem extrage unele din ele sau să reuşim să uităm altele. Reshimo determină absolut totul. Noi doar aducem „în faţă” experienţele care se trezesc şi lucrează în interiorul nostru. Dacă realizarea unui anumit Reshimo necesită asta, atunci memoriile trecutului vor ieşi la suprafaţă singure.
Tot ceea ce am experimentat vreodată, rămâne în interiorul nostru şi nimic nu dispare. Un Reshimo care se trezeşte în dorinţa cuiva, este realizat în opoziţie cu Lumina şi produce un discernământ despre ceea ce se întâmplă în acel moment. În consecinţă, un alt Reshimo se trezeşte şi din moment ce toate aceste Reshimot sunt conectate, noul Reshimo îl foloseşte pe cel vechi în concordanţă cu nevoile sale.Când alte Reshimot vin şi pleacă, primul Reshimo este pierdut din memorie şi tabloul pe care îl creează se dizolvă din senzaţii. Aceste senzaţii pot fi ulterior retrezite, dacă este nevoie de ele pentru crearea unui nou Reshimo. De aceea, noi discernem un lanţ de experienţe în care Reshimot devin active şi pasive, şi pe măsură ce aceste Reshimot sunt realizate, ele acumulează impresii în interiorul nostru.Acest proces dezvăluie „Superiorul” din noi; de aceea nu putem aborda memoria noastră din care să extragem un anumit tablou din ea. De exemplu, în timp ce umblam pe strada s-ar putea să întâlnim un parfum familiar care ne aminteşte de o scenă din copilărie. Pe măsură ce scena apare şi dispare, noi nu îi putem înţelege scopul. Totuşi, nimic nu are loc accidental în lume, toate memoriile ieşind la suprafaţă în concordanţă cu necesitatea de a realiza actualul Reshimo.
Toate sufletele sunt conectate într-un sistem singular şi comprehensiv. Putem de aceea să spunem că memoria, deasemeni, este comună tuturor. Aceasta devine şi mai clar pe măsură ce fiecare devine şi mai conectat cu celelalte suflete. Cu cât lucrăm mai conştient faţă de acest sistem, cu atât mai multe memorii vor ieşi la suprafaţă în noi, şi odata cu acestea, vor ieşi deasemeni abilităţi şi atingeri colective. Dacă ne ridicăm până la un nivel de contopire cu ceilalţi şi dacă lucrăm cu vasele lor ca şi când ar fi ale noastre proprii, vom utiliza cu siguranţă, totul din interiorul lor.sursa: www.trezireainteligentei.ro
09. Natura inferioară – dacă ne legăm de cea a oamenilor ne vom încetini evoluția - Feb 18, 2020 1:56:00 PM
Natura inferioară din noi este atât de egoistă, de rea, de crudă, pentru că ea a trăit în niște condiții foarte dificile. Priviți ce trebuie să înfrunte animalele pentru a-și găsi hrana sau un adăpost, și să îl păstreze, sau pentru a se apăra față de alte animale!…Cum ați vrea ca această natură primitivă care a trăit în aceleași condiții să devină acum generoasă și dezinteresată? Nu, tocmai, pentru a supraviețui, ea trebuie să fie egoistă, vindicativă, și astfel ea este perfectă în manifestările sale.Așadar, natura inferioară a avut dreptul la un loc sub soare, și ea și-a împlinit pe deplin sarcina, dar ea nu reprezintă ultima etapă a dezvoltării umane. Acum este rolul inteligenței să-și exprime calitățile. Datorită ei, va exista un echilibru între forțele instinctive și forțele echilibrate. Astfel spus, natura inferioară va deveni hrana naturii superioare care va profita de toate bogățiile ei și va fi împlinire.
sursa: http://portalspiritual.com/
10. Trezirea energiei Kundalini - Feb 15, 2020 6:33:00 PM
Kundalini este energia care se află in stare latentă în fiecare dintre noi. Conștientizarea acestei energii prin trezire aduce cu ea multiple si semnificative schimbari în trup, minte și în toata existența ta.Energia Kundalini te ajută sa descoperi o altă față a existenței în care trăiești zi de zi. Termenul Kundalini provine de la un cuvânt sanscrit „Kundal” care înseamnă „înfășurat”. Kundalini este adesea numit șarpele și este energia care hrănește pomul vieții din noi. Este energia feminină primordială care trăiește la baza coloanei vertebrale în interiorul osului triunghiular cunoscut sub numele de osul sacral.Kundalini- această energie rămâne latentă în întreaga lume, până când este pregătită pentru a fi trezită. O trezire kundalini se poate realiza prin ritualul de inițiativă sau se poate întâmpla spontan datorită sufletului evoluat.
Într-adevăr, ne trezim de la naștere, nu este un comutator luminos pe care îl porniți automat sau unul îl puteți opri, deoarece ni se întâmplă tuturor. Totul se ridică la diferite niveluri de conștientizare. Fiecare parte diferită a aceleiași singure experiențe este o viață interminabilă.Trezirea spirituală se poate întâmpla oricui la orice vârstă. Există multe metode de trezire a energiei kundalini, cum ar fi yoga, meditația, experiența aproape de moarte, substanțele minții, sexul, experiența în afara corpului, stresul prelungit, inițierea de către un guru, ritualul șamanic, etc.S-a întâmplat multor guru, practicieni spirituali, șamani și alții de-a lungul istoriei. Gopi Krishna, unul dintre fondatorii cercetării Kundalini a trezirii acestei energii din cauza unei meditații sacre cunoscută sub numele de metoda Floare de Aur. Se spune că metoda florilor de aur durează peste 100 de zile de practică pentru a începe construirea energiei încorporate a kundalini, care duce la înțelegerea autorealizării.Există numeroase metode de inițiere în care kundalini se realizează prin ajutorul unui maestru profesor sau guru.Ramana Maharshi, un celebru guru hindus născut în 1870 când avea doar șaisprezece ani Kundalini trezindu-se de o frică anihilantă de moarte care i-a depășit corpul. O trezire spontană prin moartea ego-ului.Philip St. Romain, un ministru creștin a experimentat propria trezire șocantă prin simpla metodă de rugăciune către Dumnezeu.Aleister Crowley, celebru ocultist și fondator al Thelema la sfârșitul anilor 1800, avea diverse metode proprii referitoare la magie, inclusiv alchimie, sex, hașiș și mescalină.Aldous Huxley, scriitorul englez al Brave New World a trecut printr-o experiență de trezire prin peyote [mescalină], unde și-a retras experiențele din cartea sa de schimbare a vieții din anii 1950, The Doors of Perception. Ușile Percepției au creat o indignare absolută asupra experienței deschise și vulnerabile a psihedelicilor, care abia a fost recunoscută chiar în anii ’50. Descoperirea Universului îl determină să cerceteze studii psihedelice și psihiatrice.Prezența lui Kundalini a intrigat chiar mințile intelectuale ale lui Carl Jung, Alan Watts, Timothy Leary, Daniel Pinchbeck, Maynard Keenan, Joe Rogan, Russell Brand și diverși intelectuali iconici.
Kundalini Shakti a aprins focul la multe persoane din întreaga lume, de la Șaman la Psihiatru, la adultul obișnuit până la psihonauți. Ideea de trezire nu este pentru o elită specială și se poate întâmpla oricui.SHAKTIPAT – ENERGIAÎn centrul experienței Kundalini se află ceva cunoscut sub numele de inițierea lui Shaktipat. Shaktipat este transferul de energie spirituală de la profesor la student, pentru a iniția Shakti kundalini. Se poate întâmpla în persoană sau la distanță. Cu adevărat, cu toții accesăm această energie Shaktipat, deoarece realitatea noastră este realizată din câmpuri electromagnetice ale curenților de energie.Inițierea lui Shaktipat este doar un alt simbol în diferitele niveluri ale Trezirii. Această energie spirituală este compusă din oscilația undelor de frecvență date care se conectează împreună prin conștiința colectivă.Kundalini este în mod natural o energie creatoare, este același sentiment pe care l-a întâlnit Einstein când a descoperit teoria Relativității. La fel este același curent pe care îl simți atunci când ești insuflat de inspirație pentru compunerea unei melodii, pictura unei imagini sau scrierea unui roman.Însăși aspectul creativității este legat de energia Kundalini, de aceea mijloacele creative sunt legate de emisfera noastră dreaptă, deoarece se conectează direct la lumea spiritelor și este regina Kundalini Shakti. De asemenea, Kundalini este recunoscut ca energie sexuală. Este literalmente aceeași energie pe care o simți atunci când ai un orgasm, focul kundalini. Este prin canalizarea acestei energii de la organele sexuale până la nivelul coloanei vertebrale în glandele principale ale tulpinii creierului care creează fluxul Kundalini. Acesta este motivul pentru care Trezirea se poate întâmpla accidental în intimitatea sexuală dacă nu ești atent. În timp ce Kundalini își are rădăcinile în glandele sexuale, nu este singura cauză a Kundalini. Energia sexuală a Kundalini este doar o parte a experienței, s-a spus că, în adevăr, Kundalini este despre deschiderea sau trezirea Centrului Inimii. Jana Dixon subliniază acest lucru în propria sa carte de cercetare intensă despre Biologia Kundalini. Ea afirmă că:„Nu este sexul în sine care ajută la declanșarea kundalini, ci vasodilatația sistemului cardiovascular și introducerea asociată a noilor niveluri de„ relaxare ”parasimpatice în corp-minte. Ceea ce inițiază kundalini este, prin urmare, deschiderea inimii, împreună cu starea pozitivă a minții și creșterea fluxului de prana care vine cu iubirea. Iubirea sub orice formă este transformatoare, căci iubirea este sursa de energie ”Deschiderea Inimii este cea care creează puntea dintre chakrele inferioare și superioare, determinând călătoria Kundalini Shakti la coroană, trezind mintea la o inteligență superioară. Inima este extrem de importantă pentru trezire, deoarece este piesa de conectare care permite energiei Kundalini să curgă corect. Conform celor mai recente cercetări în neurocardiologie „inima este un organ senzorial și un centru sofisticat pentru primirea și procesarea informațiilor. Inima este de fapt mult mai puternică decât creierul. De exemplu, în articolul despre Inima energetică se desfășoară, acesta afirmă: „Inima generează cel mai mare câmp electromagnetic din corp. Câmpul electric măsurat într-o electrocardiogramă (ECG) este de aproximativ 60 de ori mai mare în amplitudine decât undele creierului înregistrate într-o electroencefalogramă (EEG). Componenta magnetică este de aproximativ 5000 de ori mai puternică decât câmpul magnetic al creierului și poate fi detectată la câțiva metri distanță de corp cu magnetometre sensibile. Aceasta înseamnă că nu numai că inima este mai puternică decât mintea, de asemenea, este capabilă să perceapă informațiile prin curenții electromagnetici în același mod în care poate creierul. Acestea fiind spuse centrul inimii este o componentă uriașă pentru trezire, deoarece este deschiderea centrului inimii în care începem să dezvoltăm empatie, iubire necondiționată și compasiune față de ceilalți în propria noastră călătorie.âMitul lui KundaliniEste simbolic o formă de artă bazată în filosofia Tantrică.În Tantra, povestea începe cu întregul univers văzut ca o manifestare a Conștiinței. La manifestarea acestui Univers, conștiința a devenit împărțită în două regiuni, niciuna dintre ele nu poate exista fără cealaltă. Pentru a permite totalitatea Manifestării, fiecare are nevoie de celălalt.Prima regiune, Shiva este o forță masculină, care rămâne identificată cu conștiința nemanifestă. unde are puterea să fie în repaus, mai degrabă decât să se schimbe. În timp ce Shakti, forța feminină este flexibilă, dinamică și creativă văzută ca Marea Mamă a universului unde se naște orice formă.În Tantra, ființa umană este personificată ca un univers în miniatură sau microcosmosul macrocosmosului. „Tot ce se găsește în cosmos poate fi găsit în fiecare individ și aceleași principii care se aplică universului se aplică în cazul ființei individuale.”Androginul – Shiva și ShaktiÎn corpul uman trăiește Shakti, aspectul feminin numit Kundalini. Această forță energetică se sprijină la baza coloanei vertebrale din osul sacral. Practica tantrică a yoga Kundalini se referă la aprinderea acestei energii cosmice puternice pentru a urca prin chakrele care trăiesc de-a lungul axei coloanei vertebrale unde se naște gândul conștient. Shakti își dansează drumul prin ascensiunea sistemului Chakra deasupra coroanei pentru a se uni cu Shiva, conștiința pură. Aceasta este baza Kundalini în care unim dualitatea în unitate, shiva-shakti, unind percepția noastră conștientă în ascensiune într-o inteligență superioară a conștiinței umane. Există, de asemenea, coborârea de Kundalini despre care puțini vorbesc despre faptul că, odată ce Kundalini ajunge la sushumna, trebuie să călătorească înapoi în chakre. Aici iei tot ce ai învățat de la trezirea Kundalini și începi să îl aplici în viața ta. Descendența kundalini ne transformă realitatea fizică, în loc să simți că viața ta este banală și banală te predai vieții și fluxului universal al existenței. Devii observatorul realității și co-creatorul propriei tale experiențe subiective.Există, de asemenea, trei canale care sunt extrem de importante pentru Kundalini, cunoscute sub numele de Nadis. Nadi se traduce prin „flux”. Acestea sunt canale subtile care direcționează energia prin corpul unde circulă și curg. Potrivit Kundalini Yoga, în corpul astral există 72.000 de nadis care corespund direct cu nervii formei umane fizice. Dintre acestea, Ida, Pingala și Sushumna sunt considerate cele mai importante. Ida este cunoscut sub numele de canalul stâng, forța feminină care reprezintă luna. Apoi există Pingala, canalul potrivit, care este forța masculină și simbolizează Soarele. În sfârșit, Sushumna, canalul central unde Ida și Pingala se împletesc. În corpul masculin Kundalini se află în perineul dintre organele urinare și excretorii. În timp ce în corpul feminin, locația este rădăcina uterului, centrul creației în colul uterin.Toți cei trei se întâlnesc în Muladhara sau Chakra Rădăcină, unde Shakti, Kundalini este simbolizat ca un șarpe blochează intrarea în Sushumna cu gura ei. Prin urmare, Șarpele Kundalini rămâne înfășurat la baza coloanei vertebrale adormit până la trezirea Kundalini.Puterea focului Kundalini este o forță energetică puternică care poate transforma orice ființă care suferă procesul trezirii. Se spune că, odată ce Sushumna, canalul nervos central se ridică spre creier traversând mai departe în coroana de deasupra capului, ceea ce determină înflorirea lotusului petalat de o mie de mii cunoscut sub numele de iluminare sau autorealizare. Ne poate trezi la o inteligență cognitivă superioară care ne deschide conștiința către stări modificate de conștientizare. Cu alte cuvinte, ne putem trezi conștiința prin excitarea lui Kundalini care poate induce daruri psihice și aduce în conștientizarea noastră dimensiuni multiple ale funcționării interioare a psihicului. De asemenea, ne ajută să folosim mai mult din capacitatea creierului nostru decât înțelegerea cognitivă normală. Forța Kundalini este în esență epitomul experienței umane. Este esența divină a noastră însuși experimentată în interiorul individului. Trece prin mai multe nume în numeroase culturi precum nirvana, samadhi, shangri-la, extaz, comuniune, Brahman, chintesența omului, eliberare, scara către cer, calea inițiatilor, toate acestea simbolizează același lucru care este trezirea Kundalini. În Psihologie o etichetăm ca aspect inconștient sau subconștient al conștiinței. Kundalini poate fi o forță puternică care dezleagă iluziile acestei lumi care ne poate lega și ne îngrozi pe măsură ce realitatea noastră începe să se desprindă de cusături. Cu toate acestea, această energie ne eliberează și sufletul și începe să pună împreună piesele de puzzle ale misterului, care este realitatea. Odată ce ne trezim șarpele adormit, viața noastră se schimbă pentru totdeauna. Suntem eliberați de limitele formei materiale și vedem dincolo de vălul timpului în celelalte lumi ale realității care este văzută doar în ochiul conformistului ca lumea a „necunoscutului”.Istoria și reprezentarea simbolică a lui KundaliniDeși nu se cunoaște originea precisă a Kundalini, ea a fost recunoscută în diferite culturi în jurul secolului al V-lea. Este descrisă pe larg în scrierile tantrice și vedice, precum și în mitologia egipteană. Conceptul de Kundalini se încadrează în diferite religii precum hinduismul, gnosticismul, budismul, Cabala, taoismul și multe altele. De fapt, aproape toate religiile vorbesc despre această putere interioară înnăscută într-o formă sau într-un context simbolic, ea apare chiar în Biblie. Vechiul Testament este plin de multe interpretări simbolice care se conectează direct la trezirea spirituală. De exemplu, Isus a menționat chiar că trezirea este adevăratul destin pentru toți creștinii:„Și pe când Moise a înălțat șarpele în pustie, așa cum a fost ridicat fiul omului: ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică”.sursa: www.eona-nivid.com
11. Cele 4 principii spirituale ale lui Deepak Chopra - Feb 14, 2020 6:58:00 AM
1. Un corp plin de vioiciune si energie.Primul principiu este un corp vioi si plin de energie. Nu trebuie sa facem nimic care ne-ar putea rani corpul. Este bine sa facem yoga, sport si sa mancam sanatos, preferabil o dieta pe baza de plante. Este important sa evitam toxinele: nu doar un mediu toxic, ci si oamenii toxici sau un loc de munca toxic – acestea imbolnavesc corpul.2. O inima plina de iubire si compasiune.Al doilea principiu este o inima plina de iubire si de compasiune. Toata lumea are nevoie de iubire. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti dezvolti cele patru A-uri: atentie (sa inveti sa asculti), acceptarea (nu incerca sa schimbi oamenii decat daca iti cer sfatul), aprecierea (observa faptele bune ale celorlalti), afectiunea (grija fata de ceilalti). Toate aceste lucruri ii vor face pe cei din jur sa se simta bine, ceea ce te va face si pe tine sa te simti bine in corpul tau.3. O minte linistita si vigilenta.Al treilea principiu spiritual este o minte care reflecta, este calma si vigilenta. Nu vorbim aici de o minte pozitiva. Mintile pozitive pot fi foarte nelinistite, ceea ce nu este decat o alta forma de stres. Insa o minte linistita este foarte interesanta: cand mintea este intr-o stare de reflectie si atentie, te lasa sa iti accesezi intuitia, creativitatea, viziunea si imaginatia. Lucrurile de care ai nevoie vor veni la momentul potrivit fara sa ai asteptari sau regrete. Viata are un curs linistit pentru ca mintea ta este linistita.4. O viata detasata.Ultimul principiu este o viata detasata, ceea ce inseamna sa traiesti fara sa opusi rezistenta, fara sa ai asteptari sau regrete, sa traiesti prezentul si atat. Inseamna doar sa traiesti. Este cea mai inaltatoare experienta pe care o poti avea pentru ca viata detasata aduce cu sine ceea ce oamenii numesc energia vietii, experiente spirituale, transcendenta...abandonul in fata misterului. In definitiv, totul este mister. Nu exista nicio explicatie pentru existenta noastra sa pentru constiinta existentei noastre. Nu exista o explicatie pentru existenta ta aici si acum si nu exista nicio explicatie pentru Univers. Nu exista o fiinta interioara si o fiinta exteriora. Este doar fiinta ta care exista. Nimic altceva nu mai conteaza.Folosind aceasta ratiune, Chopra defineste succesul ca pe o realizare progresiva a telurilor meritorii – teluri care iti aduc fericire si bucurie tie si altora. In al doilea rand este abilitatea de a gasi iubire si compasiune. In al treilea rand este sa descoperi cine esti cu adevarat. Cei mai multi oameni nu pot raspunde acestei simple intrebari: ”Cine esti tu?”. Iti pot spune cum ii cheama, dar este doar un nume. Oricine poate da un nume unui lucru. Dar daca vrei sa traiesti o viata plina de sens, implinita si sanatoasa, trebuie sa inveti sa traiesti dupa aceste principii si sa te descoperi la un nivel mult mai profund.sursa: viataverdeviu.ro
12. Indra – conducătorul divin al tărâmului spiritual al fiinţelor zeieşti - Feb 11, 2020 3:56:00 PM
În timpurile vedice, Indra era cunoscut ca fiind regele tuturor zeilor. El era conducătorul Deva-şilor, zeul războiului, zeul fulgerului şi al furtunii, cel mai mare dintre războinici şi cel mai puternic dintre toate fiinţele. Era apărătorul zeilor şi al întregii omeniri împotriva forţelor răului. Indra era considerat un zeu solar, ce străbătea cerurile în caleaşca sa aurită. Cel mai adesea era însă cunoscut ca zeu al fulgerului, mânuind cu iscusinţă şi putere arma celestă, Vajra (fulgerul). În luptă, Indra folosea de asemenea şi arcul, un laţ şi un cârlig. Printre altele, Marele Zeu avea puterea de a reînvia războinicii ucişi în luptă. Indra este considerat un zeu creator, fiind cel care a stabilit ordinea în Cosmos şi, deoarece este cel care a readus apa pe Pământ după o perioadă de cumplită secetă, este considerat şi un zeu al fertilităţii.Indra este descris ca fiind foarte puternic, având pielea de culoare  roşiatică şi două sau patru braţe foarte lungi. Părinţii lui au fost zeul ceresc Dyaus Pita şi zeiţa Prithivi. Consoarta lui este Indrani, iar slujitorii săi erau numiţi Marut-i. Fiii săi au fost Jayanta, Midhusa, Nilambara, Ribhus, Risabha, Sitragupta şi, cel mai important dintre ei, Arjuna. În Rig Veda, dintre toţi ceilalţi zei, cele mai multe imnuri (în jur de 250) îi sunt închinate lui Indra. El agrea foarte mult nectarul divin al nemuririi (Soma) şi consuma cantităţi uriaşe din acesta. Uneori, stăpânul zeilor bea elixirul dumnezeiesc pentru a căpăta puteri în lupta cu duşmanii săi, iar atunci când făcea aceasta, creştea instantaneu foarte mult, ajungând la  proporţii gigantice. Când nu folosea caleaşca aurită, Indra călărea un elefant mare şi alb (Airavata), care era întotdeauna victorios şi care avea patru colţi de fildeş ce semănau cu un munte sfânt.De-a lungul timpului, Indra a primit numeroase nume: Sakra („Cel Puternic”), Vajri („Cel care fulgeră”), Purandara („Distrugătorul oraşelor”), Meghavahana („Călăreţul norilor”) şi Svargapati („Domnul Cerului”).Reşedinţa celestă a lui Indra este tărâmul fiinţelor divine zeieşti (Svarga), paradisul celest, care înconjoară cel mai înalt pisc al muntelui sacru Meru. Acest paradis se putea deplasa oriunde, la comanda stăpânului său, Indra.Indra şi frumoasa lui contraparte feminină, zeiţa Indrani, domnesc peste acest paradis. În palatul lui Indra nu este îngăduită nicio supărare, suferinţă sau frică. Apsara-ele, dansatoarele celeste, şi Gandharva-şii, muzicienii celești, îi umplu de încântare pe cei care vin la sublimul palat al lui Indra. În acest paradis se desfăşoară uneori şi jocuri sau concursuri sportive.

Cea mai remarcabilă faptă de vitejie a lui Indra a fost lupta sa cu asura (demonul) Vritra. Vritra a luat forma unui dragon foarte puternic şi a furat toată apa din lume, ţinând-o numai pentru el. Până la naşterea lui Indra, nimeni nu a putut înfrânge acest demon. Auzind despre cele petrecute, Indra a jurat să ia înapoi lichidul dătător de viaţă. El s-a dus să-l întâlnească pe teribilul Vritra. A consumat o mare cantitate de Soma, pentru a dobândi puterea de care avea nevoie pentru a se lupta cu un duşman atât de puternic. Marele zeu a doborât cele 99 de fortăreţe ale lui Vritra, ajungând în cele din urmă la dragonul malefic. Cei doi s-au aruncat năvalnic unul asupra celuilalt şi, după o lungă bătălie, Indra a ucis demonul cel puternic. Vritra ţinuse Pământul într-o secetă continuă, însă atunci când Indra a despicat demonul în două, apele au început să curgă din ceruri şi omenirea a fost astfel salvată. De atunci, Indra a devenit un erou pentru toţi oamenii, iar zeii l-au ales să le fie rege.
de profesor de yoga Dan Bozaru

sursa: http://www.yogaesoteric.net/
13. A fi conștient este o stare spirituală? - Jan 29, 2020 7:34:00 PM


Daca vei cauta semnificatia cuvantului „spirit” in dictionar, vei afla ca acesta deriva din latinescul spirare, care inseamna „a respira”. Asa cum ii spune numele, inspiratia este o absorbire a suflului sau a spiritului, iar expiratia o expulzare a lui in exteriorul fiintei. Asa s-au nascut toate asocierile spiritului cu suflul vietii, cu energia vitala, cu constiinta sau cu sufletul, considerate in multe mitologii daruri divine revarsate asupra noastra, si implicit aspecte ale divinitatii, ale principiului luminos sau inefabil. In sensul cel mai profund al cuvantului, respiratia in sine este darul suprem al spiritului. Din pacate, asa cum am vazut pana acum, profunzimea si virtutile sale ne raman necunoscute atat timp cat atentia noastra este indreptata in alta parte. Scopul practicii luciditatii este acela de a ne trezi la viata in fiecare moment de care dispunem. Atunci cand esti trezit, totul te inspira. Altfel spus, intreaga realitate devine spirituala.Personal, evit pe cat pot sa folosesc cuvantul „spiritual”. Acesta nu mi se pare potrivit, nici util sau necesar pentru munca pe care o desfasor la spital, prin care incerc sa introduc exersarea constientizarii in domeniul medical si al ingrijirii sanatatii, sau in munca pe care o desfasor in alte parti, cum ar fi clinica noastra de reducere a stresului, in inchisori, scoli, sau atunci cand lucrez cu diferite organizatii profesionale ori cu sportivi. De altfel, nu consider cuvantul „spiritual” foarte potrivit nici pentru mai buna intelegere, nici pentru aprofundarea in vreun fel a propriei mele practici meditative.Pe de alta parte, nu contest faptul ca meditatia poate fi considerata prin excelenta o „practica spirituala”. Problema mea este legata mai degraba de conotatiile incorecte, incomplete si adeseori gresit intelese ale acestui cuvant. Meditatia poate fi o cale profunda pentru dezvoltarea de sine, pentru rafinarea propriilor perceptii, a viziunii personale si a constiintei, dar dupa parerea mea, vocabularul spiritualitatii creeaza mai multe probleme decat rezolva.Unii oameni se refera la meditatie ca la o „disciplina a constiintei”. Personal, prefer aceasta formulare celei de „practica spirituala”, intrucat cuvantul „spiritual” evoca de regula conotatii complet diferite in cazul unor oameni diferiti. Toate aceste conotatii fac inevitabil parte integranta din sisteme de convingeri care genereaza asteptari inconstiente, pe care cei mai multi dintre oameni nu le examineaza. De aceea, ele ii pot impiedica foarte usor sa evolueze sau chiar sa creada intr-o crestere autentica.Din cand in cand, la mine vin oameni care imi spun ca perioada traita la clinica noastra de reducere a stresului a fost experienta cea mai spirituala pe care au trait-o vreodata. Ma bucur intotdeauna sa aud asa ceva, intrucat aceasta perceptie provine direct din experienta lor meditativa, si nu pornind de la o teorie, de la o ideologie sau de la un sistem de convingeri oarecare. In linii mari, imi dau seama la ce se refera, dar in acelasi timp stiu ca incearca sa descrie in cuvinte o experienta launtrica ce transcende orice concept. Speranta mea cea mai profunda este ca, indiferent in ce a constat experienta sau viziunea lor, aceasta va continua, va prinde radacini, va ramane vie si va creste. Sper de asemenea ca au ascultat mesajul nostru, potrivit caruia scopul practicii nu este de a ajunge undeva, nici macar la o experienta spirituala beatifica sau profunda. Sper ca ei sa ajunga sa inteleaga ca a fi constient transcende orice mod de a gandi, oricat de elevat ar parea el, si ca scena pe care se desfasoara continuu aceasta munca cu sine este exclusiv locul prezent si momentul actual (aici si acum).Conceptul de spiritualitate nu deschide neaparat noi orizonturi gandirii noastre; dimpotriva, uneori o ingusteaza de-a dreptul. Se intampla frecvent ca unele aspecte sa fie incluse in conceptul de spiritualitate, in timp ce altele sunt excluse, in mod arbitrar. De pilda, este stiinta spirituala? Dar ideea de mama, sau de tata? Sunt cainii fiinte spirituale? Este corpul un element spiritual? Dar mintea? Sau nasterea unui copil? Sau mancatul? Sau pictura, muzica, plimbatul, privitul unei flori? Este respiratia o experienta spirituala? Dar urcatul pe un munte? In mod evident, totul depinde de felul in care privesti lucrurile, de gradul tau de luciditate.In realitate, singura luciditatea permite unui aspect al realitatii sa straluceasca in lumina la care face trimitere cuvantul „spiritual”. Einstein a vorbit de „acel sentiment cosmic religios” pe care l-a experimentat prin contemplarea ordinii implicite a universului fizic. Marea geneticiana Barbara McClintock, a carei opera de cercetare a fost ignorata si respinsa de colegii ei de sex masculin ani la rand, pana cand i s-au recunoscut meritele si i s-a acordat premiul Nobel la varsta de 80 de ani, a vorbit la randul ei de „intuitia organismului” care a ajutat-o sa inteleaga si sa dezvaluie complexitatea geneticii in cazul porumbului. Poate ca, in ultima instanta, spiritualitatea nu inseamna altceva decat experimentarea directa a totalitatii si a interconexiunilor dintre aspectele acesteia, viziunea potrivit careia individualitatea si totalitatea se intrepatrund si nimic nu este separat sau izolat. Daca privesti realitatea din aceasta perspectiva, totul devine spiritual in sensul sau cel mai profund. Stiinta devine o activitate spirituala, dar si spalatul vaselor. Singura care conteaza este experienta launtrica, iar aceasta nu poate fi constientizata daca nu esti prezent. Orice altceva sunt simple concepte mentale.Pe de alta parte, trebuie sa fim in permanenta atenti la tendintele de a ne autoamagi, de a gandi gresit, de a cadea in capcana grandorii, a inflamarii egoului, precum si la impulsurile care ne predispun catre exploatarea altor fiinte si catre cruzime. In toate epocile au existat razboaie si s-au facut crime abominabile din cauza atasamentelor oamenilor pentru un „adevar” spiritual sau altul. Si mai mult rau fac cei care se ascund sub aparenta spiritualitatii, fiind oricand dispusi sa ii raneasca pe cei din jur pentru a-si satisface propriile dorinte.De multe ori, ideile legate de spiritualitate capata rezonante competitive. Viziunea ingusta, literala, asupra spiritului il plaseaza pe acesta mai presus de domeniul „grosier”, „impur”, „iluzoriu” al corpului, mintii si materiei. Oamenii care cad prada unor asemenea viziuni se pot folosi de ideile lor spirituale pentru a fugi de viata reala.Privind din perspectiva mitologica, notiunea de spirit are o calitate prin excelenta inaltatoare, dupa cum explica James Hillman si alti adepti ai psihologiei arhetipale. Energia conceptului simbolizeaza ascensiunea, ridicarea deasupra calitatilor terestre ale acestei lumi, intr-o lume imateriala, alcatuita din lumina si stralucire, care transcende dualitatea opusilor si in care totul fuzioneaza in aceeasi unitate cosmica sau nirvana. Pe de alta parte, desi unitatea este o experienta umana extrem de rara, ea nu reprezinta nici pe departe finalul povestii. Mai mult, cel mai adesea ea reprezinta 90% dorinta sau imaginatie (adica gandire) si numai 10% experienta directa. Cautarea unitatii spirituale, indeosebi in anii tineretii, este adeseori marcata de naivitate si de o aspiratie romantica de a transcende durerea, suferinta si responsabilitatile acestei lumi a formelor si atributelor, care include in sine si intunericul sau umezeala.Ideea de transcendenta se dovedeste nu de putine ori o poarta catre escapism, un combustibil cu cifra octanica mare care alimenteaza autoamagirea. Asa se explica de ce traditia budista, indeosebi budismul zen, pune accentul pe inchiderea intregului cerc, pe aducerea spiritualitatii in viata de zi cu zi, adica pe ceea ce ei numesc „libertatea plenara traita in viata sociala”. Asta inteleg budistii prin a ramane centrat oriunde te-ai afla, in orice circumstante; prin a nu te situa nici deasupra, nici dedesubt, ci a ramane prezent in locul in care te afli, dar plenar prezent. Adeptii zen au un aforism minunat si extrem de provocator, aparent ireverentios, care spune: „Daca te intalnesti cu Buddha, ucide-l”; altfel spus, orice atasament conceptual fata de Buddha sau fata de iluminare reprezinta o indepartare de realizarea suprema.Va reamintesc in aceasta directie ca imaginea muntelui din meditatia care are in centrul ei acest concept nu include exclusiv culmea semeata, situata mult deasupra „bazei” vietii de zi cu zi, ci si soliditatea acestei temelii, inradacinata in stanca, sau dorinta de a contempla toate starile meteorologice care se manifesta pe munte, cum ar fi ceata, ploaia, zapada si frigul, sau, intr-o traducere la nivelul mintii: depresia, mania, confuzia si suferinta.Adeptii psihologiei arhetipale ne reamintesc ca stanca sau piatra reprezinta mai degraba un simbol al sufletului decat al spiritului. Ea este directionata in jos, fiind atrasa de propria ei greutate. In mod similar, calatoria sufletului este una descendenta, o coborare din planul luminii catre intunericul lumii din adancuri. Apa reprezinta un alt simbol al sufletului. Si ea intruchipeaza acelasi element descendent, asa cum am explicat atunci cand am vorbit despre meditatia lacului, care isi cauta intotdeauna locurile cele mai joase pentru a se stabiliza. Ea ramane captiva in causul ei de piatra, este intunecata si misterioasa, receptiva, rece si adeseori mocirloasa.Sentimentele sufletului sunt inradacinate mai degraba in multiplicitate decat in unitate. Ele isi gasesc resursele in complexitate si ambiguitate, in lumea formelor si a atributelor individuale. Toate legendele despre suflet sunt povesti ale cautarii acestuia, care isi risca viata, indura intunericul si se confrunta cu umbrele, este ingropat in adancuri sau sub ape, se rataceste si isi uita uneori calea, dar continua sa persevereze la infinit. Aceasta perseverenta il conduce in cele din urma la redescoperirea propriei sale straluciri de aur, atunci cand iese din lumea subterana de care s-a temut atat de tare, dar pe care a infruntat-o totusi. Aceasta stralucire de aur a existat dintotdeauna, dar a trebuit sa fie redescoperita in urma acestei coborari in lumea intunericului si a durerii. Stralucirea nu poate disparea; ea ne apartine de-a pururi, chiar daca ceilalti nu o pot vedea intotdeauna (si nici chiar noi).Basmele din toate culturile reprezinta prin excelenta legende despre suflet, nu despre spirit. Piticul este un arhetip al sufletului, asa cum am vazut atunci cand am vorbit de basmul „Apa Vietii”. Cenusareasa este de asemenea o poveste despre suflet. Arhetipul central al basmului este cenusa, dupa cum explica Robert Bly in Iron John. Noi (caci toate aceste povesti se refera intotdeauna la noi) suntem tinuti captivi in aceasta lume de jos a cenusii, a taranii. Ne simtim inradacinati in ea, dar suferim, caci nu ne putem percepe si manifesta propria frumusete interioara. In tot acest timp, inlauntrul nostru se produce un proces de maturare, de transformare interioara, o metamorfoza care culmineaza cu aparitia unei fiinte umane plenar dezvoltate, stralucitoare si aurie, dar si inteleapta, intrucat cunoaste caile acestei lumi, pierzandu-si naivitatea si pasivitatea. O fiinta umana plenar dezvoltata intruchipeaza unitatea dintre suflet si spirit, dintre sus si jos, dintre lumea materiala si cea imateriala.Practica meditatiei reprezinta ea insasi o oglinda a acestei calatorii initiatice, a cresterii si a dezvoltarii personale. Si ea ne conduce cand jos, cand sus, provocandu-ne sa ne confruntam cu durerea si intunericul, dar si cu bucuria si lumina, acceptandu-le in final deopotriva. Ea ne reaminteste sa ne folosim de orice ocazie si de orice situatie in care ne trezim ca de o sansa pentru a ne pune intrebari legate de sine, pentru a ne deschide, pentru a creste in putere si intelepciune, si pentru a continua sa avansam pe propria noastra cale. In viziunea mea, cuvinte precum „suflet” si „spirit” reprezinta incercari de a descrie experienta launtrica a fiintelor umane care incearca sa se cunoasca pe ele insele si sa isi gaseasca menirea in aceasta lume ciudata. Nici o lucrare spirituala autentica nu poate sa excluda sufletul, la fel cum nici o lucrare sufleteasca autentica nu poate sa excluda spiritul. Demonii, dragonii, piticii, vrajitoarele si capcaunii cu care ne confruntam, printii si printesele, prapastiile si potirele sfinte, incercarile de toate felurile – toate exista in noi, aici si acum, si rostul lor este sa ne invete o lectie. Nu vom putea invata insa aceasta lectie decat daca le vom asculta si daca le vom integra – in spiritul calatoriei eroice care nu se sfarseste niciodata si pe care o intruchipam cu totii, indiferent daca suntem constienti sau nu de acest lucru – in insasi urzeala vietii umane, caci asta inseamna sa fii om la intregul tau potential. Poate ca cel mai spiritual „lucru” pe care il putem face cu totii este sa privim realitatea din jur cu proprii nostri ochi, cu ochii totalitatii, actionand apoi cu integritate si cu bunatate.(extras din lucrarea „Meditatia, arta de a fi constient” de Jon Kabat-zinn, ed. Kamala) http://editura.kamala.ro/
14. Orice, dincolo de ceea ce avem nevoie, este otrava. Raspunsuri de la un saman - Jan 22, 2020 3:52:00 PM
Au întrebat un șaman:„- Ce este otrava?- Orice, dincolo de ceea ce avem nevoie, este otravă.Poate fi putere, lene, mâncare, ego, ambiție, vanitate, frică, furie sau orice altceva. - Ce este frica?- Neacceptarea incertitudinii.Dacă acceptăm incertitudinea, devine aventură. - Ce este invidia?- Lipsa acceptarii binelui celuilalt.Dacă acceptăm binele, devine inspirație. - Ce este furia?- Nu acceptăm ceea ce este dincolo de controlul nostru.Dacă acceptăm, devine toleranță. - Ce este ura?- Neacceptarea persoanelor așa cum sunt.Dacă acceptăm necondiționat, devine iubire."sursa: www.astrocafe.ro
15. Cântecul – să îi regăsim funcția sa mistică - Jan 19, 2020 4:40:00 PM
“Cuvântul este creatorul lumilor, iar aceste lumi sunt capabile să se reziste vreme îndelungată. Este imposibil de știut până când un cuvânt își va produce efectele. Atunci, ce părere aveți de toată această muzică auzită la ora actuală, o muzică isterică, plină de niște cuvinte vulgare sau violente? Este periculos pentru o societate de a-i subestima putrea sa distructivă.Într-o Școală Inițiatică, muzica, dar mai ales cântecul, joacă un rol important. Fiindcă în cântec devenim noi înșine instrumentul ce produce sunetele, cântecul are asupra noastră, asupra corpului fizic și a corpurilor subtile, niște efecte foarte puternice. Prin cântec, noi emitem niște unde, niște curenți de forțe ce creează în noi niște forme. De aceea esste esențial să regăsim funcția mistică a cântecului, concentrându-ne întreaga atenție nu numai asupra melodiei, dar și asupra cuvintelor.”Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

16. 10 modalitati de curatare a aurei - Jan 12, 2020 2:58:00 PM
"Fiecare celulă din corpul meu este iubita și sănătoasa"
Aura ta este pur și simplu o extensie a ta. Când este puternică, acționează ca un scut de protecție. Când este fragilă sau deteriorată te poate lăsa epuizat, cu senzație de rău și senzație de deconectare de tine. Gândește-te la aura ta ca la propria ta gardă personală de corp (sub forma unei bule gigant) care pur și simplu te apără de tot ceea ce este nociv.

Curățarea aurei este pentru integritatea generală și bunăstarea sănătății noastre, in special datorită faptului că multe culturi antice, din întreaga lume, cred că boala începe mai întâi cu o slăbiciune a câmpul nostru auric.
Cristalele sunt eficiente în operațiunile de curățare, reparare și consolidare a aurei. Turmalina neagră, de exemplu, poate scoate afară și apoi transmuta energiile negative despre a căror cauze poate nu avem cunoștință sau energiile negative la care nu știm că am fost expuși.
In afara de cristale, mai avem la dispozitie o serie de metode de curățare și consolidare a aurei. Vă rog să nu ezitați să împărtășiți propriile dvs. metode de purificare a aurei.1. Baia purificatoare
Această rețetă ajută la înlăturarea substanțelor chimice din organism și la înlăturarea energiilor negative din aură. Realizați această baie timp de 20 de minute în fiecare zi, timp de 7 zile. Dacă începeți să vă simțiți amețit, ieșiți imediat din cadă; ați îndepărtat suficiente toxine și energie negativa pentru o zi.
• 450g bicarbonat de sodiu
• 1 cană sare de mare2. Salvia
Fumul de Salvia Apiana este cunoscut de indienii din America de Nord ca fiind foarte bun pentru curățare. Salvia Apiana(sau salvie albă) este folosita cu succes pentru a elimina vibrațiile negative din casa mea. Salvia emite ioni negativi pe care îi găsiți în aer doar după o furtună sau la ocean.
Pentru a curăța aura ta, pur și simplu apride un bețișor de salvie albă și folosește-și mâna pentru a direcționa fumul deasupra capului, fața și spatele corpului, sub picioare sau în jurul brațelor .

3. Lasă soarele să-ti hrănească aura
Se știe că soarele are capacitatea de a hrăni și a extinde aura. Petrecerea timpului în natură este incredibil de sănătos pentru corp, minte și suflet.
Soarele te încarcă cu energie, optimism și o mulțime de vitamina D, în timp ce natura hrănește simțurile și câmpul tău auric.

4. Sarea de mare
Înotul în ocean sau îmbăierea într-o baie de apă sărată, ajută foarte mult la curățarea aurei și eliminarea stresului. Soarele extinde și hrănește aura, în timp ce marea elimină energia negativa.
Dacă nu aveți o cadă și nu locuiți în apropierea oceanului, pur și simplu exfoliați corpul cu sare de mare înainte de a face un duș. Luați un pumn de sare de mare și frecați întregul corp înainte de duș. Aceasta ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii, împrospătează aura și elimină toxinele.

5. Dușurile reci
Dușurile reci au capacitatea de a înlătura orice energia negativa din câmpul vostru auric, elimină toxinele, îmbunătățesc circulația și scot tensiunea din organism. Rezultatele pot fi uimitoare.
Gândurile devin mai clare, te simti mai ușor, cu mai multă energie și lucruri care deranjeaza în mod normal și la care te poti gândi zile întregi, așa cum vin, așa si pleaca.

6. Medicina sunetului
Sunetul este recunoscut de către multe culturi antice ca un instrument de vindecare. Sunetul de la bolurile tibetane și bolurile de cristal sunt binecunoscute pentru capacitatea lor de a anihila negativitatea și de a curăța energiile. A asculta sunetele lor înainte de a merge la culcare este o modalitate simplă pentru a avea o stare generală de bine.
Alternativ, rostirea silabei "Om" este un mod incredibil de rapid și de eficient de a transfera energia blocată, stagnată sau negativitatea din aură și corpul fizic.

7. Piatra de Labradorit
Acest cristal are o mare valoare și o mențiune specială. A fost demonstrat prin fotografie Kirlian că Labradoritul are proprietatea de a închide scurgerile din câmpul auric. Purtând un cristal de Labradorit timp de 20 de minute ești protejat timp de 12 ore, chiar dacă nu mai intri în contact cu cristalul în acest timp.
Este denumită "piatra vindecătoare" și este utilizată pe scară largă ca o protecție, de către profesori, persoane care se ocupă de îngrijirea copiilor și asistentele medicale. Este un cristal care poate fi purtat ca o brățară.

8. Reducerea expunerii la radiatii electromagnetice
Radiațiile și frecvențele emise de gadget-uri electrice pot interfera cu propriile ritmuri și cicluri naturale ale corpurilor noastre și cu starea noastră de bine. Petrecerea a prea mult timp aproape de aceste frecvențe, poate construi o energie statică în câmpul auric și poate cauza tulburări.Faceți ca din dormitor să fie eliminat orice aparat electric, atât cât este posibil. Duceți toate gadget-urile departe de dormitor sau cel puțin de cap, în timpul somnului.
Lepidolit este un cristal fabulous, care emite un câmp de energie de protecție între tine și gadget-uri electrice. Acasă am plasat o bucată aproape de televizor, pe lângă paturi și în apropierea calculatorului. Veți observa că în timp lepidolit devine, în cele din urmă, subțire ca o foiță de hârtie, deoarece absoarbe radiația. Este absolut uimitor.

9. Cristalul de Turmalina Neagră
Excelent pentru devierea radiațiilor și este bine cunoscut pentru transmutarea energiei negative din aură. Este o piatră de protecție care te poate ajuta, de asemenea, in cazul gândirii negative. Este cristalul perfect pentru a fi transportat oriunde.
Cristalele au fost folosite de mii de ani pentru vindecare și protecție. Cuarțul fumuriu pe birou sau în apropierea telefonului vă va proteja de tensiuni și negativitatea altor oameni.

10. Fii conștient de oamenii și locurile care îți fură energia
Fii atent la locurile, oamenii sau situațiile în care ai în mod constant sentimentul că rămâi fără energie. Limitează contactul cu aceste situații sau, dacă nu se poate, poartă un cristal de protecție, pentru a preveni ca energia să-ti fie epuizată.
Labradorit ar fi un cristal potrivit cu care ai putea începe. sursa: http://suntsanatos.ro/
17. Conștiința este misterioasa forță Invizibilă a vieții noastre - Jan 9, 2020 4:02:00 PM

Punem un accent deosebit pe a fi mai conștienți de lucrurile pe care le facem în viață, dar când suntem pe calea către iluminare, există ceva care este chiar mai important de realizat. Conștiința este, totodată, și Forța noastră de Viață. Pentru că noi nu putem vedea Conștiința de-a lungul zilei, adeseori uităm cât de importantă este Conștiința în transformarea lumii din jurul nostru. Dacă vă întreb ”Cât de multă Conștiință aveți?” Cei mai mulți oameni nu vor înțelege ce îi întreb.Ce este Conștiința? Conștiința este o mare necunoscută. În mod normal nu o putem vedea, dar știm că ea este acolo. Știm că suntem conștienți, dar nu o putem vedea suficient de clar pentru a ști câtă Conștiință avem. Conștiința este invizibilă. Este acolo tot timpul și fără de ea nu am fi în viață. Fără Conștiință nu putem funcționa. Nu este ciudat că cel mai important element al vieții noastre, chiar lucrul care ne face oameni, este în același timp cel mai misterios dar și cel mai puțin înțeles element din viața noastră?Singurul moment în care avem ocazia să ne experimentăm Conștiința singuri fără nici o altă imagine, gând sau experiență, este în timpul meditației. Noi numim această experiență Ku. Ku are loc în fiecare meditație, dar de obicei durează doar un moment scurt. Ea vine și pleacă în timpul fiecărei meditații, dar rareori o experimentăm suficient de mult pentru a ști că am experimentat-o. Vă sună familiar? Este derutant? Este normal să nu ne dăm seama sau să înțelegem ce este Conștiința cu adevărat. Ea este invizibilă. După mai multe meditații începem să avem o experimentare clară a lui Ku. Ku este Conștiință Pură fără nici o altă imagine, gând sau sentiment care să ne distragă atenția. Conștiința este asemeni cerului. Dacă ne uităm la cer, în mod natural vom descrie ceea ce noi vedem pe cer, cum ar fi norii sau păsările ce zboară pe cer. Cum să descriem cerul fără să vorbim de nori sau soare, sau că cerul este albastru? Cerul în Sine nu are calități. Cerul este infinit. Chiar și privind la cer nu putem determina cât de mare este. Cerul se întinde dincolo de perimetrul Pământului. Noi nu putem vedea cât de departe se întinde. adevărul este că cerul se întinde dincolo de ceea ce putem noi vedea. El nu are sfârșit. Cerul se întinde chiar și dincolo de limitele acestui Univers. Conștiința este la fel ca cerul. Nu putem ști niciodată cât de mare este. Când avem o experimentare clară a Ku-ului, simțim că Conștiința noastră s-a expansionat atât de mult încât nu-i putem găsi capătul. Când începem să simțim această Conștiință Infinită în timpul meditației, pentru prima dată vom începe să ne realizăm adevăratul nostru Maestru Interior. Când Conștiința se mișcă, Ku se transformă în Ki. Conștiința este Forța noastră de Viață. Ea este prezentă în tot ce facem chiar și atunci când nu știm că ea este acolo. Această forță de Viață nu numai că vine din interiorul nostru prin gândurile și acțiunile noastre, dar ea este prezentă peste tot în jurul nostru. Așa ca și cerul, ea se întinde la nesfârșit. Gândiți-vă la ea în felul acesta, când Conștiința se mișcă, un curent puternic al Forței de Viață se mișcă sub forma unui val și călătorește peste tot în ocean. Ea nu este limitată la a se mișca numai prin corpul/mintea noastră. Fiecare val călătorește dincolo de corpul/mintea noastră în întregul Univers din jurul nostru. Cât de mult durează calea și cât de departe merge depinde de cât de multă energie și putere este în interiorul valului. Dacă putem genera mai multă putere în fiecare val, valul va merge mai departe și va dura mai mult. De fiecare dată când ne deschidem lui Ku în timpul meditației, noi putem genera mai multă forță de Viață sau Ki și realiza mai multe lucruri în viața noastră.Dacă avem mai multă forță de Viață în dorințele noastre, întregul Univers o va simți și va răspunde. Când Conștiința noastră s-a expansionat și noi am creat o dorință, un val de energie foarte puternic se produce care iese din corpul nostru și atinge totul în jurul nostru. Acest tsunami de putere va muta totul în calea sa. oamenii din jurul nostru îl vor simți și fiecare Eveniment va fi influențat de acesta. Cu alte cuvinte, o dorință puternică când este umplută cu un tsunami al Forței de Viață poate materializa orice dorință avem. Această dorință puternică îi spune corpului nostru să se miște și facem ceva pentru a ne îndeplini dorința. În același timp, dorința noastră puternică trece dincolo de corpul nostru și face ca ceva să se întâmple în lumea din jurul nostru.Când Conștiința noastră se expansionează și devine Iluminată, fiecare dorință pe care o avem se va mișca prin corpul nostru și afară în Univers. Până și o simplă dorință devine un tsunami de forță de Viață care poate materializa ceea ce ne dorim în viața de zi cu zi. În iluminare, Conștiința este un val de putere tangibil care poate realiza/împlini orice ne dorim. Poate chiar să schimbe lumea din jurul nostru! În iluminare, misterioasa forță invizibilă a Conștiinței devine o forță miraculoasă care poate materializa orice ne dorim. Cu cât mai mult înțelegem această realitate, cu atât mai mult ne dorim să devenim Iluminați cât mai repede posibil. Împlinirea Meditației este cea mai rapidă cale de a atinge acest obiectiv. Tot ceea ce avem de făcut este să medităm în fiecare zi și să privim cum viața noastră este din ce în ce mai bună până când devenim Infiniți. sursa: http://www.portal-spiritual.eu/

18. Reîncarnarea sau memoria ADN-ului - Jan 6, 2020 12:16:00 PM
Reîncarnarea, un subiect tabu până acum ceva timp în urmă, a început să fie din ce în ce mai dezbătută în cercurile academice din întreaga lume. S-a observat că de fapt, ideea de viață după viață a fost o idee prezentă încă din primele scrieri biblice, existând în trecut mai mulți prelați care credeau în reîncarnare. Origene, Clement din Alexandria sau Sfântul Ieremia au fost mari oameni din cadrul Bisericii care susțineau existența reîncarnării. În ziua de azi, Biserica nu mai dezbate acest aspect, lucrurile spirituale fiind ”bătute în cuie” printre marii preoți creștini. Această misiune i-a revenit, în ziua de azi, științei. Și deși, până de curând, știința nu a acordat o prea mare importanță reîncarnării, de ceva timp, au apărut și oameni de știință ”descuiați” la minte.Surpriza a venit din partea marilor instituții academice care au acordat sume considerabile de bani pentru cercetarea acestui aspect. A fost studiat, în prealabil, fenomenul de moarte clinică. Informațiile obținute din acest studiu au trimis inevitabil către studiul reîncarnării. La aceasta s-a adăugat studiul biosferei și a animalelor... mai ales asupra migrației animalelor. Întrebarea era... cum știu generațiile de animale să găsească drumul spre zonele lor de interes, fără să aibă vreun indicator care să-i îndrume. Acest studiu a pus în dificultate oamenii de știință atunci când au observat felul cum insectele migrau, pe parcursul mai multor generații, în zone precise ale globului, fără să greșească deloc locația. Toate cercetările au trimis către un punct comun, care ar putea să reprezinte o mare descoperire pentru mediul academic - memoria ADN-ului. Oamenii de știință știau că ADN-ul are memorie. Dar nu știau că această memorie se transferă de la un individ la altul, după moartea celui dintâi. Această descoperire, ignorată de mulți oameni de știință, demonstrează că ADN-ul reprezentă nu numai un cod al vieții materiale ci și o amprentă a Spiritului. Descoperirea a fost întărită și de descoperirile din cadrul fizicii cuantice care au scos la iveală faptul că formele de viață sunt brăzdate de zone energetice (chakre). Acest fapt era cunoscut încă din vechime, dar de abia acum fizica cuantică l-a aprobat printr-o descoperire proprie. Știindu-se faptul că energia nu se pierde, fizicienii au presupus că existența acelor zone energetice nu este afectată de moartea individului. Câmpurile energetice par să-și continuie existența, într-un fel sau altul, și după moartea individului, pentru ca mai apoi să se reconecteze la realitatea pe care de fapt o susțin. Se pare că fără existența acestor câmpuri energetice, realitatea nu există. Mai mult chiar, acele câmpuri energetice sunt influențate de noi (nu mă refer doar la oameni, ci la toate viețuitoarele) prin intermediul gândirii și a acțiunii. Astfel că, fiecare gând crează o realitate distinctă. Acest fapt demonstrează existența realităților multiple.Toate aceste descoperiri nu numai că demonstrează existența reîncarnării, dar ne arată că realitatea din care facem parte noi este cu mult mai complexă decât credeam. O realitate pe care putem să o stăpânim cu gândurile noastre și nu o facem. Rezultă că, dacă nu o stăpânim noi, o stăpânesc alții... cine? Dacă ”alții” o stăpânesc, înseamnă că pot stăpâni și fenomenul reîncarnării, logic, nuuu? Atunci înseamnă că nu putem scăpa ușor din această realitate... trebuie să ne eliberăm printr-un efort spiritual și fizic susținut.
19. Realitatea stranie si limitele perceptiei - Jan 1, 2020 7:09:00 PM
O declaratie faimoasa, facuta in 1927, de catre biologul J.B.S. Haldane, reluata apoi si de astrofizicianul Arthur Stanley Eddington, a devenit celebra sub forma: „Realitatea nu doar ca este mai stranie decat ne imaginam, dar este chiar mai stranie decat am fi in stare sa ne imaginam”. Deocamdata invatatii considera ca realitatea pe care o putem sesiza nemijlocit reprezinta sub 5% din tesatura Universului, restul fiind „energie intunecata” si „materie intunecata”, despre care nu cunoastem prea multe. Mai stim ca realitatea noastra are trei dimensiuni spatiale si una de timp. Doar ca anumite teorii nu se inchid decat daca luam in considerare unsprezece dimensiuni. Unde sunt celelalte? David Barclay, ufolog din Marea Britanie, mai avansa in 1993 si ipoteza ca o buna parte din fenomenele paranormale se petrec intr-o realitate virtuala cu care suntem pusi in contact. El adauga: „tot ceea ce noi consideram ca real ar putea fi o holograma – chiar si dumneavoastra care cititi aceasta pagina”. O presupunere asemanatoare este „ipoteza Matrix”, care spune ca intregul Univers, inclusiv omenirea si tot ce se mai afla pe Pamant, ar putea fi un joc simulat pe calculatoarele unor inteligente superioare, exact ca in filmul „The Matrix” si in continuarile sale. Unii mistici orientali sustin ca realitatea este o „maya”, o iluzie, care se transforma intr-o lume fizica (de fapt in perceptia ei) abia dupa ce trece prin simturile noastre. Colapsarea functiei de unda din mecanica cuantica, doar atunci cand este observata, este foarte aproape de acest punct de vedere.
Viata intr-un joc complex
Dar dincolo de aceste intrebari ramane una mult mai grava. Traim oare intr-un „joc” al unei puteri infinit mai complexe? Este oare lumea care ne inconjoara rezultatul unei evolutii naturale sau a fost creata de o vointa? In a doua varianta, cine a fost creatorul? Exista doua posibile abordari principale. Prima este cea creationista (de sus in jos) presupunand existenta, dintru inceput, a unei constiinte care, posedand un maximum de putere si de informatii, a creat materia, cu toate formele ei, de la cele mai evoluate pana la ultimele caramizi constituente. A doua abordare este cea evolutionista (de jos in sus), a materiei care a progresat treptat, intr-un numar inimaginabil de mare de pasi marunti, de la formele cele mai simple pana la maxima complexitate a lumii actuale, de la inert la constiinta, ajungand probabil chiar si la forme de necuprins cu mintea, care au depasit cu mult pe cea a civilizatiei tehnologice pamantene si pe care le-am numit hipercivilizatii. Ambele variante au probleme deschise. De ce o divinitate atotputernica, in stare sa creeze Universul printr-un singur gest, a avut nevoie – pe Pamant – de cele patru miliarde de ani de lupta continua, de la primele forme de viata, pana la actuala civilizatie tehnologica? De ce 6/7 din acest timp au existat doar microorganisme? Si de unde a provenit, la inceputuri, ex nihilo, acel maxim de insusiri de care divinitatea a dat dovada? Dar si creationismul are argumente in favoarea sa. Un astfel de argument este asa-numitul principiu antropic. Ecuatiile prin care intelegem functionarea Cosmosului contin un numar de asa-numite „constante universale” (viteza luminii, constanta gravitationala si alte inca cel putin zece). Aceste constante au exact valoarea potrivita pentru ca noi sa putem exista, atat civilizatia pamanteana, cat si intregul Univers. Daca una sau doua dintre constantele universale ar fi fost doar cu cateva procente mai mici sau mai mari, stelele nu ar mai fi fost stele, planetele planete, iar viata nu s-ar fi nascut niciodata. Unul dintre raspunsurile evolutionistilor la aceasta provocare a fost ca – la fel cum exista foarte multe stele in Univers, dar numai foarte putine dintre ele gazduiesc o inteligenta in preajma lor – poate ca exista, si intr-un „Multivers”, un numar imens de tot soiul de universuri, cu diverse constante, al nostru fiind printre cele foarte putine privilegiate. Totusi, un raspuns care sa incline balanta in mod definitiv catre creationism sau evolutionism nu exista. Ipoteza hipercivilizatiilor ar putea, in schimb, concilia, fie si partial, cele doua viziuni. Pentru a intelege, cat de cat, aceasta realitate extrem de complexa care ne inconjoara, oamenii nu pot folosi, pe de o parte, decat simturile lor, limitate biologic, prelungite cu instrumente limitate din punct de vedere cultural si tehnic, iar pe de alta parte, de mintea lor, care este departe de a fi perfecta si care foloseste cuvinte, operatii matematice, logice, ori teorii etc. limitate cultural. Avem impresia ca percepem realitatea „asa cum este ea”. Din pacate, de la ceea ce ni se ofera sa percepem si pana la relatarea celor percepute, informatiile trec printr-un numar de „filtre” care pot schimba radical mesajul transmis. Primul „filtru” este chiar perceptia. Ea este marcata de „hipnotismul cultural” si de fenomenul de imprinting, care ne face sa raportam toate cele percepute la un numar limitat de elemente pe care ni le-am insusit in prima perioada a vietii. Noi nu doar privim (sau auzim sau pipaim s.a.m.d.), ci mai ales recunoastem. Si recunoastem ceea ce avem deja in minte, conform experientei noastre si instruirii pe care am primit-o. Deci perceptia noastra functioneaza intre limite acceptabile doar atunci cand suntem intr-un mediu familiar, dar ne poate duce la rezultate aberante daca e confruntata cu o realitate pe care n-am cunoscut-o pana atunci. Cei care au investigat fenomenul rapirilor OZN au subliniat importanta unui alt „filtru”, a asa-numitelor „amintiri paravan” (screen memories) – prin care rememorarea unui eveniment traumatizant este inlocuita cu o varianta „imbunatatita”, acceptabila pentru instantele constiente ale mintii. In acest proces sunt folosite arhetipuri din inconstientul colectiv. De pilda, in aparitiile sfinte din zonele cu predominanta catolica, in Europa de Vest sau America Latina, oamenii intalnesc aproape totdeauna Sfanta Fecioara Maria, in timp ce in cele aproape zece cazuri pe care le cunosc, in ambianta predominant ortodoxa a Romaniei, martorii s-au intalnit intotdeauna cu Dumnezeu Tatal sau cu Iisus sau cu niste apostoli barbosi. Adeptii altor religii se intalnesc cu propriile personaje sfinte: Mohamed, Vishnu, Buddha etc. Un alt „filtru” este faptul ca adesea – fara sa vrem – percepem ceea ce dorim sa vedem si nu ceea ce vedem de fapt. Psihologii numesc acest mecanism „autoamagire” sau „autoinselare” (wishful thinking, self-delusion). Si, dimpotriva, in acelasi mod, este posibil sa ramanem orbi pentru ceea ce nu ne place sau nu dorim sa vedem.
Tabuuri, temeri, conventii
 Atunci cand lucrurile percepute ajung in constiinta rationala a martorului, le asteapta alte „filtre”. Aici ele vor fi verificate pentru a respecta preconceptiile, doctrinele acceptate, teoriile stiintifice, tabuurile, temerile, conventiile sociale etc., adanc inradacinate in mintea subiectului. Daca cele percepute vor deveni o relatare, ea trebuie sa indeplineasca o alta lista de conditii: povestea sa aiba „cap si coada”, sa fie completate unele goluri, sa se verifice ca afirmatiile sa nu se contrazica intre ele si asa mai departe. Daca in acest proces apar neconcordante care nu pot fi reparate, intreaga perceptie va fi respinsa; martorul va prefera sa spuna ca probabil totul a fost o iluzie, pe care se va si stradui s-o uite cat mai repede, pentru a-si regasi astfel echilibrul imaginii cunoscute despre lume. Daca fenomenul perceput este acceptat, el va mai trece inca o ultima „vama”, cea a timpului care altereaza, inconstient, amintirile. In ciuda acestor transformari, la sfarsitul intregului proces, martorul va ramane convins ca a redat perfect cele percepute. Un sceptic ar putea spune ca, tinand cont de toate transformarile care au loc in procesul perceptiei, firesc ar fi sa nu acordam credit niciunei marturii, si mai ales celor ce privesc „magii” neverosimile, ca cele prezentate in episoadele precedente, si sa aruncam totul la gunoi. Dar daca am face asa, am pierde ultima sansa de a surprinde manifestarile unor fenomene inca necunoscute. Atitudinea inteleapta este aceea de a retine si de a colecta relatarile martorilor oculari ca pe niste „fapte”, de un tip mai special. Prin compararea a zeci sau sute de astfel de „fapte”, ilustrand situatii similare, un analist calificat va putea selecta cazurile cu detalii relevante comune si va putea sa elimine influentele culturale particulare pe care fiecare martor le putea suferi. In cazurile cu detalii comune, pot fi aplicate metode statistice pentru a determina probabilitatea ca o anumita ipoteza cu privire la realitatea perceputa sa fie adevarata. Aceasta va crea o sansa de a obtine o imagine mai completa a fenomenelor care se afla in spatele relatarilor.DAN D. FARCAS
sursa: http://www.magazin.ro/

20. Vizualizarea viitorului - Dec 31, 2019 7:16:00 PM
Viitorul, o necunoscuta pentru multi oameni, este de fapt bilantul gandurilor si realizărilor noastre. În realitate, noi ne creionăm viitorul. Asta pentru că viitorul nu există... trăim doar în prezent. Iar prezentul depinde 100% de noi, asta desi gandurile și faptele noastre haotice fac ca această realitate să pară că este în afara puterilor noastre.Revenind la viitor, deși acum nu ne aflăm cu adevărat la sfârșitul unui ciclu anual (schimbarea anului se făcea la sfărșitul iernii și începutul primăverii... așa se întâmplă în Asia și este mai aproape de adevăr), obișnuința pe care societatea ne-a inoculat-o, de a sărbători noul an la sfârșitul Saturnaliilor romane, ne-a făcut pe toți să ne construim în minte bilanțul realizărilor din an. Astfel, este un moment bun să ne vizualizăm viitorul an sau viitorul apropiat și să ne creionăm în minte realizări mărețe. Este momentul să ne construim drumul pe care să pășim cu ochii larg deschiși, cu mintea conștientă și cu dragoste în inimă. Un drum frumos, plin de realizări și de bucurii. Un drum care să conducă spre Conștienzarea noastră, către eliberarea din capacana acestui vis și spre Unitate.
Vă urez un An Nou Prosper, cu Multă Iubire și Bucurii!!!

Imagini pentru anul 2020
21. Sonoterapia - energiile subtile ale vibratiilor sonore - Dec 30, 2019 8:39:00 AM

"Muzica este precum o matematica misterioasa, ale carei elemente participa la jocul infinitului." Claude Debussy
Importanta energiilor subtile sonore in viata omului a fost intuita din antichitate, cand vechii greci au descoperit, au studiat si au dezvoltat intr-un mod foarte riguros aspectele privitoare la gamele si modurile muzicale, cautand astfel sa ajunga la o sinteza a Totului, care sa surprinda intr-o intelegere adecvata partile sale componente. {n muzica, ei au realizat acest lucru prin definirea notei fundamentale sau tonului fundamental, care contine, de asemenea, in manifestarea sa, o serie intreaga de armonici superioare, cunoscute sub numele de serii implicite.
Pitagora, in special, si discipolii sai au studiat in profunzime raporturile existente intre aceste armonici si tonul fundamental, utilizand pentru aceasta monocordul, un dispozitiv simplu, alcatuit dintr-o cutie dreptunghiulara din lemn avand incastrata la capete o singura coarda, care era facuta sa vibreze prin atingerea cu un arcus special sau prin ciupire cu degetele. Diferitele tonalitati erau obtinute prin presarea acestei corzi cu degetele la anumite distante de capetele cutiei; recunoastem aici precursorul chitarei de mai tarziu, precum si al altor instrumente cu coarde. Implicatiile acestor studii sunt atat de profunde, fiind corelate cu stiinta numerelor pe care Pitagora o cunostea foarte bine, incat acest fapt l-a determinat pe marele intelept si initiat sa afirme ca intregul Univers nu reprezinta altceva decat o perpetua armonie subtila pulsatorie, interpretata intr-un mod desavarsit si perfect de catre cel care reprezinta Sursa Originara ce a emis, la inceputuri, Tonul Fundamental Creator: UNUL sau Dumnezeu Tatal.

Pe de alta parte, asa cum remarca si eminentul savant Jacques Atlan in studiul sau foarte interesant asupra gamei pitagoreice, muzica chinezeasca din antichitate era intim corelata cu manifestarile Naturii, iar sunetul etalon, cu alte cuvinte tonul fundamental, il reprezenta pentru chinezi murmurul Fluviului Galben (Huang-Ho). Astfel, nota-cheie in muzica chinezeasca din vechime o reprezenta sunetul manifestat de asa-numitul "clopot galben" (huang-tehong), care reproducea acest murmur al fluviului sfant in China, asa cum pentru hindusi Gangele reprezenta insasi esenta divina a vietii.
Muzica initiatica, o invitatie la transcenderea iluziei
Pornind de la aceste aspecte, intuim cu usurinta faptul ca este pe deplin posibil sa combinam in mod armonios sunetele si culorile, in relatie stransa si directa cu semnele zodiacale si diferitele organe ale corpului uman, pentru a da nastere unei muzici vindecatoare, relaxante si eliberatoare de stresurile cotidiene. Studiul muzicii chinezesti din antichitate a permis totodata redescoperirea conceptului si ra-portului divin perfect, semnificat de Numarul de Aur (intalnit in studiile lui Pitagora, si in cele ale marilor initiati si alchimisti ai antichitatii si Evului Mediu), ceea ce a permis aparitia unei noi generatii de muzicieni si terapeuti care urmaresc realizarea unei unificari fundamentale intre om si cosmos, intre sufletul uman si mediul inconjurator.
Pentru a realiza aceasta, este necesara manifestarea unei intense aspiratii spirituale, dublate de practica asidua a unor metode autentice si precise, apartinand traditiei spirituale ori unor sisteme autentice contemporane. De pilda, cercetatoarea Myriam Dailly a propus o metoda inedita de studiu si dezvoltare a potentialitatilor vocale individuale, imbinand exercitiile de canto si vorbire, cu acelea ale unei respiratii controlate, dar si cu alte procedee specifice sistemului yoga, asociate evolutiei personale si transpersonale. "Ascensiunea energiei subtile in fiinta este asimilata unei veritabile "treziri" la o noua viata, iar senzatiile fizice resimtite la fiecare etaj al corpului (corespunzand succesiunii chakra-elor sau centrilor subtili de forta (n.n.)) se sublimeaza din ce in ce mai mult, in masura in care constienta starii de veghe raspunde apelurilor lansate de inconstient." De aceea, muzica initiatica tibetana sau chinezeasca, cea provenind de pe taramurile mongole, coreene, hinduse sau japoneze ne apare precum o invitatie la transcenderea iluziei, la depasirea diferitelor forme de manifestare a aparentelor, oferindu-ne, dimpotriva, ocazia de a "plonja" in sursa pura si primordiala a adevaratei Realitati. Chiar daca muzica actuala (si aici ne referim, bineinteles, la muzica inteligenta, rafinata si spirituala, nu la acele stiluri decadente si impure, caracterizate de rezonante vibratorii joase si deosebit de grosiere) incepe sa-si formeze o "filosofie" a sa proprie, sa nu pierdem din vedere si sa nu ignoram faptul ca la baza acestei conceptii se afla in cel mai inalt grad aportul subtil si spiritual al muzicii orientale.
Plenitudinea sufletului si sanatatea trupului
In traditia orientala, instrumentele, tonurile, gamele specifice, insasi conceptia unei melodii sau dansurile asociate acesteia au reprezentat tot atatea puncte pentru intelegerea si manifestarea inspiratiei muzicale in contemporaneitate.
Celebrul dans in spirala al dervisilor, de exemplu, este o intruchipare a daruirii totale, in care corpul uman devine insusi "diapazonul universal" al intregii Manifestari. In India, vioara se acordeaza mai jos decat vioara occidentala, obtinandu-se astfel rezonante mult mai profunde. Marele violonist Yehudi Menuhin practica yoga pentru a se desavarsi in studiul si interpretarea la vioara, deoarece el devenise constient de faptul ca energia sa, purificata de practica lui spirituala yoghina, se repercuteaza in mod evident asupra performantelor sale artistice. Astfel, sunetele emise capata rezonante si modulatii mirifice, angelice, conferind o inconfundabila senzatie de plenitudine, de comunicare inefabila, intre sunetul individual si Dumnezeu sau Creatorul tuturor. Relaxarea profunda care se obtine in acest fel favorizeaza vindecarea oricarei afectiuni, deoarece lipsa armoniei care a determinat boala respectiva este acum inlocuita de o traire plenara transfiguratoare si o unitate desavarsita a ansamblului corp-spirit.
"Adevarata muzica se afla, de fapt, intre sunete"
Omul nu este insa singura fiinta care comunica sau foloseste sunetele melodioase pentru a-si exprima diferitele stari sau sentimente. Inca din antichitate, marele filosof Platon a constatat ca delfinii, de pilda, emit sunete asemanatoare cu vocea omului. Intr-adevar, cercetarile efectuate au demonstrat ca delfinii comunica foarte mult, pe o intinsa plaja de tonuri. Studiile au revelat existenta a nu mai putin de opt tipuri de sunete, emise de delfini deasupra sau dedesubtul apei. Ei pot emite, de asemenea, la vointa, doua sunete simultan cu toate combinatiile armonice pe care acestea le permit. {n ceea ce priveste domeniul frecventelor sonore utilizate de delfini, acesta este mai mare de aproximativ patru ori decat cel al vocii umane!
Totusi, animalele au si ele limitele lor in manifestarea sonora, deoarece ele nu pot intelege aspectele subtile implicate in muzica. Asa dupa cum afirma Rudolf Steiner, adevarata muzica se situeaza intre sunete; cu alte cuvinte, muzica se realizeaza prin notele si tonurile emise, dar ea trebuie cautata si inteleasa chiar mai mult intre acestea, deoarece "acolo salasluieste misterul insondabil al Necunoscutului". Chiar am putea spune ca trupul omului este activat intr-un mod misterios de muzicalitatea corpurilor sale subtile. "Linistea" aparenta dintre sunete vibreaza cu putere si ajunge la organele fizice, influentand astfel functiile acestora. Cercetarile lui Steiner sunt insa complexe, deoarece ele aprofundeaza raporturile ezoterice existente intre "arhitectura" invizibila a celor trei corpuri (fizic, astral si cauzal) si fascinanta muzica a sferelor care a constituit mereu un punct major de interes pentru initiatii, inteleptii si preotii din vechime, in special cei din Egiptul Antic.
Muzica pura este in primul rand o muzica spirituala
Teoria lui Pitagora asupra raporturilor analogice intre note, numere si influentele planetare isi are in fapt izvorul in marile secrete ale initierilor egiptene. Asadar, muzicoterapia chineza, persana sau egipteana exista deja cu mult inaintea aparitiei principiilor psihanalizei moderne. Muzica pura este mai intai de toate o muzica spirituala, avand la baza intelegerea si adaptarea unor legi simbolice universale.
Imblanzitorii de serpi, simbolic vorbind, se straduiesc sa realizeze ascensiunea energiilor subtile. Sarpele, fireste, o reprezinta pe Kundalini, o miraculoasa energie a vindecarii. Caduceul lui Mercur sau caduceul lui Hermes este reprezentat de incolacirea simetrica a doi serpi, avand o simbolistica si referinta precisa in fiziologia subtila a fiintei umane. La modul sugestiv, cantecul imblanzitor de serpi nu reprezinta altceva decat realizarea controlului desavarsit asupra acestei extraordinare energii bazale in fiinta, care este Kundalini, si mai apoi ascensiunea ei spre crestet, pentru a realiza Unitatea Primordiala.
Repetitivitatea armoniilor sonore creeaza stari modificate ale constiintei
Imnurile vechii traditii ebraice exprimau convingerea ca intregul Univers rezoneaza cu o melodie celesta si divina. Celebrul kabbalist Abraham Aboulafia, care a trait in sec. al XIII-lea d.Hr., cunostea tehnici speciale prin care avea posibilitatea sa modifice starea de constiinta a unei fiinte umane pornind de la alfabetul ebraic si de la puterea sunetului. Asa dupa cum precizeaza si Edward Hoffman in cartea sa "Iudaismul mistic si psihologia moderna", Abraham Aboulafia era, in realitate, un maestru desavarsit al practicii Kundalini Yoga, controland astfel perfect suflul subtil, precum si aspectele care implicau concentrarea mentala si meditatia. El s-a orientat cu precadere asupra practicii specifice pentru dezvoltarea focului subtil intern, pe care maestrii tibetani o cunosc sub numele de tumo. Sistemul de gandire al lui Abraham Aboulafia a influentat decisiv stiinta Kabbala-ei. Acest initiat a demonstrat, printre altele, ca modul repetitiv (ostinat), folosit in desfasurarea unei anumite secvente muzicale, avand la baza stiinta ritmului si a executiei precise, este modalitatea principala de obtinere a unor stari modificate, profund elevate, ale constiintei.
Astfel, atunci cand emotia ritmului si inalta frecventa de vibratie a armoniilor sonore elevate patrund in profunzimile inimii si ale sufletului, ego-ul efemer inceteaza sa se mai manifeste, iar universul intreg este resimtit atunci plenar in chiar fiinta ascultatorului, devenit astfel "arborele lumii".
profesor yoga Dan Bozaru


sursa: http://suntsanatos.ro/
22. Orice boală – un învăţător - Dec 28, 2019 6:46:00 PM
Sănătatea – un echilibru dinamic al regimului de viaţă„Atât în acest Univers, cât şi în celelalte universuri sau dimensiuni de existenţă,totul este de natură energetic-vibratorie şi se supune, analogic, principiilor rezonanţei.”
Maeştrii medicinii orientale ne indică, dacă dorim să ne păstrăm sănătatea în bune condiţii sau să vindecăm o boală, să fim atenţi atât la condiţiile exterioare (caracteristicile vremii şi sezonul în care se petrece acest lucru), la alimentaţie cât şi la modul propriu de gândire. Pentru o sănătate perfectă este necesar ca regimul de viaţă zilnic să îmbine armonios caracteristicile muncii pe care o depunem cu vremea de afară şi cu ceea ce mâncăm. Dar mai presus de toate se află atitudinile interioare şi modul propriu de a gândi. Acestea, în caz de boală, ne pot  aduce vindecarea foarte rapidă sau adâncirea morbidă într-o boală cronică. În acelaşi timp, înţelepţii ne sfătuiesc ca în caz de boală să nu învinuim nici vântul prea aspru, nici curentul în care am stat, nici soţia care a făcut mâncarea prea picantă etc., ci să ne privim cu sinceritate şi să conştientizăm ceea ce ne-a făcut să acceptăm condiţiile respective fără să facem nimic. În cazul unei boli care apare, incursiunea în noi înşine trebuie să fie detaşată şi profundă.  

Universul minţii este extrem de complex şi fascinant, iar modul de prelucrare al informaţiilor este propriu fiecăruia, deşi există  o structurare şi anumite legităţi naturale ale planului mental – aceleaşi pentru toate fiinţele umane. Funcţiile şi operaţiile realizate de creier sunt mult mai complexe decât cele ale unui computer. Utilizând modelul sintetic de funcţionare al calculatoarelor vom putea înţelege, în parte, modul în care funcţionează, în intercorelare, structurile minţii noastre. Aşadar orice gând, intenţie sau dorinţă care apare la un moment dat în minte, în funcţie de conţinutul său, va fi direcţionată la un moment dat spre un anumit organ de acţiune, pentru finalizare. Ceea ce determină locul şi modalitatea de finalizare a gândurilor şi dorinţelor este tocmai conţinutul acestora şi intenţiile profunde existente.

Tratamentele alopate ale diverselor afecţiuni îndepărtează manifestările nedorite ale lor, dar nu şi cauza reală. Tratarea definitivă a acestor afecţiuni se realizează printr-o abordare complexă a lor, atât fizică – prin tratamente naturale cu plante vindecătoare, cât şi psihică şi spirituală, pentru a înţelege şi a corecta atitudinea greşită care a determinat apariţia lor. Orice boală trebuie privită ca pe un ajutor în transformarea spirituală. Trebuie doar să avem curajul şi onestitatea interioară de a privi… în oglindă şi de a ne vedea „diformităţile”, deoarece orice perturbare a sănătăţii este de fapt o reflectare a problemelor cu care ne confruntăm. Rezolvate cu succes, acestea ne vor aduce nu numai o stare de sănătate foarte bună, ci şi o transformare spirituală necesară.
sursa: http://www.yogaesoteric.net/
23. Nirvanashatkam – Şase strofe despre eliberare - Dec 23, 2019 3:49:00 PM
Sunt Constiintasi Fericire fara Forma, sunt SHIVA, sunt SHIVA!Nu sunt nici intelectul, nici gandirea si nici simtul eului, nici mintea.Nu sunt nici auzul, nici gustul, nici mirosul, nici vederea.Nu sunt nici eterul, nici pamantul, nici focul, nici aerul.Sunt Constiintasi Fericire fara Forma, sunt SHIVA, sunt SHIVA!Nu sunt nici suflul vital, nici cele cincieteruri vitale.Nu sunt nici cele sapte componente ale corpului, nici cele cinci invelisuri.Nu sunt nici cele cinci organe de actiune.Sunt Constiintasi Fericire fara Forma, sunt SHIVA, sunt SHIVA!Nu sunt nici aversiune, nici atractie, nici aviditate, nici ratacire.Nu cunosc nici orgoliul, nici invidia.N-am nici obligatii, nici interese, nici dorinte, nici pasiuni.Sunt Constiintasi Fericire fara Forma, sunt SHIVA, sunt SHIVA!Pentru mine nu exista nici actiunile bune, nici actiunile rele, nici placerea, nici suferinta.Nu exista nici macar incantatiile rituale, locurile sfinte, Vedele sau actul sacrificial.Nu sunt nici placerea, nici obiectul placerii si nici agentul placerii.Sunt Constiintasi Fericire fara Forma, sunt SHIVA, sunt SHIVA!Nu cunosc nici moartea, nici indoiala, nici diferentele de casta.Nu am nici tata, nici mama, caci eu sunt nenascut.Nu am nici un prieten, nici o ruda, nici un maestru, nici un discipol.Sunt Constiinta si Fericire fara Forma, sunt SHIVA,sunt SHIVA!Sunt etern, neschimbat si fara forma.Prin ubicuitatea mea exist pretutindeni.Nu sunt atasat de organele de simt si de aceea nu am nici o dorinta.Nu cunosc nici libertatea, nici robia,Sunt Constiintasi Fericire fara Forma, sunt SHIVA, sunt SHIVA!Shankara 
sursa: http://centrul.kamala.ro/
24. A sosit Solstițiul de iarnă 2019!!! - Dec 21, 2019 6:56:00 PM
A sosit vremea Solstițiului. Duminică, 22 decembrie 2019, ora 06:19, are loc Solstițiul de iarnă. Putem spune că Solstițiul reprezintă începutul (sau mijlocul sărbătorilor... trebuie cercetat serios acest fapt) sărbătorilor de iarnă. Acum cerurile se deschid și Pământul este inundat de magie și energie. Este un moment bun să medităm și să ne deschidem inima către umanitate și către întregul Pământ. Începând de luni ziua se va mări și vibrația se va schimba. Dacă până acum nu v-ați făcut o imagine despre viitorul vostru, faceti-o acum, punând sentimentele cele mai curate și frumoase în imaginile proiectate în gandurile voastre.Vă urez un Solstițiu Fericit!!!
Imagini pentru solstitiu iarna
25. Deepak Chopra – Ce este Spiritul? Video - Dec 20, 2019 1:15:00 PM