Despre mine

Demnitar Demagog

Blog cu politicieni demagogi, declaratii, politica, demagogie, partide din Romania.

Blogs Home » Politic » Politicieni » Demnitar Demagog

Demnitar Demagog

Blog cu politicieni demagogi, declaratii, politica, demagogie, partide din Romania.

Articole Blog

01. DNA: CONNECTING PEOPLE - IN PSD - Oct 20, 2014 6:16:00 PM
Cat de bine se potriveste ....in vremurile noastre.


02. Tiberiu Nitu l-ar vrea scăpat pe Voiculescu - May 27, 2014 6:41:00 AM
Procurorul general Tiberiu Niţu ar fi vrut un Cod Penal care-l favorizează pe Voiculescu. Ce spune Curtea Constituţională.?
Procurorul general, Tiberiu Niţu, susţine, într-un document oficial, că legea penală mai favorabilă se determină folosind metoda denumită generic "metoda instituţiilor autonome". Adică, în viziunea lui Niţu, judecătorii trebuie să aleagă articole din vechiul şi noul Cod Penal cât mai favorabile infractorilor. Acest procedeu l-ar avantaja pe Dan Voiculescu, judecat pentru o fraudă de 60 milioane euro în dosarul privatizării ilegale a Institutului de Cercetări Alimentare. Curtea Constituţională a decis recent că metoda propusă de Niţu este neconstituţională. Interpretarea CCR arată că o astfel de interpretare juridică ar încuraja infractorii să comită mai multe infracţiuni deoarece ar urma să primească pedepse cu suspendare... (nu conteaza atâta timp cât scapă cine trebuie)Sursa foto: evz.ro
Citeste mai mult pe Gandul.Info
03. CT Popescu: Nu cred că există un procuror care să-și denigreze COLEGII, așa cum face Ponta - Apr 8, 2014 6:03:00 PM

"Problema gravă este legată de colegii lui procurori. Ponta uită că la bază este procuror. Nu cred că există un procuror care să-și insulte colegii și să-i denigreze, așa cum face Ponta. Ponta este premier, DNA este tot un organ al statului. Cum este posibil ca premierul să denigreze o instituție cum este DNA fără dovezi și să afirme că baronul de Mehedinți Duicu este luat, arestat, cercetat de DNA doar pentru că este popular și votat? Cum să ai o asemenea atitudine îndreptată împotriva statului. Astfel de afirmații le pot face politicienii de partid, dar premierul nu are voie să atace justiția țării. Nu are voie să se pronunțe, pentru că problema cu care ne confruntăm în 2014 este vot și vinovăție, vot și adevăr. Anul ăsta, vom vedea cum răspunde poporul român la un test. Cum a evoluat din punct de vedere al justiției și morale, dacă a înteles că vinovăția sau nevinoția nu se stabilesc prin vot. Ponta dorește să acrediteze ideea că adevărul în legătură cu vinovăția sau nevinovăția cuiva este dat de votul popular, ceea ce este periculos.", a comentat CT Popescu.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ct-popescu_1416808.html#ixzz2yJprh85Z 

04. Boc: Ponta are dreptate, dosarul Nastase e politic. Toti PSD-istii s-au turnat intre ei - Jan 8, 2014 7:30:00 PM

Fostul premier Emil Boc considera ca actualul șef al Guvernului, Victor Ponta, "greșește profund", atunci când se amesteca in declarații care sa vizeze puterea judecătorească și justiția, făcând referire la afirmațiile acestuia privind sentința de condamnare a lui Adrian Năstase.
In cadrul unei conferințe de presa susținute la Cluj, Emil Boc a subliniat, ironic, ca premierul Ponta are dreptate când spune ca dosarul Năstase este politic, fiind vorba de social-democrați care s-au turnat intre ei.
"As face un comentariu de natura ironica, in sensul ca, da, Ponta are dreptate. Dosarul Năstase este, in ghilimele, un dosar politic, pentru ca toți turnătorii și denunțătorii din dosar sunt PSD-isti, de la Sechelariu, la Jianu sau consulul din China, toți PSD-istii s-au turnat intre ei. Deci, este un dosar politic PSD, iar din acest punct de vedere, premierul Ponta are dreptate", a comentat Emil Boc, potrivit Mediafax.

Citește mai mult pe Ziare.com
05. Român din Covasna, bătut pe stradă în noaptea de Revelion fiindcă nu vorbește maghiara - Jan 4, 2014 11:10:00 AM
Fostul lider al PD-L Covasna, Gheorghe Preduţ, a reclamat la Poliţie că a fost bătut în noaptea de Anul Nou de un grup de tineri, pentru că nu ştia limba maghiară, potrivit Mediafax. Bărbatul a ajuns la spital cu o coastă ruptă.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Nicoleta Marin, Dispeceratul Poliţiei a fost sesizat, în noaptea de Revelion, că un bărbat din Sfântu Gheorghe a fost agresat de un grup format din cinci sau şase tineri, în zona centrală a oraşului, în apropierea Tribunalului Covasna, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Nicoleta Marin, Bărbatul, despre care surse locale au declarat că este Gheorghe Preduţ, fost preşedinte al PD Covasna în perioada 1994-2001, le-a spus poliţiştilor că tinerii i-au adresat întrebări în limba maghiară, iar după ce le-a răspuns că nu vorbeşte această limbă a fost luat la bătaie.

Preduţ a fost transportat la Spitalul Judeţean, iar joi a depus o plângere la Poliţia Sfântu Gheorghe.

Citeste mai mult: adevarul.ro
06. Înapoi, prin rotație - Feb 17, 2013 12:43:00 PM

Înapoi, prin rotațieÎnlăturarea pe 27 aprilie 2012 a executivului condus de Mihai Răzvan Ungureanu a manifestat directe repercusiuni asupra partidului aflat la guvernare. Democrat-liberalii au cedat puterea colosului USL-ist, ce a luat ființă prin fuziunea partidelor PSD, PNL și PC, dorința de a ajunge la ocârmuirea statului dovedindu-se mai presus de oricare principiu sau doctrină. Țelul a fost atins. Social-democratul Victor Ponta deține acum în custodie destinele românilor. Dar socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Multitudinea promisiunilor efectuate până la preluarea puterii s-a transformat în pulbere și praf. Doar salariile au fost, cu chiu, cu vai, reîntregite. În rest, un val de taxe noi și de scumpiri. Impunerea unui impozit de 16% pentru crescătorii de animale, impozit pe care aceștia nu îl datorau anul trecut, creșterea tarifelor RCA, taxe speciale pentru distribuitorii și transportatorii de gaze naturale, majorarea accizelor, sunt numai câteva din prevederile de acest gen, deloc compatibile cu standardul de așteptare al cetățenilor. 
Dictonul ”la plăcinte înainte, la război înapoi” pare să se muleze perfect prezentei stări de fapt. Căci într-un fel se vedeau lucrurile din opoziție, și în cu totul alt fel, de la fotoliul mult-râvnitei guvernări. ”Noi nu ne vindem țara”, primește în acest context metamorfoza sloganului populist. Tonul categoric prin care se interzicea exploatarea gazelor de șist a fost înlocuit acum printr-un aviz favorabil din partea ANRM, ce arată că explorarea și exploatarea lor nu este interzisă. 
Guvernul pare să bată pasul pe loc atunci când vine vorba de problema spinoasă a creării locurilor de muncă, problemă lăsată, din nou, în responsabilitatea unor ipotetici investitori. Atâta doar că oamenii nu mai au vreme să aștepte. Ștampila votării direcționată către USL a reprezentat o consecință a promisiunilor, dar și a denigrării democrat-liberalilor, în slujba căreia mai multe trusturi mediatice și-au angajat întreaga iscusință. Dată fiind îndârjirea cu care armata de susținători a luptat în tranșeele diverselor posturi TV, finalitatea nici nu se putea să fie alta decât cea scontată. Oamenii au început astfel să îl asemuie pe Victor Ponta cavalerului în armură strălucitoare, justițiarului nepereche, un nou Mesia, capabil să transforme România într-un tărâm cum nu s-a mai văzut, în care tot ce zboară se mănâncă, iar câinii au într-a lor coadă atașați câte un covrig, sau chiar și doi, cine poate ști?, în funcție de posibilități. 
Realitatea învinge însă orice utopie, iar premierul Victor Ponta s-a dovedit a fi, până la urmă, aidoma predecesorilor. Nici o diferență, câtă vreme problemele fundamentale ale traiului de fiecare zi nu dau nici un semn că ar putea să își găsească rezolvarea. De la începutul noii guvernări, instaurată cu trâmbițe și surle, au trecut 10 luni. Am asistat în tot acest răstimp fie la scandaluri, fie la eschivări cu iz școlăresc, în virtutea cărora de vină pentru toate ar fi doar greaua moștenire lăsată de portocalii, fie la noi prevederi, menite să îngreuneze și mai mult, bugetul cetățeanului de rând. 
Dacă o vor mai ține tot așa, USL-iștii ar trebui să se obișnuiască încă de pe acum cu revenirea mult-hulitului PDL, în chip triumfal, la frâiele puterii. Cunoaștem oamenii. Știm că entuziasmați de noua putere, aceștia o lasă baltă atunci când se conving că laptele și mierea este cu neputință să curgă din belșug pentru toți, îndreptându-și speranțele, curios, nu spre o nouă formațiune politică, ci spre partidul de la trecuta guvernare. Iar rocadele între marile partide și ignorarea completă a celor de dată mai recentă reflectă nota caracteristică a României de după 1989. Dacă nu e PDL, atunci e USL. Iar dacă USL se va scinda, identitatea partidului ce va rămâne în scrutinul electoral este mai mult decât evidentă. Cei angrenați in luptă vor rămâne social-democrații, știută fiind adeziunea deloc suficientă pe care românii o au atunci când vine vorba despre conservatori sau liberali.Autor: Moldovan Roxana-Luiza
07. (VIDEO) Aterizează Ponta: Ponta, deranjat de primirea de la Maramures: Ce? Eu sunt Ceausescu? - Nov 18, 2012 10:20:00 AM
Premierul Victor Ponta s-a aratat deranjat de primirea de care a avut parte in Maramures, unde localnicii i-au intampinat pe el si ceilalti lideri USL cu paine si sare.
"Ce? Eu sunt Ceausescu sau de ce ne primiti asa? Eu spun ca ati facut gresit. Lasati primirile astea, mie nu-mi plac primirile astea. Uite doamna mi-e simpatica si gust. Dar dumneavoastra nu-mi sunteti simpatici, daca ma primiti asa, ca pe Ceausescu.

Cine s-a ocupat de treaba asta? Va e dor de vremurile alea?", a apus premierul Ponta, potrivit Adevarul.

Crin Antonescu nu a avut nimic de comentat si a primit linistit tot ce i-au oferit oamenii care il asteptau la aeroport.

Conform traditiilor, oaspetii sunt intampinati, in semn de bun venit, cu paine si sare.


08. Ponta Victoras - Oct 20, 2012 6:09:00 PM


09. Doi caraghioşi - Oct 20, 2012 5:56:00 PM
Mergând spre EST...

Pana la discursul lui Crin..... stadionul ere gol pe jumate!
10. George Becali a intrat in USL - Oct 20, 2012 5:42:00 PM


11. Ungureanu, atac la Antonescu: Habar n-are ce inseamna politica externa - Aug 14, 2012 7:26:00 PM

Liderul Inițiativei Civice de Centru-Dreapta (ICCD), Mihai Răzvan Ungureanu, a afirmat ca președintele interimar, Crin Antonescu, este "complet neprezidentiabil", întrucât "habar n-are ce înseamnă politica externa și relațiile internaționale" și nu dorește sa învețe, "la vârsta pe care o are, elemente care țin de practica funcției de președinte".
"Pe seama experientei diplomatice, acestea nu sunt declarații responsabile, sunt declarațiile unui cetățean care habar n-are ce înseamnă politica externa și relațiile internaționale, n-a învățat nimic privind în jur, pe de alta parte, domnia sa evident are câteva complexe pe care nu reușește sa le conțină, are nevoie sa le exprime", l-a atacat Ungureanu pe Antonescu, la Realitatea Tv, comentând reacția președintelui interimar după întâlnirea cu emisarul Departamentului de Stat american.Citește tot articolul pe Ziare.com
12. Victor Ponta: My name is Paste. Copy Paste. - Jul 3, 2012 1:09:00 PM
The Economist, despre Victor Ponta: My name is Paste. Copy Paste.


Scandalul de plagiat ce inconjoara lucrarea de doctorat a premierului roman, Victor Ponta, nu da semne ca s-ar stinge. Un nou articol aparut marti in presa straina pe aceasta tema are titlul "My name is Paste. Copy Paste.". 
Publicat de sectiunea de blog a publicatiei The Economist, articolul da sentinta chiar din titlu. "Numele meu este lipit. Copiat si lipit", s-ar traduce in romana, desi varianta in limba engleza este larg utilizata. Potrivit loialistilor de partid, premierul Victor Ponta este intr-o companie selecta, incepe articolul. Ministrul de Interne, Ioan Rus, a sustinut, vineri, ca "inca de la Platon si Aristotel, toti cei care au scris un doctorat in filozofie, stiinte sociale, a plagiat".
Dincolo de amuzamentul pe care l-ar putea starni declaratia lui Rus, continua sursa citata, este un indiciu al faptului ca in pofida incercarilor energice - stangace spun rivalii - de a reduce la tacere scandalul de plagiat, premierul de 39 de ani s-ar putea indrepta spe acelasi cimitir politic care contine cadavrele ministrului german al Apararii, Theodor zu Guttenberg, si al presedintelui Ungariei invecinate, Pal Schmitt.
13. Schimbarea proiectului Autostrăzii spre Sibiu are la bază dorinţa premierului Victor Ponta şi a lui Adrian Năstase ca autostrada să treacă prin localitatea Cornu - May 29, 2012 7:24:00 PM

Deputatul Cornel Ştirbeţ, candi­datul PDL la preşe dinţia Consiliului Judeţean Sibiu, a declarat, într-o conferinţă de presă că schimbarea proiectului Autostrăzii spre Sibiu are la bază dorinţa premierului Victor Ponta şi a lui Adrian Năstase ca autostrada să treacă prin localitatea Cornu, conform publicației tribuna.ro.

„Vreau să vă spun că în 2003, Miron Mitrea, ministrul PSD al Transporturilor a vrut ca autostrada culoarului IV Pan­european până la Sibiu să meargă mai bine pe Braşov, decât pe Piteşti. Toate argumentele erau de ordin tehnic, de ordin financiar, dar argu­mentul real şi foarte aplicat, era fap­tul că plecând din Braşov, autostrada ajungea şi la Cornu, Cornu fiind o localitate foarte importantă din zona de sud a României. Acolo, sunt nişte domenii care aparţin domnului Năstase şi domnului Victor Ponta. De fapt socrului său, soa­crei domnului Ponta, colegei mele de liceu. Proiectul, după cum ştiţi, nu s-a făcut pe Braşov, s-a discutat mai bine de 10 ani, a intervenit la data respectivă în discuţii UDMR şi cei interesaţi din zona de nord-vest a ţării şi aşa s-au schimbat priori­tăţile prin lege, iar în loc de Culoarul IV Paneuropean, care era finanţat de Uniunea Europeană, s-a ajuns la autostrada Bechtel, care aceasta oricum ajungea prin Braşov, către Bucureşti. Cu toate dificultăţile pe care le cunoaşteţi, cu toate proble­mele care au avut loc la Bechtel, repet, după 10 ani, în 2009 s-a reuşit datorită insistenţei ministrului Anca Boagiu să se reia Culoarul IV, să revină culoarul IV Paneuropean ca primă prioritate. S-au licitat toate tron­soanele, s-au purtat discuţii cu privire la Sibiu - Piteşti, iar aici tre­buie să vă spun că erau variante de finanţare, pentru că varianta de finanţare era până în acest an, până în 2012, doar până la Sibiu - finan­ţare europeană”, a spus Cornel Ştirbeţ.
14. Ponta: Leul nu trebuie salvat, s-a devalorizat mai putin decat alte monede - May 28, 2012 6:12:00 PM
"Leul nu trebuie salvat, leul s-a devalorizat cu 1,8%, de exemplu, zlotul într-o economie mai puternica decât a României, in cea a Poloniei, s-a devalorizat cu 5%, forintul chiar mai mult decât leul", a declarat premierul.

"In ceea ce privește strict cursul de schimb, este atribuția Băncii Naționale și am spus tot timpul ca am încredere în capacitatea Băncii Naționale, împreună cu Ministrul de Finanțe sigur ca da, care provine tot de la Banca Națională, de a lua toate masurile necesare", a mai spus Ponta.

DA, cu alte cuvinte, domnul Ponta nu are nicio soluție... asa că, .. dragi romani cu rate la bănci.. dormiți liniștiți, Guvernul are "grijă" de voi. Toată stabilitatea clădită s-a dus pe apa sâmbetei.


15. Atacul celui mai cinstit guvern - May 27, 2012 1:11:00 PM

Victor Ponta se mișcă fulgerător din postura de prim-ministru. Schimba totul îngrijorător de repede, asta chiar în timp ce clamează faptul ca el conduce cel mai cinstit guvern din cate s-au văzut.
Cu toate astea, șeful Guvernului se poate lauda ca, în timpul scurt de când a ajuns la conducerea Executivului, a reușit sa facă niște numiri care par făcute nu pentru consolidarea statului de drept, ci pentru atacarea a tot ce înseamnă corectitudine. 

De la cei doi farsori-plagiatori despre care a scris presa - Corina Dumitrescu și Ioan Mang - trecând pana la Constantin Grajdan, cel care, pur întâmplator, a jucat pentru binele lui Adrian Năstase în "Trofeul Calității", și ajungând la apropiatul și avocatul sinistrului personaj Cătălin Voicu, adică Șerban Nicolae, numit secretar de stat "pentru relația cu Parlamentul" la mult-doritul Minister de Interne, Ponta "a reușit-o".

I-a numit pe "cei mai buni dintre cei buni". Doar daca ne gandim ca Grajdan l-ar putea "face scapat" pe Adrian Nastase prin renuntarea de catre ISC la prejudiciu, realizam importanta lui, realizam ce bagaj si-a pus in spate, cu buna stiinta, noul premier. Nu scandalul Grajdan e cel care ma ingrijoreaza cel mai mult, insa. Serban Nicolae ar putea fi cel mai periculos, prin apropierea sa de un personaj mai apropiat in comportamente de vreun mafiot sicilian.

In sfarsit, Catalin Voicu are om la interne
Asta daca nu credem ca 1. N-are alta legatura cu senatorul manuitor de judecatori Catalin Voicu decat aceea ca sunt amandoi avocati si 2. Catalin Voicu e un nevinovat caruia i s-au inscenat cel mai mare atac la adresa statului de drept prins pe banda in Romania ultimilor ani. Sa urmarim ce se intampla la Ministerul de Interne in perioada urmatoare. Am putea avea mari surprize.

Ponta, depasit de situatia sau complice?

La ce s-a gandit Ponta cand i-a numit? A mizat pe cinstea lor? I-a iesit o colectie de oameni dubiosi, patati sau pur si simplu incompetenti.

Sau sa ne gandim altfel. Controleaza Ponta ce se intampla? Poate impune doar oamenii care ii convin? Daca da, iese prost din situatia asta.

Ce m-a stupefiat la Ponta referitor la controlul asupra institutiilor si oamenilor din Guvern? Nu faptul ca, in opinia lui, cei care il acuza in scandalul Grajdan nu ar avea bun simt, ci raspunsul pe care l-a dat unui jurnalist care l-a intrebat daca va cere ca ISC sa retraga hartia prin care institutia a renuntat sa se mai considere prejudiciata in dosarul "Trofeul Calitatii".

"Nu sunt șeful ISC", a spus. Adică? Nu putea spune ca retrage hârtia? Ca va cere asta noului șef ISC, altfel îl demite? Cum poate sa spună ca nu intra în atribuțiile lui? Ce conduce el, dacă e asa?

Cuza, vinovat pentru disparitia prejudiciului in dosarul "Trofeul Calitatii"

Cel mai cinstit ce?

Știam ca PSD si PNL nu sunt cele mai cinstite partide, cum nici PDL sau altele nu sunt. Știam ca vor apărea surprize, ca vor fi oameni dubioși, slabi sau de-a dreptul corupți. In orice guvernare vom avea.

Dar... asa repede? N-a trecut nici măcar o luna și deja guvernul Ponta a fost implicat în mai multe scandaluri decât am fi putut crede. Un start prost, pe care încă îl acoperă amintirea unei guvernări PDL care s-a dovedit proasta în multe situații, multe masuri de imagine și eterna luna de miere pe care o primesc toți, la început. 

Mi-e teama de ce se va întâmpla mai apoi. Nu pentru USL, care are toate șansele sa câștige alegerile chiar și cu poveștile astea necinstite, ci pentru noi, cei care "tragem" efectele guvernării. Sursa: Ziare.com
16. Regele oratorilor. Asa ceva nu s-a mai vazut de cand e Lumea si Pamantul, ...doar la Antena 3 puteti admira! - Apr 29, 2012 5:50:00 PM

Emisiunea „Panorama” de la Antena 3 i-a oferit, ieri, premiul special pentru „discursul excepțional din Parlament” președintelui PNL Crin Antonescu. Laudele exagerate și alăturarea stranie cu promo-ul de la emisiunea „Secvențial” a lui Adrian Ursu ridică mari semne de întrebare.

Emisiunea Panorama, Antena 3. Sâmbătă 28 aprilie. Val Vâlcu și Norica Nicolai se ceartă pe viitorul sumbru al lui Boc. Prin cască, realizatoarea Oana Stăciulescu e informată că în direct e însuși Crin Antonescu.

Ridică spre regie brațele a neputință. Nu-i vine să-i întrerupă pe invitați. „Avem în această emisiune un premiu special, n-am ajuns încă acolo, dar vă spun de-acuma că vă este adresat premiul special pentru discursul excepțional din Parlament. Considerat de noi, realizatorii acestei emisiuni, cel mai bun discurs pe care l-am auzit în ultimii 20 de ani. Dar o să vedeți în partea a doua a emisiunii...”

Crin Antonescu, prin telefon: „Mulțumesc foarte mult pentru premiu, sunt flatat. Trebuie să vă spun, însă, fără falsă modestie, că au mai fost discursuri mai bune decât acesta, câteva am ținut eu...” Emisiunea continuă. Pauză de publicitate spre final.

Ultimul promo este la emisiunea „Secvențial” a lui Adrian Ursu. O secvență din „Scrisoarea pierdută”: celebrul discurs al lui Nae Cațavencu: „Voi progresul și nimic alt decât progresul. Pe calea politică (Bravo!)... Socială (Bravo!)... Economică (Bravo!)... Administrativă (Bravo!)... Și (Bravo!)...etc”. Apare Adrian Ursu, în costum de secol XIX, à la Caragiale: „Vi se pare că s-a schimbat ceva în 150 de ani? Decupăm secvențele, le punem față în față și căutăm împreună asemănările și deosebirile”.

„Panorama” reîncepe abrupt, cu un fragment din discursul premiat al lui Crin Antonescu: „Există în mod evident domnule prim ministru, școli pe care nu le-ați făcut sau pe care le-ați făcut prost.” (Aplauze) etc. Tonul, gesticulația, seamănă frapant cu ale lui Cațavencu. Realizatoarea se scuză că nu a putut prezenta discursul integral, „o lecție de oratorie”, merită căutat și ascultat pe internet. Bogdan Chirieac intervine: „Nu e doar o lecție de oratorie. Este un om care vorbește. („Așa e”, confirmă realizatoarea). Dincolo de orice, Crin Antonescu nu e un lider politic, nu e un politician, e un om care vorbește.... În PNL niciodată nu a fost un căpcăun care să taie capete. Nu. A fost mereu un om înțelept care a mers pe calea dialogului.”

Oana Stăciulescu încheie apoteotic: „Și eu mărturisesc că, de 20 de ani fiind jurnalist, l-am urmărit pe domnul Crin Antonescu și nu mă îndoiesc niciodată că, dacă spune ceva, așa se va întâmpla. E un om de cuvânt și de onoare. Și, într-adevăr, e un om.” (Cortina)Sursa: EVZ.ro Cel mai mare Absent din Parlament este pregătit pentru funcția de Preşedinte al României. Bineînțeles, cu ajutorul Antenelor....
17. Ar putea castiga Prigoana in fata lui Oprescu? - Apr 1, 2012 10:45:00 AM
Cred pur si simplu ca Prigoana are sanse impotriva lui Oprescu. Chiar bune, daca e sa ne gandim de unde pleaca la lupta. Cel mai mare handicap al lui Silviu Prigoana nu este piciorul sau (lipsa), ci partidul din partea caruia candideaza.
Daca o mai punem si pe madam Udrea la socoteala, cea care l-a ales si l-a aruncat in lupta, in detrimentul 'telectualului Cristian Preda, scorul de la care pleaca Silviu Prigoana in confruntarea cu doctorul Oprescu ajunge sub cel al PDL (atat cat o mai fi).

Nu imi plac oamenii care-i lovesc pe cei cazuti. Si nu am o apetenta deosebita pentru a lovi in cel mai slab. Dimpotriva. Acum, cand in doamna Elena Udrea aproape toata lumea vede una dintre principalele cauze ale prabusirii PDL, cand fosta ministreasa este identificata drept cel mai sinistru personaj politic din ultimii 23 de ani, cand deopotriva comentatori, membri de partid si reprezentanti ai Opozitie o stigmatizeaza si o numesc responsabila de cel mai rasunator esec la Capitala, distrugand practic toate sansele partidului inca din momentul in care preluat sefia filialei - acum, cand a fost la mustata sa intre in campania alegerilor locale fara candidat - tocmai acum tin sa nu ma prefac a nu vedea sansele reale ale lui Prigoana. Cand cel mai usor lucru din lume ar fi sa mai dai inca un picior in fundul celui aflat in cadere libera, imi place sa intind mana. Sa ne gandim. Sa ne debarasam de toate prejudecatile, rautatile, sentimentele si resentimentele pe care le impartasim. Sa nu luam de bune lectiile unor scofalciti doar pentru ca le place sa se autointituleze intelectuali. Sa il judecam pe "gunoierul" Silviu Prigoana in lupta impotriva doctorului Sorin Oprescu potrivit contextului in care aceasta confruntare va avea loc.

De la inceput, ca sa fie clar: nu imi place deloc Silviu Prigoana si totusi as vota mai degraba cu el (daca as avea buletin de Bucuresti) decat cu mucalitul caterincos Oprescu. Silviu Prigoana nu ii este cu nimic superior doctorului, nici din punct de vedere politic, nici uman - ipocrizia, aproximatia, mistoul gratuit si fortat ii caracterizeaza in egala masura pe amandoi. Dar exista si o mica diferenta, esentiala in aceasta competitie - ori care ar trebui sa faca diferenta: am mult mai multa incredere in calitatile administrative ale patronului gunoier decat in cele ale doctorului angajat la stat o viata Oprescu.

Da, Silviu Prigoana este un politician primitiv, care emana uneori idei chiar periculoase, care nu are niciun fel de cultura si care se ghideaza doar dupa instinct. Mare amator de cancanuri, adora scandalul si face orice sa-l intretina doar pentru a fi in atentia publicului. Doar un asemenea individ ar fi putut sa spuna ca "Isus era doar tamplar, nu era mare smecher" si sa se foloseasca de aceasta afirmatie pentru a incuraja intrarea in politica si candidatura vrajitoarei Sultana. Acelasi Prigoana, care emite astfel de nerozii, sustine altele si mai mari precum reintroducerea pedepsei cu moartea sau transformarea Casei Poporului in Mall - Muzeu - Parc de distractii.

Silviu Prigoana nu are carte, dar stie ca multi dintre liderii lumii, din orice domeniu, au ajuns in varful societatilor fara nicio pregatire teoretica. Este punctul cel mai fragil al sau, avand si neavand dreptate in acelasi timp, dar sa nu ne mai incurcam dintr-atata lucru in aceata dezbatere. Pentru ca singurul lucru care conteaza in confruntarea dintre Prigoana si Oprescu este: care dintre cei doi au o mai mare abilitate administrativa de care sa se foloseasca pentru a moderniza si curata Bucurestiul - prioritatile Capitalei?

Trecutul lui Prigoana vorbeste de la sine aici, iar discursul sau si prioritatile electorale, bine structurate pe probleme practice si cat se poate de concrete - "cainii, siguranta cetatenilor si locurile de parcare", in comparatie cu "zburatoarele lui Oprescu", ating mai adanc nevoile si urgentele bucurestenilor decat toate celelalte visuri de marire si grandoare promise de doctorul Oprescu.

Cristian Preda, acest intelectual fitos care se amageste ca ar putea castiga un electorat care adora caterinca si personajele de circ, spunea despre Prigoana ca este o jignire pentru locuitorii Capitalei. Iar despre Emil Boc ca a fost si este un penibil. Ar fi de ajuns pentru a intelege adevarata dimensiunii a intelectualitatii sale. Dar mai ales spune totul despre morala unui om care inghite atatea mizerii, ramanand in partid, doar de dragul unor functii spre care partidul l-ar putea propulsa.

In comparatie cu toti acesti fini artisti ai inteligentei, il prefer oricand pe Silviu Prigoana. Macar are capacitatea de a se ridiculiza singur. Ori asta e deja o virtute, chiar si cand e practicata in exces pentru a atrage simpatia si nu pentru a demonstra onestitatea personala. Intre a medita fara consecinte, a promite zburatoare si a face putin, dar vizibil, e limpede de ce are nevoie un oras in pragul sufocarii.

Prigoana va plati insa impopularitatea uriasa a Udrei, gafele si dezastrul facut de PDL in ultimii ani si, mai ales, va fi invins de trendul descendent pe care se afla Traian Basescu - omul care ar fi trebuit sa garanteze pentru el, asa cum a facut-o pentru Blaga in 2008. Sursa: Ziare.com

18. Ziare.com: Cum se fura banul public - Mar 24, 2012 4:40:00 PM
Clientelism, corupție, jaf. Studiul IPP privind folosirea banilor publici oferă o adevărata secțiune prin acest amestec mizerabil care mulge România de mare parte, poate cea mai mare parte a resurselor sale.
IPP a pus lupa pe sistemul electronic de achiziții publice (SEAP), cel menit, pasămite, sa transparentizeze folosirea banului public și sa asigure o libera și onesta concurenta intre furnizori. Studiul, realizat cu sprijinul ambasadei SUA, are concluzii dramatice: în anii 2009 și 2010 au fost cheltuiți pe achiziții prin SEAP cate 10 miliarde de euro.

Partea aceasta, cat de cat transparenta, a cheltuielilor reprezinta insa mai putin de jumatate, adica 40%, din sumele cheltuite in total de diverse instituții ale statului. 60% din bani, adica vreo 15 miliarde anual, scapa chiar si acestei proceduri, pentru ca sumele sunt sunt contracte cu valori sub limita legala impusa de lege pentru licitatie.

Aceste, in total, in cei doi ani analizați, 30 de miliarde de lei au depins exclusiv in pixul directorilor instituțiilor de stat si nu exista niciun motiv sa credem ca selecțiile făcute de ei s-au bazat pe altceva decât clientelism sau coruptie.

Cu alte cuvinte, nu avem niciun motiv sa credem ca firmele au fost alese pe criterii de calitate sau preț si nu in funcție de comisionul vărsat in buzunarul funcționarului cu pricina si al partidului patron. Suma care scapă SEAP este atat de mare pentru ca multe dintre contractele mici încredințate direct au fost rezultate din împărțirea strategica a unor contracte consistente care in mod normal ar fi trebuit trecute prin sistemul de achiziții publice.

Dar sa ne întoarcem la contractele trecute prin SEAP. In 2009 si 2010, au existat 50 de fericiți câștigători ai parții leului. Ei au încheiat aproape 20.000 de contracte mari, in valoare totala de peste 6 miliarde de EURO anual. Adică mai bine de jumătate din banii rulați prin SEAP s-au dus către câteva firme, in primul rand din domeniul construcțiilor si al asfaltărilor. Tehnologica Radion, Spedition Umb, Strabag, Vega, TelDrum Alexandria din Teleorman sunt nume care va spun ceva? Regăsim clientela transpartinica, ce tine de ani de zile primele pagini ale ziarelor.

Daca pe primul loc in clasamentul cheltuielilor realizate prin SEAP se afla firmele de constructii, pe locul al doilea troneaza achizitiile din domeniul sanatatii, adica o imensa gaura neagra. Sa existe vreo legatura intre asta si faptul ca Lucian Duta, seful CNAS, institutie care deruleaza cea mai mare parte a acestor contracte pe bani publici, este practic inamovibil, indiferent de disfunctionalitatile din sistem? Circulatia banului in directia corecta nu are, se pare, sincope.

Dar sa vedem nu numai la cine, ci si pe ce au fost cheltuiti banii publici prin SEAP. Raportul IPP ne arata ca aproape un sfert din ei, adica 4,5 miliarde de euro in doi ani, au fost, practic, pradati. Suma acopera un sfert din bugetul anual de pensii, al carui deficit il plangem in fiecare an.

Pentru exemplificare, studiul prezinta un esantion de preturi de achizitie la o serie de produse si servicii - de exemplu: hartie, pe care Primaria Galati o cumpara la un pret aproape dublu (13 lei/top fara TVA) fata de Ministerul Administratiei si Internelor (7,58 lei/top) sau mobilierul stradal - banci, care sunt de 3 ori mari scumpe la Calarasi (983 lei/buc) fata de Resita (290 lei/buc). Sunt diferente de pret uriase, care nu pot avea nicio explicatie legala si onesta, indiferent cum am lua-o.

Adica, in concluzie, prin sistemul electronic de achizitii publice trec doar 40% la suta din banii cheltuiti de institutiile statului, pentru 60% nu se aplica practic nici aceasta minima garantie de legalitate. Iar din acesti 40%, un sfert sunt jefuiti. O concluzie dezarmanta.

Studiul IPP propune o serie de solutii pentru remedierea acestei situatii. Nici macar nu cred ca are rost sa fie enumerate pentru ca niciun partid, niciodata, nu le va pune in practica. Pentru ca toate partidele, fara exceptie, atunci cand sunt la Putere, folosesc achizitiile publice pentru drenarea salbatica a banului public. Nu cred ca legea achizitiilor publice trebuie schimbata in primul rand, ci legea de finantare a partidelor politice. Acolo e beleaua belelelor, nenorocirea nenorocirilor, acolo e sursa tuturor relelelor.

Dar cat timp partidele vor beneficia in continuare de generozitatea clientilor politici pe care ii vor rasplati in primul rand prin contracte generoase pe bani publici putem sa avem legea legilor achizitiilor publice si cifrele din raportul IPP tot nu se vor schimba. Sursa: Ziare.com
19. Victor Ponta: ... venim noi, practic trebuie sa venim sa le taiem salariile inapoi la oameni. E o mare pacaleala! - Mar 10, 2012 6:14:00 PM
"Noi, în 2013, ca rămâne domnul Băsescu la putere sau ca venim noi, practic trebuie sa venim sa le tăiem salariile înapoi la oameni. E o mare păcăleala!" - Victor Ponta, Realitatea Tv.

Uau! Cu asa Opoziție, ma tem ca ne mănâncă de vii actuala Putere. Înțeleg, desigur, ce a vrut sa spună Ponta. Dar oamenii vor rămâne fix cu atât - "dacă vin ăialalți, ne taie din nou salariile, măcar ăștia ne dau banii înapoi acum". Atât și nimic mai mult va rămâne în urma declarației lui Ponta. Nimeni nu va avea răbdare sa citească sau sa-l asculte ce a spus și după:

"Daca se majorează acum salariile, și nu se iau celelalte masuri care înseamna mai multe locuri de munca, venituri suplimentare la buget, în 2013 practic nu ai de unde sa le plătești. De aceea venim și spunem 'sa dea Dumnezeu sa fie acești bani, n-o sa se opună Opoziția la asta'" - V. Ponta. Lumea rămâne cu titlul știrii, niciodată cu explicațiile de după și cu raționamentele din spatele unei formulări tari. O fi Ponta tânăr, dar încă mai are de învățat prea multe se pare. Sursa: Ziare.com
20. Munca n-a ucis pe nimeni, dar Antonescu nu risca - Feb 26, 2012 8:28:00 AM
Crin Antonescu a intrat deja in folclor. Absenteismul lui din Parlament e legendar, ora la care iese din casa, de basm. Cand il bati pe Vanghelie sau Bercea Mondial la prezenta pe cele mai importante site-uri umoristice, te poti gandi ca e de ras. Dar, in realitate, deja nu mai e amuzant. 
E vorba de atitudinea fata de munca. E vorba despre dispretul fata de munca. Va zice ca nu e o slujba, e o demnitate. Putem sa-i spunem cum naiba vrem, e ceva pentru care ia bani de la stat. Banii contribuabililor. Si nu face mai nimic pentru ei.

Ce ar fi daca toti parlamentarii ar face precum Crin Antonescu si ar considera ca "e o demnitate", ca nu trebuie sa fii prezent in Parlament, dat fiind ca doar alegatorii te pot judeca pentru asta? Am avea o tara blocata. N-ar mai functiona Parlamentul.

De fapt, e mai mult decat simpla fuga de locul de munca, pardon, locul la care ar trebui sa presteze in numele demnitatii publice. E vorba de respect. Respect fata de ce intelegi sa faci pentru banii oamenilor. Respect fata de sarcina pe care ti-au dat-o oamenii cand te-au votat. Adica sa faci ceva. Ce anume? Pai, in principiu, ceea ce face orice parlamentar. Munca in Parlament. Nu prezenta continua, seara, la toate televiziunile de stiri. Sau, pe langa asta.

Si, nu in ultimul timp, e vorba de respect fata de un principiu. Acela ca, oriunde ai fi, trebuie sa faci treaba. Când esti un lider, sa dai un exemplu. Macar pe ala elementar, de a-ti misca trupusorul privilegiat pana la locul de munca. Din nou, e o chestie care tine de respect. De "Revolutia bunului simt", va mai amintiti, domnule Antonescu?...Test rapid: În ce comisie e Antonescu?

Putina lumea stie ca Antonescu e in comisia de Politica Externa a Parlamentului. Ar fi interesant sa vedem macar un lucru cat de cat semnificativ pe care l-a făcut în comisii, măcar ceva pe treaba asta. Unul. Sau în rest, nu neaparat in comisii.

Sigur, domnul Antonescu e un excelent orator. Dar cu ce ne ajuta asta? In schimb, ne-ar ajuta sa-l vedem in Parlament. Ca exemplu de normalitate pentru societate, daca nu pentru altceva. Asta e treaba lui. Sursa: Ziare.com
Si vrea să fie președinte... mai sunt și oameni care vor sa-l voteze.. ??!! Crin Antonescu Presedinte
21. "Luați site-ul de cultura și băgați-l în dubă! Hai, hai, pe Facebook!" - Jan 20, 2012 5:31:00 PM

Filmulețul intitulat "Luați site-ul de cultura și băgați-l în dubă!" a adunat aproape 22.000 de vizualizări, pe youtube, în ultimele zile. Este filmat de bloger-ii de la www.tustiai.ro,în timpul violențelor de duminică, 15 ianuarie 2012.

22. Platforma "Romania Liberala", liberalii spun ca nu le apartine - Jan 20, 2012 4:25:00 PM
O platforma online intitulata "romanialiberala.ro", care propune ca forma de guvernamant monarhia constitutionala parlamentara si cere obligativitatea votului, s-a lansat joi cu un Manifest in zece puncte.
"Nu am auzit de el. Nu stiu nimic despre acest site despre care vorbiti. E posibil sa fie o diversiune. Mai ales daca nu este semnat. O persoana corecta nu are de ce sa se ascunda. Deci e posibil sa fie inclusiv o diversiune. Mie acest lucru, anonimitatea, imi ridica mari semne de intrebare", a declarat viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu.
23. USL și-a plătit cu câte 50 de lei manifestanții de la mitingul din 19.01.2012. - Jan 20, 2012 3:01:00 PM
Pe youtube a fost postat un filmuleț în care se vede cum mai multe persoane primesc 50 de lei, la mitingul USL de pe Bd. Kiseleff, după ce sunt notate într-un tabel și semnează.
Filmulețul este intitulat "Dovada că USL și-a plătit protestatarii (19.01.2012)". În videoclip se vede cum două persoane vin, la interval de câteva zeci de secunde, la un bărbat care întocmește un tabel. Odată ce sunt notate în tabel și semnează, cele două persoane primesc 50 de lei. Filmulețul este realizat pe Bd. Kiseleff, acolo unde s-a desfășurat mitingul organizat de USL.

24. Antonescu către Ponta: "Tu trebuie să-i convingi că ești în București, eu că nu dorm" - Jan 18, 2012 5:25:00 PM
Întrebat dacă informaţiile apărute în presă l-au determinat să renunţe la raliul de la Monte Carlo, liderul PSD, Victor Ponta a subliniat că " nu s-a pus problema să participe", deși numele său și al copilotului Edwin Keleti erau înscrise pe lista participanților, și a acuzat  Evenimentul Zilei de faptul că "duce o campanie ridicolă". "Tu trebuie să-i convingi că eşti în Bucureşti, eu trebuie să-i conving că sunt în stare de veghe şi nu dorm . E greu cu Evenimentul Zilei!", a intervenit şi Crin Antonescu.
Citiţi mai mult: EVZ.ro 
25. Lider UDMR: Daca autoritatile forteaza maghiarii sa iubeasca statul roman, se numeste viol - Jan 12, 2012 5:04:00 PM
Liderul UDMR Sfantu Gheorghe Antal Arpad crede ca actiunea prin care autoritatile romane ii forteaza pe maghiari sa iubeasca statul se numeste "viol".
"Din pacate, se poate observa faptul ca, intrand intr-un an electoral, vom avea foarte multe discutii pe tema etnica. Unii vor dori sa foloseasca din nou cartea etnica in campania electorala.

In acest context, da-mi voie sa citez pe cineva, un poet roman, care a spus ca iubirea cu forta se numeste 'viol'. Acest lucru pot sa-l spun si eu. Daca autoritatile din Romania incearca sa ne oblige sa iubim statul cu forta, se numeste asta inseamna 'viol", a spus Antal, informeaza Romania Libera, care citeaza Mediafax.