Blogs Home » Spiritualitate » Religie » Crestinul azi

Crestinul azi

Crestinul azi, crestini evanghelici, biserici evanghelice, non denominationali, baptistiArticole Blog

01. Teoria conspirației - Religia Satanei - Aug 6, 2020 8:39:00 AM

                                                                                         


          Sfănta Scriptură ne spune să ne ferim de minciună: Diavolul este tatăl minciunii  Ioan 8:44... "Voi aveţi de tată pe diavolul;  El de la început a fost ucigaș; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii" .
 Astăzi oamenii nu mai sunt interesați de adevăr ci sunt dispuși să creadă orice se potrivește cu dorințele și cu prejudecătile lor .
 Restricțiile impuse de guvern pentru combaterea pandemiei cu coronavirus , care au culminat cu starea de urgență ,iau deranjat pe mulți oameni în România dar nu numai . Unora pandemia le-a creat prejudicii financiare uriașe sau de altă natură, "ultra-bisericoșii"  au fost deranjati de restricțiile impuse in lăcasurile de cult, așa ca toți împreună sau solidarizat pe facebook idendificând ca dușman comun Guvernul și  măsurile antipandemie  adoptate la indicația medicilor specialiști . Revoltații au aderat cu ușurință la Teoriile Conspirației  care circulă pe internet. 
Există mai multe astfel de teorii, una din acestea sunt bazate pe filmul produs in SUA numit "Plandemic" , și care a adunat milioane de vizualizari în rândul adepților conspirației.

   „Plandemic” a fost creat de regizorul Mikki Willis și de către Elevate Films, o companie care a mai promovat și alte teorii false în trecut. Clipul are la bază ideea că pandemia de coronavirus a fost creată intenționat pentru ca producătorii de vaccinuri să se îmbogățească. Printre cei care vorbesc în „documentar” se află și Judy Mikovits, un biolog care a publicat în 2009 în revista "Science" o lucrare potrivit căreia sindromul oboselii cronice este provocat de un virus provenit de la șoareci. Doi ani mai târziu, după ce studiile au arătat că afirmația lui Mikovits este falsă, ea a fost concediată, iar revista a retras articolul de pe site. 

Judy Mikovits susține, printre altele, că vaccinurile omoară milioane de oameni, că SARS-CoV-2 a fost creat în laborator și că Bill Gates are legătură cu asta, că măștile îi îmbolnăvesc pe oameni, nu îi protejează, și că apa de mare îi vindecă pe bolnavii de COVID-19.
 Revista Science a demontat toate aceste teorii. La fel și medicii.

 Ultra-religioșii obsedați de Apocalipsa au preluat de grabă aceste teorii ale conspirațiilor au făcut un ghiveci din cele două (conspirații și Apocalipsa) pe care le-au distribuit cu râvnă publicului în căutare de senzational de pe facebook . Așa că mulți creștini ortodocși, adventiști, unii penticostali (si chiar și un pastor baptist din SUA) au aderat cu entuziasm la aceste teorii mincinoase ale conspirațiilor. Ortodocșii au mai multe saituri de conspirații și Fake News care produc știri false conspirationiste  pe bandă rulantă și au grupuri de urmăritori de zeci sau sute de mii de persoane, care le redistribuie.  Neoprotestanții au și ei  un astfel de sait care periodic posteza astfel de teorii , în plus există grupuri pe facebook precum "Rezistanța Creștină" care prin administratorii săi promovează astfel de teorii mincinoase, la care se alatugă o mulțime de administratori si moderatori de grupuri pretins creștine care cenzurează (blochează) articolele care neagă sau condamnă teoriile conspirațiilor . 
  A crede și a promova teoriile conspirațiilor înseamnă practic a nega Știința și tot ce spun medicii specialisti si  profesorii universitari prestigioși  (precum Prof. Dr. Streinu Cercel, Prof. Dr. S.Bubenek - Prof. dr. Rafila, Prof. Dr. Sabina Zurac etc.)  care susțin pericolul reprezentat de boala Covid 19 . Cei 2-3 doctori (o infima minoritate) care neagă pandemia, pe internet sau la TV nu sunt speciaști în boli  infecțioase, și sunt motivați politic (membrii PSD, ALDE) să se opună măsurilor antipandemie susținute de guvern. 
Dar cei pe care nu-i interesează  adevărul ci doar interesele lor , distribuie  de dimineața până seara  același povești aberante ale marionetelor cu diplomă de medic.  

Ce trasături de caracter au oamenii care nu cred în COVID 19 

Exista șapte  tresături distrinctive, ale gândirii conspiraționiste, iar "Plandemic" oferă exemple ca la carte la toate. Aflând care sunt aceste tresături, ne poate ajuta sa idendificăm imediat teoriile conspiraționiste nefondate.
Convingeri contradictorii  Adepții teoriilor conspiraționiste vor atât de mult să nu creadă informațiile din surse oficiale, încât nu contează dacă propriile lor convingeri sunt în contradicție. Filmul „Plandemic” oferă două teorii false ale originii noului coronavirus. Filmul susține că SARS-CoV-2 provine dintr-un laborator din Wuhan, dar spune și că toată lumea de pe Terra are deja acest coronavirus de pe urma vaccinărilor anterioare, iar purtarea măștilor de protecție activează virusul. Așadar, nu există nicio coerență între cele două teorii false.

Suspiciune înainte de toate Adepții teoriilor conspiraționaste sunt extrem de suspicioși când vine vorba de informații din surse oficiale. Asta înseamnă că dovezile științifice care nu corespund cu teoriile conspirației trebuie să fie false (in viziunea lor).
Totuși, dacă cineva crede că datele științifice sunt falsificate, acea persoană ajunge să creadă că orice organizație științifică care aprobă „informațiile oficiale” face parte din conspirație. În cazul COVID-19, este vorba despre Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC), Administrația Alimentară și a Medicamentelor din SUA (FDA), dar și dr. Anthony Fauci. Practic, orice grup sau persoană care are cu adevărat cunoștințe științifice face parte din conspirație (ce aberant !).

Victime pentru totdeauna Adepții teoriilor conspiraționiste se consideră victime ale persecutării organizate. „Plandemic” continuă această tendință și spune că lumea întreagă este victimă a decepției propagate de media și chiar de noi înșine, noi fiind complici fără să știm.😆

În același timp, adepții teoriilor conspirației se văd drept eroi care luptă împotriva conspiratorilor. Imuni la orice fel de dovezi.

Este atât de greu să îl faci pe un adept al conspirației să se răzgândească pentru că teoriile sale sunt atât de inradacinate in mintea lui. Chiar și lipsa dovezilor pentru o teorie devine dovadă pentru acea teorie.
Evenimente petrecute la întâmplare sunt reinterpretate ca fiind cauzate de conspirații. Orice fel de legături sunt corelate cu semnificații sinistre.

Antidotul este gândirea critică  Există nenumărate strategii prin care teoriile conspirații pot fi demontate. O abordare ar fi să te imunizezi pe tine și conturile tale de pe rețelele sociale de orice fel de teorii ale conspirației sau astfel de adepți. O altă strategie ar fi să încurajezi oamenii să gândească analitic.
Antidotul pentru teoriile conspirației este gândirea critică, care implică o doză sănătoasă de scepticism în timp ce considerăm cu atenție dovezile disponibile.

 Problema este că cei care aderă la teoriile conspirațiilor au devenit din ce in ce mai agresivi în a-și promova ideiile și lor se datorează în mare parte nerespectarea regulilor de protecție impotriva pandemiei, prin faptul ca duc o campaniei de nagarea a existentei pandemiei si îndeamnă oamenii la nerespectarea regulilor care a dus în final la creșterea alarmantă a numărului de infectări, cazuri grave la ATI și decese.

Alin Jivan pastor la Biserica Renovatio marturiste într-o predică ca fost obsedat de teoriile conspirațiilor multi ani, pâna ce Dumnezeu la eliberat , concluzia pe care o trage el este că teoriile conspirațiilor sunt o lucrare demonică, și nu avem nici un motiv sa nu-l credem.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=q8U5BGurRLw&feature=emb_logo

...
02. Pastor Baptist despre cum trebuie să ne poziţionăm în privinţa Pandemiei - Jul 6, 2020 1:24:00 PM
                                                                         

Măsurile de combatere a pandemiei de Covid 19 care au culminat cu starea de urgenta , a general  in final  o stare de răzvratire generală impotriva autoritaţilor  manifestata in special pe facebook/internet prin negarea pandemiei şi promovarea de teorii ale conspiraţiilor.
Pastorul Doru Hnatiuc purtatorul de cuvand al Bisericii Creştine Baptiste Emanuel Oradea  a fost printre puţinii pastori care au luat o atitudine publică  in problema pandemiei , şi a modului cum Biserica ar trebui sa se poziţioneze pe acest subiect.

 In timpul serviciului divin din incinta bisericii  din data de 2.07.2020 acesta a spus printre altele :
"E o ispita teribilă sa ne hrănim de la televizor ,  să fim pricepuţi toţi sa ne dăm cu părerea şi sa criticăm orice. E un duh de răzvrătire în lume, care bate la uşa Bisericii, e un duh de răzvrătire peste lume - trebuie sa-l biruim în numele Domnului. 
Lumea este stârnită la nesupunere  , tensiunea este cumulată prin faptul ca n-au mai putut sa faca oamenii ce faceau zilnic, anual, sa n-ai vacanţă cum vrei, să stai in casă cu cei ce n-ai chiar stat, desi era familia ta.." ( de la minutul 12) 

" 480 infectari astazi, vor creste in zilele urmatoare, e real virusul si nu este pacaleala. 
Nu mai citiţi şi ascultaţi ce nu trebuie ! O persoana de aici, acum când am zis a dat dn cap, a înroşit şi sa gandit că a fost cu un picior în groapă . Haideţi să nu ne mai jucăm cu vorbele, ce se întâmplă azi în lume nu este păcăleala lumii. Că oamenii politici trag sforile, e treaba lor...Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să aibe milă de lume, dacî nu ne scapă Dumnezeu de virusul acesta , n-o să vină nici o relaxare normală....(de la minutul 53)

https://www.youtube.com/watch?v=wnJEZqVvwPI

Nu este prima dată cînd pastorul Doru Hnatiuc  ia o poziţie în acest subiect, în urmă cu două săptămţni a spus următoarele :

"Haideți să dovedim, înaintea lui Dumnezeu, că suntem oameni care știm și de vremuri de restriște, simțim cu greutatea care apasă pe umerii celor care trebuie să ia decizii. Ne rugăm pentru tot personalul medical. În familia noastră avem mulți în încuscrire și de-o parte și de alta, și este extrem de greu, extrem de greu să fi cu oameni bolnavi, să fi în spital, să nu ști cu ce te lupți, să nu ști cum s-o faci, de nu mai ști de tine. Dar este o realitate, și haideți sa nu credem smintelile unora sau altora, că e o invenție așa ca să își bată joc de noi. Nu-i adevărat. Este o realitate dureroasă peste lume și ne rugăm ca bunul Dumnezeu să intervină” a spus pastorul Hnatiuc....https://newsnetcrestin.blogspot.com/2020/06/pastorul-

 Altfel spus teoria conspiraţiilor e o sminteală şi o minciună în acelaşi timp. ..

  .
03. Pastorul Daniel Branzai ne predică Teoria Conspiraţiei (?) - Jun 29, 2020 4:05:00 PM

In ultima perioada pastorul Daniel Brazai din SUA  a publicat pe blogurile sale mai multe articole  in care promovează  Teoria Conspiratiei  cu referire la Covid 19 , mai multe idei conspiraţioniste  care circula pe facebook au fost preluate si  incluse in aceste articole.
 Ultimul articol din aceasta serie se intituleaza "Ni se pregateste o lume a intunericului : Lumea Ţapului Sălbatic ". Prima impresie este ca  articolul este  opera pastorului dar la sfarsit apare  un link catre saitul "Evenimentul Zilei", autorul  fiind de fapt Adrian Patrusca  un cunoscut conspirationist , autor a numeroase articole de acest fel. Oricum faptul că articolul  a fost preluat integral înseamnă că cel care la preluat îşi însuşeste conţinutul .
Pătruşcă  amestecă protestele de strada care au urmat uciderii lui Floyd  care au devastat SUA  în luna mai provocate de probleme rasiale vechi si grave din aceasta ţară cu creşterea alarmanta a numarului de infectari Covid 19 şi cu ,citez  "revenirea la măsurile drastice: izolare, carantină, Fauci, Arafat. Valul doi."  Aici culmea  vede  o conspiraţie .... deşi era  de aşteptat  ca după valul de proteste  cu aglomerări de oameni va urma o crestere masiva a numarului de infectati. 
"Covidul și Rebeliunile par să se completeze perfect. Conlucrează" mai spune el .
 Fantezii, nu  are nici o legatura Covid 19 cu  Floyd si cu protestele ulterioare uciderii lui ! Nimeni nu a orchestrat cele două evenimente.

                                                                          

Ziaristul Patrusca  citat de pastorul  Branzai mai spune în articolul său ca : "Într-o scrisoare adresată președintelui Donald Trump, pe 7 iunie, cardinalul Carlo Maria Vigano, fost nunțiu apostolic (ambasador al Vaticanului) la Washington în 2011-2016, afirma că asistăm la un război biblic între Copiii Luminii și Copiii Întunericului. Un război pentru stăpânirea lumii."  Ce e nou  aici?  Asta a fost intodeauna un "conflict" spiritual  intre crestini si necrestini pentru asi  impune convingerile  in societate . Articolul continua cu  fraza : "Expresia „Distanțare socială” descrie perfect pe fond destrămarea relațiilor sociale și alterarea legăturilor interumane."  Ce aberaţii !!.Expresia "distatare sociala" se refera la distatarea fizica care trebuie sa existe intre oameni, pe timpul pandemiei pentru a nu raspandi boala Covid 19 care sa dovedit extrem de periculoasă  pentru anumite categorii de persoane. Exagerarea pe care o face autorul ţine mai curând de o psihoză specifică celor care cred în conspiraţii , cei care sustin conspiraţiile nefiind străini uneori de anumite comportamente psihice bizare.

 Conform definiţiei, "o teorie a conspiratiei este o ipoteza neverificata avansata de un individ sau grup de indivizi cu scopul de a comunica o informatie drept "veridica. "Pentru unii indivizi o compulsie obsesiva de a crede , dovedi sau raspandi o teorie a conspiratiei poate indica o stare psihologica bine-cunoscuta , una ipotetică sau combinatii ale acestora cum ar fi : paranoia , schizofrenia şi sindromul lumii rele."
 
"O persoana din patru s-a temut cel putin o data ca i se va intampla ceva rau, iar aceasta ingrijorare exagerata este unul dintre efectele societatii in care traim, sustin cercetatorii de la Oxford. Semnalul de alarma a fost  tras de catre psihiatrul britanic Daniel Freeman, in studiul „Paranoia: Spaima secolului XXI”.

„Paranoia este temerea nefondata sau exagerata ca altii incearca in mod deliberat sa ne faca rau.  Pare ca am intrat in era paranoia, iar indicatorii ne arata ca situatia se va agrava si mai mult”, a declarat specialistul britanic, profesor la Universitatea Oxford, citat si de adevarul.ro.  Conform studiului, 20% sunt chinuiti de gandul ca sunt tinuti sub observatie sau urmariti la propriu.  De asemenea, 5% se tem ca exista o conspiratie la nivel mondial menita sa-i distruga."

( sursa : https://e-psihiatrie.ro/paranoia-spaima-secolului-xxi/)

 Din punct de vedere  religios nu este nici un secret ca lumea se indreapta catre autodistrugere morala, si nu numai, schimbarile care au loc zi de zi in societatea noastra cand valorile crestine sunt inlocuite cu cele atee sau păgâne, corectitidinea politica ideologia sec. XXI  care a pus stapanire pe occident dovedesc ca profetiile scripturii se implinesc sub ochii nostrii.

 Pe de alta parte nu putem sa evadam din realitate si sa imbatisem elucubraţiile  conspiratiilor inventate de oameni asa cum fac foarte multi astăzi.

                                                                              


E drept ca in America acum este un haos total , cu miscarile astea anarhiste neo-marxiste, cu albii care saruta  din obedianta picioarele negrilor pe strada (asta e prostie americana nu conspiratie mondiala)  si asta a debusolat multa lume, de acolo.  Insa sa accepti sa te alaturi unei miscari de razvrătiţi (anarhişti)  de pe internet sub steagul  Teoriei  Conspiratiilor - psihoza care a cuprins internetul, e chiar prea mult !

Teoria Conspiratiilor Covid 19 , neaga insasi virusul SARS- Cov 2  neaga pandemia de Covid 19 si pune in loc  presupusa "Oculta Mondiala" care "vrea sa ne vaccineze obligatoriu si sa ne implanteze un cip pentru a ne controla " . Inventii, conspiratii aberante care nu au nici o legatura cu realitatea , nu exista  nici o dovada care sa sustina povestile lor.
Adrian Patrusca si impreuna cu el toti cei care au preluat acest articol pe saiturile  lor , insuşindu-şi punctul de vedere al autorului  nu recunoaste nici un moment  faptul ca suntem acum  intr-o pandemie cu un virus foarte periculos cu  răspândire rapidă care pâna acum a infectat peste 2 milioane de oameni şi a ucis peste 500 000 de persoane pe intreg globul. 
Pe aceştia  se pare ca nu-i  impresioneza cu nimic aceste date , preferă să rămana in lumea conspiraţiilor.  Este foarte grav ce fac acesti oameni,  pentru că articolele lor se raspandesc pe tot internetul, multi neoprotestanti romani cad in plasa conspiratiilor si fac un rau imens pentru ca raspandesc o psihoză cu  poveşti apocaliptice inventate.  Din cauza acestor ştiri false raspandite de adeptii conspiratiilor sa creat un curet de opinie majoritar  pe internet  care neaga pandemia, neaga stirile oficiale , si creeaza o nesupunere (ignorare) generalizata in societate pentru masurile restrictive date de guvern pentru combaterea pandemiei ,ceea ce duce automat la cresterea numarului de infectari in ţară !

Conspirationistii acuza "Oculta" care pun la cale un alt val 2 , dar ei sunt de fapt "oculta" care provoaca  cresterea numarului de infectari in randul populatiei prin negarea, bagatelizarea  pandemiei şi  instigare la nesupunere .  lar la toamnă, iarnă daca virusul nu scade in putere ar putea fi chiar mult mai rău , pentru mulţi oameni din categoria de risc. (o putem numii crimă cu premeditare) .

 Poate ar  fi vremea ca  şi pastorii din Romania , liderii de culte să-şi exprime un punct   de vedere ferm public referitor la acest subiect , credem în realitate sau credem în conspiraţii ?  
Altfel oamenii o să treacă uşor uşor de la creştinism la  religia Teoria Conspiraţiei,  "noua relgie mondială" ...de pe facebook.

Un prin pas a făcut probabil pastorul Doru Hnatiuc , acesta a declarat in numele Bisericii Baptiste Emanuel şi Comunităţii  de Oradea :
„Nu ne jucăm nici cu vorbele, dar nici cu faptele. Haideți să dovedim, înaintea lui Dumnezeu, că suntem oameni care știm și de vremuri de restriște, simțim cu greutatea care apasă pe umerii celor care trebuie să ia decizii. HAIDETI SA NU CREDEM IN SMINTELILE UNORA SAU ALTORA CA (PANDEMIA) E O INVENTIE ASA SA ISI BATA JOC DE NOI . NU-I ADEVARAT . Este o realitate dureroasă peste lume și ne rugăm ca bunul Dumnezeu să intervină” a spus pastorul Hnatiuc....
Ce spune pastorul Hnatiuc aici in numele Comunitatii Baptiste Oradea, că Teoria Conspiraţiei care neagă pandemia de Covid 19  este o SMINTEALĂ şi o MINCIUNĂ în acelaşi timp.


Vezi și: Viorel Iuga 🔴 Scrisoare deschisă către Preşedinte Klaus Iohannis ...
Despre acest site web
newsnetcrestin.blogspot.comPastorul Doru Hnatiuc se dezice de scrisoarea președintelui cultului baptist Viorel Iuga trimisă lui Iohannis...


 
05. Creştinii între conspiraţii şi adevăr - Jun 5, 2020 12:06:00 PM

                                                                            

 Mai multe sondaje de opinie publicate în ultimul timp spun ca pandemia de coronavirus a impartit societatea romaneasca in doua tabere opuse , pe o parte cei care cred versiunea oficiala şi anume că avem o pandemie cu Covid 19, pentru care guvernul a luat masurile necesare ( chiar daca sau facut şi unele abuzuri) iar majoritatea televiziunilor importante au prezentat corect aceasta situatie. Pe de alta parte exista o a doua categorie de persoane ,majoritatea din ei cu acces la internet şi cont pe facebook, care cred in teoria conspiraţiei care  neaga existenta pandemiei si chiar a existentei un virus periculos, acestia spun ca virusul este inofensiv sau chiar este numai o inventie a "Ocultei Mondiale" care are in plan destabilizarea economica a planetei si instalarea unei conduceri dictatoriale.
Pentru această destabilizare  ar fi inventat acest virus real sau imaginar  ca "Oculta" sa aibe motiv sa introduca vacinarea obligatorie iar cu aceasata ocazie sa introduca in corpul oamenilor un microcip prin care sa-i poata controla. Povestea este inspirata oarecum din cartea Apocalipsa , doar ca acolo nu se vorbeste nimic de vreun virus sau de vaccin universal obligatoriu . 

 Cei care sustin aceste teorii conspirationiste provin din medii diferite , unii conspirationistii cu vechi state in domeniu precum Roxin ( poseda saituri despre  conspratii si video pe youtube) , ortodocsi fundamentalisti (fanatici), neoprotestanti (mai ales adventisti ) o multime de persoane nemultumite de starea de urgenta care au avut de suferit pierderi importante cu aceasta ocazie , tineri rebeli faţă de orice restrictii , adeptii ai PSD, nationalisti. 

   Cu siguranţă nu  toţi oamenii sunt preocupaţi de aflarea adevărului, de aceea multi merg pe ideea "fiecare cu adevarul lui", desi asa ceva nu poate exista, adevarul este unul singur, nu pot fi ambele variante adevarate , cu siguranta ca una din tabere greseste si gresete grav. 
   Toata aceasta credinta a unora bazata pe conspiratii este consecinţa articolelor , comentariilor aparute pe facebook... ..distribuite cu zecile de  mii in ultimele doua luni, majoritatea fake-news.
  Pe saitul RFI (Radio France International) se prezinta  urmatoarea marturisire :
"Am primit recent pe WhatsApp o caricatură, o imagine în care sunt două persoane, tată și fiică. Tatăl se uită într-un monitor. Fiica îi spune „Nu te mai uita, tată. Această știre este fake news.” Răspunsul tatălui este următorul „Cum poate fi fake news dacă spune exact ce gândesc?”
"Este o caricatură foarte potrivită. A sintetizat o întreagă literatură de specialitate referitoare la bias-ul confirmării. Dezinformarea mizează de fapt pe activarea lucrurilor despre care noi credem că sunt adevărate. Mizează pe activarea unor credințe, iar noi nu mai judecăm faptele în funcție de faptele propriu-zise, ci în funcție de aceste credințe. Un fel de gândire “dacă eu cred ceva, înseamnă că este adevărat”. S-a inversat foarte mult relația de tip cauză efect. Ceva este adevărat, deci eu îl cred și în prim plan apar credințele noastre, prejudecățile, iar pe baza acestora considerăm că ceva este adevărat sau fals. Este exact mecanismul pe baza căruia funcționează dezinformarea. Dezinformarea nu este, în primul rând, o chestiune de adevărat și fals. Este o chestiune de a amesteca ceva ce este adevărat cu ceva ce este în mod evident fals, dar mizează foarte mult pe activarea bias-urilor noastre, pe activarea credințelor anterioare. Din cauza aceasta, dezinformarea nu este generală. Ea începe să fie foarte mult particularizată pentru a activa tocmai aceste credințe." ( Prof. Alina Bârgăoanu)

   Din păcate  nu doar "gloata" mare a lumii găndeste in acest fel: "Cum poate fi fake news dacă spune exact ce gândesc?” şi crestinii practicanti inclusiv neoprotestanti (o parte din ei) gândesc in acest mod. 

   Dar ce este adevarul ? Cum putem sa-l aflam ? 
 Adevarul , din punct de vedere juridic (cel mai raţional ) ,este ceva ce poate fi demostrat prin probe, spre exemplu:
 - Existenta virusului SARS-CoV 2  ce generaza boala Covid 19 pote fi demostrata prin probe ? DA ! 
 - Existenta pandemiei cu Covid 19 poate fi demonstrata prin probe ? DA ! 
 - Faptul ca reportajele prezentate la televiziuni din spitale cu Covid 19 care au aratat suferinta bolnavilor si numarul foarte mare de morti in timp scurt poate fi dovedita ca fiind reale ? DA !

    Pe de alta parte:
    -Existenta "Ocultei Mondiale" care a pus la cale un complot la nivel mondial , care a creat un virus pentru a crea haos in lume, urmata de dictatura mondiala si vaccinare obligatorie in care sa se implanteze in cip tutoror oamenilor poate fi demonstrat prin probe ca real ? NU ! 

  In ultimile zile atat ministrul sanatatii Dr. Tataru cat si prof. dr Rafila au spus ca nu exista intentia  sa se administreze  un vaccin obligatoriu tuturor romanilor pentru Covid 19 , se doreste vaccinarea obligatorie doar a copiilor mici pentru bolile copilariei asa cum a fost si pana acum sau in trecut.

Cu atat mai putin nu exista intentia peste tot in lume sa se administreze un vaccin obligatoriu pentru toti oamenii pentru Covid 19  (asa cum "profetesc" unii) a spus prof. dr. Rafila .
 Câteva explicaţii psiho-sociologice  
Psihologii au încercat să explice credinţa unor oameni în mituri şi teorii ale conspiraţiei, şi acestea pornesc de la trei condiţii de bază:
 1) capacitatea limitată de prelucrare analitică, logică şi reflexivă a omului; 
2) cantitatea enormă de informaţii la care suntem expuşi zilnic; şi 
3) algoritmii şi modul de funcţionare ai social-media. 
Toţi aceşti factori combinaţi creează o disponibilitate a oamenilor de a gândi uneori pe baza unor „scurtături mentale” fără prea multe argumente, anihilând automat argumentele raţionale şi faptele. De asemenea, criza actuală a suprasolicitat emoţiile de incertitudine şi anxietate, iar o parte a publicului fiind dispus să creadă în aceste teorii şi mituri pentru a reduce sentimentul lipsei de control.

 Lasand la o parte faptul ca teoria conspirationista prezentată mai sus in care se pare cred "gloate" mari de oameni, tine de psihiatrie ( asa cum a spus si prof. dr . Rafila intr-un interviu ) arata cat de usor influentabili  sunt unii oameni atunci  cand  sunt bombardati inconuinuu cu stiri false..pe internet.
Câteva explicaţii psiho-sociologice Psihologii au încercat să explice credinţa unor oameni în mituri şi teorii ale conspiraţiei, şi acestea pornesc de la trei condiţii de bază: 1) capacitatea limitată de prelucrare analitică, logică şi reflexivă a omului; 2) cantitatea enormă de informaţii la care suntem expuşi zilnic; şi 3) algoritmii şi modul de funcţionare ai social-media. Toţi aceşti factori combinaţi creează o disponibilitate a oamenilor de a gândi uneori pe baza unor „scurtături mentale” fără prea multe argumente, anihilând automat argumentele raţionale şi faptele. De asemenea, criza actuală a suprasolicitat emoţiile de incertitudine şi anxietate, iar o parte a publicului fiind dispus să creadă în aceste teorii şi mituri pentru a reduce sentimentul lipsei de control.

Citeste mai mult: adev.ro/qa07a3Desi nu toti care neaga pandemia si virusul, ignorand intentionat orice proba posibila,  cred si restul teoriei conspiratiei cu vaccinarea si implanarea cipului , dovedind ca  anarhistii nu sunt intodeauna si conspirationisti.
Câteva explicaţii psiho-sociologice Psihologii au încercat să explice credinţa unor oameni în mituri şi teorii ale conspiraţiei, şi acestea pornesc de la trei condiţii de bază: 1) capacitatea limitată de prelucrare analitică, logică şi reflexivă a omului; 2) cantitatea enormă de informaţii la care suntem expuşi zilnic; şi 3) algoritmii şi modul de funcţionare ai social-media. Toţi aceşti factori combinaţi creează o disponibilitate a oamenilor de a gândi uneori pe baza unor „scurtături mentale” fără prea multe argumente, anihilând automat argumentele raţionale şi faptele. De asemenea, criza actuală a suprasolicitat emoţiile de incertitudine şi anxietate, iar o parte a publicului fiind dispus să creadă în aceste teorii şi mituri pentru a reduce sentimentul lipsei de control.

Citeste mai mult: adev.ro/qa07a3Câteva explicaţii psiho-sociologice Psihologii au încercat să explice credinţa unor oameni în mituri şi teorii ale conspiraţiei, şi acestea pornesc de la trei condiţii de bază: 1) capacitatea limitată de prelucrare analitică, logică şi reflexivă a omului; 2) cantitatea enormă de informaţii la care suntem expuşi zilnic; şi 3) algoritmii şi modul de funcţionare ai social-media. Toţi aceşti factori combinaţi creează o disponibilitate a oamenilor de a gândi uneori pe baza unor „scurtături mentale” fără prea multe argumente, anihilând automat argumentele raţionale şi faptele. De asemenea, criza actuală a suprasolicitat emoţiile de incertitudine şi anxietate, iar o parte a publicului fiind dispus să creadă în aceste teorii şi mituri pentru a reduce sentimentul lipsei de control.

Citeste mai mult: adev.ro/qa07a3Câteva explicaţii psiho-sociologice Psihologii au încercat să explice credinţa unor oameni în mituri şi teorii ale conspiraţiei, şi acestea pornesc de la trei condiţii de bază: 1) capacitatea limitată de prelucrare analitică, logică şi reflexivă a omului; 2) cantitatea enormă de informaţii la care suntem expuşi zilnic; şi 3) algoritmii şi modul de funcţionare ai social-media. Toţi aceşti factori combinaţi creează o disponibilitate a oamenilor de a gândi uneori pe baza unor „scurtături mentale” fără prea multe argumente, anihilând automat argumentele raţionale şi faptele. De asemenea, criza actuală a suprasolicitat emoţiile de incertitudine şi anxietate, iar o parte a publicului fiind dispus să creadă în aceste teorii şi mituri pentru a reduce sentimentul lipsei de control.

Citeste mai mult: adev.ro/qa07aLasand la o parte faptul ca teoria conspirationista prezentată mai sus in care se pare cred gloate mari de oameni, tine de psihiatrie ( asa cum a spus si prof. dr . Rafila intr-un interviu ) arata cat de usor influentabili  sunt unii oameni atunci  cand  sunt bombardati inconuinuu cu stiri false..pe internet.Desi nu toti care neaga pandemia si virusul, ignorand intentionat orice proba posibila, cred si restul teoriei conspiratiei cu vaccinarea si implanarea cipului , dovedind ca  anarhistii nu sunt intodeauna si conspirationisti.
In concluzie cei ce cred in teoriile conspiratiei nu au nici o dovada in favoarea teoriilor lor, iar in priviinta Apocalipsei , atunci cand unele sau altele scrise acolo se vor implinii vom vedea ce si cum. Pâna atunci nu există dovezi că ce se vehiculeaza pe internet cu Oculta , "guvernul mondial" care vrea  să ne vaccineze pe toţi cu microcip si să  ne distrugă sunt reale , pâna acum sau dovedit a fi  doar fantezii, transformate in psihoze...pe facebook.


  sursa :https://adevarul-prezent.blogspot.com/


....  
06. Adventiştii sunt cult sau sectă ? - Jan 26, 2020 9:57:00 AM
                                                Imagini pentru adventist sect


 Biserica Adventista de ziua a 7-a in Romania este considerata cult ,dar exista tari in care adventistii sunt considerati secta , printre acestea Statele Unite (cel putin o parte din americani îi considera pe adventisti secta)  .
 https://www.versebyverseministry.org/bible-answers/is-the-seventh-day-adventist-church-a-cult
De mentionat ca în SUA termenul de cult este aproape identic cu cel de  sectă (Cult : un grup religios foarte ciudat, cu practici și credințe particulare și posibil periculoase; probabil să spele oameni pe creier ...Secta : un grup religios mic, cu practici ciudate, adesea de modă veche, și unele credințe neobișnuite ex: Amish, Martorii lui Iehova).  In Romania cult este orice grup religios recunoscut de stat.  Ceia ce numim noi "cult" in Romania , in SUA poarta numele de denominatiune (denomination). 
   Nu intamplator adventistii sunt considerati in multe tari secte , deoarece AZS  au cel putin unele caracteristici specfice sectei, si anume:
  - Adventistii sunt trecuti printr-un program sustinut de indoctrinare extrem de "eficient" pe care l-am putea numi "splarea creierelor" . In urma acestei indoctrinari sistematice , omul ajunge sa fie ca un robot programat sa gandeasca intr-un anumit fel.  Astfel devine imposibil sa porti un dialog   cu un adventist  pentru ca  acesta se va dovedi  incapabil sa iese din tiparul dogmei AZS , nu mai poate accepta absolut nimic ce nu apartine acestei doctrine ,indiferent cate dovezi, argumente ai aduce .
 Si asta este un element specific sectelor , blocajul mintii, respingerea oricarei idei ce este din afara dogmei proprii , increderea oarba in autoritatea (teologica) absoluta a liderilor sectei.
   - Adventiştii de Ziua a Şaptea (AZS)  se considera singura detinatoare a credintei adevarate ("rămăşiţa" din Apocalipsa ) pe toate celelalte culte le considera gresite, eretice .
    -AZS  resping dogme fundamentale ale crestinismului precum credinta in existenta iadului (ca loc de pedeapsa vesnica al pacatosilor) , resping existenta  sufletului nemuritor  , considera ambele aceste dogme ca fiind satanice ; (asta o putem considera blasfemie).
   - AZS respinge recunosterea zilei de dumineca ca zi de odihna si inchinare , desi aceasta zi a fost  sarbatorita inca din primul secol al crestinismului, in special de crestinii care nu provin dintre evrei, fiind ziua de inviere a Domnului . 
 Despre ziua de dumineca , adventistii spun ca este semnul Fiarei , a lui Anticrist .
Toate aceste  obsesii "fixuri" ale adventistilor la care nu sunt dispusi sa renunte sub nici o forma sunt foarte asemanatoare unei alte secte Martorii lui Iehova (cu care se inrudesc)..
 Desii adventistilor li se inoculeaza in creier ideea ca ceia ce se predica si se invata in biserica lor este din Biblie in realitate , ceia ce se invata la AZS este doctrina inventata de mentorii dogmatici ai cultului in special Ellen White considerata profet . Biblia este interpretata prin prisma invataturii Ellenei White , toate cultele interpreteaza prin prizma doctrinei proprii, doar proportia difera, la adventisti doctrina este dominanta . 
Daca nu ai citit sau auzit nici macar o fraza din doctrina AZS, daca citesti singur Scriptura , iti va imposibil sa interpretezi Scriptura asa cum o interpreteaza si o explica un adventist...
Cu toate acestea trebuie sa tinem cont ca in randul adventistilor sunt multi oameni onesti care il cauta sincer pe Dumnezeu , deci in nici un caz nu oamenii trebuie condamnati , nu trebuie sa manifestam nici un fel de antipatie faţă de ei . A fost nesansa lor ca au nimerit in acest cult , oricare din noi puteam fi in locul lor . Pe de alta parte nu putem fi indiferenti cand vedem cum oamenii sunt atrasi in aceasta organizatie religioasa "agresiva"  pentru ca adventistii sunt extrem de activi in asi recruta noi adepti, au o retea media , radio tv mult mai puternica decat toate cultele evanghelice la un loc , unde isi promoveaza ideile nescripturale  cunoscute (   amintite anterior).
 
  Pe acelasi subiect : Marturia unui fost predicator adventist
http://crestinul-azi.blogspot.com/p/despre.html...

    

..07. Cei tari si cei slabi din perspectiva teologiei liberale - Dec 17, 2019 7:40:00 AM
O predica rostita de pastorul Cristian Barbosu si trasmisa la  postul de  radio  Alt FM  aduce in discutie problema libertatilor in biserica crestina . Predica rostita in biserica Harvest Arad se refera la un pasaj din Scriptura in care apostolul Pavel vorbeste despre "cei tari care sunt datori sa-i ingaduie pe cei slabi". (Romani 15, 1 Corinteni 8) . 
  Pastorul Cristi aduce cateva exemple adaptate la contextul actual referitor la cine sunt (in viziunea sa) cei "tari" si cine sunt cei "slabi" in biserica crestina de astazi. Facand o anologie cu textul biblic pastorul ne spune ca cei care sunt incredintati ca anumite libertati pe care si le iau ,pe care acestia  considera ca nu -i afecteaza spiritual precum mersul la un club sau bar unde bea ceva dar nu se imbata, poate fi OK pentru ei. Acestia fiind considerati cei "tari", dar trebuie sa fie atenti ca fapta lor sa nu-i afecteze pe cei "slabi" , care ar putea cadea de la credinta vazundu-i pe acestia in astfel de ipostaze. Deci nu e nici o problema daca tu iti iei niste libertati (neingaduite unui crestin adevarat) , singura problema ca fapta ta sa nu-i faca pe altii sa cada de la credinta. Poti sa-ti exerciti libertatile de care tu esti incredintat ca poti sa ti le permiti , datorita doctrinei bisericii din care faci parte si a experientei  tale spirituale, dar sa o faci in mod privat, sau in cadrul bisericii din care faci parte si nu in orice situatie.
Aici pastorul de la Harvest da si niste exemple," in unele tari din Europa de est exista unele prejudecati , ostilitate chiar față de tobe in biserica , muzica ritmata sau dans , in timp ce in tari din Africa tobele si dansul sunt dovada credintei autentice" .
 Doar ca ...tobele si dansul din Africa nu au nimic de a face cu credinta autentica ( apostolii nu au batut toba in biserica si nu au dansat) ci are de a face cu cultura pagana mostenita de la inanitasi lor. 
Asocierea celor "tari" cu cei libertini care isi permit tot felul de libertati (poate neingaduite de Scriptura) iar cei "slabi" cu cei care implinesc cuvantul Scripturii ad-literam, numiti de pastorul Barbosu "legalisti" miroase a teologie liberala sau mai nou neo-liberala promovata intens in scolile de teologie liberala pe care le-a frecventat si pastorul de la Harvest in trecut in SUA.
 Deci mare grije cand asculti o predica , pentru ca deseori adevarul poate fi amestecat cu interpretari cel putin ciudate a Scripturii , atunci cand teologia bisericii respective este una liberala practicata de obicei de bisericile " independente". Iar pastorul de la Harvest Arad  ne-a obisnuit deja cu  viziunea sa neoliberala pe care ne-o livreaza prin orice mijloace.

  Adevarul despre liberalism si legalism de pastor Cristian Ionescu S.U.A 

"Antiteza conceptuală și contrastul ideologic sunt foarte clare: liberalii ne numesc legaliști, iar noi îi numim… liberali! Pentru ei este o luptă de eliberare a firii pământești, în vreme ce noi luptăm pentru a menține măcar un dram de decență, reverență și bun simț."


...  
08. Principii de inchinare - Oct 19, 2019 12:28:00 PM


În mod tradițional, există două principii opuse de închinare, cu diferiți adepți în creștinism: principiul regulator și principiul normativ.
Principiul regulator de închinare este o doctrină teologică creștină potrivit căreia închinarea publică adusă lui Dumnezeu trebuie să cuprindă acele și numai acele elemente instituite, legiferate sau introduse prin poruncă sau exemplu în Biblie; că Dumnezeu instituie prin Scriptură tot ceea ce cere pentru închinare în biserică și că orice altceva este interzis.
Principiul regulator este de cele mai multe ori pus în contrast cu principiul normativ de închinare, potrivit căruia tot ce nu e interzis în Scriptură este permis în închinare, atâta timp cât este potrivit păcii și unității bisericii. Cu alte cuvinte, orice se face în închinare trebuie să îndeplinească două condiții: să fie în consens cu practica generală a Bisericii și să nu fie interzis în Scriptură.
Principiul normativ de închinare este, în general, abordarea închinării practicată în Bisericile Ortodoxă, Catolică, Luterană, Anglicană și Metodistă. Principiul regulator este practicat mai ales în Bisericile Reformate conservatoare, în Mișcarea Restoraționistă și în alte denominații protestante conservatoare, găsindu-și expresia în documente confesionale cum ar fi Mărturisirea de credință de la Westminster și Mărturisirea de credință baptistăde la Londra.
Unele grupări resping folosirea de instrumente muzicale în închinare pe acest motiv. Asemenea grupări argumentează că nu existe exemple de instrumente muzicale în închinare în Noul Testament și că utilizarea în Vechiul Testament a unor instrumente în închinare era legată în mod specific de legile ceremoniale ale Templului din Ierusalim (la fel ca și sistemul de jertfe), acestea nefiind aplicabile în biserică. Mulți din primii calviniști evitau folosirea instrumentelor în biserici, această practică fiind tipică prezbiterienilor și altor Biserici reformate și calviniste. În vremuri mai recente, începând cu secolul XIX, cele mai multe din aceste biserici nu mai exclud instrumentele.
Un nou principiu a fost recent introdus în discuție, principiu ce încearcă să atingă un echilibru între principiile regulator și normativ. Uneori denumit „principiul informat de închinare”, el afirmă că ceea ce este poruncit în Scriptură referitor la închinare este obligatoriu; ceea ce este interzis în Scriptură cu privire la închinare, rămâne interzis; iar ceea ce nu este interzis în Scriptură în această privință, este permis numai dacă poate fi dedus necesar și corect din aplicarea Scripturii. 
 Pe neoprotestanti insa este greu sa-i incluzi in vreo categorie avand in vedere diversitate cultelor si tendinta spre modernizare continua din unele culte . 

..


..
09. Uite popa nu e popa - Oct 1, 2019 12:40:00 PM


....
10. Pocăiții dansează ? - Aug 30, 2019 10:46:00 AM.....
11. Biserica creștină în imagini - Jun 18, 2019 2:58:00 PM
                                                                               Imagini pentru biserica in sec V

                                                                      


  Pe lângă Scriptură cunosterea istoriei creștinismului este extrem de importantă
https://crestinismro.wordpress.com/istoria-bisericii-in-imagini/

...
12. Blogosfera evanghelică - Apr 25, 2019 11:33:00 AM
 Cenzura blogurilor in portalul Blogosfera Evanghelica

Saitul Blogosfera Evanghelica se pretinde a fi  un portal  care cuprinde blogurile crestine evanghelice din Romania , asa se autodefineste , dar ce este de fapt ?
 In urma cu vreo 2 ani am inscris si eu vreo doua bloguri pe acel sait, dar dupa cateva luni  am fost surprins sa constat ca ambele au disparut de pe sait fara sa fiu instiintat . De altfel chiar pe pagina de inscriere este specificat ca administratorul saitului Blogosfera Evanghelica isi rezerva dreptul de a sterge orice blog fara vreun avertisment sau motivatie. De ce ? Ei citesc articolele noi care apar pe blogurile inscrise si daca ceva nu le convine , elimina blogul respectiv din saitul lor fără vreo  motivatie. 
Am incercat sa analizez care ar fi putut fi cauza, si cel putin intr-una din cazuri cunosc  motivul , am publicat un articol in care am deplans nepasarea crestinilor np plecati in vest pentru a castiga bani cat mai multi dar care nu prea mai vor sa stie de fratii lor in credinta din Romania care trec prin probleme grave fara sa le pese cuiva de ei. A doua zi blogul respectiv a disparut de pe Blogosfera.
Cu siguranta acel articol la deranjat pe administratorul blogosferei, probabil un protestant fanatic  care nu suporta sa auda cuvantul "fapte bune" .  Pentru unii a pomenii de fapte e o "erezie" , ceva ce se abate  de la doctrina lui Luther deci trebuie eliminat. 
Si cu siguranta si in celalat blog elimiat din blogosfera am avut articole care sau abatutut oarecum de la doctrina protestanta "pură" , iar pentru unii "Evanghelic "  nu se trage de la Evanghelie  ci de la  Biserica Evanghelica protestanta  respectiv doctrina protestanta luterana.

La momentul redactarii prezentului articol erau inscrise doar 119 bloguri in Blogosfera Evanghelica extrem de putin in comparatie cu numarul mare al blogurilor neoprotestante romanesti. Dovada ca s-au sters foarte multe bloguri din sait  in mod abuziv. 
In mod normal  administratia unui poartal care cuprinde blogurile np nu ar trebui sub nici o forma sa cenzureze  continutul blogurilor respective si sa le stearga in mod abuziv pentru motive subiective, de orice natura.

....
13. Cer roșu și sunete ciudate pe cer - Mar 2, 2019 1:06:00 PM
SUNETE precum MUGETUL satanei și un cer ROȘU au fost surprinse în Spania În ultimii anii sunete înfricosătoare, metalice, uneori ca de trompete au tot fost surprinse în diverse locuri ale pământului. Deocamdată nu există o explicație exactă pentru ele  “Fiţi treji, priveghiaţi! Potrivnicul vostru, diavolul, umblă răcnind ca un leu căutând pe cine să înghită”, par a deveni în prezent mai mult decât o realitate.                           Video 1.     https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=pMiEWFlncpI
                          Video 2.    https://www.youtube.com/watch?time_continue=69&v=BUhAzxqD7Po
...
14. Nu poți niciodată sa-i mulțumești pe toți - Jan 25, 2019 10:49:00 AM
.....
15. Mărturie Cristina - Judecata finală - Oct 23, 2018 9:18:00 PM
Imagini pentru judecata sufletelor                                                                


 Această mărturie ar putea să reprezinte o surpriză pentru mulți . Cristina o tânară creștină practicantă greco-catolică mărturisește că atunci când avea 18 ani, în timp ce participa la o activitate cu un grup de credicioși în afara orașului , și-a pierdut instantaneu cunosțiinta cade la pământ și simte cum sufletul iese din trup și se înalță la cer. In scurt timp povestește cum a ajuns în prezența lui Dumnmezeu în paradis ,acolo  este intampinată de  îngeri care o însoțesc  și care îi spun scopul pentru care a fost rapită la cer- pentru a spune oamenilor că există rai și pedeapsă veșnica.  Cristina  vede ce se întamplă cu oamenii care ajung în paradis unde va asista printre altele la judecata unei persoane despre care spune ca a fost un creștin pocăit dar care a căzut de la credință apoi spre sfârșitul vieții și-a rededicat viața lui Hristos. 
Apoi descrie reîntoarcerea în trup în spital unde trupul ei a fost transportat în timp ce se afla în cer. Întâmplarea este confirmata ulterior și de alte persoane prezente în acel grup.
Mulți neoprotestanți vor fi nedumeriți , cum e posibil ca Dumnezeu să aleagă o creștină catolică care respectă niște tradiții ,să o ducă în cer pentru  ai dezvălui misterele "vieții de dincolo".
 Dar acest mesaj demonstrează tocmai că  Dumnezeu este deasupra doctrinelor omenești , o fi atât de greu de acceptat  acest adevăr ?

 Această mărturie este deosebită pentru ca desfințează unele prejudecati și neadevaruri :

  1. Desfințează minciuna  promovată de adventiști și org. Martorii lui Iehova care spun că nu există suflet nemuritor .
  2. Infirmă prejudecățile ortodocșilor care spun că numai ei dețin biserica adevarată și iertarea pacatelor se face numai prin spevedania la preot. (mărturia despre Judecata lui Hristos în care este acceptat în cer un creștin pocăit  dovedește contrariul ).
  3.  Infirmă prejudecățile unora care spun că numai neoprotesanții ajung în rai, ceilați care au diverse traditii merg în iad - pentru că urmează tradiții nescripturale. Mărturia Cristinei o greco-catolică dovedește ca în Fața lui Dumnezeu conteză în primul rând credința în Hristos și sfințenia vieții , nu respectarea unei doctrine elaborată de un cult. Dumnezeu nu trimite în iad o persoană doar pentru că urmeaza niște tradiții (chiar nescripturale ) precum închinarea la sfinti cum în mod eronat cred unii dogmatici.
 4.  Înfirma miturile care spun că în cer există o mulțime de sfinți care se roagă pentru pacătoșii de pe pământ .Cristina (și nici alte mărturii de acest fel ) nu spun  nimic despre  existența unor mijlocitori intre om și Hristos . 
 5. Infirmă prejudecata că în cer se intră automat prin credință ci dovedește contrariul că există o judecată a tuturor exercitată de Hristos ,  care judecă omul în functie de faptele sale. Toata viața omului apare ca pe un ecran în văzul tuturor celor prezenți, iar omul este întrebat "Ce ai făcut cu viața ta ?" Nu ești întrebat in cer din ce cult ai făcut parte , cum cred mulți.
 7.  Infirmă miturile ortodoxe ce vorbesc despre existența unor vămi ale văzduhului sau a cântarului cu bune și rele care contribuie la acceparea sau nu a omului in cer.

Această mărturie confirmă în schimb că tot ce scrie în Scripturi se va împlini . In cer se împinește cuvantul lui Hristos  și nu doctrinele inventate de oameni.

                                                VIDEO Marturie Cristina
                                                                     
    .....
16. O înfrângere cât o victorie”. Rezultatul real: 33%. - Oct 11, 2018 8:21:00 PM
   Omagiu romanilor din strainatate care au depasit numarul votantilor de la parlamentare. Marturiile romanilor din diaspora.
S-a dovedit că referendumul nu a fost al lui Dragnea iar intrebarea suficient de clară pentru că a votat însuși Iohannis. Dacă a votat președintele se presupune că a înțeles întrebarea, nu-i așa? S-a dovedit că initiativa a fost a cetățenilor pentru că partidele și mass-media au boicotat referendumul până în ultima clipă. S-a dovedit că referendumul a fost democratic pentru că acum trompetele progresiste ridică în slăvi democrația post-rezultat când mai deunăzi strigau că referendumul este anti-democratic.  S-a dovedit cine a mințit și care este numărul celor prostiți de minciună aș zice destul de mare dar nu vreau să insist asupra acestui aspect. Celor ce se simt cu acestă muscă pe căciulă nu vreau decât să vă spun: Zâmbiți, tocmai ați asistat la primele alegeri democratice din România. La care voi nu ați participat.
În schimb, mă bucur că sunt 4 milioane de români deștepți, imuni la propaganda toxică și dezinformarea organizată, oameni care discern între Adevăr și minciună. 4 milioane de români în lumină. Știm câți suntem, acum ne cunoaștem.

Petru Bogatu, Chisinau

O diversiune reușită a inamicilor referendumului pentru familie a fost să inducă ideea că acesta ar fi fost inițiat și promovat de politicieni, în special, de PSD și Dragnea, ceea ce este total fals. Nicio formațiune politică, chiar și cele care au salutat consultarea populară (PSD, PNL, PMP), nu s-au implicat direct în organizarea și desfășurarea lui.
Mulți români au căzut pradă acestei dezinformări, I-am auzit ieri pe unii intelectuali spunând că dacă Dragnea declară că este adeptul familiei tradiționale, nu mă duc la referendum. Păi, Dragnea declară multe, de exemplu, că e un euroatlantist convins. Să ieșim din NATO din cauza asta?


N. NACU, Berna
Tocmai am ieșit din Consultatul din Berna. Pentru un consulat mic, oamenii au venit la vot. Nu știu ce rezultat va ieși, însă este impresionantă mobilizarea românilor din această parte a Elveției – unde nu sunt foarte mulți români – și conștiința morală care i-a convins să vină astăzi aici. Unii au venit de la peste 100 de kilometri. Unii, chiar din Germania, pentru că erau aproape de frontieră.
Medici, cercetători, oameni de profesii și convingeri dintre cele diverse din această parte a Elveției și din vecinătatea ei au venit pentru a da, conform unui prieten chirurg din Berna, un vot de conștiință.
Acum am înțeles ce înseamnă, cu adevărat, că „se deosebesc duhurile”!
Dacă cineva se întreabă de ce în străinătate prezența la un vot legat de definiția constituțională a căsătoriei a fost atât de angajată, îi voi da răspunsul imediat:
Cetățeanul român din străinătate știe ce va urma în România pentru că a văzut și a experimentat deja cum arată legile corectitudinii politice acolo unde locuiește.

Ceea ce mă interpelează în chip radical nu va fi faptul că într-un viitor apropiat formele alternative de căsătorie vor face parte din spațiul cotidian.
Mă interpelează faptul că, la un moment dat, nu voi mai avea dreptul să-mi spun punctul de vedere, potrivit conștiinței, înăuntrul unui spațiu de cercetare umanist.
Mă interpelează faptul că dacă-mi voi spune cu fermitate acest punct de vedere, voi fi interpelat de o serie de legi care au decis „ce” și „cum” trebuie să gândesc.
Mă interpelează faptul că aceste legi mă vor pedepsi pentru ceea ce poartă simplu numele de „delict de opinie”.
Nu voi mai vedea atunci nici un fel de diferență între marxismul agresiv din copilăria mea și neo-marxismul corectitudinii politice instaurat în numele democrației.
 Primim pe email de la Natalia Luchita, din Londra:…sunt profund dezamagita de datele privind numarul de voturi de ieri. Profund!
Ieri in Londra a fost un frig ingrozitor, si o ploaie rece a cazut toata ziua. Cu toate astea, cu cafeaua in mana, la ora noua eram la sectia de vot! Langa mine, mame cu cate doi copii de mana asteptau sa puna stampila. A trebuit sa votez intr-un alt oras, deci mers cu trenul, mers pe jos pana la vot, pe frig si ploaie. Si ca mine au venit multi…
Votul meu a fost un vot pentru DUMNEZEU… sa nu imi fie rusine ca port cruce la gat! Si sa nu ii fie rusine lui Dumnezeu cu mine!
Votul meu a fost un vot pentru LIBERTATE… libertatea de a fi eu, cu credinta mea, cu valorile mele, cu educatia mea… si toate acestea sa le pot trasmite mai departe.
Votul meu a fost un vot pentru a avea VOCE …Un vot  #farafrica… un vot DA! Fara frica ca cineva sa vina sa imi ia dreptul de a spune cu voce tare un ADEVAR!

Luton,UK – Referendum 2018…acum cateva saptamani la locul de munca, intamplator am atins subiectul familiei. Pe coperta unei reviste de specialitate aparuse un copilas atat de frumos ca un inger, iar in spatele lui doi barbati. Da! Propaganda aceasta este peste tot! Inclusiv la locul de munca, unde suntem bombardati cu traininguri, inclusiv cu cerinte de a dona bani ONG-urilor LGBT’iste, si inclusiv in ziarele de specialitate, care nu au nimic cu familia, educatia sau altceva…
In soapta, la un colt, am spus ca eu cred ca doi tati nu pot inlocui o mama, si doua mame nu pot inlocui un tata, si ca un copil are sanse de a creste normal doar intr-o familie formata din tata si mama, bazandu-ma pe studii relevante pe acest subiect. Colegii mei, TOT IN SOAPTA, mi-au spus, ca ei cred ca mine, dar sa nu mai vorbesc nicioadata pe acest subiect pentru ca … le este FRICA… frica sa nu isi piarda job-ul, frica sa nu fie acuzati de homofobie, frica.. pana la urma de a nu se trezi cu un proces legal impotriva lor! DA FRICA! … oameni normali carora a ajuns sa le fie frica sa afirme un adevar in care cred!
Am ramas cu un gust amar in inima in acel moment… eu, copil al comunismului, cu strabunici deportati, crescuta de generatii care au rezistat comunismului, AM AJUNS SA TRAIESC IN PLIN COMUNISM… de alt fel, dar mai teribil! Am plans atunci.. de ciuda! Macar comunismul n-a intrat cu bocancii in burtile mamelor si nici in constiinta copiilor…
De data asta insa tinta sunt copii! Strica-le mintea de mici…si niciodata… niciodata nu isi mai revin.. Cine a studiat psihologia copilului si mai ales etapele de formare a creierul copiilor stie despre ce vorbesc…
Cred ca toti ati vazut acel clip cu Inchizitia pe care l-au facut opozantii referendumului –  e o realitate in curs de dezvoltare! Ei insisi o implementeaza!
VA VOR LUA TOTUL… TOTUL… inclusiv, sau in primul rand ce aveti mai sfant: propriii copii!
Ma doare sa vad atatea mame cu copii (vedete) impotriva normalitatii… pur si simplu, ma doare sufletul… nu inteleg, nu inteleg cum poate o mama sa scoata pe gura asemenea prostii… nu inteleg!
Ma doare sa vad barbati care nu se mai ridica pentru a-si apara familiile… ma doare!
Ma doare sa constat ca tanara generatie … e chiar atat de spalata pe creier de distractie, bani… si nihilism.
Ma astept ca dupa acest referendum – daca nu va trece (Doamne Fereste!)… sa fie bisericile goale: pentru ce sa te mai cununi, daca nu crezi in propria uniune dintre un barbat si femeie, pentru ce sa mai botezi un copil, daca nu crezi in familie, pentru ce, daca ti-a fost lene sa spui un DA lui Dumnezeu?
Dragilor, sa nu ii fie si lui Dumnezeu lene atunci cand veti avea nevoie de El… sa nu stea si El pe canapea, cand veti avea un necaz, o boala, un copil bolnav… Ca atunci, cand nu se mai poate face nimic, si nici spitalele, nici gradinitele, nici banii, nici distractia, nici vedestimul nu va pot ajuta… La El strigati! Dumnezeu este bun… dar sa nu intarzie la rugaciunea voastra … vorba vine, daca e obosit si si-a pus #boicot?!

 

Cristian Niculescu

Iohannis la vot: „Asa-i ca nu s-a-nghesuit lumea?”Domnu președinte, dacă credeți că păcăliți pe cineva, vi se pare! Am înțeles exact votul la orele serii, ca să pozați în cetățean care-și exercită un drept democratic, dar ca să nu dați un semnal sau un trend nedorit, dacă ați fi votat mai devreme. Acum toată lumea știe că ați votat NU, inclusiv liberalii lui Orban, ăia care au votat DA, ca șeful lor. Și care nu vă vor mai da votul în 2019.
În general, noi, unii dintre ăștia care v-am votat în 2014 am înțeles cinismul cerut de funcție și lungile dvs. tăceri… sunt sigur că o să înțelegeți și tăcerea noastră la urne, anul viitor – sau zgomotul făcut și votul pentru un alt candidat.

Să recapitulăm de ce eu, unul, nu vreau un al IV-lea Reich homosexual și nu vreau Gaystapo, iar pentru asta sunt gata să mă bat oricând și oricât:
• Doamna lesbiană Masha Gessen se dă în fapt: „Lupta pentru legalizarea căsătoriei gay presupune în general să minţim în legătură cu ce vom face cu căsătoria odată ce aceasta ne va fi permisă – fiindcă minţim atunci când spunem că instituţia căsătoriei nu se va schimba. Se va schimba și părerea mea este că aceasta nici nu ar trebui să existe.
• Celebrul cuplu gay Dolce&Gabbana spune că singura familie posibilă e cea tradițională și copiii nu ar trebui crescuți de cupluri same-sex. Toată planeta LGBT le-a sărit în cap și le-a boicotat produsele, în frunte cu Elton John. Interviul D&G a dispărut din toată presa centrală internațională.
• Ludwig Lenz, un excepțional chirurg estetician evreu, lucra la Institutul pentru Cercetări Sexuale (Institut fur Sexual Wissenschaft) din Berlin, unde erau 40.000 de mărturii despre perversiunile sexuale ale liderilor naziști. Lenz spune că ”nici măcar 10% dintre oamenii care în 1933 au luat soarta Germaniei în mâinile lor nu erau normali sexual”. Mișcarea homosexuală a creat cămășile brune naziste, iar acestea au înființat partidul NSDAP, apărut într-un bar gay din Munchen. Ernst Rohm, prima mână dreaptă a lui Hitler era homosexual, ”ca și mulți alții la începuturile nazismului”, arată istoricul William Shirer în cartea sa ”Ascensiunea și căderea celui de-al III-lea Reich”.
• Majoritatea apropiaților lui Hitler erau homosexuali, de la șeful HitlerJugend (tineretul hitlerist) până la ministrul economiei, Hermann Goering, care se îmbrăca în fuste, își vopsea unghiile și se machia. Avocatul lui Hitler și paza lui de corp erau gay. Șefii lagărelor de concentrare erau gay. Faimosul vânător de naziști Elie Wiesel povestește despre responsabilul de la Auschwitz cu care a avut de-a face, că ”iubea băiețeii” și observă că ”exista un trafic considerabil de copii tineri, printre homosexualii de acolo”.

• În instanțele din SUA au fost și sunt numeroase procese cu mărturii ale copiilor crescuți de cupluri G&L. Martorii și-au trăit viața în mediul și cu părinți gay or lesbian. Ei descriu și analizează, detaliat și riguros, confuzia, toxicitatea și turpitudinea lumii G&L, care le-a marcat existența. Am studiat 3 dintre ele. Sunt testimoniale clare despre cât de dăunător este un asemenea mediu pentru dezvoltarea copilului, viitor adult. Ultimul link, cazul Lopez (crescut de 2 psihiatre lesbiene) include, la final (pag.21-26) un set de citate condensate ale adulților și copiilor care au făcut parte din ”familii” gay&lesbian.https://www.scribd.com/…/2403…/Dawn-Stefanowicz-Amicus-Briefhttps://www.scribd.com/doc…/240312276/B-N-Klein-Amicus-Briefhttps://www.scribd.com/…/2…/Robert-Oscar-Lopez-Amicus-Brief…
Și un studiu comparativ despre copiii din famiiile normale și cele LGBT, rezumat aici:https://www.focusonthefamily.com/…/regnerus-family-structur…


sursa www.ziaristionline.ro/2018/10/08/o-infrangere-cat-o-victorie-rezultatul-real-33-omagiu-romanilor-din-strainatate-care-au-depasit-numarul-votantilor-de-la-parlamentare-oameni-simpli-si-liderii-coalitiei-pentru-familie-despre/
... 
17. La ce să vă așteptați dupa referendum - Oct 8, 2018 1:30:00 PM


18. Ce mai valorează faptele azi - Sep 29, 2018 5:32:00 PM

                                                                                 https://i0.wp.com/sclipiri.ro/wp-content/uploads/2018/09/1-118.jpg?resize=620%2C330


Un copil flamand cauta mancare printre deseuri. Reactiile oamenilor:Un experiment social realizat in Noua Zeelanda dezvaluie o realitate crunta a zilelor noastre: aceea ca fiecare dintre noi traim intr-o multime solitara si desi suntem inconjurati de oameni, suntem foarte singuri. Un baiat vizibil slabit si flamand, cu hainele murdare, se plimba prin multime. La un moment dat, se opreste in dreptul unui cos de gunoi si gusta firimiturile dintr-un ambalaj.
Reactia oamenilor in fata unei astfel de imagini este una greu de imaginat. Nimeni nu se opreste din drum, nimeni nu ii acorda macar cativa centi, nimeni nu il intreaba nimic…Si cand te gandesti ca este doar un copil.
Experimentul a fost filmat cu o camera ascunsa, iar concluziile sunt printre cele mai …amare. Nu ne mai pasa unii de altii, traim intr-o societate in care individualismul ne guverneaza vietile, iar intr-ajutorarea semenelui nostru este o invatatura biblica mult prea demodata pentru noi, oamenii modernitatii cu Iphone-uri, tablete si alte gadget-uri, care ne ocupa tot timpul…...19. Care este deosebirea intre prezbiter și preot - Sep 17, 2018 9:52:00 AM
In cartea Faptele Apostolilor cap. 14 versetul 23  dar si in alte cateva versete din Noul Testament ni se spune ca apostolii au "randuit (hirotonit) prezbiteri in fiecare biserica" .
In bibliile protestante este folosit cuvantul prezbiteri sau batrani (elders) , la fel in biblia catolica Fapte 14:23 scrie ca "apostolii au hirotonit prezbiteri" in fiecare comunitate.
Intr-o singura biblie este tradus altfel si anume in biblia ortodoxa scrie in Fapte 14:23 : "Şi hirotonindu-le preoţi în fiecare biserică..."
 Un alt exemplu :
"Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii", scrie in biblia ortodoxa in timp ce in original scrie "să cheme prezbiterii" -  πρεσβυτέρους şi nu ἱερεύς (preot) .

ἀσθενεῖ τις ἐν ὑμῖν; προσκαλεσάσθω τοὺς πρεσβυτέρους τῆς ἐκκλησίας, καὶ προσευξάσθωσαν ἐπ’ αὐτὸν ἀλείψαντες [αὐτὸν] ἐλαίῳ ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ κυρίου: (Iacov 5:14)

In literatura ortodoxa se argumenteaza ca de fapt prezbiterii erau si ei preoti , cuvantul prezbiter si preot conincid de aceia sa tradus preot . 
 Oare asa sa fie cuvantul prezbiter si preot sunt sinonime ? 
Categoric , nu. Daca ar fi fost vorba de preoti atunci era scris cuvantul preot si nu prezbiter .

Care este diferenta intre prezbiter si preot ? 

 Prezbiterul   asa cum este prezentat in  Noul Testament era o persoana aleasa din biserica locala care era un crestin matur spiritual,un om  intelept, care indeplinea criteriile enumerate in Noul Testament pentru aceasta functie. (1 Timotei 3:1-13 ; 1 Tit 5:9 ) Prezbiterul  se ocupa de invatatura spirituala data comunitatii , veghea sa nu apara abateri de la invatatura lasata de apostoli etc... Acesta nu facea parte dintr-o casta speciala , precum erau preotii levitici din Vechiul Testament , nu erau absolventi ai unor scoli teologice , nu indeplineau niste ritualuri precum cele practicate in  Liturghii (care inca nu se constituisera  in acea perioada de formare a Bisericii).

Preotia sacramentala - acesta este termenul folosit de bisericile ortodoxe si catolice pentru a defini slujba de preot in bisericile lor .
Ce este aceasta ? Conform definitiei data de literatura BO , preotia sacramentala este :

   " ....Una din cele Şapte Taine Bisericeşti  .Numai cei hirotonisiţi în această preoţie pot oficia Sfintele Taine şi dacă este săvârşită o taină (căsătoria, botezul, euharistia, etc.) de cineva care nu a fost consacrat în preoţia sacramentală taina respectivă nu este valabilă  Cei consacraţi în preoţia sacramentală au puterea de a ierta păcatele oamenilor."

Nimic din toate acestea nu le gasim in descrierea  data prezbiterilor din Noul Testament , este mai mult decat evident ca prezbiterul nu este acelasi lucru cu preotul ( chiar daca aparent ambii au functii pastorale) ,  sunt deosebiri majore intre cele doua variante prezbiterul instituit de apostoli si preotul care este produsul Bisericii catolice/ ortodoxe. 

  Conducătorii şi slujitorii Bisericii nu au purtat titlul de preot în sens de a se deosebi de restul credincioşilor. Toţi credincioşii sunt numiţi preoţi, dar în nici un caz nu sunt numiţi aşa slujitorii ordinaţi. Ei sunt numiţi apostoli, episcopi, prezbiteri, diaconi (sau diaconiţe) dar nu este termenul de preot (in original).
 Ce alt motiv au avut traducătorii Bibliei din Biserica Ortodoxă să traducă cuvântul πρεσβυτέρους cu termenul preot (ἱερεύς) afară de acela ca să îndreptăţească învăţătura despre preoţia sacramentală?

 https://crestinismro.wordpress.com/organizarea-bisericii-primare/

 https://moldovacrestina.md/apostolii-despre-preotia-sacramentala/

 https://moldovacrestina.md/hirotonia-noul-testament/ ...


20. ARNOLD - Aug 2, 2018 4:29:00 PM
                                                                                   Fotografia postată de Isaharus. FUNCȚIILE VIN ȘI TREC, ÎNSĂ IMPORTANT ESTE CE FAC OAMENII PENTRU OAMENI

Cunoscutul actor, Arnold Schwarzenegger, a postat o fotografie cu el dormind pe stradă sub faimoasa sa statuie de bronz și, trist, a scris "Cum s-au schimbat vremurile"...

Motivul pentru care a scris fraza a fost nu pentru că este bătrân, ci pentru că atunci când era guvernator al Californiei, el a inaugurat un hotel cu statuia sa. Personalul hotelului i-a spus lui Arnold: "În orice moment poți veni și ai o cameră rezervată pentru tine". Când Arnold nu a mai fost în ​​funcția de guvernator și s-a dus la hotel, administrația a refuzat să-i dea o cameră argumentând că ar trebui să plătească pentru una, deoarece erau foarte solicitați.

El și-a adus un sac de dormit, l-a așezat la picioarele statuii sale și a explicat:
"Când eram într-o poziție importantă, mi-au oferit totul, întotdeauna, și când am pierdut această poziție, au uitat de mine și nu și-au ținut promisiunea.
Nu aveți încredere în poziția voastră sau în banii pe care îi aveți, nici în puterea voastră, nici în inteligența voastră, nu vor dura! Când ești "important" în ochii oamenilor, toată lumea este "prieten" cu tine. Dar odată ce nu mai prezinți interes, nu mai contezi! Nu ești cine crezi că vei fi întotdeauna, nimic nu durează pentru totdeauna!"...21. Sola Scriptura sau Prima Luther? - Jul 7, 2018 1:09:00 PM
                                                                                                                                     

Sola Scriptura sau Prima Luther? Ce crede Martin Luther despre Biblie?
În ceea ce privește Biblia, cei din Biserica adevărată a lui Dumnezeu cred că "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte (II Timotei 3:16).

Martin Luther a fost de acord?
Martin Luther a învățat în mod public că doar Biblia ar trebui folosită ca doctrină. Unul dintre lozincile mișcării sale a fost Sola Scriptura ( "numai Biblia").


Deși Martin Luther a declarat că a privit Biblia "ca și cum însuși Dumnezeu ar fi vorbit acolo", el a mai spus,
"Sunt încrezător că nu este cuvântul meu, ci cuvântul lui Hristos, așa că gura mea este cea care rostește cuvintele"
Oare Martin Luther cu adevărat tace și crede Biblia mai mult decât propriile sale opinii? Acest articol îl va cita pe Martin Luther extensiv pentru a ajuta cititorul să răspundă la această întrebare.
Martin Luther a adăugat la Cartea Romani
Biblia, în Romani 3:28, afirmă:
Prin urmare, concluzionăm că un om este justificat prin credință, fără faptele legii.
Martin Luther, în traducerea sa in germană a Bibliei, a adăugat în mod specific cuvântul "allein" ( singur) în Romani 3: 28 - un cuvânt care nu este în greaca originală. Observați învățații protestanți:
Martin Luther ar sublinia încă o dată că suntem "îndreptățiți doar (numai) prin credință" fara faptele legii "(Romani 3:28), adăugând cuvântul german" allein "( singur ) în traducerea textului grecesc, cu siguranță există o urmă a lui Marcion în mutarea lui Luther (Brown HOJ, Erezii:Editura Hendrickson, Peabody (MA), 1988, pp. 64-65).
"Dr. Martin Luther o va avea așa: "... o voi avea așa și voi ordona să fie așa, iar voința mea este suficientă. Știu foarte bine că cuvântul "singur" nu este în textul latin sau grecesc (Stoddard J. Rebuilding a Lost Faith, 1922, pp. 101-102, vezi și Luther M. Amic, Discuție, 1, 127).
Poate că trebuie de asemenea remarcat faptul că Martin Luther a susținut de asemenea că cuvântul "singur" a fost necesar pentru o traducere în limba germană. Adevărul este că Martin Luther a adăugat în mod intenționat un cuvânt, iar mulți se bazau, din păcate, pe el.
A doua lozinca pentru adepții lui Martin Luther a fost expresia Sola Fide.......... ( credinta singura). Dar se pare că Martin Luther poate să fi tradus în mod intenționat greșit Romani 3:28 pentru pretenția de a da o justificare scripturală pentru doctrina sa Sola Fide .
Martin Luther a făcut cel puțin o altă interpretare intenționată
Martin Luther a fost, de asemenea, acuzat de interpretarea greșită a lui Matei 3: 2, Fapte 19:18, și multe alte scripturi (ibid, p. 200).
Matei 3: 2 afirmă,
"Pocăiți-vă, căci împărăția cerurilor este aproape!"
Martin Luther, în traducerea sa germană, după cel puțin o sursă catolică, a schimbat cuvântul "pocăi" cu a "repara" sau "face mai bine" (ibid, p. 201), probabil pentru a-și justifica poziția ascultă de legile lui Dumnezeu prin pocăință. Alții nu sunt de acord în această privință și indică faptul că termenul german ales poate sau trebuie tradus ca pocăință.
Cu toate acestea, indiferent de traducere , Martin Luther nu a părut să învețe o adevărată pocăință reală, așa cum a învățat,
"Fiți un păcătos și păcătuiți cu îndrăzneală, dar credeți cu mai multă îndrăzneală. Păcatul nu ne va îndepărta de El, chiar dacă ar trebui să facem curvii sau ucidere de mii și de mii de ori pe zi "(Luther, M. Letter din 1 august 1521 citat în Stoddard, p. 93).
http://crestin-total-schimbat.blogspot.com/2017/06/martin-luther-vs-iacov.html
Martin Luther părea să treacă cu vederea ce a învățat Cartea Evreilor:
"Căci dacă păcătuim în mod intenționat după ce am primit cunoștința adevărului, nu mai rămâne sacrificiu pentru păcate, ci o așteptare înfricoșătoare a zilei judecatii" (Evrei 10: 26-27).
Martin Luther a învățat că anumite cărți ale Bibliei erau discutabile
Martin Luther avea viziuni diferite asupra diferitelor cărți ale Bibliei. Mai exact, el a avut o viziune destul de nefavorabila asupra Cărților Evreilor, Iacov, Iuda și Apocalipsa.
Enciclopedia Catolică susține:
În ceea ce privește protestantismul, anglicanii și calvinistii au păstrat întotdeauna întregul Noul Testament. Dar, timp de peste un secol, adepții lui Luther au exclus Evrei, Iacov, Iuda și Apocalipsa (Reid, George J.) Transcribed by Ernie Stefanik Canon din Noul Testament. Encyclopedia,
În ceea ce privește epistola catre Evrei, Martin Luther a declarat,
Nu trebuie să surprindeți pe cineva să găsească aici bucăți de lemn, fân și paie (O'Hare, p. 203).
El a scris, de asemenea,
Epistola lui Iacov este o epistolă de paie ... pentru că nu are nimic din natura evangheliei  "(Luther, M. Prefață la Noul Testament, 1546).
Se pare că Martin Luther a preferat cu adevărat conceptul de prima Luther (primatul lui Luther) și nu Sola Scriptura când sa referit la doctrină.
Aceia dintre noi care credem în adevărata Biserică a lui Dumnezeu cred că toate cele 66 de cărți ale Bibliei sunt inspirate de Dumnezeu si de folos (II Timotei 3:16). Pentru că de asemenea credem că nu ni se permite să adăugăm sau să scoatem nimic din Biblie (vezi Apocalipsa 22: 18-19), nu putem urma învățăturile celor care au schimbat sau diminuat importanța a cel puțin 18 carti (Geneza, Exodul, Leviticul, Numerele, Deuteronomul, Estera, Iov, Eclesiastul, Iona, Matei, Luca, Ioan, Fapte, Romani, Evrei, Iacov, Iudei și Apocalipsa).
sursa : cogwriter.com/luther.htm    
...
22. Păcate "discutabile"? Alcoolul, sportul, marea și televizorul - Apr 24, 2018 10:40:00 AM
                                                                           ...
23. Biserici non-denominationale - Mărturia unei tinere - Feb 1, 2018 7:59:00 PM
                                                                     


 Scurtă prezentare

Multi cred despre bisericile numite de unii "independente" ca fiind fiind biserici evanghelice sau  "de pocăiți". Ce sunt în realitate acestea ? Grupările non-denominaționale au apărut în SUA în ultimele decenii și așa cum  arată și denumirea lor sunt organizații religioase neafiliate unui cult creștin, chiar mai mult , resping  ideea de cult bazat pe doctrină si tradiție (sunt usor de recunoscut prin faptul ca nu specifica apartenența la un cult creștin cunoscut ci iși dau doar un nume de fațadă bisericii locale).
 Cele mai multe din acestea au o dogmă liberală (chiar libertină) care proclamă mântuirea garantată doar prin credință,fără prea multe restricții privind comportamentul sau  îmbracămintea  ( pantaloni la femei, machiaje, cercei  etc.)  "Dumnezeu te acceptă așa cum ești"  proclamă liderii lor.  La acestea se adaugă "inchinarea"  bazată pe trupa de "muzică contemporană" muzică dominată  de ritm cu chitări electrice și tobe în unele comunități practicându-se și dansul (ca mod de închinare) cu scopul de ai atrage pe tineri.
 Aceste grupări au fost inființate inițial în SUA, ca o formă de respingere a cultelor creștine p/np tradiționale (baptiste, metodiste, presbiteriene etc.) considerate prea rigide și tradiționaliste ,dar și a noțiunii de "religie" în general. Acestea dovenindu-se foarte atractive în special pentru tineri dar și pentru cei care resping confesiunile care proclamă aplicarea ad-literam a cuvantului Scripturii (pocaiți).
Cele mai multe grupări non-denominaționale (numite și biserici independente) , unele din ele carismatice  sunt în orașe precum Timișoara  Arad, Baia Mare, Tg. Mures, București. deși practic îi găsești in orice oraș mai dezvoltat.Mărturia unui tinere care a fost atrasă  într-o "biserică" independentă care se manifesta prin "închinare moderă" pe care a parăsit-o pentru o credinţa creştină autentică A trăi o pocăinţă surogat este mai grav decât a nu crede în Dumnezeu. Domnul Isus Hristos a avut cele mai grele cuvinte dintre toate câte a rostit faţă de farisei, cărturari şi preoţi..........
           Nu mai vrem să plătim nici un preţ şi ţinem morţiş să ne bucurăm. Facem orice ca să ne bucurăm. Lumea în care trăim se aruncă disperată în distracţii şi noi ni le-am inventat pe ale noastre, cu gust de religie şi coloranţi artificiali. Am imitat cum puţini pot imita lumea şi am adus-o în bisericile noastre, botezînd-o cu nume creştin. Ne legănăm şi cântăm după duhul lumii, trăim după duhul lumii, vorbim după duhul lumii, ne îmbrăcăm după duhul lumii, .. Ne-am lăsat siluiţi de lume şi nici măcar nu mai opunem rezistenţă! Părinţii credincioşi asistă cu nepăsare şi neputinţă la batjocorirea copiilor lor, batjocorire care nu se face în lume ci chiar în ceea ce ei numesc biserică. Creştinismul a ajuns să fie “cool”, senzaţiile provocate şi trăite în mod artificial fiind confundate cu bucuria în Duhul Sfânt. Am ajuns în vremurile în care este mai periculos să-ţi duci copii la biserică decât pe stadion. Pentru-că dacă învaţă o cale strâmbă a pocăinţei nu vor mai avea nici o şansă. Ori vor crede că sunt bogaţi dar ei vor fi săraci, ori se vor dezgusta de ceea ce au găsit, pe bună dreptate spunând că nu vor o astfel de cale a pocăinţei.
          Nu-i de vină lumea! Ea merge pe calea ei. Sunt de vină cei ce au adormit dar care ar fi trebuit să stea treji, sau să demisioneze!
          Dar dacă cei din frunte au adormit ar trebui să fim treji măcar noi. Şi să nu ne lăsăm duşi de valul înşelătoriei religioase.

Am scris aceste rânduri după ce, în urma publicării materialului intitulat “De ce nu cred în pocăinţa lui Bodo” am primit o scrisoare din partea unei tinere de 23 de ani, Cosmina.
          Scrisoarea ei m-a întristat dar mi-a adus şi bucurie. Am înţeles încă o dată că pericolul despre care vă vorbeam în acel material este real. Pericolul pocăinţei false şi al închinării false. Dar m-am şi bucurat că o tânără de 23 de ani a reuşit să se smulgă din mreaja acestei credinţe înşelătoare, să se reîntoarcă la Scripturi şi să se aşeze pe făgaşul cel bun.
          Am întrebat-o dacă pot să-i public scrisoarea şi iată ce mi-a scris în cea de-a doua scrisoare şi din care extrag doar un fragment:
          “Vă rog să vă rugaţi, şi dacă credeţi că scrisoarea publicată va fi spre gloria lui Dumnezeu atunci da, puteţi să o publicaţi. În acelaşi timp, rugaţi-vă şi pentru mine pentru că în urma publicării scrisorii vor fi reacţii şi aş vrea să ramân tare în lucrurile pe care mi le-a încredinţat Dumnezeu. Mă simt ca un copil printre lupi înfometaţi gata să mă sfaşie, în locuri unde ar fi trebuit să găsesc o turmă şi un Păstor. Sunt puţini oamenii credincioşi pe lângă care pot să mă întăresc în omul dinlăuntru prin părtaşia frăţească. Slavă Lui că a găsit cu cale să înfruntăm aici prigoniri şi acolo odihnă! “
          Am stat într-un moment de cumpănă. Mă gândeam să o protejez pe Cosmina şi să nu fac publică scrisoarea sau să-i dau alt nume. Dar mi-am adus aminte că Domnul Isus spunea că ucenicii Lui vor fi prigoniţi. De ce prigoniţi? Pentru că ei au ales să fie altfel. Altfel decât lumea şi altfel decât lumea religioasă. Pocăiţii spun că ei sunt altfel decât lumea. Trecând peste faptul că afirmaţia aceasta nu se mai potriveşte cu realitatea ar trebui să ne gândim dacă nu cumva este nevoie să nu ne mai potrivim nici cu chipul organizaţiei religioase din care facem parte. Potrivirea, asemănarea, trebuie să fie cu Hristos şi numai cu El.
          Şi m-am gîndit apoi că persecuţia religioasă nu a făcut rău nimănui. Dimpotrivă! Se vede aceasta azi, în libertate, când, de bine ce ne este, am început să ne facem viţei de aur şi să ne ridicăm la joc şi veselie. Nu s-ar fi întâmplat aşa ceva în timpul persecuţiei comuniste.
          Şi apoi oare nu vrea Satan ca toţi să tăcem şi înşelătoria să continue? Dar Dumnezeu nu se lasă fără mărturie.
Iată dar scrisoarea Cosminei:
          “Pace, frate Dan.
          Numele meu este Cosmina. Am 23 de ani iar în Februarie fac 3 ani de când m-am pocăit. Sunt din Bucureşti
          Vă spun sincer că şi eu am fost tare înşelată. Am fost prinsă în magia ritmurilor muzicale şi a fel de fel de manipulări emoţionale, în special prin muzică. Într-adevăr îmi puneam întrebarea: De ce am aceleaşi stări când mă “închin” Domnului ca atunci când eram în lume la un concert necreştin? Poate închinarea pentru Satan să fie aceeaşi ca închinarea pentru Dumnezeu? Ştiam că nu… dar nu ştiam nici să explic, nici nu cunoşteam adevărata închinare ca să pot face distincţia. Practic săream, dansam, mă învârteam… făceam tot felul de chestii de care sincer să vă spun acum… mi-e ruşine. Oamenii veneau totuşi şi-mi spuneau: “Ce minunat te închini Domnului! Cât de mult mă încurajezi când te văd cum te “închini”!” “Ai darul închinării!” etc…
          Îi mulţumesc lui Dumnezeu că a venit o perioadă de criză în viaţa mea (pe plan spiritual). L-am ascultat pe Paul Washer când a fost în mai  în Bucureşti apoi am continuat să ascult oameni duhovniceşti, inclusiv Zac Poonen. Şi mi-am dat seama că ceva chiar nu merge. Am plecat din biserică şi din toate activităţile “religioase” în care eram implicată. Şi am început să-l întreb pe Dumnezeu… “Ce este mântuirea?”. “Ce este Crucea Ta?”
           Am luat-o de la început… fiecare pas… La un moment dat… ceva s-a întamplat. Am început să înţeleg atâtea minciuni în care credeam ferm, atâtea păcate pe care nu le vedeam… Şi am început să fug la propriu şi la figurat de ceea ce se numeşte “închinare” astăzi… Mă înfricoşez şi mă apucă fiorii groazei numai când ascult câteva acorduri ale melodiilor “creştine” pe care odată, cândva, mă “închinam” Domnului.
          Din Iunie, de când Dumnezeu m-a regenerat, până în momentul de faţă… încă mă minunez de mântuirea Lui Dumnezeu, de dragostea lui arătată la Cruce, de jertfa Lui… Şi mi-am adus aminte ce a spus Paul Washer că dacă Jertfa lui Hristos e plictisitoare pentru tine, sau că e ceva ce ai inţeles când te-ai pocăit – eşti înşelat! Că poţi să petreci veşnicii meditând la Jertfa Lui şi întotdeauna va fi nouă şi minunată! Glorie Lui!
          Când l-am ascultat pe Bodo şi m-am gândit la ceea ce a spus… m-am întristat… Să te pocaieşti pentru a “face şi tu ceva pentru Dumnezeu” e tare trist. Şi ce e şi mai trist… e că am întâlnit puţini oameni care să înţeleagă pericolul în care ne aflăm. Nici eu nu l-am înţeles dar Dumnezeu a avut milă de mine şi are milă în continuare. Mâna Lui Dumnezeu nu e prea scurtă ca să mântuiască, dar inima omului e prea împietrită ca să se lase mântuit… pentru că asta înseamnă să renunţe la “Eu”. Aici mi-a fost şi mie greu… Mi se spunea că ceea ce fac “Eu” nu e închinare (de către 2-3 fraţi tare dragi) dar “Eu” mă “simţeam prea bine” ca să renunţ.
         
          Fiţi binecuvântat!
          P.S.: Imi pare rău că dragostea, îngăduinţa creştină, sfinţenia, toleranţa, credinţa, harul… sunt înţelese atât de greşit astăzi…”

          Pe de o parte este bine că fiecare poate să creadă ceea ce vrea şi nu se impune de undeva de sus ce să credem. Dumnezeu ne-a acordat această libertate şi omul să nu-şi permită să o anuleze. Dar tocmai pentru că fiecare poate să creadă ce vrea există pericolul ca să coborâm ştacheta credinţei jos de tot pentru a putea atrage în jurul nostru cât mai mulţi care să împărtăşească această credinţă şi, în felul acesta, să ne justificăm superioritatea faţă de alţii.
          Dacă veţi privi cu atenţie în jur o să constataţi că aşa se întâmplă. Nu doar cultele istorice nu mai au pretenţii la viaţa interioară a credinciosului şi pun accentul doar pe o viaţă exterioară şi pe o declaraţie verbală a credinţei ci şi cultele mai nou apărute.
          Coborâm standardul pentru că vrem să atragem în jurul nostru şi să nu ne pierdem influenţa, sau să câştigăm influenţă. Ca să fiu drept şi bine înţeles mai spun o dată că aşa se întâmplă în aproape fiecare grupare, chiar şi în gruparea din care eu fac parte. Într-un singur loc, din câte cunosc, nu se întâmlpă aşa şi se menţine un standard înalt, standardul Sfintelor Scripturi.
          În cele mai noi grupări neoprotestante oamenii sunt atraşi prin muzică şi mesaje despre vindecare şi bunăstare materială, sau despre dragostea lui Dumnezeu fără limite şi fără pretenţii. El te iubeşte aşa cum eşti. 
Nu mă mir că aceste grupări cresc tot mai mult şi s-a ajuns azi la adunări de zeci de mii de membri. Dar Domnul Isus spunea că poarta este strâmtă şi calea este îngustă şi puţini merg pe ea.
          Cât de diferit punem noi problema atunci când vorbim despre noi convertiţi dacă ne comparăm cu cel mai mare om care trăit până la Domnul Isus Hristos, şi anume Ioan Botezătorul. Veneau oamenii cu grămada la el ca să fie botezaţi şi el îi trimitea acasă. 
Le spunea ca mai întâi să se schimbe, să-şi schimbe atitudinea faţă de cele lumeşti şi să nu se joace cu Dumnezeu pentru-că securea a fost deja înfiptă la rădăcina pomului şi numai cei cu adevărat născuţi din Dumnezeu vor putea aduce rod bun, pentru slava Tatălui din cer. Pe Ioan Botezătorul nu-l interesa numărul ci calitatea. El nu avea alt interes decât ca Dumnezeu să fie glorificat şi calea lui Hristos către inimile oamenilor să fie deschisă. De aceea a fost cel mai mare prooroc. Nu a făcut nici o minune şi nici un semn, dar a fost cel mai mare pentru că a ţinut ştacheta sus. Croieşti cărări drepte şi pregăteşti calea lui Isus Hristos înspre oameni când predici adevărul nu când faci circ şi spectacol sau îţi urmăreşti interesele tale , personale sau de grup.

sursa: http://crestinism-autentic.blogspot.ro/p/vox-publica.html


...

24. Cristian Vaduva despre colindele moderne - Dec 10, 2017 1:22:00 PM...
25. Cei care ne-au spus adevărul - Dec 2, 2017 11:09:00 AM