Despre mine

Stiri Vedete

Sunt un blogger oarecare cu sau fara prea multa experienta

Blogs Home » Life » Vedete » Biografii vedete

Biografii vedete

Bibliografii vedete de pe tot mapanondul exstent...

Articole Blog

01. Constantin Brancusi - Sep 5, 2012 3:16:00 PM
Constantin Brancusi a fost cel mai mare sculptor roman, care a contribuit foarte mult la innoirea limbajului si viziunii plastice in sculptura contemporana.

Cariera:

In copilarie a invatat sa sculpteze lemnul pentru a confectiona diferite unelte si obiecte casnice. Prima clasa primara a facut-o la Pestisani, apoi s-a mutat la Scoala de la Bradiceni. A plecat pentru prima data de acasa in 1883, un an mai tarziu a plecat din nou si s-a angajat ucenic la un negustor de butoaie.

In 1887 a fugit din nou de acasa, inainte de a-si termina scoala primara, fuge la Targu Jiu, unde s-a angajat ucenic in boiangeria lui Ion Mosculescu. In copilarie a facut ani lungi de uceninie in ateliere de boiangerie, pravalii si birturi. La 12 ani a plecat din nou de acasa, si s-a intretintu singur lucrand ca baiat de pravalie la Slatina.

In 1889 a plecat in Craiova unde a stat aproape 9 ani de zile, lucrand la birtul fratilor Spirtaru, in 1892 s-a angajat baiat de pravalie la „magazinul de marfuri si coloniale”, iar din 1894 s-a inscris la Scoala de Meserii din Craiovam unde a invatat pe langa mecanica, tamplarie, turnatorie, prelucrarea metalelor, rotarie si sculptura in lemn. Intre 1894-1898, is continua studiile, devine bursier si este admis la specializarea de culptura in lemn. A modelat bustul lui Gheorghe Chitu, fondatorul scolii.

In 1897 pe perioada de vara a lucrat la Viena la sectia de finisare artistica a unei fabrici de mobila, unde a obtinut certificat de capacitate. Dupa ce a urmat cursurile Scolii de Arte si Meserii din craiova s-a dus la Bucuresti unde a absolvit Scoala de Belle-Arte in 1902. In primul an de studentie, a obtinut pentru lucrarea „Bustul lui Vitellius” mentiune onorabila, apoi in 1900 pentru „Cap al lui Laocoon” a obtinut medalia de bronz, iar un an mai tarziu pentru „Studiu” castiga medalia de argint.

Intre 1900-1902 a realizat „Ecorseu” pentru care a primit medalia de bronz, iar datorita preciziei detaliilor din aceasta lucrare, „Ecorseul” a fost folosit in Scolile romanesti de medicina. Prima sa comanda a unui monument public a primit-o in 1903, pentru realizarea bustului generalului medic Carol Davila, care a fost instalat la Spitalul Militar din Bucuresti, si este singurul monument public al lui Brancusi din Bucuresti. Un an mai tarziu a plecat la studii in Munchen, dar dupa sase luni pleaca pe jos pana la Langres in Franta, de unde ia trenul spre Paris.

In 1905 a intrat la prestigioasa „Ecole nationale superieure des beax arts” unde a lucrat in atelierul lui Antonin Mercie pana in 1906, cand paraseste scoala. A refuzat apoi sa lucreze ca practician in atelierul lui Auguste Rodin, rostind cuvintele devenite celebre „Rien ne pousse a l’ombre des grands arbres”(La umbra marilor copaci nu creste nimic).

In 1906 a expus pentru prima data la Societe nationale des beax arts si la Salon d’Automne din Paris, iar un an mai tarziu a creat prima versiune a Sarutului, tema pe care a reluat-o sub diferite forme pana in 1940, culminand cu Poarta Sarutului.

In 1909 a revenit in tara pentru o perioada scurta de timp si a participat la „Expozitia oficiala de pictura, sculptura si arhitectura”, unde a primit premiul II . Pana in 1914 a participat cu regularitate la expozitii colective din Paris si Bucuresti inaugurand ciclurile „Pasari Maiestre”, „Muza adormita” si „Domnisoara Pogany”.

In 1914 a deschis prima expozitie in SUA la Photo Secession Gallery din New York, unde a provocat o enorma senzatie. Un an mai tarziu a inceput sa execute primele lcurari in lemn.

In 1920 a participat la expozitia gruparii „La Section d’Or” in Franta, la expozitia gruparii „Arta romana”, la „Festivalul Dada”, unde a semnat manifestul intitulat „Contre Cubisme, contre Dadaisme”.

In 1926 la Wildenstein Galleries, din New York, s-a deschis a doua expozitie personala a sa. Pana in 1940 a participat la cele mai importante expozitii colective de sculptura din SUA, Franta, Elvetia, Olanda, Anglia. Muzeul National de Arta Moderna din Paris „Centre Pompidou” are un numar important de lucrari ale lui Brancusi, lasate prin testament mostenire Romaniei, dar acceptate cu bucurie de Franta, impreuna cu tot ce se afla in atelierul sau, dupa refuzul guvernului comunist al Romaniei anilor 1959 de a accepta lucrarile lui Brancusi dupa moartea acestuia.

In 1956 la Muzeul de Arta al Republicii din Bucuresti s-a deschis prima expozitie persoana Brancusi din Europa. Brancusi a fost ales postum memrbu al Academiei Romane.

Pe scurt despre Constantin Brancusi:

Nume: Constantin Brancusi
Data nasterii: 19 Februarie 1876
Zodie: Varsator
Locul nasterii: Hobita, Jud, Gorj, Romania
Decedat: 16 martie 1957
Locul decesului: Paris
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: Gri
Nationalitate: Roman
Etnie: Roman
Stare civila: Necasatorit
Copii: Nu are
Ocupatie: Sculptor
Studii: Scoala de Arte si Meserii, Craiova, Scoala de Belle Arte, Bucuresti

De ce este faimos Constantin Brancusi?

Constantin Brancusi este unul dintre cei mai mari creatori ai tuturor timpurilor, un artist genial , fiind unul dintre cei mai mari sculptori ai lumii. Prin creatiile sale s-a facut cunoscut in intreaga lume, lucrarile sale fiind foarte cautate. A primit numeroase premii si distinctii, si opera sa continua sa dainuiasca si dupa moartea sa, fiind considerata de o valoare incalculabila. De-a lungul vietii a realizat ceea ce putini artisti au reusit.

De ce ne place Constantin Brancusi?

Constantin Brancusi a fost o personalitate deosebit de complexa, dar si o fire incantatoare si foarte sociabila, a cucerit intreaga lume cu creatiile sale, care au fost foarte apreciate. Desi a fost o fire singuratica, Brancusi a reusit de-a lungul carierei sale sa fie foarte iubit si apreciat pentru operele sale.


02. Claudia Pavel - Sep 5, 2012 2:55:00 PM

Claudia Pavel a inceput sa cante de la varsta de 7 ani, cand a luat primele lectii de muzica. Cu timpul si-a cultivat talentul si vocea remarcabila, iar la 15 ani si-a facut debutul pe scena muzicala alaturi de trupa Candy.

Cariera:

Desi avea success impreuna cu trupa, Claudia a ales sa se indrepte spre o cariera solo, intr-un moment in care daca faceai parte dintr-o trupa dance aveai success mare pe piata muzicala din Romania. A riscat si la 17 ani si-a vazut visul cu ochii. S-a lansat in cariera muzicala sub numele "Cream", in 2002 cand a lansat si primul single "Mai aproape" si primul album solo "Crede in mine".

Al doilea single de pe album a fost "Cant pentru tine", iar la un an lanseaza si cel de-al doilea album din cariera solo "Astept", care a insemnat o perioada de
inregistrari si pregatiri de mai bine de un an, in toata aceasta perioada Claudia a muncit foarte mult pentru cariera sa, a luat lectii de canto, de coregrafie. Nu a uitat totusi si de un alt vis de al ei, acela de a fi actrita, astfel ca in 2003 a fost admisa la Facultatea de Teatru si Film, clasa Virgil Ogasanu. In acelasi an a lansat si primul extras pe single de pe al doilea album intitulat "inchide ochii", compusa de Marius Moga si Smiley. A realizat apoi un featuring cu trupa Simplu la piesa "Jumatatea mea".

Al treilea album din cariera solo "Te vreau" a fost lansat in 2005, iar piesa "Nu din prima seara" a fost cea care a promovat materialul. Un an mai tarziu a scos si cel de-al patrulea album "48 de ore" de pe care a lansat doua single-uri "Cantecul inimii" si "Stiu ce-ti place" care a fost un featuring cu Matteo. Dupa doi ani de munca in strainatate s-a intors cu un nou material si cu un nou nume de scena "Claudia Cream".

La sfarsitul lui 2008 a lansat piesa "Candy" care a prins imediat la public ajungand pe primul loc. Piesa a facut parte de pe albumul "Wrong girl for that" care a fost realizat in Suedia, Germania, Marea Britanie si SUA, artista lucrand la album cu echipa care a masterizat si albumele trupei ABBA. Al doilea single de pe album "Just a little bit" a fost surpriza albumul deoarece canta impreuna cu celebrul artist Fatman Scoop.

In 2009 a lansat single-ul "Don’t miss missing you" care a avut mare success. Ultima ei piesa se intituleaza "Crazy" si va fi inclusa pe viitorul album, aceasta fiind cea mai edgy piesa a artistei si este ca o gura de aer proaspat.

Pe scurt despre Claudia Pavel:

Nume: Claudia Pavel
Locul nasterii: Mangalia, Romania
Data nasterii: 19 Octombrie 1984
Frati/Surori: O sora Paula
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: Brunet
Inaltime: 1.69
Greutate: 53 kg
Dimensiuni: 90-60-89
Nationalitate:Roman
Etnie: Roman
Stare civila: Necasatorita
Ocupatie: Cantareata
Studii: Facultatea de Teatru si Film

De ce este faimoasa Claudia Pavel?

Claudia Pavel a cunoscut faima de pe vremea cand canta in trupa Candy, dar s-a facut remarcata cu adevarat in cariera solo, avand mare succes.

De ce ne place Claudia Pavel?

Claudia Pavel a cucerit publicul prin frumusetea si talentul ei, avand numerosi fani atat in tara cat si in strainatate.03. Jessica Canizales - Sep 5, 2012 2:54:00 PM

Jessica Canizales s-a nascut pe 30 iulie 1979 in Brazilia si este un un cunoscut model.

Cariera:

Copilaria si-a petrecut-o in Florida, impreuna cu familia, iar in adolescenta si-a descoperit pasiunea sa pentru modeling. In cariera a fost sustinuta de mama sa, a invatat limba engleza dupa ce a locuit timp de sapte luni in Idaho impreuna cu tatal sau.

Datorita trasaturilor sale a atras atentia fotografilor si agentiilor de moda, intrand astfel in lumea mult dorita. A participat la numeroase concursuri de frumusete, iar apoi a primit diferite oferte de a poza pentru mai multe companii de lenjerie. A aparut in varianta spaniola a revistei pentru barbate Playboy si a devenit astfel una dintre modele de top din tara.

A aparut alaturi de Erica Rose, April McKinney si Carrie S
trongin in tropic Calendar’s Girls of the South DVD si a pozat pentru un numar de clienti de nivel inalt.

De-a lungul carierei sale a colaborat cu nume importante din lumea modei, fiind foarte cautata de designeri pentru frumusetea sa.

Pe scurt despre Jessica Canizales:

Nume: Jessica Canizales
Data nasterii: 30 iulie 1979
Zodie: Leu
Locul nasterii: Brazilia
Culoarea ochilor: Caprui-verzi
Culoarea parului: Saten
Inaltime: 1.63 m
Nationalitate: Braziliana
Stare civila: Necasatorita
Copii: Nu are
Ocupatie: Model

De ce este faimoasa Jessica Canizales?

Jessica Canizales este un cunoscut model brazilian, care a cunoscut faima inca de la inceputul aparitiilor sale, fiind o femeie foarte frumoasa care a atras atentia publicului din numeroase tari. Jessica Canizales s-a remarcat prin colaborarile sale cu nume importante din lumea modei, putand fi vazuta de asemenea si in mai multe reviste.

De ce ne place Jessica Canizales?

Jessica Canizales a fascinat publicul prin frumusetea si talentul sau, fiind una dintre cele mai iubite modele braziliene, care a lucrat cu numerosi designeri si a pozat in diferite reviste care au adus-o in atentia publicului national si international. Ne place Jessica Canizales deoarece este o femeie foarte frumoasa, care a stiut sa profite de atuurile sale pentru a ajunge unde si-a dorit.04. Adolf Hitler - Sep 5, 2012 2:50:00 PM

Adolf Hitler s-a născut la 20 aprilie 1889, în Braunau am Inn, imperiul Austro-Ungar.

Cariera:

In copilărie isi dorea sa devina preot. A renunţat la studii la varsta de 16 ani si in 1907, după decesul ambilor părinţi, s-a mutat la Viena, unde a încercat să se înscrie la cursurile Academiei de Arte Frumoase. Desi era talentat, nu a intrat si, timp de 6 ani, a dus o viaţă mizeră, câştigându-si existenţa din vânzarea în cafenele a unor ilustrate pe care le picta.

În 1913 s-a mutat la Munchen şi, la izbucnirea primului război mondial, s-a înrolat în armata germană, unde a fost rănit şi decorat cu Crucea de Fier clasa a 2-a, fiind si promovat la gradul de caporal. La terminarea razboiului a rămas în armată şi a fost trimis la divizia de Informatii.

S-a înscris in Partidului Muncitorilor Germani (DAP) si in 1921, cand si-a schimbat denumirea in Partidul Muncitoresc German Naţional-Socialist (NSDAP), sau Partidul Nazist, devenea lider (Fuhrer ) al acestuia. În 1923, a încercat fără succes o revoltă armată în Munchen. A fost închis timp de nouă luni, perioada in care a dictat lui Rudolf Hess cartea in care si-a descris ideologia politica, Mein Kampf/ Lupta mea. Dupa eliberare s-a dedicat reconstruirii NSDAP. Intr-o perioada de dificultati financiare si turbulenţele politice, naziştii au castigat teren si in 1932, NSDAP devenea cel mai mare partid din parlamentul german. A fost făcut cetatean german in 1932.

In 1933 a devenit cancelar al Germaniei, si-a însuşit puteri dictatoriale şi a început să instituie legi anti-evreieşti. A început rapid procesul de militarizare a Germaniei şi o politica de expansiune teritorială, care au dus în cele din urmă la izbucnirea celui de-al doilea război mondial. A ordonat invadarea Poloniei in 1939 si a declanşat razboiul. După ce a cucerit Danemarca, Norvegia şi Europa de Vest, fara sa ruseasca insa să subjuge si Marea Britanie, în 1941 a ordonat invadarea Uniunii Sovietice. Armatele germane au fost oprite la Moscova, Leningrad şi Stalingrad. A exterminat populaţia evreiasca din tarile cucerite si in decembrie 1941 a declarat razboi Statelor Unite. In 1944, britanicii şi americanii au invadat Europa ocupată si Germania s-a retras pe ambele fronturi, forţele sale armate din Africa au fost învinse.

A supravieţuit inca uneia din cele 17 tentative de asasinare si, când trupele sovietice erau aproape de cucerirea Berlinului, Hitler s-a sinucis in buncărul sau, la 30 aprilie 1945.

Pe scurt despre Adolf Hitler:

Nume: Adolf Hitler
Nume alternative: Der Führer, Adolph Hitler, Hitler
Ocupaţia: Cancelar Germaniei naziste (al Treilea Reich) in perioada 1933-1945
Partid politic: Partidul Muncitoresc German Naţional-Socialist (NSDAP)
Data nasterii: 20 aprilie 1889
Zodia: Taur
Locul nasterii: Braunau am Inn, Imperiul Austro-Ungar, acum Austria
Părinţi: Klara Polzl si Alois Hitler
Nationalitate: germana
Inaltime: 1,73 m
Starea civila: căsătorit
Soţia: Eva Anna Paula Hitler (născută Braun)
Data si locul decesului: 30 aprilie 1945, Berlin, Germania
Opera muzicala preferata: Reinzi de Richard Wagner
IQ: 141
Filmele preferate: King Kong (1933) şi Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici (1937)
Actritele preferate: Pola Negri şi Lina Basquette

De ce este faimos Adolf Hitler?

A fost liderul militar si politic al Germaniei naziste si a declanşat al doilea război mondial, cel mai mare si mai distructiv din istoria omenirii, a provocat decesul a aproximativ 3% din populatia globului.05. Courteney Cox - Oct 31, 2009 5:42:00 PM

Courteney Bass Cox s-a născut la data de 15 iunie 1964, având în prezent numele de Courteney Cox Arquette. Este un fost model şi în prezent o actriţă de origine americană. Este cel mai bine cunoscută pentru rolul ei ca Monica Geller din serialul de comedie extrem de popular - Friends, şi pentru rolul Lucy Spiller din drama Dirt.
Cox s-a născut în Birmigham, Alabama într-o bogată familie din sud. Părinţii ei au fost Courteney şi Richard Lewis Cox. Courteney mai are două surori mai în vârstă (Virginia McFerrin şi Dottie Pickett) şi un frate mai în vârstă (Richard Jr.) şi alţi nouă fraţi şi surori vitrege. părinţii ei au divorţat în anul 1974, iar tatăl ei s-a mutat în Panama, Florida unde şi-a deschis o companie de piscine numită Cox Pools. Courteney a
crescut cu mama ei şi tatăl ei vitreg, Hunter Copeland, un om de afaceri din New York.

Cox a fost crescută într-o suburbie de oameni înstăriţi din Birmingham, Mountain Brook, Alabama unde i se spunea CeCe. a urmat cursurile liceului Mountain Brook, unde a fost majoretă, jucătoare de tenis şi înotătoare. După absolvire, Cox a continuat cu studiul arhitecturii şi a designului de interior la Colegiul pentru Femei Mount Vernon. A renunţat după un an, pentru a urma o carieră în modeling, după ce a fost aleasă de agenţia de fotomodele Ford din New York. În timp ce lucra ca fotomodel a urmat şi cursuri de actorie şi a muncit mult pentru a-şi pierde accentul sudist.

Mai târziu, în anul 1994, Cox a fost chemată la audiţie pentru rolul lui Rachel Green dintr-un nou serial de comedie numit Friends, însă a fost aleasă în schimb pentru rolul lui Monica Geller. Fiind la început cea mai faimoasă dintre cei din distribuţia show-lui, Cox s-a alăturat lui Jennifer Aniston (Rachel Green), Lisa Kudrow (Phoebe Buffay), Matt Le Blanc (Joey Tribbiani), Matthew Perry (Chandler Bing) şi David Schwimmer (Ross Geller) în ceea ce urma să devină cel mai celebru rol al său, ce a durat timp de zece sezoane, până în anul 2004.

În timpul filmării sezoanelor, Cox s-a măritat cu David Arquette, devenind Courteney Cox Arquette. O glumă din spatele culiselor bate un apropo la acest eveniment când la începutul episodului "The One After Vegas" li se adaugă tuturor din distribuţie numele Arquette la final. Dedicaţia "Pentru Courteney şi David care chiar s-au căsătorit" apare la finalul episodului.

Alte relaţii ale actriţei ar fi cu Ian Copeland şi o relaţie pe termen lung cu actorul Michael keaton. Cox a mai fost cuplată şi cu cântăreţul Adam Duritz de la Counting Crows şi a apărut în videoclipul lor pentru melodia A Long December în anul 1997. (Duritz a avut o relaţie şi cu Jennifer Aniston)
Cox s-a măritat cu David la data de 12 iunie 1999. Pe 13 iunie 2004 a născut-o pe prima lor fetiţă Coco Riley Arquette. Iniţial au dorit să o numească pe fetiţă după mama ei, însă acest lucru era contrat credinţelor religiei iudaice, aşa că nu l-au pus în aplicare. Coco este porecla pe care Courteney o maia vea când era copil. Jennifer Anniston este naşa fetiţei.

În iunie 2007 Courteney a anuţat că face planuri pentru a-şi mări familia. Actriţa a susţinut că speră să aibă un copil în urma unei fertilizări in vitro, deşi în prezent se luptă cu o depresie post-natală.
06. Ben Affleck - Oct 31, 2009 5:41:00 PM

Ben Affleck s-a nascut in Berkeley, California, la data de 15 august 1972 si este fiul lui Christine Ann "Chris" si al lui Timothy Affleck. Este scenarist si actor. A ajuns cunoscut la mijlocul anilor '90, dupa ce a fost inclus in filmul Mallrats, si de atunci a castigat un premiu al Academiei, ca scenarist pentru filmul Good Will Hunting in 1997. A devenit cu timpul unul dintre oamenii de renume ai Hollywood-ului, datorita rolurilor sale din filme ce au facut istorie; Filme precum Armageddon, Pearl Harbor, Changing Lanes, The Sum of All Fears si Daredevil.

Dupa ce a avut relatii importante cu actrite precum Gwyneth Paltrow in anul 1998, relatia sa cu actrita/cantareata Jennifer Lopez a atras atentia presei din intreaga lume si a fost poreclita "Bennifer". Dupa ce cei doi s-au despartit
in anul 2004, a inceput sa se intalneasca cu Jennifer Garner. Cei doi s-au casatorit in luna iulie a anului 2005, iar primul lor copil, Violet Anne Affleck s-a nascut in decembrie 2005. Affleck este implicat in mod activ in politica, si intr-o organizatie non-profit denumita The A-T Children's Project. Alaturi de prietenul sau din copilarie, celebrul matt Damon, au lansat o fabrica de productie sub numele de LivePlanet.

Fratele mai mic al actorului este Casey Affleck. Affleck are stramosi irlandezi. Familia sa s-a mutat la Cambridge, Massachusetts, cand acesta era foarte micut. Parintii i-au divortat in anul 1984. La varsta de opt ani, Affleck l-a cunoscut pe Matt Damon, mai in varsta cu doi ani decat el, si care locuia la doua blocuri distanta. Cei doi au mers mai departe impreuna la Cambridge Rindge and Latin School, desi erau in clase diferite, din cauza varstei. Affleck a urmat cursurile Colegiului Occidental din Los Angeles, iar mai apoi cursurile Universitatii din Vermont.

Affleck si-a facut primul tatuaj la varsta de 16 ani. Acum are o jumatate de duzina de tatuaje, printre care si unul cu un delfin ce a fost facut pentru a acoperi numele iubitei sale din perioada liceului. Tatuajele au fost facute de numerosi artisti, precum Paul Timman. Ban Affleck era un fumator inrait, dar s-a lasat de fumat dupa ce a jucat in filmul Smokin' Aces, din 2007. In acest film, i s-a cerut sa fumeze intr-un mod excesiv, si astfel ca pofta de tutun i-a disparut.

Printre alte premii importante primite de el, amintim si un premiu Globul de Aur, pentru Best Screenplay, in filmul Good Will Hunting; un premiu Screen Actors Guild pentru Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture, din filmul Shackespeare in Love, in anul 1998, si multe alte premii, ce l-au facut sa devina un om atat de important si puternic pentru societatea de azi.
07. Matt Damon - Oct 31, 2009 5:37:00 PM

Matt Damon s-a nascut in Cambridge, Massachusetts, la data de 8 octombrie 1970 si este un actor si un filantrop de origine americana. A castigat un premiu al Academiei de Film pentru Best Original Screenplay cu ocazia scenariului la filmul Good Will Hunting, si a fost nominalizat la cea mai buna interpretare pentru acelasi film. Popularitatea sa a crescut vertiginos odata cu filmul din 1997 si a ajuns de atunci pe aceeasi lista cu actori importanti din lumea filmului, iar in prezent este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni actori de la Hollywood.

Damon a jucat in filme precum Saving Private Ryan, The Talented Mr. Ripley, Ocean's Eleven, The Bourne Identity, Ocean's Twelve, The Bourne Supremacy, Syriana, The Brothers Grimm, The Good Shepherd, The Departed, Ocean's Thirteen si The
Bourne Ultimatum. A castigat o multime de premii pentru talentul sau actoricesc si si-a castigat si o stea la Hollywood pe Walk of Fame. Revista People l-a incununat in 2007 cu titlul de Cel Mai Sexy Om In Viata.

Damon se implica in mod activ in multiple organizatii caritabile, inclusiv in ONE Campaign si H2O Africa Foundation.

Tatal sau s-a numit Kent Telfer Damon, iar mama sa Nancy Carlsson-Paige, o profesoara de clase mici, de la Universitatea Lesley. Damon a crescut alaturi de Ben Affleck, un prieten apropiat inca din copilarie si un om cu care a colaborat la mai multe filme. Matt s-a inscris la Cambridge Rindge and Latin School din Cambridge si a interpretat mai multe roluri pe scene de teatru. A absolvit scoala in 1988 si s-a inscris la Universitatea Harvard in acelasi an. Ar fi putut absolvi in anul 1992, dar a preferat sa-si suspende cursurile pentru a incepe proiecte de actorie, inclusiv filmul marca TNT - Rising Son.

Primul sau rol intr-un film, l-a primit in anul 1988 cand avea varsta de 18 ani. Dupa o singura replica dintr-un dialog romantic din filmul Mystic Pizza, Matt a fost selectat si chemat la filmari. A mai aparut in roluri nesemnificative, pana sa ii apara importantul rol din Geronimo: An American Legend, alaturi de Gene Hackman si Jason Patric. Mai tarziu a jucat in rolul unui soldat dependent de heroina in filmul Courage Under Fire, din anul 1996. I s-a cerut sa slabeasca 18 kg in 100 zile, pentru numai doua zile de filmare. Dupa ce a urmat o dieta bazata pe idei proprii si un regim de fitness intens, i s-a spus ca este norocos ca nu i s-a micsorat si inima. Dupa tot acest regim strict, Damon a ajuns sa ia medicamente pentru a trece de stresul provocat din cauza filmului, dar a mentionat ca a meritat sa sufere pentru a demonstra industriei filmului cat suflet pune el in rolurile sale.
08. Susan Sarandon - Oct 31, 2009 5:36:00 PM

S-a nascut la data de 4 octombrie 1946, si este o celebra actrita de origine americana. Sarandon, cea mai mica dintre cei 9 copii ai familiei Tomalin, a fost botezata cu numele de Susan Abigail, si este fiica lui Lenora Marie si a lui Phillip Leslie Tomalin. Ambii parinti au lucrat ca directori de marketing, producatori de televiziune, si cantareti in cluburi de noapte.

In 1969, Sarandon a fost chemata la un casting pentru filmul Joe, impreuna cu sotul ei Chris Sarandon. Desi el nu a obtinut un rol, ea a fost distribuita intr-un rol important al unei adolsecente bolnave ce a disparut intr-o murdara lume subterana (filmul a fost lansat in anul 1970). Cinci ani ami tarziu, a aparut in The Rocky Horror Picture Show. In acelasi an, a jucat si rolul feminim in The Great Waldo Pepper, alaturi
de Robert Redford. Cea mai controversata aparitie a lui Susan, a fost in filmul The Hunger, din 1983. Filmul a devenit celebru pentru scena de dragoste dintre Susan si actrita Catherine Deneuve. A fost primul film american ce a afisat pe marele ecran o asemenea scena intre doua vedete, ambele actrite. Totusi, Sarandon nu a devenit extrem de cunoscuta pana la filmul din 1988, Bull Durham.

A primit cinci nominalizari ale Academiei de Film pentru "Cea mai buna actrita" in filmele Atlantic City (1981), Thelma & Louise (1991), Lorenzo's Oil (1992), si The Client (1994), castigand in final un Oscar in anul 1995 pentru filmul Dead Man Walking. Alte filme ale sale sunt: Stepmom (1998), Anywhere but Here (1999), Cradle Will Rock (1999), The Banger Sisters (2002), Shall We Dance (2004), Alfie (2004), Romance & Cigarettes (2005) si Elizabethtown (2005).

Sarandon a aparut si in doua episoade ale serialului The Simpsons, intr-unul isi juca propriul rol, iar in celalalt a fost o profesoara de balet. A mai aparut in show-urile Friends, Malcolm in the Middle, Mad TV, Saturday Night Live, Chappelle's Show, si Rescue Me.

In timp ce era la liceu in anul 1967, l-a cunoscut pe colegul ei Chris Sarandon, cu care s-a si maritat. Au divortat in 1979 iar ea si-a pastrat numele de casatorie. In 1981, cititorii revistei Playboy i-au votat sanii ca fiind Best Celebrity Breasts of the Summer of 1981.

Pe la mijlocul anilor '80, Sarandon s-a intalnit cu directorul Franco Amurri, cu care a avut o fetita in anul 1985 - actrita Eva Amurri. Inca din 1988, Sarandon a avut o relatie cu actorul Tim Robbins, pe care l-a intalnit in timp ce se faceau filmarile pentru Bill Durham. Cuplul are doi fii: Jack Henry (nascut in 1989) si Miles Guthrie (nascut in 1992). Sarandon si Robbins sunt implicati deseori in aceleasi proiecte sociale si politice. Locuiesc in prezent in New York.
09. Hugh Grant - Oct 31, 2009 5:33:00 PM

Hugh John Mungo Grant s-a nascut la data de 9 septembrie in anul 1960. Este un faimos actor de origine britanica, ce a castigat un premiu Globul de Aur, un premiu BAFTA, si un Honorary Cesar. Filmele sale au castigat mai mult de 2,4 miliarde dolari.
Grant si-a castigat faima in intreaga lume dupa ce a jucat un rol principal in filmul lui Richard Curtis - Patru Nunti si O Inmormantare (1994). S-a folosit de acel rol important si si-a pastrat imaginea de spirit comic, pentru a primi si alte roluri in comedii precum Mickey Blue Eyes (1999) si Notting Hill (1999). Recent, a jucat in alte filme de succes precum Bridget Jones's Diary (2001), About A Boy (2002), si American Dreamz (2006).

A fost criticat de studentii la Cinematografie deoarece pune prea multa emfaza pe gesticulare, joaca in
filme extrem de previzibile si nu doreste ca se dezvolte ca actor. In industria filmului este considerat a fi un actor ce isi interpreteaza rolul fara nici un mare efort.

Presa a vorbit de multe ori despre personalitatea sa puternica, si despre viata sa din afara marelui ecran. De-a lungul anilor de celebritate, este cunoscut in cultura populara ca o figura charismatica, sarmanta, vorbareata si inteligenta. La fel de cunoscut este si ca o figura ostila fata de presa, incorecta din punct de vedere politic, si extrem de irascibila. Pe parcursul carierei de 20 de ani, Grant a declarat de mai multe ori ca actoria nu este o adevarata chemare pentru el, ci doar o sluja la mana careia s-a lasat.

Grant s-a nascut in Londra, Anglia si este fiul Fynvolei Susan si a capitanului James Murray Grant.

In 1979 a castigat bursa Galsworthy si a plecat la New College din Oxford, unde a studiat literatura Engleza. Este o fata cunoscuta la Oxford, loc in care actrita Anna Chancellor spune: "Prima oara l-am cunoscut pe Hugh la o petrecere in Oxford. A fost ceva magic ce m-a atras la el. Era o vedeta inca de pe atunci, fara sa fi jucat in vreun film". Privind actoria cu raceala, s-a inscris totusi la Oxford University Dramatic Society si a jucat in filme de succes precum Twelfth Night.

Este cunoscut de presa ca fiind foarte discret, discutandu-si rareori viata in public si alegand mai degraba sa raspunda intrebarilor pe ocolite adaugand putin umor. Grant spirjina Marie Curie cancer Care, un cenru al carui produs l-a promovat in luna martie a anului 2008.

A avut o relatie de lunga durata cu Elizabeth Hurley si un scandal public, cand a fost arestat pentru ca a fost prins in masina cu o prostituata.
10. Sandra Bullock - Oct 31, 2009 5:31:00 PM

Sandra Annette Bullock s-a nascut in Arlington, Virginia, la data de 26 iulie 1964. A devenit celebra in anii '90, dupa ce a interpretat roluri principale in filme ce au avut un mare succes din partea publicului. Unele din aceste filme sunt Speed si While You Were Sleeping. Succesul ei a crescut si mai mult odata cu rolul din filmul Miss Congeniality si a devenit una dintre actritele cele mai cunoscute de la Hollywood. Este clasata pe locul 14 in topul celor mai bogate celebritati feminine, cu o avere de aproximativ 85 milioane dolari, la inceputul anului 2007.

Mama sa se numea Helga D. Meyer, o cantareata la opera din Germania, iar tatal ei se numea John W Bullock , un furnizor de materiale la Pentagon. Bunicul din partea mamei era un savant din Nuremberg, Germania. Bullock a trait ac
olo pana la varsta de 12 ani, unde a cantat in corul de copii al operei de la Staatstheater Nurnberg. Calatorea in mod frecvent cu mama sa in turneele operei, si si-a petrecut in Germania si in alte parti ale Europei o mare parte din copilarie. A studiat in copilarie baletul si artele vocale.

S-a inscris la Liceul Washington-Lee unde a devenit majoreta, a participat la spectacolele de teatru ale scolii si si-a dat intalniri cu jucatorii de fotbal. A absolvit in anul 1982 si s-a inscris la Universitatea de Est din Carolina, Greenville. In aceeasi perioada, a muncit ca ospatar la un restaurant. Mai tarziu, a parasit scoala pe parcursul ultimului an, pentru a lua cursuri de actorie. S-a mutat la Manhattan pentru a se inscrie la auditii si s-a intretinut din banii castigati dintr-o multime de slujbe ciudate. Bullock si-a absolvit ulterior studiile si i s-a acordat licenta . Vorbeste in mod fluent limba germana.

A fost logodita odata cu actorul Tate Donovan, pe care l-a intalnit pe cand filma Love Potion No. 9. Relatia lor a durat patru ani. Anterior, s-a intalnit cu jucatorul de fotbal Troy Aikman, chitaristul Guy Forsythe, Bob Schneider, Ryan Gosling si matthew McConaughey. Printre prietenii celebri ai Sandrei se afla si Heather Burns si Hugh Grant.

Bullock s-a maritat la data de 16 iulie 2005, cu creatorul de motociclete Jesse James. S-au cunoscut cand Bullock a vrut sa ii faca o surpriza finului ei in varsta de 10 ani, care era fan al lui James, si l-a chemat la petrecerea de ziua acestuia.
La data de 20 decembrie 2000, Bullock a supravietuit unui accident de avion in Aeroportul Jackson Hole. Cand s-au intamplat evenimentele de la 11 septembrie 2001, Sandra statea la Soho Grand Hotel, la numai 20 de blocuri de World Trade Center. A vazut atacurile din camera de hotel si a mers la cel mai apropiat spital pentru a oferi ajutor. Deoarece toate liniile telefonice din New York erau distruse, si-a petrecut intreaga zi folosindu-si propriul Palm Pilot pentru a trimite e-mailuri din partea pacientilor, familiilor ingrijorate.

Bullock a donat de doua ori cate 1 milion de dolari Crucii Rosii din America.
La data de 18 aprilie 2009, in timp ce Bullock se afla in Massachusetts, sa filmeze filmul The Proposal, ea si sotul ei James conduceau un SUV ce a fost lovit din plin de un sofer beat. Nu au fost daune majore.
Bullock a primit o multime de premii pentru cariera sa, printre care un Screen Actors Guild si a fost nominalizata de doua ori la Globul de Aur.
11. Sharon Stone - Oct 31, 2009 5:30:00 PM

Sharon Vonne Stone s-a nascut la data de 10 martie 1958 si este o faimoasa actrita de origine americana. S-a nascut in Meadville, Pennsylvania. A doua din patru copii, este fiica lui Dorothy Lawson si a lui Joseph Stone. Este o actrita ce a castigat un premiu Emmy si unul Globul de Aur. A mai lucrat si ca producator de filme si ca fotomodel. Si-a castigat faima internationala odata cu rolul ei din flimul de un succes imens, Basic Instinct, in anul 1992. Pentru rolul ei din filmul Casino a fost nominalizata la un premiu al Academiei de Film si a castigat premiile amintite mai sus.

Cand era adolescenta a muncit la un restaurant de fast food. Dupa ce a sarit o clasa la soala, a fost transferata obligatoriu de la Saegertown High School la Edinboro University din Pennsylvania. S-a intors la
colegiul ei, intr-o vizita cu scopuri academice in anul 2007, unde, spre surprinderea sa, a primit un diploma onorfica de doctorat de la fostul decan al Universitatii, Frank Pogue.

Stone traieste in prezent in Beverly Hills, California si detine o ferma in Noua Zeelanda. In martie 2006, Stone a calatorit pana in Israel penru a promova pacea in Orientul Mijlociu, printr-o conferinta de presa alaturi de castigatorul Premiul Nobel pentru Pace - Shimon Peres.

In aprilie 2004, a primit un premiu din partea unei organizatii de lezbiene, datorita sprijinului si implicarii in organizatiile ce spirijna lezbienele, homosexualii, si comunitatea de HIV/SIDA.

S-a spus ca parintii au crescut-o in spirit feminist.
La inceputul anilor '90, Stone a devenit o membra a Bisericii Scientologice. Stone a ramas alaturi de religie pana recent, cand s-a convertit la Budismul Tibetan, dupa ce colegul ei de breasla, Richard Gere, i l-a introdus pe Dalai Lama.
A avut un mariaj scrut cu George Englund Jr., a fost logodita cu Bill McDonald. In 1998 s-a maritat cu Phil Bronstein, alaturi de care a adoptat trei copii, si de care a divortat in 2004. S-a zvonit recent ca, Stone se intalneste cu comediantul scotian Craig Fergunson, gazda emisiunii The Late, Late Show, cu Craig Fergunson.
Dintre filmele celebre in care aceasta a jucat, amintim: Casino, Gloria, The Muse, Cold Creek Manor, Bobby, etc.
12. Aamna Sharif - Oct 31, 2009 5:28:00 PM

Aamna Sharif s-a nascut pe data de 16 Iulie 1982, in Mumbai, India.

De ce este faimoasa?

Este fotomodel si actrita si a jucat in numeroase seriale de televiziune din India si din Pakistan.
13. Aarohi Misra - Oct 31, 2009 5:27:00 PM

Aarohi Misra s-a nascut pe data de 1 Ianuarei 1982, in orasul Mumbai, India.

De ce este faimoasa?

Este faimoasa datorita rolului primit in filmul "Viyyalavari Kayyalu" si a aparut in top 10 in FMI 2006.
14. AJ Cook - Oct 31, 2009 5:26:00 PM

A.J. Cook (Nume complet Andrea Joy Cook) s-a nascut pe data de 22 Iulie 1978 in Oshawa, Ontario, Canada. Ea si-a inceput cariera prin aparitia a numeroase seriale si a doua filme de televiziune

De ce este faimoasa?

A.J. Cook este faimoasa datorita rolului Jennifer "J.J." Jareau din serialul de succes "Criminal Minds" produs de CBS.
15. Aarti Chhabria - Oct 31, 2009 5:24:00 PM

Aarti Chhabria s-a nascut pe data de 21 Noiembrie 1982, in orasul Mumbai, India. Ea este actrita indiana la Bollywood si fotomodel.
Si-a inceput cariera prin debutul primei sale aparitii in filmul "Lajja" in anul 2001.

De ce este faimoasa?

Este faimoasa datorita numeroaselor aparitii pe marile ecrane ale Bollywood-ului si castigatoarea titlului de Miss India Worldwide.
16. Abbey Brooks - Oct 31, 2009 5:22:00 PM

Nume Complet :Abbey Brooks
Data Nasteri : 17 Februarie 1983
Locul Nasteri : Chicago, Illinois, SUA
Zodia : Varsator
Ocupatia : Actrita Porno

Bibliografie :

Abbey Brooks este considerata cea mai sexy actrita din industria porno pana la acest moment. Cariera sa a inceput in anul 2006 prin aparitiia in doua filme.

De ce este faimoasa?

Abbey Brooks este cea mai dorita actrita porno de catre studiouri.
17. Abbie Cornish - Jul 1, 2009 3:25:00 PM

Nume Complet : Abbie Cornish
Data Nasteri : 7 August 1982
Locul Nasteri : Lochinvar, New South Wales, Australia
Zodia : Leu
Ocupatia : Actrita

Bibliografie :

Abbie Cornish a colaborat cu actori cunoscuti preucm Russell Crowe in filmul "A Good Year" regizat de Ridley Scott, Cate Blanchett si Reese Witherspoon. A fost clasata pe locu 80 de catre Maxim's Hot 100 Women List in anul 2007.

De ce este faimoasa?

Abbie Cornish este cunoscuta pentru rolurile importante in filmele "A Good Year", "Elizabeth:The Golden Age" si "Stop Loss".
18. Abi Titmuss - Jul 1, 2009 3:20:00 PM

Nume Complet : Abigail Evelyn Titmuss
Data Nasteri : 8 Februarie 1976
Locul Nasteri : Ruskington, Lincolnshire, Anglia
Zodia : Varsator
Ocupatia : Fotomodel, Actrita

Bibliografie :

Abi Titmuss a crescut in micul oras Ruskington, unde parintii ei sunt profesori, unde mai tarziu parintii ei s-au despartit cand ea avea varsta de 17 ani. Si-a pierdut cariera de asistenta datorita unei casete porno. Abi Titmuss s-a orientat spre o alta cariera si a primit pozitia de prezentatoare la canalul pornografic Television X. In perioada 2004 si 2005 si-a facut aparitia la 38 de reviste pentru barbati cum ar fi FHM , Nuts, Zoo Weekly, Loaded, GQ si Maxim.

De ce este faimoasa?

Abi Titmuss este faimoasa datorita numeroasei sale aparitii in reviste si carierei sale de fotomodel si a unor roluri minore in filme de succes.
19. Adriana Catano - Jul 1, 2009 3:19:00 PM

Nume Complet : Adriana Catano
Data Nasteri : 30 Aprilie 1973
Locul Nasteri : Miami, Florida, SUA
Zodia : Taur
Ocupatia : Actrita

Bibliografie :

Adriana Catano a jucat in numeroase telenovele cum ar fi "Belinda", "Secreto de Amor", "Amor Latino" si altele. Ea a mai jucat si in filme americane avand un rol minor in filmul "Bad Boys" si "Holy Man". Ea a aparut si in numeroase reviste precum FHM, Selecta, Ocean Drive, People, Open Your Eyes, TV y Novelas, TV Notas, MIRA, La Opinion, Men's Fitness, El Norte si altele.

De ce este faimoasa?

Adriana Catano este faimoasa datorita aparitiei in numeroase telenovele si emisiuni TV.
20. Adrienne Manning - Jul 1, 2009 3:18:00 PM

Nume Complet : Adrienne Manning
Data Nasteri : 20 Aprilie 1986
Locul Nasteri : Lincoln, SUA
Zodia : Berbec
Ocupatia : Actrita Porno

Bibliografie :

Adrienne Manning este actrita porno de origine americana. Si-a inceput cariera la varsta de 18 ani prin intermediul internetului si mai tarziu pe DVD. Adrienne Manning are prorpiul website unde il updateaza frecvent cu poze si video.
21. Agustina Cherri - Jul 1, 2009 3:17:00 PM

Nume Complet : Agustina Cherri
Data Nasteri : 15 Februarie 1983
Locul Nasteri : Buenos Aries, Argentina
Zodia : Varsator
Ocupatia : Actrita, Fototmodel, Dansatoare

Bibliografie

Agustina Cherri este probabil cea mai cunoscuta actrita din Argentina pentru participarea ca Milagros in serialul "Chiquititas"(Little Girls), o telenovela populara pentru copii, serialul a avut un succes mare in Argentina. Dupa syccesu serialului faima actritei a continuat sa creasca si a participat in alte seriale din Argentina.

De ce este Faimoasa

Agustina Cherri este faimoasa datorita numeroaselor aparitii in telenovelede succes prin care se numera si serialul "Chiquititas" si "Verano del '98"(Summer
22. Aimee Teegarden - Jul 1, 2009 3:16:00 PM

Nume Complet : Aimee Richelle Teegarden
Data Nasteri : 10 Octombrie 1989
Locul Nasteri : Downey,California, SUA
Zodia : Balanta
Ocupatia : Actrita

Bibliografie

De cand era mica a descoperit ca singura sa pasiune este sa joace in filme. La varsta de 5 ani Aimee ia rugat pe parintii ei daca poate sa inceapa sa joace. Initial ei nu au fost deacord ca fata lor sa urmeze cursuri de actorie, in schimb au pus-o sa practice sportul, cel mai mult baseball si baschet.
La varsta de 10 ea a fost contactat de de o scoala de actorie si iar Aimee ia rugat pe parintii sa o lase sa se incrie si pana la urma au fost deacor.

De ce este Faimoasa

Aimee Teegarden este faimoasa datorita rolului in serialul "Friday Night Lights" produs de NBC
23. Alana De La Garza - Jul 1, 2009 3:14:00 PM

Nume Complet : Alana De La Garza
Data Nasteri : 18 Iunie 1976
Locul Nasteri : Columbus, Ohio, SUA
Zodia : Gemeni
Ocupatia : Actrita

Bibliografie

Alana De La Garza s-a nascut in micul oras Columbus din statul Ohio, tatal sau fiind de origine American-Mexicana, iar mama ei de origine Irlandeza. Familia ei s-a mutat in statul Texas, cand ea era inca mica. La varsta de 13 ani, ea a castigat titlul de Miss Photogenic in Miss Teen El Paso Beauty Pageant. S-a muta mai tarziu in statul Orlando unde si-a inceput cursurile de actorie.


De ce este Faimoasa

Alana De La Garza este faimoasa datorita rolurilor obtinute in serialele de succes "Smallville", "CSI: Miami" si a rolului principal in serialul "Law and Order".
24. Aiko Tanaka - Jul 1, 2009 3:13:00 PM

Nume Complet : Aiko Tanaka
Data Nasteri : 13 Decembrie 1979
Locul Nasteri : Tokyo, Japonia
Zodia : Sagetator
Ocupatia : Actrita, Fotomodel

Bibliografie :

Aiko Tanaka, de cand era mica, isi dorea sa devina actrita. Cariera sa ca fotomodel, a inceput in timpul scoli elementare . Aiko pleaca in Statele Unite pentru a urma cursuri de actorie.

In perioada cursurilor, ea a fost invitata la numeroase prezentari de masini pentru expozitie si alte evenimente care necesitau calitatile sale fotomodel.
Mai tarziu si-a facut aparitia la emisiunea MTV "The Grind" in 1999 si la alte filme ca "Malcom & Eddie", "The Man Show", "My Wife and Kids", "The Fast and the Furious: Tokyo Drift" si altele.

De ce este faimoasa?

Aiko Tanaka este faimoasa datorita numeroaselor aparitii pe micile si marile ecrane si in videoclipuri pentru formatii cunoscute, dar si datorita carierei sale de fotomodel.
25. Abigail Spencer - Jun 24, 2009 7:32:00 PM

Nume Complet : Abigail Leigh Spencer
Data Nasteri : 4 August 1981
Locul Nasteri : Gulf Breeze, Florida, SUA
Zodia : Leu
Ocupatia : Actrita

Bibliografie :

Abigail Spencer a fost audiata in anul 1997 pentru proiectul "Broadway Theatre" .

Dupa absolvirea sa de la Gulf Breeze High School in anul 1999, a plecat in Manhattan.

De ce este faimoasa?

Abigail Spencer este faimoasa datorita rolului Rebecca "Becca" Tyree din serialul "All My Children".
pxnxrtirb2