Despre mine

Anticariat 2000 carti online

Un blog cu si despre carti,viniluri si alte obiecte pentru colectionari.

Blogs Home » Spiritualitate » Esoteric » astrologkepler

astrologkepler

Astrologia, unii o numesc stiinta, altii o prostie. Cand m-am apucat de invatat astrologie, faceam parte din cea de-a doua categorie. Cu timpul, facand experiente "pe propria-mi piele" am reusit sa ma inteleg mai bine pe mine insami si sa ma accept asa cum sunt.

Articole Blog

01. Jupiter in Leu - Jul 18, 2014 12:08:00 PM

Incepand de acum si pana in august 2015 Jupiter va tranzita semnul Leului.
Jupiter in Leu ne va face mai deschisi,mai generosi,dar si mai ambitiosi.Un Jupiter in Leu induce dorinta de a trimfa,dorinta de putere.
Cei mai avantajati sunt desigur Leii,dar si Berbecii si Sagetatorii,Gemenii si Balantele.

Berbecii vor fi mai veseli,atrasi de jocuri si distractii,sport.Ar putea avea sansa la jocurile de noroc,bursa sau investitiile din arta.Creativitatea si viata sociala sunt stimulate in acest an.Proiectele creative,hobby-urile pot fi dezvoltate in aceasta perioada.Este o perioada buna si pentru viata sentimentala.

Pentru Tauri,ar putea sa apara unele probleme in camin;certuri,neintelegeri.Taurii exagereaza lucrurile minore,considerand ca toata lumea este vinovata,mai putin ei.
Nu este un moment propice pentru a cumpara sau vinde bunuri imobiliare.

Gemenii vor fi favorizati de trecerea lui Jupiter prin Leu.Pot avea succes la examene.Calatoriile sunt numeroase si placute.Relatiile cu fratii si anturajul sunt foarte bune.Gemenii isi exprima ideile cu mai mult entuziasm,sunt mai receptivi.Este o perioada foarte buna pentru scriitori,elevi,studenti sau comercianti.

Racii vor avea mai mult noroc in domeniul financiar.Pot sa apara castiguri neasteptate,pot achizitiona bunuri imobile sau mobile,terenuri.Sunt mai entuziasti si mai increzatori in capacitatea lor de a-si spori veniturile.

Leii vor fi rasfatatii zodiacului cu acest Jupiter in semnul lor.Vor capata mai multa incredere,vor avea parte de protectii,sansa in tot ceea ce intreprind.Este o perioada relaxanta si norocoasa,plina de speranta.Evenimentele aparute ii ajuta sa depasesca probllemele dificile.Vor trebui insa,sa aiba grija sa nu faca excese.Exista posibilitatea sa se ingrase pe perioada acestui tranzit.

Fecioarele devin mai sensibile,mai pline de compasiune.Se pot implica in actiuni de voluntariat cu scopul de a-i ajuta pe altii fara a primi vreo rasplata.Sunt mai interesate de spiritualitate in aceasta perioada.Meditatia le poate fi foarte benefica.

Balantele sunt si ele favorizate de trecerea lui Jupiter prin Leu.Vor fi mai joviale,inconjurate de prieteni.Popularitatea si protectiile de la persoane influente le ajuta sa-si atinga scopurile.Obiectivele pe termen lung si dorintele se indeplinesc mai usor pe perioada acestui tranzit.Este posibil sa se alature unor cluburi sau asociatii acestea,putand sa ajute la indeplinirea propriilor obiective.Veniturile pot sa creasca.

Scorpionii isi doresc mai mult sa fie in lumina reflectoarelor,vor mai multa libertate,un salariu mai mare,sa avanseze in cariera.
Vor trebui sa munceasca mai mult pentru a-si sustine sansa.In caz contrar,ar putea sa piarda atat protectiile cat si prestigiul.

Sagetatorii sunt si ei avantajati de acest tranzit,cu atat mai mult cu cat,Jupiter este planeta lor guvernatoare.Sunt mai optimisti,mai expansivi,mai putin preocupati de lucrurile minore.
Pot face calatorii in strainatate sau au noroc in relatiile cu strainiiEste o perioada foarte buna pentru studenti,pentru studii superioare in general.Activitatile legate de publicitate si promovare,editurile,precum si activitatile legate de legi pot fi extrem de favorabile.

Capricornii au noroc in domeniul mostenirilor sau asocierilor,sansa in afaceri sau speculatii..Pot achizitiona o masina sau o casa
Este o perioada in care sunt mai interesati de transformarea personala

Varsatorii vor trebui sa fie atenti cu cine asocieaza,au tendinta de a exgera cu cheltuielile datorate atractiei spre lux.

Pentru Pesti,Jupiter aduce unele sanse in domeniul muncii,putand avea satisfactii in acest domeniu.Mediul de lucru se imbunatateste sau pot gasi mai usor un loc de munca.
02. Punctele arabice - Apr 4, 2014 6:24:00 AM
Punctele arabice sunt puncte senzitive in orice harta,determinate pe baza unui calcul si a caror
interpretare se face in functie de semnul zodiacal,casa zodiacala in care se afla si aspectele pe care le primesc.
Cel mai important si des folosit este Pars Fortuna sau Punctul Norocului.Se calculeaza dupa formula:long.Ascendentului+long.Lunii-long.Soarelui,in nastere diurna
In nastere nocturna,formula este:long.Ascendentului+long.Soarelui-long.Lunii.
Daca de exemplu,Ascendentul se gaseste la 25°35'(175°35') in Fecioara,
Soarele este la 16°24'(196°24') Balanta,iar Luna la 12°15'(132°15')in Leu,
Punctul Norocului este:175°35'+132°15'-196°24'=111°26',adica,21°26' in Rac.
Punctul Norocului,asa cum ii spune si numele,semnifica sansa pe care o avem fiecare dintre noi.
In casa I,arata ca norocul apare prin inteligenta si initiativa individului,cum se spune,"isi face singur
norocul".In casa a II-a,exista sansa de bani,avere.Daca se gaseste in casa a III-a,arata noroc venind
prin intermediul fratilor,sau prin calatorii scurte.In casa a IV-a,noroc in domeniul imobiliar si ereditate
buna,in casa a V-a,arata noroc in speculatii,multumire de la copii.In casa a VI-a,munca usoara,vindecare rapida.In casa a VII-a,semnifica noroc in casnicie sau asociere.In casa a VIII-a arata mosteniri insemnate,
in casa a IX-a,noroc in clatoriile lungi sau strainatate.In casa a X-a,punctul Norocului arata un post important,iar pentru femei,o casatorie stralucita.In casa a XI-a,noroc prin prieteni si protectii.In casa a
XII-a,ajuta la trecerea mai usoara prin incercarile vietii.
Un alt punct senzitiv este Punctul dragostei calculat astfel:long.Ascendent+long.Venus-long.Soare
(in nastere diurna) sau long Ascendent+long.Soare-long.Venus (in nastere nocturna).Acest punct capata importanta in cazul in care se suprapune peste o planeta personala a partenerului si este luat in calcul
cand se studiaza compatibilitatea dintre doua persoane.
Punctul mariajului se calculeaza dupa formula:long.Ascendent+long.Venus-long.Jupiter (in nastere diurna)
long.Ascendent+long.Jupiter-long.Venus (in nastere nocturna).Daca se afla in casa a II-a,semnifica o casatorie din interes,in casa a V-a,casatorie din dragoste,in casa a IX-a,casatorie in strainatate.
Punctul averii se calculeaza atat in nastere diurna,cat si nocturna,astfel:
long.Ascendent+long.guvernatorul II.
Punctul senzitiv al averii imobiliare are formula:long.Ascendent+long Venus-long.Saturn (in nastere diurna)sau
long.Ascendent+long.Saturn-long.Venus (in nastere nocturna).


03. Berbecul - Mar 24, 2014 8:07:00 AM
In acest semn,Soarele se afla in "exaltare".Este un semn masculin,cardinal,din elementul 'foc',locul de domiciliu al planetei Marte.Berbecul marcheaza solstitiul de primavara.Soarele in Berbec sau un Ascendent in Berbec,indica dorinta puternica,combativitate,independenta,ambitie,Berbecul este cel mai dornic de afirmare dintre toate semnele.Are multa energie fizica,vitalitate,impulsivitate
si instincte puternice.Detesta cadrul uniform si monotonia.Pentru a se manifesta are nevoie de un stimulent.Berbecul simte nevoia de actiune,de initiativa,poate fi un pionier sau inventator.Este foarte increzator in fortele sale si uneori se angajeaza in intreprinderi care depasesc posibilitatile proprii.Reactioneaza prompt la injurii,insa nu poarta ura.Berbecii pot fi foarte buni militari,chirurgi sau ingineri.
Din punct de vedere sentimental,Berbecii sunt foarte pasionali.Barbatii sunt inflacarati dar schimbatori.Femeile isi aleg barbatul cu grija si isi asuma toate greutatile casniciei,din dorinta de a conduce,a iesi in relief.
Berbecii sunt compatibili cu Gemenii,Sagetatorii si Varsatorii,toti avand o mare dorinta de independenta.
04. Chiron si asteroizii - Mar 19, 2014 8:00:00 AM
Chiron a fost descoperit in anul 1977 . Iniţial se credea a fi similar cu o planeta, dar astronomii
il clasifica acum ca fiind o cometă.Chiron ofera talent in  vindecare şi dă înţelpciune,intuitie.
In mitologie,Chiron era o fiinta cu cap de om si trup de cal.A fost profesorul unora dintre marii
eroi greci.A predat calarie,muzica,etica,astrologie,medicina.Era foarte talentat,avea atat calitati instinctuale,cat si intelectuale.
Intre Marte si Jupiter se afla o multime de asteroizi care orbiteaza in jurul Soarelui.Sunt
asemanatori cu planetele,insa mult mai mici.Cei mai importanti si primii descoperiti sunt
Ceres,Pallas,Juno si Vesta
Ceres era in mitologie zeita romana a agriculturii, o zeita iubitoare şi grijulie, cu  mare
dragoste pentru fiica ei.Persephona.Influenţa lui Ceres pare a fi aproape întotdeauna pozitiva.
Ceres semnifica protectie,caldura sufleteasca,ingrijirea  si sustinerea celor apropiati.
Asteroidul Pallas este numit dupa zeita greaca Athena, care este, de asemenea, cunoscuta sub
numele de Pallas Athena. Athena a fost zeita războiului şi înţelepciunii, a meşteşugurilor şi ţesutului.Proiectarea si constructia de materiale pentru razboi,strategia si planurile de manipulare
sunt ariile sale de influenta.Astrologii dau o semnificatie asemanatoare asteroidului Pallas.Este
considerat ca dand abilitati creative si talent in proiectarea si punerea in aplicare a ideilor creative.
Pallas semnifica talent,creativitate, o combinatie intre abilităţile creative şi tehnice.
Juno era sotia lui Jupiter la romani,iar in mitologia greaca,numele ei a fost Hera.Are ca semnificatie angajamentul,casatoria,fidelitatea,dar si gelozia si posesivitatea.In astrologie,locul unde se afla
Junona,arata tipul de partener pe care ni-l dorim si modul in care ne comportam in casnicie sau
parteneriat.Este un element folosit in compatibilitate.In conjunctie cu o planeta personala a
partenerului,da importanta relatiei.
Vesta era in mitologie protectoarea casei si a familiei.Vesta ofera autodisciplina, autocontrol,grija
si atentie in orice munca efectuata.
Acesti asteroizi capata importanta intr-o harta daca sunt in conjunctie stransa (1-2 grade orb) cu
o planeta sau punct major.

05. Venus in Varsator - Mar 11, 2014 9:35:00 AM


Dupa aproape 4 luni in care Venus a fost in Capricorn,din 6 martie Venus isi continua
drumul prin Varsator.Venus in Capricorn inhiba sentimentele,devine mai materialista,
rationala.Cu Venus in Varsator,suntem mai sensibili,cautam dragostea si,in general relatii
armonioase cu toti cei de langa noi.Suntem mai comunicativi,mai prietenosi.
Cum ne afecteaza Venus in Varsator pe fiecare dintre noi?
Pentru Berbeci,viata amicala este in prim-plan in aceasta perioada.
Sunt amabili,inconjurati mereu de prieteni,au relatii agreabile,dispun de protectii si
ajutoare.
Taurii pot avea unele insuccese in domeniul profesional,sau situatia sociala poate fi
afectata de interventia nefasta a femeilor.
Gemenii au inspiratie creativa,succese in domeniul universitar.Calatoriile sunt fructuoase,
au relatii bune cu strainii.
Pentru Raci,exista posibilitatea unor castiguri financiare prin intermediul unor asocieri sau
mosteniri.
Leii pot sa aiba unele probleme in camin sau asocieri.
Fecioarele isi indreapta atentia spre munca sau sanatate.Conditiile de munca sunt mai placute.
Balantele sunt cele mai avantajate de trecerea lui Venus prin Varsator,Venus fiind si planeta
lor guvernatoare.Balantele sunt mai vesele,mai atrase de jocuri sau distractii,mai creative.
In aceasta perioada,dragostea este pe primul plan.Pot avea noroc in speculatii.
Pentru Scorpioni,Venus in Varsator,indica lipsa de armonie in camin.
Sagetatorii au parte de calatorii fericite,relatii frumoase cu fratii,rudele apropiate,prieteni,
succese in activitatea scolara.
Capricornii pot avea castiguri de ordin material,succes in plasamente financiare.
Varsatorii simt bucuria de a trai,sunt mai veseli,inconjurati de prieteni,iubiti si apreciati de
cei din jurul lor.
Pestii simt dorinta de izolare si sunt atrasi mai mult de ocultism.Pot avea o aventura sentimentala
pe care o tin ascunsa.
06. Astrologia de cuplu-Harta compusa - Feb 14, 2014 2:21:00 PM
O metoda foarte mult folosita in astrologia relationala este Harta compusa.Aceasta harta se bazeaza pe calculul punctelor mediane.
Astfel,Soarele compus se afla la jumatatea distantei dintre cei doi Sori,ai celor doua harti.La fel,Luna compusa este punctul median al celor doua Luni.Asa se calculeaza toate planetele compuse.
Cele mai importante aspecte sunt conjunctiile si opozitiile formate intre planetele compuse,cu un orb mic,de 1-2 grade.Intr-o harta compusa,daca axa Nodurilor lunare este in conjunctie cu un punct (Ascendent,Mijlocul Cerului),aceasta relatie capata importanta.De asemenea,o planeta compusa poate fi in conjunctie sau opozitie cu una dintre planetele natale(sau punct).
Planetele personale(Soare,Luna,Mercur,Venus,Marte) au cea mai mare importanta.
Luam ca exemplu cuplul Diane Keaton-Woody Allen.Am mai vorbit despre ei in articolul legat de sinastrie

.In Harta compusa,se observa ca axa Nodurilor lunare este in conjunctie cu axa Ascendent/Descendent,ceea ce arata ca aceasta relatie este una importanta pentru amandoi.Nu exista nicio conjunctie sau opozitie care implica planetele personale.Insa,daca luam in calcul Hartile celor doi,observam ca,Marte compus este in conjunctie cu Venus natal al lui W.A si Jupiter natal al lui D.K.,Venus compus este in conjunctie cu Mercur si Jupiter natale ale lui W.A.,Mercur compus in conjunctie cu Soarele natal al lui W.A.si in opozitie cu  Uranus natal al lui D.K.,Pluton compus in opozitie cu Luna natala a lui D.K.
Ce inseamna toate acestea?Aceasta relatie o ajuta pe D.K.in domeniul profesional si material(Marte compus conj.cu Jupiter natal).Si este adevarat ca relatia ei cu W.A a ajutat-o in cariera,el fiind cel care a distribuit-o in toate filmele lui in timp ce erau impreuna.Si W.A.a fost ajutat in creatia sa artistica,D.K fiind un fel de muza(Venus compus conj.Mercur si Jupiter natale).Este o relatie pasionala,cu schimbari bruste si multe dispute sau neintelegeri intelectuale.
Harta compusa,impreuna cu Sinastria(compararea hartilor celor doi), sunt instrumente importante in studiul unei relatii.


07. Intelegerea dintre zodii - Jan 22, 2014 10:35:00 AM
In principiu,semnele de Apa sunt compatibile cu cele de Pamant,iar cele de Foc cu cele de Aer.In analiza unei relatii sunt luate in calcul multe alte elemente pentru a vedea daca cele doua persoane se inteleg si in ce domeniu al vietii.De exemplu,doua persoane pot lucra foarte bine impreuna,insa,o relatie sentimentala ar putea sa aduca probleme.Astrologia poate sa arate unde trebuie pus accentul si in ce masura relatia are sanse de reusita.Eu personal,cred ca nu exista nimic intamplator.Si daca 2 persoane s-au intalnit,inseamna ca au ceva de invatat impreuna.Orice relatie,de orice tip ar fi,este o lectie de viata.
Asa cum spuneam mai sus,semnele de Apa(Racii,Scorpionii,Pestii)se inteleg cu cei din elementul Pamant(Taur,Fecioara sau Capricorn),iar cei de Foc(Berbecii,Leii,Sagetatorii)se inteleg cu cei din elementul Aer(Gemenii,Balanta sau Varsator).Studiul unei relatii este insa mult mai complex.Si daca de exemplu,o Fecioara(Pamant),are mai multe planete si Ascendentul in Balanta(Aer),Fecioara preia mult din caracteristicile unei Balante.Astfel ca,cei doi,chiar daca sunt din elemente incompatibile,ar putea avea si puncte comune.Soarele din Fecioara insa,face ca aceasta persoana sa fie critica,sa se bazeze numai pe logica,sa despice 'firul in patru',cum se spune.Balanta este idealista,crede in dragoste si nu-i place critica.De aici,pot sa apara neintelegeri si,relatia sa nu reziste.Sau,in cazul de fata,fiind vorba despre o Balanta care face multe compromisuri ,relatia poate rezista,dar neintelegeri vor fi mereu.Sa luam un alt exemplu:o Balanta cu un Leu,Aer cu Foc.In general,este o relatie excelenta.Insa,daca Balanta are multe planete in Scorpion,relatia poate deveni foarte neplacuta.
Cele mai complicate relatii sunt cele in care Sorii sunt in cuadratura(90 grade).Chiar daca este o relatie dinamica,diferentele dintre cei doi pot conduce la frustrare reciproca,mai ales cand este vorba de o relatie sentimentala.Berbecul cu Racii si Capricornii,Taurul cu Leii si Varsatorii,Gemenii cu Fecioara si Pestii,Racii cu Balanta si Berbecul,Leul cu Scorpionii si Taurii,Fecioara cu Gemenii si Sagetatorul,Balanta cu Racii si Capricornul,Scorpionii cu Leul si Varsatorii,Sagetatorii cu Fecioara si Pestii,Capricornii cu Balanta si Berbecul,Varsatorii cu Scorpionii si Taurul,Pestii cu Gemenii si Sagetatorii,acestea sunt relatiile cele mai dificile.
Dau un exemplu Ea este Varsator cu Ascendent in Scorpion si mai multe planete in elementul Apa.El este Scorpion. Cu trecerea timpului,diferentele dintre cei doi s-au accentuat si au aparut neintelegerile.Stau impreuna din diverse motive,nu pentru ca ar mai exista sentimente intre ei.Octavian Paler spunea ca'oamenii nu stiu sa se desparta la timp',pentru a putea sa ramana prieteni.Nu am intalnit relatii de tipul celor de mai sus,care sa mearga,chiar daca cei doi au si elemente in comun,puncte comune.
Sa vedem acum fiecare zodie in parte.
Berbecul se intelege foarte bine cu Gemenii si Varsatorii,dar si cu Sagetatorii.Toti detesta monotonia si au nevoie de multa miscare.Problema apare daca Berbecul devine prea dominator,pentru ca si Gemenii,dar mai ales Varsatorii si Sagetatorii sunt foarte doritori de independenta.Berbecul se poate intelege si cu Leul,mai ales in relatiile profesionale,pentru ca ambii au personalitati foarte puternice si multa energie ce ar putea dauna unei relatii sentimentale.
Taurii au afinitati cu Fecioara,Capricornul,Racii.Toti sunt interesati de securitatea materiala,sunt conservatori,au foarte multe puncte in comun.
Gemenii sunt compatibili cu Varsatorii,Berbecii si Leii,dar si cu Balantele.
Racii se inteleg bine cu Taurii si Fecioarele pentru ca toti isi doresc securitatea materiala,dar si cu Pestii,fiind la fel de sensibili.
Leii au o relatie excelenta cu Balantele,se completeaza reciproc.Leii se inteleg foarte bine si cu Gemenii si Sagetatorii.
Fecioara se intelege foarte bine cu Racii,Taurul si Capricornii.
Balanta are relatii foarte bune cu Leii,Varsatorii,Sagetatorii si Gemenii.
Scorpionul este compatibil cu Capricornul si Fecioara.Scorpionul pune pasiune in tot ceea ce face,emotiile sale sunt foarte intense.Atat Capricornul,cat si Fecioara,sint introvertiti,Scorpionul poate sa-i ajute sa-si exteriorizeze emotiile.Scorpionul se intelege bine si cu Racii si Pestii.
Sagetatorii au afinitati cu Varsatorii,ambii avand o mare dorinta de independenta,miscare,fugind de monotonie.Sagetatorii se inteleg foarte bine si cu Balantele,Leii si Berbecii.
Capricornii au o relatie foarte buna cu Fecioara si Taurul.Insa,daca este si Apa in combinatie,Capricornul este ajutat sa se exteriorizeze,sa-si arate sentimentele.O relatie frumoasa ar putea fi intre un Capricorn si un Scorpion.
Varsatorul are multe asemanari cu Sagetatorul si Gemenii de aceea se inteleg foarte bine.Varsatorii au relatii bune si cu Balantele,dar si cu Berbecii.
Pestii sunt foarte sensibili si au emotii foarte profunde.Se inteleg foarte bine cu Racii si Scorpionii.Pestii au relatii bune si cu Taurul sau Capricornul.Insa,sentimentalismul Pestilor poate irita persoanele mai practice,mai realiste,cum sunt Taurii sau Capricornii.
Atunci cand doua persoane au Soarele in acelasi semn,personalitatile fiind foarte asemanatoare,exista o intelegere si apreciere reciproca intre cei doi.Pe de alta parte,este dificil sa traiesti cu cineva care are aceleasi puncte slabe,lucruri care displac propriei persoane.Insa,daca acestea  sunt acceptate,relatia poate sa fie excelenta.Este valabil pentru toate zodiile.
Pentru a studia o relatie,este nevoie de multe alte elemente,care corelate,sa arate potentialul acesteia.Se folosesc Hartile natale ale celor doi,se compara(sinastrie).
Se intocmeste Harta compusa si se interpreteaza.Pe baza acestora putem spune daca o relatie este sau nu benefica,care sunt punctele slabe,unde trebuie pus accentul.
08. Previziuni 2014 - Jan 7, 2014 1:05:00 PM
Jupiter se afla in Rac, in 'exaltare'.Planeta aduce sansa,profituri neasteptate,chiar castiguri la loterie.Atentia este indreptata spre casa,familie.Cele mai avantajate sunt semnele de apa,in special Racul,dar si Taurul si Fecioara.
Incepand cu luna iulie,Jupiter intra in Leu.Jupiter ne face mai deschisi,mai generosi si ambitiosi,ne da dorinta de a triumfa.Vom avea posibilitatea de a pune in valoare prilejurile favorabile.Semnele care se vor bucura de acest Jupiter in Leu,sunt semnele de foc,bineinteles,pe primul plan Leul,dar si Gemenii si Balanta.
Pe tot parcursul anului,Saturn este in Scorpion.In acest semn Saturn genereaza forta morala,disciplina
autocontrol,ordine,metoda si introversiune,spirit de decizie si calitati de organizare.
Uranus in Berbec ne face mai impulsivi,mai activi.Riscam mai mult,iar simtul proprietatii este mai dezvoltat.
Neptun in Pesti dezvolta imaginatia,capacitatile psihice.
Pluton se gaseste in Capricorn si aduce o transformare pentru fiecare dintre noi,o restructurare a sistemelor (politic,bancar)
O predictie pentru o anumita persoana implica foarte multe elemente.Sunt luate in calcul atat data nasterii, ora, cat si locul nasterii.Avem in vedere toate planetele din harta nasterii,precum si toate metodele de previzionare(progresii,directii,revolutie solara,tranzite).Doar combinate toate acestea,pot da
un raspuns la ceea ce ne asteapta,pe fiecare dintre noi,anul acesta.
Sa vedem cum va fi acest an (in linii foarte generale) pentru

Berbec

Cu un Uranus in propriul semn,Berbecii devin si mai impulsivi,mai ambitiosi,mai incapatanati.Dorinta de independenta,originalitatea si tendinta de a domina devin mai vizibile.Pot sa apara schimbari bruste.Ambitia excesiva pentru putere poate provoca crize profesionale.Afectati vor fi in special,cei din prima decada.
Placerea riscului si lipsa de concentrare pot cauza accidente.
Relatia cu familia nu este foarte buna,in special cu tatal.Achizitioneaza bunuri inutile si exagereaza lucrurile minore.
Din iulie insa,odata cu intrarea lui Jupiter in Leu,forta vitala,ambitia si dorinta de afirmare cresc.Evenimentele vietii sunt insotite de noroc,sansa.Berbecii sunt mai interesati de jocuri,distractii,sport,speculatii.Pot investi in arta,juca la jocurile de noroc,sau bursa.Se dezvolta capacitatile creatoare.

Taur

In acest an,Taurii sunt mai pesimisti.Apar complicatii in asocieri si casnicie.
Imaginatia si inspiratia sunt mai puternice.Prietenii il ajuta in atingerea obiectivelor.Se dezvolta latura intelectuala,munca poate implica multe calatorii,in special pentru cei din prima decada.
Relatiile cu fratii,anturajul,studiile,sunt favorizate.Pot avea succes la scoala,la examene.Calatoriile sunt numeroase,calatorii de placere.Exista protectie in calatorii si pe sosele.
Incepand din iulie,relatiile cu parintii se pot inrautati,in special cu tatal.

Gemeni

Pentru cei din prima decada,viata amicala este favorizata.Sunt sustinuti de prieteni,apar ajutoare in momentele grele.
Poate exista un conflict intre vointa si idealism care duce la confuzie.Apar schimbari in cariera sau in viata.
Gemenii au dezinvoltura in materie de bani,doresc sa-si sporeasca averea si achizitioneaza bunuri.
Incepand cu luna iulie,Gemenii au parte de sprijin din partea anturajului.Relatiile cu fratii sunt excelente,calatoriile sunt protejate.Examenele sunt trecute cu succes,diplome universitare.

Rac

Cu Jupiter in propriul semn,Racii sunt favorizati in acest an.Sunt mai optimisti,trec cu mai multa usuinta peste momentele grele,sunt mai extrovertiti.Au mai multa sansa si protectie.Din iulie,pot avea mai mult noroc in domeniul financiar.
Saturn le da stapanire de sine si forta vitala.Racii isi doresc relatii serioase si durabile.
Pentru cei din prima decada anul este favorabil deplasarilor lungi si chiar emigrarii.Apar insa tensiuni care pot distruge asocierile sau casnicia.Agitatia nervoasa si dorinta prea mare de schimbare pot provoca rasturnari bruste de situatie,dezordine in afaceri.

Leu

Inhibitiile si sentimentele de limitare sunt accentuate.Apar dificultati familiale,detasare de familie
Intuitia si imaginatia sunt mai dezvoltate.
Din iulie,Leii vor fi cei care vor avea sansa de partea lor.Protectiile si prieteniile puternice isi fac simtita prezenta.
Optimismul si generozitatea creeaza in jurul lor o atmosfera de simpatie si incredere.
Cei din prima decada se pot indrepta spre metafizica sau ocultism,spre cunostinte de avangarda.Pot avea calatorii inedite si aventuroase.

Fecioara

Ambitia si dorinta de afirmare sunt mai dezvoltate.Fecioarele sunt mai joviale,mai optimiste.Atrag numerosi amici sau protectii de la persoane influente.
Au o atitudine serioasa fata de scoala,sunt mai studiosi.Nu au placerea de a calatori.
Pentru cei din prima decada apare imposibilitatea stapanirii starilor interioare,hiperemotivitatea.Relatiile de familie sunt cele mai afectate.Apar dezamagiri,tradari.instabilitate.

Balanta

Optimismul exagerat duce la asumarea unor riscuri inutile.Lipsa de concentrare si neglijenta fac ca sansele ce apar sa fie irosite,pierzand si protectiile si prestigiul.
Din iulie insa,optimismul si buna dispozitie atrag prietenii si protectii de la persoane influente.Sansa incepe sa surada.Balantele se pot indrepta spre politica sau asocieri.
Pentru cei din prima decada,posibile probleme in camin,separare de parinti,dar si posibil divort sau relatii proaste cu asociatii.

Scorpion

Forta vitala si dorinta de afirmare,optimismul conduc la reusita
Pot avea succes la examene,studii superioare.Norocul poate proveni din calatorii,strainatate sau relatii cu strainii.
Din iulie,sansele se pot pierde prin nepasare sau neglijenta.
Placerea riscului si lipsa de responsabilitate pot conduce la pierderea protectiilor.
Cu Saturn in propriul semn,Scorpionii dispun de autocontrol si isi conduc vointa spre scopuri constructive.Sunt constiinciosi,studiosi,isi construiesc singuri succesul.
Pentru cei din prima decada,imaginatia este dezvoltata,au un temperament amoros si idealizeaza fiintele dragi.Sunt increzatori in fortele lor,dar si mai agresivi.Agresivitatea se poate manifesta la volanul masinii si exista risc de accidente.

Sagetator

Cei din prima decada pot avea realizari indraznete,originalitate creativa si talent speculativ.Viata amoroasa este instabila din dorinta prea mare de independenta.Confuzia psihica,hiperemotivitatea duc la neintelegeri in viata de familie.
Odata cu intrarea lui Jupiter in Leu,din iulie,Sagetatorii vor avea
mai multa sansa,vor fi mai optimisti si calmi.Pot avea reusita prin calitati morale si studii superioare.Norocul poate veni din strainatate sau calatorii.

Capricorn

Orgoliul,nervozitatea si erorile de rationament pot duce la investitii eronate si pierderi.Atractia spre lux provoaca cheltuieli nebunesti;relatii extragonjugale,colaboratori inutili.
Protectiile si prietenii fideli il ajuta totusi sa-si realizeze obiectivele.
Pentru cei din prima decada,dorinta prea mare de schimbare,cat si agitatia nervoasa pot duce la ruperea relatiilor cu familia.Vitalitatea puternica,dinamismul,vointa,sunt dirijate spre anularea trecutului si reconstruirea prezentului.Pot sa apara schimbari radicale in existenta;calatorii neasteptate din obligatie.

Varsator

Starea de neputinta,incapatanarea si lipsa de scrupule in atingerea scopurilor pot conduce la esec.Din iulie,sansele care apar pot fi irosite prin investitii eronate.Varsatorii pot exagera in asocieri sau aleg colaboratori inutili.Dorinta de lux provoaca mari cheltuieli,relatii extraconjugale.
Cei din prima decada se indreapta spre obtinerea de cunostinte
tehnice sau din domenii nonconformiste.Viata scolara are multe schimbari.Apar calatorii neprevazute.

Pesti

Pestii sunt atrasi de jocuri si distractii,putand avea sanse la jocurile de noroc,la bursa sau in investitiile din arta.
Saturn ofera profunzime spiritului,astfel ca,pestii se indreapta spre cunoastere,filozofie,religie,conceptii idealiste.Au relatii bune cu strainii,in special cu cei in varsta.
Cei din prima decada au o intuitie si o imaginatie mult dezvoltate.Sunt generosi si plini de compasiune,insa,pot sa apara probleme datorate iluziilor.Idealisti,pot avea atractii irezistibile,irationale.09. Astrologia relationala - Dec 4, 2013 7:30:00 PM


In analiza astrologica a relatiei dintre doua persoane,este util sa distingem 2 feluri de influente:energia transferata intre cei doi si,modul in care cei doi sunt asemanatori sau diferiti unul fata de celalalt.Se analizeaza aspectele dintre cele 2 harti si planetele care se afla in casele celuilalt
Se compara semnele zodiacale.Unele semne sunt diferite total,astfel ca,intotdeauna vor exista frustrari si neintelegeri.De exemplu, senzitivul si emotionalul Rac este total diferit de aventurosul semn al Sagetatorului.Insa,o persoana cu Soarele in Rac,poate  avea mai multe planete in Sagetator sau casa a 9-a.Aceste influente astrologice pot da anumite similitudini cu Sagetatorul si,in acest caz cele 2 persoane s-ar simti mai comfortabil una cu cealalta.De asemenea,daca au mai multe planete in acelasi element exista multe asemanari intre cele 2 persoane.Daca o persoana are multe planete in Fecioara,iar cea de-a doua in Taur,atunci cele 2 persoane au aceleasi interese,sunt pragmatici,cauta rezultatele materiale.Daca exista diferente majore intre 2 oameni si moduri diferite in care vad nevoia de complementaritate,este important ca cei doi sa aiba si lucruri in comun.Este importanta si capacitatea fiecaruia de a stabili relatii.Se analizeaza aspectele majore intre cele 2 harti utilizand un orb de 3 grade.Acestea descriu modul in care cei doi reactioneaza,natura relatiei
Apoi,se analizeaza fiecare harta separat si se observa asemanarile si deosebirile.De exemplu,unuia ii place sa calatoreasca,ii place aventura,iar celuilalt ii place sa stea acasa sa se uite la Tv.Intr-o relatie de cuplu,acest lucru poate duce la frustrari,nefericire,intrucat cei doi ar trebui sa impartaseasca aceleasi arii de interes.
O conjunctie intre cei doi Sori este foarte puternica.Persoanele sunt foarte asemanatoare,este foarte usor de a fi impreuna,intrucat nu trebuie sa isi dea explicatii.Exista o apreciere înnăscută şi înţelegere între cei doi, şi acest lucru vitalizeaza relatia şi da posubilitatea afirmarii ego-ului pentru amandoi. Cu toate acestea,este si dificil sa traiesti cu cineva cu aceleaşi defecte si puncte slabe, lucruri care plac mai putin la propria persoa-na.Insa,daca acestea sunt acceptate,relatia este benefica si incantatoare.
Sorii in cuadratura arata o relaţie dinamica şi energizanta.Exista o provocare reciproca, să crească şi să se dezvolte, dar, din păcate, procesul tinde să fie frustrant. Diferenţele dintre cele doua personalităţi pot duce la frustrare reciprocă.
Sorii in trigon arata ca  obiectivele şi abordarea vieţii sunt în armonie şi respect reciproc.Se simt intelesi.apre-ciati,recunoscuti,se stimuleaza unul pe celalalt si cred unul in celalalt;un aspect excelent pentru prietenie sau parteneriat.
Aspectele intre planetele personale sunt foarte importante in studiul relatiilor.Iata cateva exemple:
Soare A conjunctie Luna B -cei doi sunt, fără îndoială, prieteni buni.Se simt foarte confortabil împreună. Chiar dacă personalitatile sunt foarte diferite, se înţeleg foarte bine.
Soare A trigon Luna B-cei doi sunt cei mai buni prieteni.Se înţeleg şi apreciaza reciproc,sunt capabili să lucreze împreună foarte armonios. Nicio relaţie nu este lipsita de dificultati şi această influenţă astrologica nu poate anula alte aspecte stresante existente intre harti, dar adauga o calitate armonioasă relatiei , care ajută in momente critice.
Soare A cuadratura Luna B - diferenţele dintre personalitati determina perioade de ciocniri si neintelegeri intre cei doi.Nu pot intelege sentimentele celuilalt
Soare A conjunctie Venus B -ofera multa armonie în relaţie.Cei doi au multe în comun în materie de stiluri, gusturi.Lucreaza  împreună foarte bine pe proiecte care implică o latura estetica, artistica sau sociala.
Soare A trigon Venus B -o relaţie plăcută, se aprecieaza unul pe altul,împărtăşesc o similitudine în gusturi şi se bucura de activităţi de agrement şi plăceri.
Soare A cuadratura  Venus B- stiluri personale, gusturile şi activităţile de agrement preferate nu sunt în armonie.
Luna A conjunctie Venus B-Isi împărtăşesc sentimentele, trecutul şi rădăcinile familiale, gusturi personale si interese comune.Se înţeleg şi se apreciaza reciproc,excelent pentru prietenie.
Luna A trigon Venus B -relatia emotionala este excelenta,durabila,armonioasa.
Luna A cuadratura Venus B -gusturi si valori diferite
Venus A conjunctie Marte B-cei doi se pot angaja in activitati de natura artistica sau estetica;atractie si intelegere.
Venus A trigon Marte B- afectiune şi dragoste, prietenie;un aspect foarte favorabil oricare relatii.
Venus A cuadratura Marte B-nu este favorabil unei relatii de dragoste,intime.
Harta compusa are mare importanta şi frecvent interacţioneaza cu una din diagramele natale luate in calcul.De exemplu,in cazul cuplurilor casatorite, de multe ori soarele sau luna din harta compusa se afla in conjunctie sau opoziţie cu ascendentul sau descendentul uneia dintre persoane,ori Venus compus este in conjunctie sau opozitie cu Marte al unuia din cei doi.Planetele compuse sunt media planetelor din cele doua harti.De exemplu,daca Soare A este la 159 grade(9 grade Fecioara),iar Soare B este la 315 grade(15grade
Varsator),atunci,Soarele compus este (159+315)/2=237 grade(27 grade Scorpion)
Conjuncţiile sau opoziţiile din harta compusa sunt foarte importante,de asemenea,orice planeta compusa in conjunctie sau opozitie cu o planeta natala Atunci cand o planeta este in tranzit prin aceste puncte,se activeaza atat harta compusa cat si cea individuala.Orbul luat in calcul este de max.3 grade.Importante sunt si aspectele pe care cei doi le au in comun.Astfel,in cazul in care in ambele harti individuale exista un aspect Soare sextil Luna,atunci există o similitudine în personalităţile şi interesele lor.
O alta metoda de a studia o relatie este cea a punctelor mediane(midpoints),puncte care
se calculeaza cum am aratat mai sus,la planetele compuse.Un punct median se afla la jumatatea distantei dintre doua planete.Acesta combina influentele celor doua planete,fiind un punct sensibil in harta.Conjunctia sau opozitia unei planete a unei persoane cu un punct median din harta unei alte persoane sunt aspecte importante ce pot da indicatii in plus asupra relatiei.
De exemplu,Mercur A opozitie Soare/Pluton B -cei doi au convingeri foarte puternice,comunica probleme cu semnificatie profunda,nu este o relatie superficiala.
Neptun opozitie Soare/Uranus-se inspira reciproc,au imaginatie,idei salbatice,dar pot experimenta sau face lucruri pe care le regreta mai tarziu.Este o relatie captivanta,interesanta.
Venus opozitie Soare/Mercur-cei doi sunt capabili sa comunice intr-un mod iubitor,pot fi foarte buni prieteni.
Studiul unei relatii implica multa munca pentru ca trebuie studiate atat hartile individuale,pentru a intelege ce-si doresc cei doi de la relatia respectiva,asemanarile si diferentele dintre ei,ceea ce-i uneste,apoi relatia ca un tot si potntialul ei.10. Sinastrie - Dec 4, 2013 1:16:00 PM
Luam ca exemplu un cuplu celebru:Woody Allen si Diane Keaton.In sinastrie,se iau in calcul hartile celor doi,se analizeaza fiecare harta separat,se observa asemanarile si deosebirile dintre ei.Apoi,se interpreteaza aspectele dintre planete.
Soarele lui Woody A este in Sagetator.Woody este expansiv,independent,dornic de explorare nonconfor-mist.Detesta cadrul uniform,ii place sa calatoreasca fie pe plan fizic,fie intelectual;optimism,adaptabilitate
spirit de aventura.Atentia este indreptata catre filozofie,cultura.
Soarele lui Diane K este in Capricorn.Spre deosebire de Woody,Diane este extrem de rationala,prudenta, ambitioasa si calculata,ii place linistea oferita de un cadru uniform,este conformista.Relatiile cu semenii sunt dificile datorita incapacitatii de comunicare ce provine din timiditate.Lipsa emotivitatii are rolul de a asigura autocontrolul
Diferentele intre personalitatile celor doi sunt numeroase.Insa,W A are Ascendentul in Fecioara care da unele similitudini cu Soarele din Capricorn si mai atenueaza spiritul de aventura al Sagetatorului.


Ambele Luni sunt in Varsator -Aspiratia spre independenta si originalitatea sunt principalele caracteris-tici.Viata afectiva poate fi complicata si aventuroasa.
W A are Venus in Balanta.Este o companie placuta,are mare nevoie sa socializeze,are nevoie de bunavointa si armonie in relatii,atat pe planul afacerilor,cat si sentimental.Venus se afla in propriul domiciliu,astfel ca afectiunea este exprimata cu sinceritate si in mod direct.Este facut pentru iubire,uniune,casatorie.
Venus in Capricorn cenzureaza emotiile.Diane manifesta raceala afectiva si are o atitudine conventionala fata de dragoste.Fie are teama de iubire pentru a nu fi ranit,fie este incapabil sa-si exprime sentimentele.Cand se indragosteste,da dovada de fidelitate si ii plac relatiile durabile,stabile.
Cei doi sunt foarte diferiti in ceea ce priveste modul de exprimare a sentimentelor.
Ambii au Mercur In Sagetator.dorinta de originalitate,independenta,placerea calatoriilor.talent in invatarea limbilor straine,relatii cu strainii.
W A are Marte in Capricorn.Acest aspect ofera calitati de conducator si abilitatea de a lua hotarari.Are control asupra actiunilor si limbajului sau,talentul de a aprecia corect un eveniment,tenacitate.
D K are Marte in Rac(opozitie cu Marte din Capricorn).In Rac,Marte este "in cadere".Energia martiana este refulata,agresivitatea lui Marte este transformata in tandrete,iar actiunea in imaginatie.Diane isi doreste un barbat puternic care sa o ocroteasca.


11. Sinastrie(continuare) - Dec 4, 2013 1:00:00 PM
Am vazut ca personalitatile celor doi sunt foarte diferite.Totusi,au stat si au lucrat impreuna multi ani.Sa vedem acum principalele aspecte dintre planetele lor.
Soare(W A) sextil Luna(D K)-cei doi pot fi foarte buni prieteni,se inteleg si se apreciaza unul pe celalalt,lucreaza impreuna cu placere.Acest aspect nu anuleaza alte aspecte stresante,insa,adauga armonie relatiei si ajuta in momentele critice.
Soare(W A) opozitie Uranus(D K)-se inspira unul pe celalalt,incearca lucruri noi,experimenteaza.Este o relatie buna pentru creativitate.Aceasta relatie merge atata timp cat nu cer prea mult unul de la celalalt.
Soare(W A ) sextil Neptun(D K )-exista o intelegere intuitiva intre cei doi,imaginatie,idealism,altruism.
Soare(W A ) trigon Pluton(D K )-Diane il ajuta pe Woody sa-si atinga obiectivele,sa-si dezvolte talentul,il incurajeaza in munca sa creativa.Diane are o puternica influenta,o subtila manipulare si dominatie,care ar trebui evitate
Luna(W A ) sextil Mercur(D K )si Mercur(W A) sextil Luna (D K)-comunicare foarte buna,cei doi se simt bine unul cu celalalt,gusturile,interesele sunt comune,petrec mult timp impreuna.
Luna trigon Jupiter-o relatie placuta si armonioasa
Venus(W A ) sextil Mercur(D K )-aspectul favorizeaza o prietenie de lunga durata,Cei doi lucreaza impreuna cu succes in domeniul artistic.
Venus(W A ) cuadratura Marte(D K )-un aspect important.Daca se petrece mult timp impreuna,relatia poate deveni apasatoare.
Venus(W A) conj Jupiter(D K)-se bucura unul de compania celuilalt,sunt deschisi,liberi si joviali.Pot avea atat avantaje materiale,financiare ,cat si din punct de vedere emotional;o prietenie minunata.
Venus(W A ) cuadratura Saturn(D K)-Sentimente de înstrăinare, distanta, sau lipsa de apreciere si afectiune Woody se simte  uneori inhibat sau criticat de Diane.
Marte(D K) conj Pluton(W A)-Cei doi pot realiza lucruri extraordinare impreuna,insa gelozia si competitia pot deveni obsesive
Aspectele ce se formeaza intre planetele celor doi sunt in mare parte benefice.Acest lucru  a facut posibila apropierea dintre Woody si Diane.In plus,Junona(D K) este in conjunctie cu Venus al lui Woody,aspect care arata legatura sentimentala dintre cei doi.
Cu toate aceste aspecte,diferentele dintre personalitatile lor au condus intr-un final la ruptura.