Sa ajutam si noi!!! » Dezbateri


Manifestul meu!

 • April 26, 2010
  POATE INDIFERENTA, poate problemele zilnice, lipsa de inţelegere, nepăsarea, situatia economica, viata politica, poate ROMANIA „ingheaţă” sufletul nostru. Cate lacrimi fierbinţi, cată durere trebuie să-l dezgheţe? Cate manuţe intinse pentru ajutor trebuie să se ridice?
  Ce facem? Stam?
  Am „incremenit” din cauza problemelor socio-economice intr-o izolare din care nu mai putem scapa? Din ce in ce mai des auzim pe străzi şi in multe alte cercuri „STRIGATE DE AJUTOR”. Neputinţa, sau poate nepăsarea autorităţilor, sunt probleme pe care puţini dintre muritorii de rand ai tarii le inţeleg.
  Ce facem? Stam?
  Nu putem să ne uităm neputincioşi cum ne moare sufletul. Crăciun, Paşte… atunci se naşte generozitatea pentru un moment, dar oameni săraci, oameni cu mari probleme sunt peste tot si tot timpul intinzand mana neputincioasă la tot pasul, cerşind in neputinţa lor o bucată de paine, sau o privire prietenoasă, sau acel ban strălucitor care ne domină viaţa.
  Ce facem? Stam?
  Haideti sa ne inhamam la o muncă asiduă, muncă pe care sa o depunem noi, oameni de rand, oameni cu suflet, cu multă dăruire.
  SA REVENIM LA GENEROZITATE! SA FACEM CEVA! SA NU STAM!
  Există oameni care işi permit extravaganţa unei vieţi luxoase, vorbind la mese de protocol despre „sărăcie”; poate firmiturile de la aceste mese ar hrăni oameni aflaţi in dificultate, dacă tot este o „discuţie”. Pe alt plan intalnim poate la fiecare pas oameni care la lumina lumanării işi inghit lacrimile in loc de paine şi pun in farfuriile copiilor, promisiuni: „MAINE VA FI MAI BINE!”
  DACA TOTI AM DEPUNE UN EFORT CONJUGAT, DACA NE-AM APLECA CU GENEROZITATE ASUPRA DRAMELOR ALTORA, DACA IN LOC SA NE ACUZAM RECIPROC, AM CAUTA SOLUTII, POATE...
 • May 3, 2010
  Parte din planuri
  A.
  I. fiecare societate comerciala poate redirectiona un procent din impozitul pe profit catre un ONG; scopul nostru este de a ajunge la aceste firme si a explica acest lucru; pentru a impulsiona acest lucru, putem promova aceste firme prin intermediul blogurilor/siteurilor noastre;
  II. desi startul pentru acest an este pierdut, fiecare platitor de impozite persoana juridica poate redirectiona 2% din impozitul platit catre un ONG; poate fi o importanta sursa de venituri;
  Aceste doua surse, dupa cum se poate vedea, nu presupune niciun efort suplimentar al celor de la care le solicitam; ei nu fac altceva decat sa redirectioneze acesti bani catre un ONG.
  B. Alte surse de bani:
  I. se negociaza organizarea unui concurs pentru prescolari si elevi din clasele I-VIII, pe diverse teme (pictura, desen, poezie, literatura, etc) cu premii* lunare, finala desfasurandu-se anul acesta la data de 01.12; toate lucrarile premiate vor ramane ale ONG-ului, urmand a se organiza ulterior o licitatie caritabila la care vor participa oameni de afaceri, politicieni, vedete, etc. *premiile vor veni din sponsorizari;
  II. diverse sponsorizari, altele decat cele de la punctul A.I.